Instrumente de îngrijire a pisicilor: o prezentare generală

Oh, lasă-mă, nu am nevoie de o masă de toaletă și foarfece pentru câteva mii, mă pot descurca perfect cu o noptieră pe hol și un set de manichiură! Desigur, maestrul va pregăti în mod ideal pisica pentru spectacol în astfel de condiții. Dar pentru un laic, echipamentul de îngrijire este pur și simplu necesar: în timp ce animalul de companie nu este obișnuit cu procedurile, în timp ce mâna încă tremură puțin și incertitudinea se simte în fiecare mișcare, instrumentele pentru îngrijirea pisicilor facilitează foarte mult procesul de transformare a unei pisici domestice într-o persoană regală..
În primul rând, vrem să avertizăm împotriva cumpărării „bunurilor de larg consum”. Periile ieftine rup lână și zgârie pielea, un uscător de păr obișnuit usucă firele de păr, foarfecele de îngrijire penny trag și zdrobesc lâna - nu va funcționa perfect pentru a tăia haina de blană. Da, iar instrumentele ieftine se rup uneori după câteva pregătiri pentru ca o pisică să iasă în lume: fie mânerul periei va zbura, apoi uscătorul de păr va arde. Produsele profesionale pentru îngrijire nu pot costa trei ruble și, uneori, nu puteți găsi instrumentul potrivit pentru mulți bani - trebuie să comandați printr-o rețea sau un club. Dar, pe de altă parte, un set de îngrijire de înaltă calitate, convenabil și inteligent compus nu își va pierde relevanța timp de mulți ani.

Deci, de ce aveți nevoie și cum să alegeți?

unu. În primul rând, aveți nevoie de produse cosmetice de înaltă calitate pentru îngrijire. Acesta nu este doar un șampon structurant și un balsam hrănitor, ci și multe alte „lucruri mici” fără de care este imposibil să se obțină un efect ideal. În funcție de nevoile dumneavoastră: albire sau intensificator de culoare, pudră sau cremă pentru a masca căile lacrimale, agent antistatic, uleiuri, creioane și măști, agent de intensificare a strălucirii, spray pentru pieptănare etc..
Dintre crescători, s-au stabilit produse cosmetice pentru îngrijirea următoarelor mărci: SHOW TECH, All Systems, Cherry Knoll, PET SILK, Bio-Groom, Pet Head. Dacă nu există experiență, este recomandabil să țineți cont de sfatul unui crescător care cunoaște caracteristicile hainei unei anumite rase de pisici.
2. Structurarea hainei începe în etapa de spălare a animalului de companie. Dar în condițiile în care pisica aleargă din mâinile proprietarului de-a lungul fundului unei băi mari pentru ea, este aproape imposibil să faci acest lucru. Este mult mai ușor dacă există o baie specială pentru îngrijire. Dimensiunile pisicii vă permit să instalați o baie mică, iar astfel de structuri, de regulă, nu sunt foarte stabile - acordați atenție acestui punct.
Dar cel mai important lucru este că baia de îngrijire este făcută dintr-un material rezistent antiderapant, în special din partea de jos: puteți așeza un covor, dar pisicile, agățându-se de ghearele lor, îl mută constant. Dar prezența unei uși nu este necesară - această comoditate suplimentară este mai probabil solicitată de câini, pisica va trebui totuși scoasă din baie în brațe. Și suportul de îngrijire, montat la marginea căzii, este, de asemenea, puțin probabil să fie util: pisica nu este prea mulțumită de ceea ce se întâmplă și, dacă încercați, de asemenea, să o puneți în lesă ... În general, dispozitivele „câine” nu fac decât să crească costul, dar se dovedesc a fi inutile pentru proprietari. pisici.
3. În ceea ce privește un pieptene pentru îngrijire, totul este simplu: începeți de la tipul hainei animalului de companie. Dinți lungi pentru o blană groasă de blană persană sau siberiană, scurte - pentru o blană netedă Mau sau siameză. Dinți rari - pentru pieptănare preliminară (pentru desfăcerea firelor de păr și îndepărtarea încurcăturilor), frecvent - pentru testamentul la scenă, pentru „tragerea” firelor în procesul de uscare a persoanelor cu părul lung.
Mănușa de cauciuc pentru îngrijire preia perfect firele libere dintr-o haină scurtă. Alegeți doar un produs de înaltă calitate din cauciuc elastic moale, în același timp vă veți masa animalul de companie - acest lucru va crește fluxul de sânge către foliculii de păr și va distribui ușor sebum pe toată lungimea, adăugând luciu hainei de blană. Dar pentru a îndepărta un substrat gros, aveți nevoie de o perie de îngrijire - o „șlefuitoare” elastică, cu dinți rotunjiți, care să nu zgârie pielea. În acest scop, proprietarii de câini folosesc o piatră pentru îngrijire, colectând cu atenție vărsarea părului, dar la pisici acest dispozitiv nu funcționează la fel de bine ca.
Desigur, un singur pieptene nu este suficient pentru îngrijire, ar trebui să existe cel puțin trei în arsenal: cu dinți rare, cu dinți frecvenți și un pieptene mic pentru locuri greu accesibile..
4. Foarfecele profesionale pentru îngrijirea din oțel inoxidabil sunt una dintre cele mai scumpe achiziții. Este important ca foarfecele să se încadreze confortabil în mână și să nu fie prea ușoare. Cel mai mic blocaj, scârțâit, zgomotos - un motiv pentru a refuza o achiziție. Foarfecele curbate de îngrijire, cu suporturi offset, „toba de eșapament” din cauciuc și șurubul de reglare facilitează foarte mult munca și economisesc nervii atât pisicii, cât și proprietarului. Este convenabil să tăiați blana cu astfel de foarfece în locuri greu accesibile, iar mâna obosește mai puțin. Foarfecele în miniatură tund părul pe cap, urechi, picioare, coadă etc. Foarfecele zimțate (subțierea) elimină excesul de volum și fac tranziții.
Atunci când alegeți o foarfecă curbată sau obișnuită, asigurați-vă că lamele se potrivesc perfect pe toată lungimea lor. Nu ar trebui să existe cel mai mic decalaj. Pentru a depozita foarfeca, veți avea nevoie de un capac, care să aibă grijă de instrument - ulei special.
5. O mașină de îngrijire profesională este un instrument cu o putere de cel puțin 45 de wați. Este de dorit ca mașina să funcționeze în tăcere și să nu se încălzească (inclusiv lamele). Tipul rotativ al motorului este de preferat: vibrația nu este fiabilă, mai ales dacă stratul este foarte gros. Tipul sursei de alimentare este, de asemenea, important: acasă puteți utiliza și rețeaua electrică, dar la expoziție aveți nevoie de o baterie. Asigurați-vă că tăietorul se potrivește confortabil în mâna dvs. și este confortabil din punct de vedere al greutății: instrumentul nu trebuie să fie greu, dar tăietorii ușori se clatină, lăsând dungi inegale pe blană.
Mașina de îngrijit în miniatură este ideală pentru tunderea hainei acolo unde este curbată, pe față, picioare etc. Citiți mai multe în articolul: „Tăietoare pentru pisici”.
6. Asistentul de neînlocuit al maestrului este un uscător de păr fix pentru îngrijirea suportului. Uscătorul de păr se atașează de marginea mesei sau de perete, permițându-vă să lucrați cu lână cu ambele mâini. Acest lucru este deosebit de important în etapa de auto-studiu și experimentare, deoarece uneori două mâini nu sunt suficiente în timpul uscării și coafării lânii, iar când o mână este ocupată cu un uscător de păr, trebuie să apelați la ajutoare..
Suportul de îngrijire trebuie să fie flexibil, astfel încât uscătorul de păr să poată fi rotit în orice unghi. Este important ca uscătorul de păr să fie puternic și să facă față uscării la temperaturi scăzute ale fluxului de aer (altfel lâna se va usca rapid, va deveni fragilă și plictisitoare).
7. Fără o masă confortabilă, toate celelalte echipamente de îngrijire sunt aproape la jumătate mai eficiente. Dar alegerea mesei potrivite nu este atât de ușoară, trebuie să țineți cont de o mulțime de nuanțe, pornind de la nevoile personale:
  • ușurința de asamblare (nu este nevoie să deșurubați / strângeți șuruburile)-
  • greutate ideală (mesele ușoare sunt instabile, cele grele sunt incomode de luat la expoziție)-
  • suprafață texturată antiderapantă (pisica ar trebui să se simtă încrezătoare, iar picioarele în mișcare nu contribuie prea mult la aceasta)-
  • este important ca masa de îngrijire să aibă înălțimea „corectă”, deoarece o masă incomodă este o durere de spate amorțită, dureri de spate și strângerea mâinilor de oboseală. Prin urmare, ar trebui să se acorde preferință unui design care include un dispozitiv de reglare a înălțimii.
În timpul lucrului, numai o pisică ar trebui să fie pe masă: tot felul de borcane-sticle cad constant, deranjând animalul de companie. Dar, în același timp, tot ce aveți nevoie ar trebui să fie la distanță. Soluția ideală este un suport pentru masă sau sculă cu mai multe secțiuni.
8. Elementul final este îngrijirea hainelor confortabile și libere de mișcare. Este de dorit ca țesătura să fie hidrofugă. Textura este antiderapantă, astfel încât firele de păr să nu se lipească. Când vă pieptăniți lână, ar trebui să purtați o mască - o măsură preventivă împotriva bolilor sistemului respirator. Există haine speciale de îngrijire: jachete ușoare, largi, pantaloni, șorțuri, costume și chiar sutiene. Șorțurile cu multe buzunare sunt foarte convenabile: piepteni, pila de unghii, tampoane de bumbac, foarfece și alte lucruri mici sunt întotdeauna la îndemână.
Chiar și produsele de îngrijire fiabile și de înaltă calitate, de la foarfece și piepteni în miniatură la uscătoare de păr și tăietoare, necesită o manipulare atentă. După lucru, toate suprafețele trebuie uscate și curățate de lână. Este mai bine să încredințați profesioniștii pentru ascuțirea foarfecelor și a lamelor de mașină. Pentru depozitare, ei folosesc pungi pentru îngrijire, dar aleg un organizator sau o husă după ce au achiziționat tot ceea ce este de bază pentru munca unui maestru novice. Dacă trusa conține accesorii de îngrijire suplimentare ale unei mărci cunoscute, acestea pot fi revândute, de exemplu, printr-un forum pentru amatori - un alt argument în favoarea mărcilor bine cunoscute bine dovedite..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrumente de îngrijire a pisicilor: o prezentare generală