Cum să hrănești un pisoi nou-născut fără pisică?

Cum și ce să hrănești un pisoi nou-născut dacă a rămas fără o pisică-mamă? Cea mai bună soluție este să găsești o pisică recent născută și să-i pui pisoi (de regulă, ei nu împart pisoii în prieteni și inamici). Făcând acest lucru, eliminați principalele probleme de la dvs. și apoi rămâne să acționați conform celor scrise din cărți despre îngrijirea pisicilor..

Trebuie avut în vedere faptul că în primele două zile, colostrul este excretat la o pisică dată la naștere și în cantități mici. Dacă pisoii tăi sunt puțin mai în vârstă decât restul, atunci ar trebui să fie hrăniți, deoarece este posibil să nu aibă suficient lapte natural la început. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că atunci când se hrănește cu colostru în primele zile, formarea imunității primare are loc la pisoi. Dacă nu găsiți o pisică care tocmai a născut, puteți apela la clinica veterinară. Există posibilitatea ca acestea să aibă o astfel de pisică înregistrată. În ultimă instanță, aceștia vă vor explica cum să hrăniți pisoii și vă vor recomanda înlocuitori de lapte de pisică.

 • De la prima până la a 13-a zi, la fiecare două până la trei ore;
 • De la 14 până la 24 de zile la fiecare două până la trei ore și o noapte de hrănire;
 • De la 25 la 35 de zile la fiecare trei până la patru ore și o singură noapte.

cum să hrănești un pisoi nou-născut

Puii nou-născuți hrănesc reguli

Cum să hrănești pisoi nou-născuți? În primele două până la trei zile, se utilizează o pipetă pentru hrănire. Dar pentru hrănire suplimentară, o seringă de plastic de unică folosință de douăzeci de mililitri este cea mai potrivită. Dar trebuie să-l folosiți cu atenție. Este necesar să alimentați conținutul fără probleme și uniform, deoarece dacă strângeți pistonul, există posibilitatea ca pisoiul să se sufoce.

Metoda de hrănire

Un recipient cu laturile ușor înalte este așezat pe masă. De mai multe ori este așezată țesătură pliată, ceea ce va face ca laturile să fie și mai înalte. Pisoiul este așezat în așa fel încât picioarele din spate să se sprijine de fund, în timp ce picioarele din față să se sprijine de părțile laterale ale containerului.

Coatele tale sunt pe masă. Puneți mâna stângă pe spatele pisoiului și, ținându-l de gât, sprijiniți-vă de fundul recipientului cu degetele. Totul se dovedește a fi mai mult sau mai puțin stabil. În această poziție, atunci când suge, pisoii încep să „maseze” peretele recipientului și după câteva zile încetează să mai arate nemulțumirea față de acest mod de hrănire..

Ce este inclus în dieta pisicilor nou-născuți

Ce să hrănești un pisoi nou-născut fără pisică? Pentru auto-hrănirea pisoilor nou-născuți, ar trebui să alegeți un înlocuitor pentru laptele matern. Aceste amestecuri pot fi achiziționate de la magazinul dvs. pentru animale de companie. Pentru auto-prepararea unui astfel de amestec, adăugați albuș de ou în laptele fiert în proporție de пропор și amestecați până când obțineți o masă omogenă.

 • De la vârsta de 15 zile, puteți începe să hrăniți pisoii. Pentru aceasta, sunt potrivite diverse amestecuri, cereale în lapte. Nu supraîncălziți amestecul de lapte, acesta trebuie să fie cald. O baie de apă este de obicei utilizată pentru a încălzi amestecul răcit. Nu depozitați amestecul preparat mai mult de 24 de ore, acesta trebuie să fie întotdeauna proaspăt.
 • În intervalul 21-28 de zile, alimentele cu proteine ​​pot fi adăugate în meniul pisoilor. Pentru aceasta sunt potrivite brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, mâncarea din carne pentru bebeluși, peștele, gălbenușul de ou, carnea de vită slabă..
 • Începând din ziua 35, învățați-vă încet pisoiul să mănânce dintr-un bol.

Ce să pregătim mai întâi?

Deci, vă confruntați cu o întrebare dificilă: cum să hrăniți un pisoi care are mai puțin de o lună. Înainte de a începe activitatea, trebuie să pregătiți și să cumpărați cu atenție instrumentele și produsele necesare pentru hrănire.

Trusa esențială pentru un pisoi

În primul rând, trebuie să achiziționați dispozitive de asistență. Vei avea nevoie:

 • pipeta din plastic;
 • seringă de unică folosință cu un volum de 20 ml;
 • cateter;
 • biberon;
 • o sticlă mică cu nasul îngustat (pentru copii sau pentru hrănirea pisoilor);
 • chiuretă;
 • castron confortabil.

Este mai bine să luați mai multe pipete și sfarcuri simultan, deoarece unele pot să nu se potrivească din cauza calității slabe sau să nu reziste la clătiri frecvente. Seringile trebuie păstrate întotdeauna în stoc..

ce este necesar pentru un pisoi nou-născut

2 opțiuni de alimentare

În ceea ce privește nutriția pisoilor mici fără mamă, atunci este acceptabilă alegerea a 2 opțiuni:

 1. Formula artificială prefabricată dintr-un magazin pentru animale de companie sau formulă pentru sugari.
 2. Amestec de lapte pe care l-ai făcut.

Primul mod de a mânca este cel mai convenabil, dar scump. Mesele gata consumate pot fi achiziționate de la farmacia veterinară sau magazinul de animale de companie, economisind timp pentru a le prepara. Utilizarea formulelor gata preparate pentru sugari dezvoltate pentru hrănirea pisoiilor nou-născuți este, de asemenea, practicată cu succes. Vă puteți aproviziona cu astfel de alimente mult timp..

A doua opțiune vă va economisi în mod semnificativ banii, dar va dura mai mult timp pentru a pregăti și alimenta procedura. Sistemul nutrițional al pisoiului se va schimba pe măsură ce cresc și va include ingrediente din ce în ce mai acceptabile..

Hrănirea cu produse naturale

Hrana naturală pentru nou-născuți și puii în creștere cu vârsta de până la 4 săptămâni va consta din soluții de diferite ingrediente. Cu cât pisoiul este mai mic, cu atât respectarea mai atentă a proporțiilor și a condițiilor de gătit va necesita amestecul nutritiv..

Rețete

Cea mai ușoară și „leneșă” rețetă pentru un amestec pentru un pisoi nou-născut este disponibilă tuturor:

 1. Se fierbe 4 părți de lapte de vacă și se toarnă treptat 1 porție de alb de ou, amestecând continuu până se omogenizează.
 2. O altă rețetă „populară” va necesita obținerea unei mase omogene din:
 3. 0,5 litri de lapte, 1 gălbenuș de ou și 4 lingurițe. Sahara.

În mod similar, puteți prepara și mai întărit, asemănător ca proprietăți nutriționale laptelui de pisică, amestecuri care necesită utilizarea unei varietăți de ingrediente. Amestecurile recomandate sunt potrivite și pentru copiii de o săptămână și pisoii sub o lună. Toate sunt preparate pe bază de lapte proaspăt fiert sau concentrat. Pentru a o face similară ca valoare nutrițională cu o pisică, trebuie amestecată cu alte produse (laptele de pisică, în comparație cu laptele de vacă, este de aproape 10 ori mai bogat în proteine). Cele mai populare printre „iubitorii de pisici” sunt următoarele rețete:

 • 1 linguriță. Se amestecă făina de os și laptele și se adaugă 5 lingurițe la compoziția rezultată. 20% lapte condensat;
 • amestecați câte 50 mg de lapte întreg și fiert, adăugați o jumătate de gălbenuș crud și 1 linguriță. ulei de porumb și bateți bine amestecul;
 • Se amestecă 1 pahar de lapte selectat cu un ou crud și o linguriță de miere;
 • dizolvați o linguriță de ulei vegetal, 1 gălbenuș în 200 ml de lapte (în loc de lapte de vacă), dizolvați o linguriță de ulei vegetal și adăugați 0,4 ml de vitamine de pisică de la o farmacie veterinară la întreg;
 • se adaugă gălbenușul de pui la 100 ml de lapte, o jumătate de linguriță de ulei vegetal, 20 ml de glucoză 5%, 2 lingurițe. nutriție artificială pentru nou-născuți, 0,3 ml de vitamine și amestecați totul bine.

Ultimele 2 rețete sunt ideale pentru întărirea unui corp epuizat și slăbit, de exemplu, găsit pe stradă sau un pisoi care se recuperează după o boală..

În primele zile, pisoiul trebuie să stabilească un interval de două ore între hrăniri, crescându-l treptat la trei ore. La un moment dat, bebelușul ar trebui să mănânce aproximativ 5 mg din amestec. Doza poate fi măsurată cu o pipetă sau seringă. Până la vârsta de două săptămâni se recomandă dublarea acestuia. În a doua și a treia săptămână de viață, mesele se iau la fiecare 4 ore. Pisicuțele de trei săptămâni ar trebui să învețe să scoată singuri amestecurile și laptele dintr-un bol de 5 ori pe zi.

Ce să cauți când gătești?

Pregătirea amestecurilor și procedura de hrănire necesită o anumită diligență și atenție din partea proprietarului:

 • Ingredientele din compoziția nutrițională trebuie să fie întotdeauna proaspete;
 • Acestea trebuie amestecate mai ales cu sârguință până se obține o masă omogenă, fără a încălca proporțiile;
 • În primele 3 zile, este mai bine să hrănești un nou-născut dintr-o pipetă de plastic, ținându-l ușor la un unghi de 45 de grade;
 • După 3 zile, va fi mai convenabil să folosiți o seringă de unică folosință fără ac sau sticlă;
 • Toate articolele utilizate pentru hrănire trebuie spălate de fiecare dată și, dacă este necesar, sterilizate;
 • Urmărind cât din amestecul înghite firimitul la un moment dat, puteți crește sau reduce doza de furaje;
 • Păstrați amestecul la frigider pentru cel mult 24 de ore;
 • Înainte de hrănire, încălziți alimentele la temperatura optimă (30-36 grade).

Un animal de companie care a atins vârsta de patru săptămâni ar trebui hrănit. Pentru o alimentație bună, cerealele din lapte sunt introduse treptat în dietă, apoi cerealele sunt preparate cu carne răsucită sau tocată mărunt (în proporție de 1: 1) și legume în apă. Alimentele complementare sunt introduse conform schemei standard: se adaugă 200 de grame pe kilogram de greutate vie pe zi. Vă puteți răsfăța animalul de companie cu brânzeturi sănătoase și produse lactate..

Hrănirea formulei gata preparate

Principalul avantaj al amestecurilor specializate pentru pisoi nou-născuți este că conținutul lor este cât mai aproape de compoziția laptelui de pisică. În plus, acestea sunt împărțite la vârstă și sunt destinate pisoilor:

 • nou-născuți;
 • săptămânal;
 • lunar.

Nu este nevoie să inventăm și să dezvoltăm rații alimentare pentru diferite vârste. Ca bonus, fiecare pachet vine cu un mamelon special confortabil pentru hrănire. În plus, alimentele gata preparate nu provoacă alergii la bebelușii felini și, dacă apar pe laptele de vacă, trebuie folosite. Dacă decideți să treceți la hrana cu formulă gata pregătită, singura întrebare este care dintre ele este cea mai bună de cumpărat..

Dintre formulele adaptate pentru hrănirea bebelușilor felini, medicii veterinari recomandă adesea un amestec al celebrei companii olandeze Biafar - Beaphar Kitty-Milk și Royal Canin - Babycat Milk.

 • Kitty-Milk este un amestec galben de lapte praf cu un miros atractiv de miere-fructat, conținând vitamine și proteine ​​esențiale.
 • Lapte Babycat este un excelent substitut pentru laptele de pisică, îmbogățit cu vitamine și minerale, bogat în proteine ​​și uleiuri.

Aceste amestecuri sunt vândute în pachete, fiecare conținând 3 pliculețe de 100 de grame de lapte praf instant, o lingură de măsurare, o sticlă gradată și sfarcuri cu găuri diferite. Pregătirea lor este ușoară și simplă: dizolvați 2 linguri de pulbere în 50 gr. apa calda. Amestecul este păstrat în frigider timp de până la 8 ore, în timp ce hrănirea se încălzește până la aproximativ 40 de grade.

Pipetați hrănirea unui pisoi nou-născut

Ce nu trebuie hrănit pisoilor nou-născuți?

Există mai multe reguli la care proprietarii de animale mici trebuie să respecte cu strictețe. Deci, ce anume nu poate fi hrănit unui pisoi nou-născut.

În primul rând, trebuie să respectați în mod constant programul, dozajul și regulile de hrănire..

În al doilea rând, nu este recomandat:

 • Hrăniți pisoii nou-născuți cu lapte de vacă pur, deoarece este foarte slab digerat, iar animalul poate muri din cauza indigestiei;
 • A da bebelușului lapte sau cremă diluată cu apă de băut - acest lucru dăunează sănătății copilului;
 • Oferiți animalelor dvs. de companie produse lactate grase;
 • Hrănește-l cu cârnați și carne de porc sub orice formă;
 • Utilizați fileuri de pește crud de apă dulce în dietă - este posibilă infectarea cu helminți.

Ce este necesar pentru creșterea unui pisoi?

După ce au primit nutriție din glicogen hepatic, pisoii nou-născuți se pot lipsi de alimente în primele ore, în timp ce există o subdezvoltare a reflexului de supt și includerea incompletă a funcțiilor digestive. În medie, pisoii nou-născuți cântăresc între optzeci și o sută douăzeci de grame..

Pentru o creștere normală, este caracteristică următoarea dinamică: masa lor se dublează după prima săptămână, apoi creșterea în greutate este de aproximativ o sută de grame. Greutatea medie a unui pisoi de două luni poate ajunge la 1-1,3 kilograme.

Cordonul ombilical se usucă de obicei în a doua zi, iar după trei sau patru dispare. După șapte până la paisprezece zile, ochii pisoilor încep să se udă și, prin apariția unei margini întunecate în jurul pleoapelor închise, se poate presupune că bebelușii vor deschide curând ochii. Acest lucru se întâmplă de obicei în decurs de două până la trei zile. În primul rând, un ochi se deschide, apoi al doilea. Dacă este necesar, spălați-le cu decoct de mușețel diluat.. Amintiți-vă că cu cât petreceți mai mult timp cu pisoii în primele săptămâni din viața lor, cu atât se vor simți mai bine în viitor.. Pentru că pentru un pisoi crescut, veți rămâne singura și iubita „mamă” până la sfârșitul zilelor.

Căldură și confort

Temperatura în casa pisoiului ar trebui să fie de aproximativ 28-30 de grade C. Pentru aceasta, este potrivită o cutie de carton, a cărei dimensiune este de patruzeci și cincizeci de centimetri. Până când ochii se deschid, aproximativ două săptămâni, cutia trebuie închisă și pisoii ținute în întuneric. Cu toate acestea, după deschiderea ochilor, nu le expuneți la lumină puternică. Și atunci când vă hrăniți, ar trebui să trageți ușor perdelele și să aprindeți lumina.

Așezați un tampon de încălzire pe cele patru laturi ale cutiei. Pentru aceasta sunt potrivite sticlele de sticlă cu o capacitate de 0,5-0,6 litri. La fiecare cinci până la șase ore, se toarnă apă clocotită în ele, în timp ce acestea sunt învelite cu un prosop în 5-6 straturi. Nu puteți folosi un prosop de in, deoarece căldura și țesătura de lână sunt puternic transferate prin el, deoarece pisicile se pot încurca în firele scoase de gheare. Cu această încălzire, dacă este cald lângă pereți, pisoii dorm în centrul cutiei.

Și invers, dacă sunt adunați în oricare dintre colțuri, atunci apa clocotită trebuie turnată din nou în tampoanele de încălzire. Acest lucru trebuie combinat cu următoarea hrănire, deoarece nu este necesar să treziți din nou pisoii. Pentru a le face să se miște ușor, trebuie să așezați o cârpă netedă pe fundul cutiei..

Igienă

Pisoii trebuie examinați cu atenție în timpul fiecărei hrăniri. Luați o cârpă tare ușor umezită cu apă caldă, lenjeria este potrivită pentru aceasta și ștergeți ușor pisoiul - urechile, capul, spatele, părțile laterale și picioarele. Aceasta imită procesul de spălare a pisicilor..

Apoi, trebuie să masezi burtica și să forțezi pisoiul să urineze prin masarea suprafeței pe coapsele interioare din jurul uretrei. De regulă, nu există dificultăți în acest sens. Sub rezerva regulilor de îngrijire și hrănire, o dată la două sau trei zile, pisoii merg în mare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să hrănești un pisoi nou-născut fără pisică?