Cum se tratează viermele la pisici acasă

Cauzele boliiCea mai frecventă condiție de îngrijorare la pisici este pecingine. Această boală nu dispare fără urmă, trebuie tratată. Din acest motiv, un animal de companie nu se poate descurca fără ajutorul amantei sale..

Acest tip de boală la animalele de companie este cauzat de două tipuri de ciuperci microscopice - Mycrosporum și Trichophyton. În acest caz, o varietate de licheni poate fi numită microsporie sau trichofitoză. Cu toate acestea, boala are aceleași simptome și terapie terapeutică..

Microorganismele fungice au mulți spori care se răspândesc foarte repede nu numai în corpul pisicii, ci și în întregul mediu. Animal de companie lasă particulele de ciuperci literalmente peste tot. Din acest motiv, medicilor veterinari li se recomandă să acționeze imediat și să înceapă tratarea pisicii și mai ales dacă există un copil mic în casă..

Caracteristicile pecinginei

Principala cauză a pecinginei la pisici este imunitatea redusă. Prin urmare, pisica trebuie să fie vaccinată și să mănânce corect..

Oamenii de știință au demonstrat că sporii ciupercii lichene persistă o perioadă destul de lungă în mediul extern, în timp ce nu se tem nici de cei mai puternici dezinfectanți. Acest lucru poate duce la recidiva - reinfectarea pisicii cu acești paraziți..

Viermele afectează cel mai adesea pisoii mici, deoarece adulții din familia felinelor au un sistem imunitar puternic.

Principalele simptome ale bolii

Exista lista principalelor caracteristici prezența lichenului la un animal de companie:

  • căderea focală a părului, care tinde să crească;
  • apariția unei erupții cutanate;
  • pielea afectată devine roșie și fulgi;
  • mâncărime.

Cel mai adesea, ciuperca este localizată în zona capului și a gâtului, în cazuri rare, putând fi vorba despre membre și zona cozii. Este foarte important să observați boala la timp și să începeți tratamentul, deoarece ciupercile se răspândesc foarte repede în tot corpul și pot infecta alte zone ale pielii.

În etapele inițiale, viermele poate fi confundat cu alte patologii. Prin urmare, nu puteți face fără a consulta un medic veterinar.

Cauzele infecției la pisici

Cum sunt tratate pisicile pentru pecingineEste foarte simplu să te infectezi cu pecingine: câteva minute de contact cu un alt animal sau obiect bolnav pe care există spori fungici este suficient pentru asta..

După cum sa menționat mai devreme, microorganismele fungice trăiesc în mediul extern o perioadă lungă de timp, din acest motiv, boala revine adesea din nou.

O altă cauză a bolii este întreținerea deficitară a unui animal de companie. Dacă pisica nu mănâncă corect și are boli cronice, are un sistem imunitar slăbit, iar acesta servește drept bază pentru infecția cu vierme..

Contactul cu un animal vagabond va fi, de asemenea, periculos pentru o pisică. În acest caz, animalul de companie care locuiește acasă nu trebuie să intre în contact cu alte pisici..

Dacă o pisică prinde șoareci, aceasta poate provoca infecții, deoarece rozătoarele sunt purtătoare de diferite boli.

Dacă pisica locuiește într-un apartament și nu este clar unde a fost găsit lichenul în el, cel mai probabil, sporii ciupercii au fost aduși în cameră pe talpa pantofului. Din acest motiv, este necesar să vă vaccinați în mod regulat animalul de companie și să vizitați un medic veterinar o dată pe an..

Diagnosticul lichenului

Autoexaminarea pisicii nu este suficientă pentru a pune un diagnostic precum pecingine. În acest caz, este necesar să treceți o analiză luminiscentă. Acest tip de procedură constă în lână translucidă cu raze ultraviolete. Dacă boala este prezentă, haina va avea o nuanță verde..

Unele clinici veterinare pot face și alte teste pentru confirmarea diagnosticului, cum ar fi răzuirea zonei afectate. Acest tip de examinare vă permite să vedeți sporii ciupercii care trăiesc pe corpul pisicii la microscop și să înțelegeți cum să tratați animalul..

Tratamentul lichenului la pisici

Privează pisicaDupă ce medicul veterinar a examinat animalul de companie și a făcut un diagnostic, medicul dezvoltă un regim special de tratament, care în majoritatea cazurilor este standard. Este demn de remarcat faptul că, de obicei, este vindecarea completă vine peste 1-1,5 luni.

Pentru început, zonele afectate ale corpului pisicii trebuie tratate cu agenți antiseptici speciali. Datorită lânii, nu va fi posibilă tratarea completă a întregii piele. Animalul de companie poate linge aceste părți ale pielii și nu este nimic de îngrijorat.

Puteți pregăti în mod independent o soluție de iod 5% sau 10% perfuzie cu acid salicilic sau puteți cumpăra unguente la farmacie.

Dacă pisica are un strat lung și gros, aceasta trebuie tăiată complet în zonele afectate..

Vindeca viermele la o pisică imposibil fără agenți antifungici. De obicei, medicii veterinari prescriu un medicament precum Griseofulvin, care se adaugă în alimente. Doar un specialist prescrie o doză, deoarece un calcul incorect al medicamentului duce adesea la moartea unui animal de companie.

Este imperativ să luați imunomodulatori care cresc imunitatea animalului de companie.

Atât pentru prevenire, cât și pentru tratament, medicii veterinari prescriu vaccinuri speciale - „Vakderm”, „Polivak”, „Microderm”, „Mentavak”.

Uneori poate dura câteva luni până la vindecarea completă a lichenului..

Leziunile de pe corpul animalului pot fi observate chiar și după recuperare și nu este nimic de îngrijorat..

Pentru a înțelege când o pisică a devenit complet sănătoasă, trebuie să re-testați.

Prevenirea viermei la pisici

Pentru a preveni re-infectarea animalului dumneavoastră cu pecingine, trebuie respectați următoarele reguli:

  • Ce măsuri preventive trebuie luatepăstrați casa curată;
  • tratați în mod constant locul în care animalul trăiește cu dezinfectanți;
  • înainte de a aduce un nou animal de companie în casă, acesta trebuie examinat;
  • vaccinați pisica în mod regulat;
  • evitați contactul cu animalele fără stăpân;
  • monitorizați condițiile corecte pentru păstrarea pisicii, și anume nutriția.

Merită să spun asta o pisică poate infecta oamenii cu pecingine. În acest caz, pe corp se dezvoltă pete de nuanță roșie sau roz, care prurit puternic. Se pot vindeca și în câteva luni..

Toate acestea sugerează că pecinginea este o boală neplăcută care este periculoasă nu numai pentru animalele de companie, ci și pentru un adult. Dacă observați căderea parțială a părului a hainei animalului, trebuie să contactați imediat medicul veterinar pentru ajutor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se tratează viermele la pisici acasă