6 Motive pentru care o pisică linge o persoană și linge părul pe plasturii cheli

6 motive pentru care o pisică linge o persoană și linge părul pe plasturii cheli

În articol voi descrie în detaliu motivele pentru care o pisică se linge pe chelie, de ce linge pielea umană. Vă voi spune cu ce este plină. Voi clarifica tratamentul îngrijirii excesive la pisici. Mă voi gândi la motivele pentru care pisicile își linge proprietarul și dacă este periculos pentru oameni.

Motivele pentru care pisica linge blana pe burtă pe pete chel

Linsul blănii este normal pentru o pisică. Dar totul ar trebui făcut cu măsură. Dacă animalul tău de companie linge prea mult păr într-un punct chel, trebuie să te gândești la asta. Cel mai adesea acesta este un semn al unui fel de problemă. Să le luăm în considerare pe cele mai frecvente.

Stres

Comportamentul neobișnuit și chiar inadecvat al unei pisici nu este întotdeauna o consecință a unei deteriorări a sănătății fizice a animalului. Uneori cauza are o bază emoțională..

O mulțime de situații pot provoca stres pentru un animal de companie:

  • mutarea unuia dintre membrii familiei;
  • reamenajarea mobilierului;
  • pierderea unei jucării preferate pentru animale de companie;
  • apariția unui alt animal în casă și multe altele.
Viața unei pisici este previzibilă și ordonată, iar tot ceea ce aduce schimbări nu este întotdeauna bun pentru un animal de companie..

Proprietarii încearcă adesea să impună reguli pisicii..

Linsul care provoacă insuficiență crescută a bilelor de păr sau chiar căderea părului este anormal
Linsul cauzând creșterea cheliei pielii este anormal

Dar un animal iubitor de libertate poate avea propriile sale gânduri în această privință. Aici este imposibil să acționezi cu obrăznicie, așa că nu se poate realiza nimic. Puteți provoca stres emoțional. Mai bine să găsiți contactul cu animalul de companie, un fel de soluție reciprocă.

Compromisul este singura cale sigură de a ieși din situație.

Mâncărime

Dacă animalul tău de companie simte mâncărime, începe să lingă în mod activ aceste locuri. Mai mult, există un model: pisica linge leziunile mai precis decât mâncărimea. Dacă zona de lins este mare, atunci pisica mâncărime acolo. Mai mult, proprietarii atenți au observat că, în timpul mâncărimii, animalele își ling de cele mai multe ori spatele, stomacul și alte părți ale corpului..

Paraziți

Dacă animalul este deranjat paraziți, își linge coada cel mai des. La examinarea externă, puteți observa o problemă sub forma mușcăturilor mici și a celor mai mulți purici, căpușe și alți dăunători. Este recomandat să contactați imediat medicul veterinar pentru tratament. Deoarece aceasta este o pedeapsă reală pentru un animal de companie.

Alergie

Majoritatea pisicilor se caracterizează prin alergie la mancare. De exemplu, pe hrana uscată, pe care animalul nu o poate mânca în natură, sau pe componentele sale individuale. Uneori, desigur, efectele secundare sunt cauzate de droguri. Dar acest lucru se întâmplă mai rar. Puteți încerca să vă schimbați dieta. Trebuie să consultați un specialist, poate fi necesar să luați antihistaminice.

Deteriorarea pielii

Animalele nu au altă modalitate de a restabili sănătatea decât să o facă singure. Și lingerea rănilor este o confirmare a acestui lucru. Animalul de companie încearcă instinctiv să se ajute singur. Dar dacă ați aplicat deja unguentul, este mai bine să excludeți această posibilitate. Bandajează sau restricționează altfel accesul animalului la locul rănii. Poți purta un guler special.

Pisica se poate linge atât de mult încât nu rămâne păr pe piele.
Pisica se poate linge atât de mult încât nu rămâne păr pe piele.

Restricții la mișcare

Pisicilor, prin natura lor, nu le plac ușile închise. Vor fi chinuiți în mod constant de întrebarea ce se întâmplă într-o zonă închisă. Imaginați-vă că o persoană este închisă într-un apartament și i se interzice să iasă. În cele din urmă va începe să-și scoată părul. Mai ales dacă anterior îi plăcea să meargă pe stradă mult timp. Și animalul nu face excepție.

Deși o pisică poate trece cu un spațiu mic să existe, prea puțin spațiu este, de asemenea, rău. Se recomandă să se țină seama de interesele animalului de companie. Aceasta este o creatură vie care are și ea propriile sale nevoi..

De ce este periculos acest lins?

În procesul de lins, pisica se poate dăuna.

Cele mai afectate:

  • picioarele din fata;
  • partea din față sau din spate a corpului;
  • burta, unde rănile apar cel mai des;
  • partea interioară a picioarelor din spate.
Ca și în cazul cauzelor fiziologice și mentale ale problemelor de lins, rezolvarea lor necesită timp și răbdare.
Ca și în cazul cauzelor fiziologice și mentale ale problemelor de lins, rezolvarea lor necesită timp și răbdare.

Tratamentul îngrijirii excesive la pisici

Îngrijirea excesivă - Îngrijirea excesivă a animalului, care are ca rezultat zone cu păr rupt sau rar. Uneori există adevărate pete chele, în care vilozitățile sunt complet absente..

Se recomandă consultarea unui medic veterinar pentru a vă prescrie un tratament eficient..

După o examinare externă și, dacă este necesar, teste de laborator, este important să se identifice adevăratul motiv pentru care este gata să lingă. Și din aceasta să ia în considerare direcția tratamentului terapeutic.

Dacă esența problemei este stresul trăit, este important să excludem astfel de situații. S-ar putea să fie nevoie să consultați un zoopsiholog.

Când apare o reacție alergică, alergenul este exclus. În cazuri deosebit de dificile, se iau antihistaminice.

Deoarece puricii și căpușele pot provoca, de asemenea, linsul activ, după ce le-ați observat, trebuie să vă tratați animalul de companie de paraziți.

În orice caz, nu puteți face fără asistență calificată. Numai grija proprietarului și profesionalismul medicului veterinar vă vor permite să vindecați animalul și să-l readuceți la viața de odinioară.

Nu merită să întârzieți tratamentul, astfel încât animalul de companie să nu prindă obiceiul de a se linge activ.

Cu cât este mai departe, cu atât este mai dificil să rezolvi problema.

Motive pentru care o pisică linge mâna și fața unei persoane

Animalele exprimă emoții și sentimente în felul lor. Adesea, simțind afecțiune, linge oamenii și pot linge ușor. Deși pot exista și alte motive pentru ceea ce se întâmplă. Să le luăm în considerare în detaliu.

6 motive pentru care o pisică linge o persoană și linge părul pe plasturii cheli
Multe pisici consideră că lingerea stăpânilor lor este un ritual obligatoriu.

Exprimarea afecțiunii

Exprimându-și afecțiunea, pisicile rar ling o persoană. Aceasta este cel mai adesea apanajul câinilor. Dar uneori pot linge fața sau mâna proprietarului. Și va fi un act scurt.

Pentru a-și exprima afecțiunea față de oameni, pisicile folosesc alte metode:

  • ronronează tandru;
  • mângâie mâinile proprietarului pentru a le mângâia.

Îngrijirea maternă

Este tipic ca pisicile din perioada maternității să aibă grijă și să arate sentimente tandre pentru descendenți..

Când femela ajunge la pubertate și corpul ei este gata să se reproducă, pot apărea perturbări hormonale..

Animalul de companie, care nu primește ceea ce vrea, simte disconfort. Și pe fondul a ceea ce se întâmplă, el încearcă să exprime emoțiile în orice mod posibil.

Dacă aceasta este afecțiune pentru proprietar, atunci el va deveni obiectul curtei și îngrijirii ei. Există o falsă manifestare a instinctelor părintești.

De aceea, este recomandat ca animalele să fie sterilizate înainte de vârsta de un an, pentru a nu chinui.

Implorând

Dacă un animal de companie linge mâinile unei persoane, în special palmele, acest lucru indică cerșitul. Practica arată că un pisoi crescut prin hrănire artificială, în viitor, dacă se dorește, va linge spatele mâinii proprietarului.

Când vine vorba de pisici sau rude de același sex, lingerea împreună indică o strânsă legătură morală
Când vine vorba de pisici sau rude de același sex, lingerea împreună indică o strânsă legătură morală

Plictiseală

Dacă animalul de companie nu primește suficientă atenție, se poate linge din plictiseală. Majoritatea pisicilor, desigur, recurg la lacomie. Dar linsul activ ocupă, de asemenea, un loc special în acest rating..

Dacă problema nu este eliminată la timp, animalul de companie va provoca daune semnificative sănătății sale. Deoarece rănile nu vor avea timp să se vindece.

Și din punctul de vedere al stării fizice de sănătate, aceasta va fi privită ca o patologie.

Miros puternic

În natură, mirosul înțepător este o problemă semnificativă pentru animale. Deoarece prădătorii au șanse mai mari de a prinde un astfel de parfum. Dacă o persoană a venit după o fugă sau doar de la serviciu, iar pisica a început să-l lingă în mod activ. Acest lucru indică faptul că nu miroase foarte bine..

Bietul animal, încercând să-l protejeze, încearcă să-l spele pe stăpân și să-l ascundă de dușmani.

Afirmarea de sine

Din motive ierarhice, bătrânii din haită își pot exprima clemența lingând alți rude. În acest caz, aceasta nu este o manifestare a sentimentelor tandre, ci o favoare. Același lucru se aplică situației cu persoana respectivă. Nu există nicio diferență atunci când vine vorba de un animal de companie dominant.

Nu trebuie să vă fie frică și frică de astfel de lins, cu excepția cazului în care există atacuri agresive.

Este periculos să lingi proprietarii

Dacă animalul este sănătos, atunci nu există niciun pericol în a-l linge pentru oameni. Mai mult, zoopsihologii nu sfătuiesc să respingă un animal de companie în acest moment, chiar dacă este neplăcut pentru tine..

6 motive pentru care o pisică linge o persoană și linge părul pe plasturii cheli
Linsul servește ca instrument de comunicare de bază

Este recomandat să arăți cumva cu ușurință animalului de companie că nu ar trebui să faci asta în viitor..

Unii chiar cred că pisicile simt petele dureroase ale proprietarului și le tratează cu energia lor, lingându-l.

Comportamentul animalelor de companie poate fi studiat pe o perioadă lungă de timp. Unii se ling direct de petele chele, provocându-le daune sănătății. Alții pot linge oamenii pentru a-și arăta sentimentele..

În orice caz, merită să înțelegem că linsul în sine este o problemă..

Trebuie să te lupți cu el. În timp ce o astfel de procedură nu va aduce pericol pentru o persoană. Acest lucru este prevăzut pentru că animalul de companie este complet sănătos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Motive pentru care o pisică linge o persoană și linge părul pe plasturii cheli