Exportul unei pisici în străinătate: nuanțe și caracteristici

Conținut

Când plecați într-o călătorie lungă cu animalul dvs. de companie, trebuie să țineți cont de multe nuanțe. Pe lângă asigurarea confortului și siguranței, exportul unui animal în străinătate îl obligă pe proprietar să pregătească o serie de documente și să îndeplinească anumite condiții, altfel nu va putea părăsi țara. Cum să transportați un animal de companie, astfel încât funcționarii vamali să nu vă perturbe planurile?

Sănătatea pisicii

Principala cerință pentru călătorii mustați este siguranța pentru oameni și animale din jurul lor. Prin urmare, pisica trebuie să fie sănătoasă și imună la bolile infecțioase majore. Puteți scoate o pisică doar documentând absența bolilor și prezența imunității, proprietarul sau persoana însoțitoare va avea nevoie de:
 • pașaport veterinar de standard internațional cu semne pe vaccinarea efectuată. Vaccinările trebuie făcute cu cel puțin o lună înainte de data plecării. Vaccinul este valabil timp de un an. Medicamentul utilizat trebuie aprobat în țara în care este trimis proprietarul. Nu va fi de prisos să treceți un test de sânge pentru a determina anticorpii împotriva rabiei și să luați rezultatele cu dvs. (obligatoriu dacă pisica a fost vaccinată cu un vaccin intern)-
 • exportul în străinătate este posibil numai dacă animalul nu conține paraziți. Cu două săptămâni înainte de plecare, este necesar să tratați animalul de companie cu un medicament pentru purici și căpușe, să dați o pastilă pentru viermi și să faceți notele corespunzătoare în pașaportul veterinar.-
 • înainte de călătorie, trebuie să vizitați clinica și să vă supuneți unui examen general pentru a primi un certificat care să confirme că pisica este absolut sănătoasă (formularul nr. 1, valabil doar trei zile).
 • Mulți proprietari află doar la graniță că documentele însoțitoare nu sunt valabile, deoarece au fost externate de un medic într-o clinică privată. Documentele veterinare sunt valabile numai dacă sunt emise într-o clinică veterinară de stat!

  Chipping

  Vă puteți duce animalul de companie peste granița oricărei țări din UE numai dacă aveți un cip, nu uitați să parcurgeți această procedură simplă. Cipul trebuie să fie certificat ISO 11784. Numărul cipului și datele pe care le stochează trebuie să se potrivească cu datele din pașaportul veterinar și pedigree, dacă există. Puteți afla dacă este nevoie de un cip la ambasada țării în care intenționați să intrați sau pe care va trebui să o traversați pe parcurs. Dar este mult mai ușor să microcipăm un animal și să uităm de această convenție pentru totdeauna..

  Valoare tribală

  Sub masca combaterii activității comerciale ilegale, vameșii ar putea să se „îndoiască” dacă aveți de gând să scoateți puroiul din țară pentru vânzare. Pentru a evita întârzierile, felinologii întocmesc documente care confirmă faptul că animalele nu reprezintă valoare de reproducere. Dacă pisica este de rasă, felinologul va elibera un permis de export care indică scopul călătoriei și data plecării / sosirii.
  Dacă mergeți la o expoziție, trebuie să aveți o chitanță pentru plata taxei de expoziție sau o invitație la eveniment de la organizatori. Dar cea mai bună opțiune este să încercați să-i asigurați pe vameși că pisica este, în general, un mongrel (cel puțin nu trebuie să menționați pedigree).
  Din motive de corectitudine, observăm că aceste documente nu sunt întotdeauna verificate în Rusia. Dar obținerea lor merită, pentru propria liniște sufletească și „pentru orice eventualitate”.

  Alte nuanțe

 • Când vă pregătiți animalul de companie pentru mutare, aveți grijă de aspectul ei pentru a trece fără probleme controlul veterinar vamal (păr curat, ochi limpezi, fără scurgeri din nas)-
 • întrebați compania transportatoare dacă este posibil să duceți animalul la salon, care sunt cerințele pentru transport etc..-
 • La rezervarea biletului, nu uitați să indicați că o pisică călătorește cu dvs. Va trebui să plătiți o taxă suplimentară, care se calculează pe baza greutății pisicii împreună cu transportatorul.
 • Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Exportul unei pisici în străinătate: nuanțe și caracteristici