Instrucțiuni pentru utilizarea sinulox pentru pisici

Antibioticul sintetic Sinulox este un medicament antimicrobian foarte solicitat. În interiorul pachetelor există întotdeauna instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului Sinulox. Medicamentul este eficient împotriva bolilor bacteriene ale animalelor de companie, câinilor și pisicilor și este îndreptat în mod special împotriva bacteriilor gram-pozitive / gram-negative. Componentele active ale medicamentului au un efect antimicrobian asupra agenților patogeni, cantitatea lor în acest medicament depinde de greutatea și forma de eliberare.

Ambalajul este disponibil în 500, 250 și 50 mg. Substanța activă amoxicilină reprezintă 40 g, iar 10 mg este acidul clavulanic, care protejează antibioticul de distrugere.

Soluția injectabilă, de regulă, are o culoare gălbuie sau cremoasă, este ambalată în fiole cu un volum de 250, 100 și 40 ml. Uneori Sinulox este disponibil și în flacoane sigilate cu dopuri de cauciuc. Amoxicilina, componenta principală a Sinulox, este un antibiotic cu spectru larg care funcționează bine împotriva streptococilor, E. coli, stafilococilor și chiar a salmonelelor.

Indicații:

Sinulox este foarte eficient în bolile cu etiologie bacteriană. Indicațiile pentru utilizarea medicamentului sunt foarte diverse..

Pisicile se rănesc adesea în timp ce se luptă cu alte pisici, rănesc și sunt abcese și furuncule. Pisicile care au pisoi apar adesea probleme cu sistemul genito-urinar, inclusiv endometrita, uretrita, mastita.

Pisicile domestice, chiar dacă nu merg pe exterior, prind adesea răceli, bronșită sau pneumonie. Oasele mici de pește se blochează în gât, esofag sau între dinții unei pisici, pot provoca inflamații, stomatită și gingivită.

Animalele în vârstă suferă de pierderea caninilor, pot să mă rănesc cu bucăți ascuțite de mâncare. Multe pisici, precum oamenii, au dureri articulare și artrită, mai ales la vârstă.

Pisicile care mănâncă alimente uscate sunt predispuse la boli ale tractului gastro-intestinal și ale sistemului urinar, suferă adesea de dureri la rinichi, precum și de gastrită. Sinulox este bun pentru tratarea inflamației pielii la pisici, răni și piodermă.

pro

 • nu provoacă dependență;
 • aplicabil pentru o lungă perioadă de timp;
 • are o bună distribuție a țesuturilor;
 • nu toxic
 • afectează rapid corpul.

Minusuri

 • reacțiile alergice nu sunt excluse;
 • injecțiile pot provoca umflarea și iritarea țesuturilor;
 • animalul își poate pierde pofta de mâncare, poate deveni letargic și somnoros;
 • interacționează slab cu alte antibiotice;
 • nerecomandat pentru boala pseudomonas;
 • nu se aplică chimioterapiei;
 • durerea sau umflarea pot apărea la locul injectării.

Aplicare și dozare

Comprimatul se administrează pe cale orală. Injecțiile cu Sinulox pentru pisici sunt injectate cu o seringă cel mai adesea în mușchiul femural sau subcutanat, observând asepsie. Fiolele injectabile trebuie agitate înainte de utilizare, deoarece suspensia este suficient de groasă. De asemenea, nu se recomandă păstrarea preparatului pentru injecții direct în seringă..

Dozajul corect al suspensiei este determinat în funcție de greutatea pacientului:

Cu o rată de 1 ml pe 20 kg, adică 0,05 mg pe kilogram de greutate. Injecțiile se administrează o dată pe zi, de obicei 3-5 zile, cu excepția cazului în care medicul a prescris altfel.

Greutatea unei pisici sau a unei pisici și calculul administrării comprimatelor Synulox atunci când sunt ambalate în 50 mg:

 • mai puțin de 2 kg de greutate - 1/2 comprimat
 • 3 - 5 kg - una
 • 6 - 9 kg - două
 • -10 - 13 kg - trei
 • 14 - 18 kg - patru

Utilizarea Sinulox depinde de forma medicamentului. Comprimatele Sinulox se administrează de obicei între cinci zile și o săptămână. Doza de medicament poate fi dublată în infecții severe, în special pneumonie. Nu se recomandă creșterea unei singure doze de Sinulox, dar doza zilnică poate fi împărțită în mai multe doze, 3-4 în loc de două.

Tratamentul bolilor de piele sau a bolilor care au devenit cronice necesită un curs mai lung, de la două la patru săptămâni. Pneumonia cronică sau bolile de piele sunt tratate cu Sinulox de la o săptămână la 10 zile.

Metoda de recepție

Sinulox trebuie administrat pisicilor în conformitate cu instrucțiunile, respectând cu atenție doza de medicament, în caz contrar sunt posibile efecte secundare. Nu toate pisicile sunt de acord în mod voluntar să înghită pastile, atunci trebuie să le înșelați. Comprimatele sunt măcinate fin și pulberea rezultată este adăugată la furaj de două ori pe zi. Dacă pisica își dă seama că ceva a fost amestecat în mâncare și refuză să se hrănească, atunci trebuie să măcinați comprimatele și să le puneți în gură, fără a-l lăsa să scuipe și a ține botul.

Pentru a înțelege cât timp trebuie să dați un antibiotic animalului dvs. de companie, trebuie să vă adresați medicului veterinar..

Depozitare

Sinulox lichid pentru injecție trebuie păstrat cam în același mod, de preferință în frigider, fără a-l îngheța. Dacă fiola a fost deja deschisă, atunci medicamentul trebuie aplicat în termen de 4 zile. După perforarea capacului, suspensia poate fi păstrată într-un loc răcoros pentru încă o săptămână. O fiolă închisă, dacă este stocată corect, este utilizabilă timp de aproximativ un an.

Păstrați tabletele Synulox Cat într-un loc uscat, ferit de lumină, cum ar fi pe ușa frigiderului la o temperatură scăzută. Medicamentul trebuie să nu fie la îndemâna copiilor. Cu ambalaje nedeteriorate, este destul de potrivit pentru utilizare pe tot parcursul anului.

Prețuri

Produs de Sinulox de compania americană "Zoetis". Costul diferitelor farmacii diferă, prețul aproximativ al tabletelor este de 160 - 300 ruble pentru 10 buc., Injecțiile sunt mai scumpe, aproximativ 650 -900 ruble pentru 40 ml.

Recenzii

Sinulox este utilizat cu succes pentru tratarea infecțiilor, atât în ​​spitale, cât și acasă. Majoritatea recenziilor sunt pozitive, Sinulox ajută la diferite boli. Negarecenziile pozitive sunt foarte rare, cea mai mare parte a problemei fiind cauzată de o supradoză de medicamente sub formă de injecții. Dacă se injectează un pisoi care cântărește trei sute de grame în locul 0,01 ml calculat al unei soluții de 0,1 mg de medicament, atunci o astfel de supradoză de zece ori poate provoca chiar moartea animalului.

Ivan: „Pisica a fost mult timp bolnavă de ceva, s-a dovedit că este traheită. Nici măcar nu credeam că pisicile sunt bolnave de ea. Veterinarul a primit unul experimentat și a stabilit că boala era deja cronică și i-a prescris Sinulox, un sfert de comprimat de două ori pe zi. Toată săptămâna pisica însuși și-a luat medicamentul din mâini, nu au existat probleme cu administrarea acestuia ".

Magdalena: „Barsik-ul nostru merge la plimbare pe stradă. În martie anul trecut, s-a luptat pentru pisici și a suferit o rană la ochi, au crezut că va orbi. Ochiul era umflat, înfundat, probabil o infecție. Medicul a prescris medicamente, dar pisicii nu i-au plăcut comprimatele Sinulox, le-a refuzat categoric și chiar și atunci când le-am adăugat la mâncare, nici nu a mâncat. A trebuit să-l macin în pulbere și să-l turn direct în gură, Bars și-a revenit, deși era nemulțumit de violență ".

Elizabeth: „Pisica mea a fost întotdeauna foarte jucăușă și brusc a devenit cam letargică. Doctorul a spus că are pneumonie. A trebuit să cumpăr Sinulox. S-a dovedit a fi destul de scump, dar în farmaciile noastre nu a existat niciun substitut. O săptămână mai târziu, marchizul nostru alerga ca înainte. Și ea i-a dat pastile sub formă de pulbere, a turnat-o în mâncarea lui ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea sinulox pentru pisici