Cum să provocați vărsături la o pisică

Un animal de companie nu este o mașină care va asculta orice comandă. Are propriul său caracter, iubește să fie trist, să se joace. La fel ca și copiii mici, animalele de companie pot înghiți o substanță otrăvitoare sau un obiect mic. Dar dacă totul este mai mult sau mai puțin clar cu un copil, atunci nu toată lumea știe cum să provoace vărsăturile unei pisici.

  • Intoxicație gravă cu substanțe chimice, otravă de șobolan. Dacă o pisică a înghițit o substanță mortală, trebuie luată măsuri imediat.
  • Consumul accidental de arsen cu planta pe care pisicile o folosesc pentru a-și curăța stomacul. Această substanță este adesea utilizată pentru a îndepărta buruienile..
  • Înghițirea medicamentelor sau detergenților. Aici, tratamentul trebuie efectuat cu precauție, deoarece produsul conține adesea alcali sau acid..
  • Consumul de alimente de calitate slabă, care a cauzat otrăvirea.
  • Înghițirea obiectelor necomestibile străine.

Puteți stabili dacă pisica este bolnavă și trebuie să provocați vărsături, observând comportamentul animalului de companie. Animalul devine letargic, există dorința de a vărsa, diaree. Încetează să mănânce, salivând vizibil. Pisica devine somnolentă și poate dezvolta convulsii.

Cum poți suna?

Inducerea vărsăturilor la pisici nu este o procedură ușoară. Dacă aveți nevoie să vă curățați stomacul în caz de otrăvire cu otrăvuri, atunci este mai bine să contactați medicul veterinar, deoarece cu greu veți putea face fără un picurător. În alte cazuri, puteți face față acasă:

MijloaceDescriere
Medicament de farmaciePentru a cumpăra este necesară rețeta unui medic veterinar. Utilizarea greșită a medicamentului poate ucide animalul. Un astfel de tratament este cel mai eficient, dar inaccesibil.
Apă oxigenatăCantitatea de produs care va fi administrată pisicii depinde de greutatea și rasa animalului. De obicei, cantitatea este de 1 linguriță. pentru 5 kg greutate. Cel mai bine este să consultați mai întâi un specialist. Veți avea nevoie de o soluție de 3%. Se toarnă la fiecare 15 minute. Vărsăturile apar de obicei după prima procedură
IpecacUn astfel de remediu vă poate ajuta și îl puteți cumpăra de la farmacie, dar nu aveți nevoie de rețetă. Principalul avantaj al unui astfel de medicament este naturalețea sa. Cu toate acestea, afectează negativ sistemul cardiac.
Soluție de sareMai întâi, turnați aproximativ 100 ml de apă în gura pisicii. În același timp, nu vă puteți arunca capul înapoi, astfel încât animalul de companie să nu se sufoce. Apoi, trebuie să luați 1 linguriță de sare și să o turnați pe rădăcina limbii
Permanganat de potasiuSoluția ar trebui să aibă o nuanță roz slabă. În caz contrar, pisica va arde mucoasa esofagiană.

Pentru ca pisica să vomite, trebuie să-i dai remediul ales. În acest caz, animalul de companie trebuie să fie înfășurat într-un prosop, luat afară și ținut ferm, astfel încât să nu fugă.

Ce este interzis?

Înainte de a induce gagging la pisici, trebuie să știți când să nu. Nu ar trebui să faceți o spălare gastrică în acest caz.:

  • dacă pisica este inconștientă;
  • în prezența sindromului convulsiv, convulsii;
  • dacă pisica a înghițit o substanță acidă sau alcalină.

După ce vărsăturile au fost induse și stomacul a fost golit, pisica ar trebui să urmeze o dietă strictă pentru o vreme. Aceasta este principala condiție pentru o recuperare rapidă..

Puteți ajuta o pisică pe cont propriu dacă cauza otrăvirii este nesemnificativă. Primul lucru de făcut este să vă contactați medicul veterinar. Este mai bine să vă consultați în avans și să cumpărați acele fonduri care vor ajuta la depășirea otrăvirii și a intoxicației.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să provocați vărsături la o pisică