Cum se tratează micoplasmoza la pisici?

Mulți proprietari se confruntă cu diferite boli ale animalelor de companie. Micoplasmoza la pisici este o boală infecțioasă, în timpul căreia puteți observa conjunctivită extinsă și roșeață evidentă. Adesea, un astfel de diagnostic devine un adevărat test pentru proprietarii iubitori..

Cel mai adesea, boala este cauzată:

  • Mycoplasmagatae;
  • Mycoplasmafelis.

Primul microorganism este adesea localizat în tractul respirator al unei pisici. De asemenea, se simte grozav pe conjunctivă. Cu toate acestea, el nu duce adesea la un fel de înfrângeri grave. Foarte rar există complicații semnificative ale unei astfel de boli..

Dar al doilea agent cauzal al micoplasmozei are consecințe clinice evidente. De fapt, este dificil să o numim o boală separată, deoarece cauza apariției acesteia este imunitatea slăbită a pisicii. În acest sens, procesul de tratament devine mai complicat, ceea ce necesită scăderea simptomelor și determinarea infecției inițiale..

De fapt, mecanismul apariției acestei boli este încă necunoscut. Faptul este că această problemă nu a fost încă studiată în detaliu. Cu toate acestea, este evident că micoplasmoza are o natură foarte periculoasă și complexă. De fapt, face corpul pisicii să creadă că este o parte integrantă a acestuia. Prin urmare, imunitatea nu o poate combate în mod activ. Astfel, boala devine treptat cronică. Prin urmare, este important să nu îl rulați.

Simptomele bolii

În ciuda faptului că cercetările privind micoplasmoza sunt încă efectuate în mod activ, există unele cunoștințe care ajută la rezolvarea acestei boli. În cea mai mare parte, ei descriu simptomele și tratamentul micoplasmozei la pisici..

Boala poate fi determinată de următoarele semne:

  • descărcare clară din nas și ochi;
  • febră, tuse;
  • roșeață a conjunctivei;
  • eroziune parțială;
  • probleme intestinale.

De asemenea, micoplasmoza are caracteristici speciale. De exemplu, roșeața simultană a ambilor ochi ai unei pisici poate indica natura infecțioasă a bolii. În caz contrar, se poate judeca originea necontagioasă a bolii. Boala în sine dispare în decurs de 10 zile. În acest timp, sistemul imunitar devine mai puternic. Dacă acest lucru nu se întâmplă, boala devine cronică..

În acest caz, se pot observa leziuni articulare. Acest lucru se manifestă prin faptul că pisica începe să șchiopăteze. Mai mult, animalul de companie devine mai puțin activ, practic nu mai funcționează. Mai mult, este mult mai dificil pentru el să se ridice. Pisica minte sau doarme de cele mai multe ori. Toate acestea sunt însoțite de febră și umflături ale articulațiilor..

Diagnosticul și tratamentul micoplasmozei

Diagnosticarea micoplasmozei la pisici este o afacere dificilă. De obicei apar probleme cu capacitatea de a detecta agenții patogeni. Desigur, puteți efectua o analiză pentru micoplasmă, dacă boala nu se retrage înainte de acest moment. De asemenea, are sens efectuarea unui test de sânge biochimic. Medicul poate observa anemie ușoară și detecta conținut de proteine ​​în urină. În orice caz, el va prescrie antibiotice. Unora dintre ei le este interzis să dea unui pisoi, altele - animalelor însărcinate.

Tratamentul bolii variază, în funcție de stadiul de detectare a micoplasmozei. Terapia cu macrolide s-a dovedit destul de bine. În orice caz, este strict interzisă utilizarea oricărui tip de tratament fără prescripția medicului. La urma urmei, micoplasmoza are simptome care se pot manifesta în alte boli ale pisicilor. Prin urmare, un medic veterinar trebuie să efectueze un diagnostic amănunțit..

Prevenirea

Singura măsură preventivă corectă și eficientă împotriva micoplasmozei la pisici este vaccinarea în timp util. Aceasta este o vaccinare obișnuită împotriva infecțiilor care au un efect asupra sistemului imunitar. În plus, merită să monitorizați alimentația corectă a animalului de companie. Ar trebui să fie îngrijit corespunzător, încercând să-l mențină sănătos. În cazul oricărei suspiciuni de infecție, este necesar să îi arătați animalul de companie medicului veterinar cât mai curând posibil.

Pericol pentru oameni

Datorită faptului că multe pisici suferă de micoplasmoză, proprietarii încearcă să studieze această problemă cât mai detaliat posibil. Datorită cantității relativ mici de cercetări pe acest subiect, pot apărea diferite dificultăți în înțelegerea naturii bolii. De exemplu, unii sunt îngrijorați de pericolul micoplasmozei la pisici pentru oameni. Trebuie remarcat faptul că agentul patogen nu afectează alte animale, în special oamenii. Cu toate acestea, există încă un risc. Apare doar atunci când corpul uman este deja slab din anumite motive.

Categoria vulnerabilă, în acest caz, este femeile care se pot infecta în timpul menstruației sau sarcinii. În această perioadă organismul nu poate face față infecției. Prin urmare, ar trebui să fiți atenți la orice contact cu animale necunoscute. Dacă este posibil, este mai bine să excludeți comunicarea cu prietenii cu patru picioare..

Apropo, bărbații au și etape în care riscul de infecție este crescut. De exemplu, acestea sunt perioade în care corpul tocmai a făcut față unei alte boli, iar sistemul imunitar rămâne într-o stare ușor slăbită. Într-o astfel de situație, se recomandă, de asemenea, limitarea contactului cu pisicile. Precauțiile simple vă vor ajuta să vă protejați de consecințele neplăcute.

De fapt, determinarea simptomelor micoplasmozei la pisici este un test dificil pentru proprietar.. Cu toate acestea, odată cu detectarea la timp a infecției, vă puteți salva animalul de companie de o influență excesivă și îi puteți permite să facă față bolii cât mai ușor posibil.. Principalul lucru este să folosiți ajutorul specialiștilor și să nu vă angajați în autotratare. Și, de asemenea, - pentru a utiliza toate măsurile preventive posibile pentru micoplasmoza.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se tratează micoplasmoza la pisici?