Instrucțiuni pentru utilizarea ceftriaxonei pentru pisici

Pisicile pot avea nouă vieți, dar asta nu înseamnă că nu se îmbolnăvesc. Proprietarii, ale căror animale de companie au „preluat” o infecție bacteriană, vor avea nevoie de instrucțiuni pentru utilizarea Cefrtiaxonei pentru pisici. Acest antibiotic funcționează bine împotriva celor mai frecvente bacterii cauzatoare de boli..

Pentru toate sistemele

O indicație pentru utilizarea medicamentului la pisici poate fi procesele inflamatorii de origine bacteriană sau o amenințare crescută a unei astfel de infecții.. Prin urmare, medicamentul este utilizat atunci când

 • procese inflamatorii în sistemul respirator;
 • urolitiaza;
 • meningita;
 • infecții gastro-intestinale;
 • leziuni infecțioase ale ficatului și ale tractului biliar;
 • osteomielită și alte infecții ale articulațiilor și oaselor.

De asemenea, medicii prescriu Ceftriaxonă după operație pentru a evita sepsisul postoperator..

Restricții semnificative

Dar utilizarea Ceftriaxonei are limitări semnificative. Acest medicament este puternic, are efecte secundare. În multe cazuri, medicul veterinar alege pur și simplu cel mai mic dintre cele două rele atunci când prescrie Ceftriaxonă..

Medicamentul provoacă adesea reacții alergice. Prin urmare, prima dată când îl utilizați, este bine să faceți un test alergic.. Dar există momente în care utilizarea Ceftriaxonei este contraindicată chiar și la pisici fără reacții alergice..

 • Medicamentul nu este prescris pentru pisoi - este prea puternic pentru ei.
 • De asemenea, este interzis pisicilor însărcinate și care alăptează - Ceftriaxona trece în lapte. La pisicile gravide, acest tratament poate provoca avort spontan..
 • Foarte atent, medicamentul este prescris animalelor care au avut anterior diferite boli ale ficatului, rinichilor, vezicii biliare. Acest lucru se datorează faptului că medicamentul este excretat din organism în principal prin rinichi, iar efectele secundare sunt adesea observate din partea lor..
 • Utilizarea Ceftriaxonei este contraindicată dacă se prescrie în curând împerecherea unei pisici - Ceftriaxona poate provoca deformări la descendenți. Împerecherea este permisă nu mai devreme de 3 luni după retragerea medicamentului. În alte cazuri, trebuie fie să alegeți un alt medicament, fie să amânați împerecherea.

Când o pisică bolnavă are indicații pentru numirea Ceftriaxonei, dar există contraindicații, medicul veterinar evaluează imaginea generală a stării animalului. Dacă beneficiul tratamentului depășește potențialul rău, medicamentul poate fi prescris. Dar proprietarii care tratează pisicile cu Ceftriaxonă pe cont propriu, fără supraveghere veterinară, riscă sănătatea animalelor de companie. Pe lângă alergiile și reacțiile adverse de la ficat, rinichi, inimă și sistemul reproductiv, este posibilă și rezistența la antibiotice..

Tehnica de pregătire

Ceftriaxona este disponibilă sub formă de pulbere în sticle de penicilină. Cu toate acestea, este utilizat sub formă de injecții (intramusculare sau intravenoase, dar prima metodă este de obicei utilizată pentru pisici). Prin urmare, înainte de administrare, medicamentul trebuie diluat.

Probleme de reproducere

Ele apar deoarece injecțiile cu Ceftriaxone sunt foarte dureroase (victimele bronșitei și infecțiilor intestinale în rândul oamenilor au avut ocazia să experimenteze această „plăcere” asupra lor). Prin urmare, un antibiotic pentru administrare intramusculară este de obicei diluat cu un anestezic local..

Ca atare, se folosește fie lidocaină, fie novocaină. Aceste medicamente nu sunt nici măcar inofensive pentru oameni - reacțiile alergice la acestea nu sunt neobișnuite. Dar apa distilată inofensivă nu reduce senzația de „sticlă spartă” atunci când medicamentul este injectat.

Atât novocaina cât și lidocaina au fani. Primul este mai puțin puternic, dar inofensiv pentru corpul felin. Al doilea ameliorează bine durerea, dar la pisici, reacțiile alergice (până la moarte) sunt foarte frecvente. Lidocaina este deosebit de periculoasă pentru animalele cu tulburări cardiovasculare, deoarece provoacă o scădere a tensiunii arteriale și scade ritmul cardiac.

Înainte de a prescrie ceftriaxonă, medicul veterinar trebuie să decidă cum să se dilueze medicamentul. Decizia ar trebui să se bazeze pe un istoric specific. Cel mai adesea, se recomandă diluarea medicamentului cu 0,5% novocaină. Este suficient de sigur și efectul ameliorării durerii este prezent.

Determinarea dozelor

Ceftriaxona trebuie injectată în pisică o dată pe zi. Dozajul este determinat pe baza greutății animalului. Dacă pisica nu cântărește mai mult de 2 kg, ar trebui să fie 0,5 ml din preparatul diluat. Pentru pisicile mai mari, este necesar un volum de 1 ml. Când este diluat corect, această porție va conține 250 mg de medicament, care este doar doza recomandată..

Pentru a dilua în mod corespunzător Ceftriaxona pentru pisici, injectați 3,6 ml de solvent (anestezic local sau apă) într-o sticlă de 1 g de medicament cu o seringă. Acestea sunt recomandări generale și, în cazuri specifice, ar trebui să ascultați sfaturile unui medic veterinar..

Câinii sunt, de asemenea, tratați cu ceftriaxonă. Principiul preparării medicamentelor în acest caz este același, dar doza ar trebui să fie aflată suplimentar.

Administrarea medicamentului

Este important să ne amintim: Ceftriaxona nu este injectată subcutanat! Pisicile îl injectează intramuscular. Există mai multe reguli generale care trebuie respectate pentru a trata un animal acasă..

 • Este mai bine să utilizați seringi de insulină - iar doza este mai ușor de măsurat, iar acul scurt nu prezintă riscul de deteriorare semnificativă.
 • Este mai bine să înțepați piciorul din spate, ușor deasupra cârligului..
 • Acul se introduce rapid, iar soluția în sine este lentă.
 • Acul trebuie introdus într-un unghi acut (aproximativ 45 de grade) spre baza cozii.
 • Înainte de procedură, pisica trebuie să fie imobilizată (o puteți înfășura într-un prosop). Dar, din moment ce injecția este neplăcută chiar și cu anestezicul, aproape sigur își va smulge labela convulsiv..
 • Pentru a nu tortura animalul în zadar, labe ar trebui să fie alternate în timpul tratamentului (spate-față sau dreapta-stânga). Laba din față poate fi injectată în mușchiul de lângă umăr.

Dacă proprietarul nu este sigur de abilitățile sale de „asistent medical” sau are un animal „cu caracter”, este mai bine să nu se încreadă în forțele sale. Pisica poate smuci violent și poate deteriora mușchiul cu acul. Și proprietarul poate obține de la el pentru o lipsă de dexteritate. Medicul veterinar va face oricum injecția mai bună. Dacă nu este posibil să vizitați medicul veterinar pentru fiecare injecție, trebuie să-i cereți să facă cel puțin prima pentru a stăpâni mai bine tehnica..

Doza totală de Ceftriaxonă (adică numărul de injecții pe curs de tratament) este determinată numai de un medic veterinar. Poate fi ajustat pe parcurs..

Deși Ceftriaxona începe să funcționeze în decurs de 2-3 ore de la administrare, nu trebuie să vă așteptați la un efect atât de rapid. Dar, dacă după câteva zile de utilizare a medicamentului, nu se observă îmbunătățiri vizibile sau boala progresează, pisica trebuie dusă imediat la un specialist.

În ciuda numărului de restricții și contraindicații, mulți medici veterinari folosesc cu succes Ceftriaxona pentru pisici. Nu există medicamente ideale și acest antibiotic și-a dovedit în repetate rânduri eficacitatea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea ceftriaxonei pentru pisici