Instrucțiuni pentru utilizarea vitafel s pentru pisici

Caracteristici ale utilizării Vitafel C pentru tratamentul pisicilorMai presus de toate, proprietarul își face griji cu privire la pisica sa domestică atunci când ea începe să se îmbolnăvească. Există multe boli feline, dar cele mai periculoase pentru ele sunt bolile virale, care se caracterizează printr-o formă severă de.

Dacă proprietarul își dă seama prea târziu, atunci este foarte posibil ca animalul său de companie să moară. Vă puteți infecta cu o boală virală prin picături din aer sau prin contact, atunci când o pisică interacționează deja cu un animal bolnav.

Ce este „Vitafel Globulin”

Descrierea medicamentului pentru pisici Vitafel globulinVitafel reprezintă un grup de medicamente pentru pisici care sunt oferite în farmacii ca. lichid incolor sau gălbui. Se face sub formă de fiole de 1 ml. Adesea, atunci când medicamentul este depozitat pentru o lungă perioadă de timp, un sediment poate fi văzut în partea de jos, dar dispare rapid dacă agitați sau amestecați puternic lichidul.

Vitafel este o imunoglobulină, care este conceput pentru a trata bolile pisicilor. Procesul de creare a acestuia este oarecum neobișnuit, deoarece necesită hiperimunizare a pisicilor donatoare. Pentru a face acest lucru, un virus slăbit al rinotraheitei, calicivirusului, clamidiei și panleucopeniei este injectat în corpul mai multor animale experimentale..

Când animalele se îmbolnăvesc cu una dintre aceste boli într-o formă ușoară, corpul începe să producă anticorpi. După aceea, sângele este preluat de la animalele care au trecut experimentul, care servește ca material pentru izolarea fracției de globulină..

Indicații de utilizare

Vitafel este unul dintre cele mai frecvente medicamente utilizate cu succes pentru tratarea și prevenirea bolilor virale ale pisicilor:

 • Indicații pentru utilizarea Vitafel pentru pisicipanleucopenie;
 • rinotraheita infecțioasă;
 • calicivirus;
 • conjunctivită herpetică;
 • chlamydia.

Compoziția medicamentului conține cele care au fost curățate gamma globuline și beta globuline ser de sânge luat de la pisici hiperimunizate. Ca agent profilactic, Vitafel este utilizat înainte de împerechere, o expoziție sau participarea la evenimente în masă de către animale..

Se recomandă utilizarea acestui medicament în cazul schimbării casei sau vânzării de pisoi. Este utilizat în mod regulat pentru animalele ținute în pisici disfuncționale, pisici care miel și pisoi care s-au născut cu semne neconfirmate ale bolii.

Instrucțiuni și ordinea de aplicare

Instrucțiuni pentru utilizarea Vitafel C pentru tratamentul pisicilorMedicamentul Vitafel în lanțurile de farmacii este prezentat în următoarele forme: picături nazale - picături pentru ochi - suspensie pentru injecții subcutanate.

Baza tratamentului cu acest medicament este prezența semne de infecție a pisicii, precum și confirmarea diagnosticului. Cel mai bine, acest medicament se manifestă atunci când este administrat în timpul apariției primelor simptome clinice ale bolii..

În stadiul inițial al bolii, Vitafel este excelent elimină semnele de boală, ceea ce ne permite să îl recomandăm pentru utilizare în astfel de cazuri.

Pentru a spori efectul terapeutic, este de dorit medicamentul antiviral Vitafel combinați cu complexe de vitamine, probiotice, antibiotice și imunomodulatoare.

Doze și indicații generale

 1. Ca agent profilactic, medicamentul este administrat animalelor, ținând cont de greutatea lor. Cu o greutate de până la 10 kg, este necesar să se injecteze 1 ml de medicament o dată. Pentru animalele care cântăresc mai mult de 10 kg, doza este crescută la 2 ml și trebuie administrată de două ori pe zi.
 2. După un curs complet de tratament, imunitatea pasivă se formează la animale. După 14 zile, este necesar să se vaccineze pentru ca animalele să dezvolte imunitate activă.
 3. Medicamentul sub formă de picături pentru ochi poate fi utilizat pentru a trata conjunctivita cauzată de infecția cu herpes sau chlamydia. În acest caz, regimul de tratament implică instilarea medicamentului de trei ori pe zi. La calcularea dozei, acestea sunt ghidate de greutatea animalului: pentru pisicile adulte, doza trebuie să fie de 2 picături, pentru pisoi - 1 picătură.
 4. Când se pune un diagnostic, rinita infecțioasă este tratată cu picături nazale Vitafel, care sunt instilate de trei ori pe zi în fiecare nară.
 5. Medicamentul demonstrează o eficiență ridicată prin administrarea subcutanată a 1 sau 2 ml de ser în conformitate cu schema - de 3 ori pe zi la fiecare două zile.

Pisicile de orice vârstă și afecțiune pot fi tratate cu acest medicament. De asemenea nu o contraindicație sarcina și alăptarea.

Contraindicații și efecte secundare

Contraindicații pentru utilizarea Vitafel pentru pisiciUneori, în timpul tratamentului pisicilor cu Vitafel, acestea au reacții adverse. Acest lucru se poate manifesta sub formă de disconfort., uneori apar alergii, dar dispare rapid după introducerea antihistaminicelor - difenhidramină sau suprastină.

Dacă medicamentul este utilizat pentru tratarea pisicilor cu un prag de sensibilitate ridicat, este posibil să apară anafilaxie. În acest caz, medicamentul este dat animalului în conformitate cu următoarea schemă: 0,25 ml fiecare cu un interval de 30 de minute.

Dacă, după o singură doză, un animal dezvoltă o alergie, atunci în viitor va fi complet refuza refolosirea medicament.

Instrucțiuni Speciale

 • Instrucțiuni speciale atunci când utilizați Vitafel C pentru tratamentul pisicilorMedicamentul Vitafel este relativ sigur, prin urmare, nu sunt necesare precauții speciale în timpul tratamentului..
 • Nu utilizați medicamentul pentru tratament dacă există substanțe străine, mucegai sau fulgi în el.
 • În absența unei etichete, a semnelor de deteriorare sau a datei de expirare, nu se recomandă utilizarea medicamentului.
 • Dacă, după utilizare, un medicament rămâne în fiolă, atunci acesta poate fi eliminat în modul obișnuit..
 • Este important să vă asigurați că medicamentul nu ajunge pe membranele mucoase și pe piele deschise. Dacă se întâmplă acest lucru, este necesar să faceți următoarele: trebuie să vă puneți ochii, membranele mucoase și pielea sub apă curentă cât mai curând posibil pentru a elimina medicamentul.
 • Pentru a evita consecințele nedorite, Vitafel trebuie păstrat într-un loc răcoros, întunecat și uscat, la care copiii și animalele să nu poată ajunge..

Analizele utilizatorului

Acum două zile pisica mea s-a îmbolnăvit, a început să tusească și să strănute. Două-trei zile mai târziu, aceleași simptome au început să fie observate la pisică. După vizită, medicul veterinar a fost diagnosticat cu rinotraheită infecțioasă.

Am început să fim tratați cu antibiotice, vitamine și Vitafel. Curând, sănătatea pisicii s-a îmbunătățit și a apărut pofta de mâncare. O săptămână mai târziu, nu a existat nici o urmă a simptomelor bolii.

Svetlana. Moscova

În apartamentul nostru, unde trăiesc pisicile cu muci și urechi, a apărut o pisică cu un pisoi de o lună. Din păcate, nu am avut ocazia să le punem imediat într-un loc separat. Și acum tratăm pisicile adulte.

Pentru a evita reinfecția și a consolida imunitatea pisicilor sănătoase, ni s-a prescris Vitafel 0,5 ml subcutanat de 3 ori pe zi cu un interval de 12 ore. Acum starea pisicii și pisoiului a devenit mult mai bună, se simt sănătoși.

Speranţă. Voronej

Pisicile, ca și oamenii, sunt susceptibile la diferite boli. Dintre acestea, cele virale par a fi destul de grave, care, dacă nu sunt tratate corespunzător, pot duce la moartea animalului. Dar cu o vizită la timp la medicul veterinar, puteți elimina rapid simptomele bolii..

Medicamentul lor Vitafel este deosebit de eficient. Cu toate acestea, pentru ca acesta să ajute rapid animalul, este necesar să alegeți doza potrivită. Prin urmare, chiar dacă știți despre eficacitatea acestui medicament, nu trebuie să îl administrați unei pisici bolnave. Necesar mai întâi arată animalul la veterinar pentru a determina doza corectă și pentru a fi monitorizat constant în timpul tratamentului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea vitafel s pentru pisici