Cum să eliminați în siguranță puricii de la un pisoi

Pentru a îndepărta corect puricii de la un pisoi, se recomandă utilizarea metodelor complexe de combatere a paraziților. Motivul apariției lor poate fi comunicarea cu o pisică adultă și, în absența acesteia - primele incursiuni în stradă. Un pic agitat din când în când caută să experimenteze această lume imensă și uneori ajunge în situații neplăcute. Proprietarul trebuie să corecteze greșelile animalului, să facă totul pentru a îndepărta puricii. Prin urmare, găsirea unui remediu pentru paraziți devine o prioritate maximă în momentul dezvoltării pisoiului..

În unele cazuri, situația cu distragere constantă prin zgâriere este agravată de apariția unor răni specifice. Acestea sunt situate sub blana pisoiului și au o culoare roșie caracteristică. Dacă există prea multe mușcături, atunci animalul poate dezvolta dermatită sau o reacție alergică..

Simptomele unei infestări cu purici la un pisoi pot include:

 • Apariția petelor chele în blană.
 • Zgâriere constantă.
 • Zvâcniri nervoase.
 • Emaciație excesivă cu infecție severă.
 • Apariția helmintilor.
 • Paraziți care se scurg vizibile cu ochiul liber în palton.

Cu toate acestea, nu fiecare șampon pentru purici pentru pisoi poate ajuta la scăderea acestor insecte plictisitoare. Este important să înțelegem că metoda de acțiune pentru fiecare medicament este diferită și poate avea un efect negativ asupra pisoiului. Prin urmare, înainte de a o achiziționa, trebuie să contactați un specialist pentru sfaturi..

Pericol de droguri

Pentru a elimina paraziții din blana unui pisoi, proprietarii de animale recurg adesea la toate mijloacele disponibile. Adesea acestea sunt medicamentele care le sunt familiare sau pe care vecinii sau cunoștințele le-au folosit anterior la adulți. Un astfel de proces de tratament poate avea consecințe complet imprevizibile, până la moartea unui pisoi..

Motivul acestei situații este prezența ingredientelor active - insecticide. Condiția de utilizare a acestora în medicamente este de așa natură încât cantitatea lor să nu provoace absolut nicio consecință la un animal adult. Dar pisoiul are un efect negativ.

O metodă veche și neglijată este utilizarea organofosfaților. Tratarea unui pisoi la 1 lună, de exemplu, cu diclorvos vechi și bine cunoscuți, este inacceptabil de periculoasă. La urma urmei, astfel de compoziții pot fi utilizate nu mai devreme de șase luni..

Pentru a îndepărta puricii de la pisici, ar trebui să îi înțărcați din hrana mamei lor. În caz contrar, șamponul sau pudra aplicată, pisica mamă le va linge blana. Și apoi compușii periculoși ajung în lapte. În această perioadă, gravarea puricilor nu este permisă nici măcar la un adult..

Prin urmare, tratamentul poate fi început numai de la o lună. Și dacă infecția este prea mare și devine periculoasă pentru pisoi, atunci în momentul îndepărtării puricilor, ar trebui înțărcată din hrănire..

Medicamente recomandate pentru diferite vârste

Este necesar să tratați un pisoi la o lună cu un preparat special numai după un studiu atent al modului său de acțiune. De asemenea, ar trebui să studiați instrucțiunile și dozele. O atenție deosebită trebuie acordată acelor medicamente care sunt potrivite pentru anumite vârste..

Tratamentul la domiciliu al unui pisoi pentru purici poate fi efectuat prin astfel de mijloace:

 • Impact mecanic. Puiul de pisoi are o pieptănare săptămânală de purici. Deoarece lâna la această vârstă este încă mică, este destul de ușor să îndepărtați paraziții prin această metodă..
 • Guler de purici pentru pisici.
 • Unele șampoane pentru purici pot fi utilizate încă de la o lună.
 • Baie. Modul popular de luptă, care este disponibil pentru toată lumea. Chiar și fără utilizarea niciunui mijloc, puricii înșiși fug de lichid în timp ce fac baie..
 • La 1,5 luni, este permisă utilizarea unor picături. O atenție deosebită trebuie acordată prezenței alcoolului în ele.
 • Puteți elimina puricii de la un pisoi de o lună folosind pulberi insecticide.
 • Problema paraziților la vârsta de două luni este rezolvată prin șampoane și spray-uri.
 • Puteți elimina puricii la vârsta de trei luni cu medicamente specializate..

La pisoii nou-născuți, la fel ca la om, pot apărea alergii la anumite componente ale medicamentelor. Prin urmare, este important să monitorizați îndeaproape animalul în această perioadă. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui medic veterinar.

La un pisoi, la 1 lună, tratamentul are loc după saturarea cu alimente. Țineți capul animalului departe de produsul aplicat. Hărțuirea se poate face numai prin acoperirea ochilor animalului. Și la o oră după aplicarea medicamentului, ar trebui să răscumpărați copilul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să eliminați în siguranță puricii de la un pisoi