Cum să desenezi o pisică sedentară în etape

Toată lumea poate învăța să deseneze cu ușurință și rapid o pisică așezată din orice rasă, deoarece există multe lecții simple care explică cum să faci acest lucru în etape. După ce au studiat regulile și schemele de bază, chiar și copiii mici fac față cu succes sarcinii și apoi își decorează camerele cu imagini frumoase ale animalelor lor de companie preferate.

Cum să desenezi o pisică

Cel mai simplu desen al unei pisici așezate

Aceasta este cea mai simplă diagramă a modului de a desena cu ușurință o pisică așezată pentru începători. Contururile oricărui desen repetă vizual contururile formelor geometrice simple - un oval, un cerc, un pătrat, un triunghi. În cazul nostru, ar trebui să începeți cu un cerc simplu care va deveni cap. Este mai bine să o faceți ușor alungită pe părți. De la cap în jos trebuie să trasați 2 linii curbe, iar din mijloc - încă 2 linii semicirculare care definesc conturul picioarelor posterioare ale pisicii.

Cum să atragi o pisică sedentară în etape

Deasupra capului, vopsiți pe 2 urechi sub formă de triunghiuri.

Cum să atragi o pisică sedentară în etape

În zona inferioară a cercului de bot, trebuie să desenați un triunghi - acesta va fi nasul. Din el urmează 2 bucle care reprezintă gura. Puțin deasupra gurii, la aceeași distanță de margini, sunt ochii. De obicei sunt rotunde, dar ușor înclinate și conice spre margini. Pupila este desenată într-o culoare mai închisă.

Cum să atragi o pisică sedentară în etape

Desenăm labe cu gheare și coadă. Coada este pictată pe lateral. Poate fi de orice grosime și lungime, semilună dreaptă sau curbată, pufoasă sau netedă.

Cum să atragi o pisică sedentară în etape

Puteți picta blana pe picioare, urechi și pieptul animalului pentru a adăuga un model cu blană. În prim-planul sânului este un „șorț ondulat”, pe picioare există zig-zaguri obișnuite, iar pe urechi sunt triunghiuri interioare repetate. Dacă se dorește, imaginea unei pisici este completată cu un arc de orice dimensiune (cu sau fără volane), precum și cu o mustață și ciucuri pe urechi. Uneori copiii decorează un desen al unei pisici așezate cu un șoarece sau cu un bol cu ​​lapte.

Cum să atragi o pisică sedentară în etape

Desenul integral al unei pisici

Există multe scheme și detalii despre cum să desenezi o pisică sedentară în etape cu un creion sau cu vopsele, cum să desenezi corect un profil frumos al unui animal pentru a afișa imaginea animalului de companie, personalitatea acestuia și obiceiurile animalului cât mai realist posibil.

În primul rând, se repetă proporțiile pisicii, evidențiind 2 elemente principale - capul și un corp alungit cu o parte unghiulară. Fața animalului seamănă cu un dreptunghi cu fundul ascuțit. Nas - triunghi standard și ușor deasupra - ochi semicirculari.

Cum să desenezi o pisică așezată pe toată lungimea

În a doua etapă, vopsesc pe urechi triunghiulare pe cap, mustață, pupile. Mai jos în imagine sunt labele cu 3 degete.

Cum să desenezi o pisică așezată pe toată lungimea

În etapa finală, coada, picioarele din spate și spatele pisicii sunt scoase în detaliu. Se adaugă câteva atingeri - în piept și picioare din spate. Conturați contururile exterioare și vopsiți animalul de companie, dacă doriți. Cu ajutorul loviturilor ușoare ale unui creion, puteți desena blana, ceea ce va conferi corpului animalului un volum suplimentar. La rasele cu păr lung, grămada cade lin. Pentru a arăta acest lucru, sunt trase valuri subțiri lungi. Și pentru pisicile cu părul scurt, este mai bine să faceți doar umbrire ușoară cu un creion..

Cum să desenezi o pisică așezată pe toată lungimea

Desen complicat al unei pisici pufoase

După ce ați învățat toate regulile și ați practicat cum să desenați o pisică așezată în conformitate cu cele mai simple scheme, merită să luați în considerare crearea unei imagini mai realiste. Deși acesta este un proces mai laborios și mai complex, rezultatul va fi cu siguranță mulțumit. Pentru a crea o mini-capodoperă, veți avea nevoie de mai multe creioane de diferite moliciuni. Creioanele moi subliniază cele mai expresive detalii ale feței, iar creioanele dure efectuează tonifiere.

Începeți să desenați prin determinarea contururilor exterioare ale animalului de companie - evidențiind urechile, contururile botului și locația nasului și a ochilor.

Cum să desenezi o pisică pufoasă

Caracteristicile botului trebuie schițate pentru a reflecta rotația acestuia. O mijloc este trasat în mijlocul botului. Determină poziția simetrică a nasului, gurii, urechilor, ochilor. Ochii ar trebui să privească în aceeași direcție. Pentru a aduce desenul cât mai aproape de aspectul original al pisicii, imaginea animalului și contururile ochilor sunt desenate cu linii contrastante mai întunecate..

Cum să desenezi o pisică pufoasă

O etapă separată este desenarea hainei și a culorii sale individuale. Zonele deschise și întunecate de pe față și cap sunt desenate folosind metoda de umbrire. Caracteristicile comune sunt făcute mai ușoare, transparente, neclare. Acordați o atenție deosebită ochilor. Se disting prin cea mai închisă culoare. Elevii sunt evidențiați cu o radieră. Naturalitatea și vioiciunea ochilor sunt accentuate cu ajutorul luminilor luminoase și întunecate. Culoarea tonului complex al pisicii se obține dacă acestea trec de la tonuri întunecate până la cele deschise. Nu este necesar să se contureze în mod clar corpul animalului. Mai bine să lăsați o siluetă mai transparentă și mai deschisă.

Cum să desenezi o pisică pufoasă

Liniile subțiri sunt trase din bot pentru a arăta netezimea și moliciunea hainei. Pentru a adăuga volum triunghiului nazolabial, acesta este ușor luminat cu o radieră. Mai multe linii mai întunecate sunt trasate pe cap între urechi. De asemenea, mustața este lăsată ușoară, ușoară și aerisită..

Cum să desenezi o pisică pufoasă

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să desenezi o pisică sedentară în etape