Cum să oprești o pisică să nu muște și să arunce? Cauze și efecte

Modalități de a explica unui pisoi că mușcătura nu este bunăReprezentanții familiei feline pentru mulți sunt asociați cu creaturi calme, care ronnoiesc în genunchi. Cu toate acestea, cazurile sunt destul de frecvente atunci când cartofii pufoși de pe canapea încep să facă farse, în urma cărora gospodăriile au multe mușcături și zgârieturi. În acest caz, proprietarul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a-și dezlipi animalul de companie de astfel de manifestări de agresiune. Manifestarea nestăpânită și prost condusă a unei pisici poate aduce multiple probleme.

De ce mușcă pisica? Principalele motive

Înainte de a ajunge la secțiune "Cum să oprești o pisică să nu muște?", trebuie să luăm în considerare cele mai frecvente cauze ale agresiunii și, de asemenea, să ne familiarizăm puțin cu psihologia felină.

Este destul de neplăcut să devii un obiect de ură, mai ales în urma căruia proprietarul vindecă în mod constant supurația și încearcă să scape de cicatrici. Este demn de remarcat faptul că un pisoi mic sau o pisică adultă avertizează întotdeauna cu privire la un atac iminent. După ce au ajuns deja la vârsta de trei săptămâni, firimiturile mici se aderă una la cealaltă, învață să atace în timp ce se întind pe spate. După o vreme, micuțul pisoi merge într-o nouă casă, unde nu există mame și surori cu frați în apropiere, așa că nu are de ales decât să practice abilitățile dobândite pe jucării sau pe noii proprietari.

Proprietarul grijuliu, sperând să-l răsfețe pe bebeluș, îi cumpără un număr mare de jucării multicolore, dar, din păcate, pisicuța nu este interesată de ele. Este mai capturat sărind asupra gospodăriilor de după colț și lupta cu pumnul proprietarului.

Motive pentru care musca un pisoiÎn ceea ce privește pisicile și pisicile care își atacă stăpânul cu furie reală și calcule reci, aceasta este o problemă reală. În acest caz, proprietarul va trebui să lucreze din greu pentru a scăpa de un astfel de obicei negativ, dar mai întâi este necesar să se stabilească motivul unui astfel de comportament incorect..

Știați că manifestarea agresivității pisicilor față de oameni este considerată a fi o tulburare mentală a animalului? Prietenii noștri mai mici trăiesc alături de oameni de secole, reținerea și prietenia le sunt deja transmise prin ereditate. Dar nu este un secret pentru nimeni că există excepții de la fiecare regulă. Există un număr mare de pisici, consumate în rase, care se caracterizează prin certuri cu oameni, dar comportamentul lor este întotdeauna explicabil.

 • Dominaţie. Este posibil ca pisica sau pisica să te muște pentru că el crede că ești mai slab sau te confundă cu un concurent..
 • Protecţie. Pisicile și pisicile care au patologii de dezvoltare sau tulburări ale psihicului nervos sunt conștiente de vulnerabilitățile lor, de aceea atacă astfel încât în ​​viitor să nu fie nevoite să se apere.
 • Cult maestru. Acest fenomen se manifestă printr-o dragoste nemăsurată pentru un proprietar, iar toți ceilalți au o scuză pentru a ataca pentru a-l proteja sau a fi gelos pe proprietar. Cel mai frecvent exemplu sunt pisicile siameze. Îi iubesc atât de mult pe copii încât sunt capabili să sară pe fața părinților lor care și-au pedepsit copilul pentru îndemnul primit la școală..
 • De ce pisicile și pisicile manifestă agresivitate, grabă și mușcă? Uneori, comportamentul lor este condus de răzbunare, deoarece toate felinele sunt capabile de ranchiună și resentimente. Desigur, nu toate rasele au această calitate..
 • Lipsa de atenție și îngrijire. O palmă pe fund este, de asemenea, o manifestare a atenției, poate că animalul încearcă în orice mod posibil să vă atragă atenția asupra sa.
 • Există rase de pisici care nu pot fi înțărcate din agresiune, dar de ce? Rase specifice, care au fost crescute ca urmare a încrucișării cu pisici sălbatice, care sunt agresive și obstinate din fire.
 • Cum să explici unei pisici să nu mușteLipsa activității fizice. Uneori, un bătăuș pufos nu are unde să-și pună energia. După înțelegerea sa, el nu face nimic rău, nu are nicio intenție rău intenționată în cap, doar poate mușca degetul proprietarului noaptea sau rupe tapetul.
 • Greșeli parentale. Proprietarii recompensează neintenționat comportamentul necorespunzător al animalelor de companie.
 • Complexe - aceasta este probabil una dintre cele mai frecvente cauze care sunt destul de dificil de diagnosticat.

Majoritatea punctelor de mai sus vă pot părea atât de evidente, încât nici nu le veți lua în considerare. Un proprietar care își cunoaște bine animalul de companie poate face diferența dintre îngăduirea de sine și furie..

Războiul complexelor

Cum să înțărcați o pisică de mușcat? Pur și simplu, dacă putem admite că există probleme la originea cărora trebuie să fie soluționate. Desigur, citirea minții animalelor noastre de companie este dincolo de realitate, nu avem de ales decât să observăm cu atenție comportamentul animalului de companie și să ghicim. Să ne uităm la mai multe metode care vă permit să calculați complexul, dacă, desigur, motivul se află în ele:

 • Spatiu personal. Uneori pisicile simt o iritare constantă doar pentru că sunt private de posibilitatea de a se retrage și de a se odihni. Animalul de companie nu poate dormi când oamenii merg pe jos și vorbesc în apropiere, muzica se joacă sau copiii fac zgomot. Nu e așa, zici, el doarme tot timpul. Dar aceasta este o amăgire. Pisica zace liniștită cu ochii închiși, dar asta nu înseamnă că doarme, doar doarme. Drept urmare, blana începe să sufere de lipsa cronică de somn, ca urmare a căreia devine iritabilă. Este necesar din prima zi a șederii pisoiului în casă să-i arăți locul său, unde se va odihni departe de toată lumea.
 • Scara încrederii. Luați ceva timp și încercați să construiți o scară din materiale reziduale, care să ducă la un dulap, la sertar etc. Dacă o gospodărie pufoasă se simte neliniștită, se poate ascunde și observa situația de la înălțime. Unele rase la nivel fiziologic au nevoie de astfel de structuri..
 • Jucării nu sunt doar obiecte de divertisment, ci și proprietatea personală a animalului de companie. Având lucruri personale, pisoiul nu se va simți lăsat deoparte. Încercați să obțineți jucării din magazinele pentru animale care se potrivesc cu temperamentul animalului dvs. de companie. În plus față de jucării, micuțului pisoi trebuie să i se ofere o așternut personal și o mică schimbare, care anterior aparținea proprietarului. Un pulover vechi cald, care adună praful de câțiva ani pe raftul de sus, poate deveni un puternic suport psihologic pentru un bebeluș imatur.
 • Siguranța personală în timp ce mănânci. Majorității pisicilor nu le plac foarte mult pisicile atunci când recipientele lor cu alimente și apă se află într-un spațiu deschis. Poate că animalul de companie va fi mult mai liniștit dacă recipientele sale sunt mutate într-un loc mai retras..

Cum să înțărcați o pisică de mușcat? Pedepsiți sau ignorați

Este posibil să influențezi fizic o pisică, dacă da, de ce? Uneori, acest lucru este necesar și, uneori, poate duce doar la o formă mai severă de manifestare a agresivității.

Cum să înțărcați rapid o pisică de mușcatRănindu-i animalul de companie, îi spui într-un limbaj accesibil pentru el că ești mai puternic din punct de vedere fizic și că poți să te aperi. Dacă motivul comportamentului agresiv stă direct în nesiguranță sau complexe, atunci îți umilești în continuare blănul, obligându-l să meargă la metode din ce în ce mai disperate. protecţie. Aveți răbdare, nu afectați fizic pisica, dar dacă situația câștigă o întorsătură critică, atunci încercați să nu încălcați următoarele reguli:

 1. Animalul ar trebui pedepsit numai pe baza celor întâmplate. Chiar și la câteva minute după incident, măsurile de pedeapsă vor fi inutile, iar animalul de companie le va considera umilință intenționată..
 2. Nu închideți animalul de companie într-un spațiu restrâns. Această tehnică este permisă numai în cazul manifestării furiei violente sau a unui atac continuu al tuturor ființelor vii din jur. Închideți pisoiul la baie, astfel încât să se gândească la faptele sale greșite este o poziție categoric greșită care umilește animalul de companie.
 3. Abțineți-vă de a lovi animalul cu mâinile sau picioarele. De exemplu, un ziar pliat este o metodă de expunere mai eficientă și mai sigură. De la o lovitură cu mâna sau piciorul, nu numai pielea animalului este expusă la vibrații, ci și organele, care pot afecta negativ sănătatea pufosului.

Pe baza numeroaselor recenzii, putem spune cu siguranță că cea mai bună pedeapsă pentru o pisică și, în special, pentru un pisoi, este ignorarea. Gospodăriile pufoase, private de atenție, își dau seama mult mai repede de gravitatea infracțiunii lor. Principalul lucru este că animalul de companie este conștient de ceea ce este pedepsit..

Sfaturi utile

Experții de top din industrie îi îndeamnă pe proprietari să respecte următoarele orientări privind reeducarea:

 1. Cum să oprești o pisică să muște constantDacă un animal agresiv a săpat în carnea ta, atunci nu încerca să-l împingi cu forța, pentru a nu agrava rănirea. Pentru a lăsa pisica să te elibereze singură, sperie-l cu un sunet ascuțit.
 2. Pisoii mici trebuie să fie distrați exclusiv cu jucării și dispozitive speciale.
 3. Dacă pisica atacă, este recomandat să o pulverizați cu apă sau să o acoperiți cu un prosop.

După ce am înțeles de ce animalul manifestă agresivitate, este necesar să recurgem la metodele corecte de educație. Dacă agresiunea este cauzată de durere sau stres, atunci este imperativ să solicitați sfatul unui medic veterinar. Corectarea comportamentului animalului de companie este în puterea fiecărui proprietar. Principalul lucru este să aveți răbdare, să respectați consistența și consistența..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oprești o pisică să nu muște și să arunce? Cauze și efecte