Cum să înțărcați o pisică din mâncarea castraveților din grădină: cele mai bune sfaturi pentru grădinari

Este posibil să înțărcați o pisică din mâncarea castraveților din grădină dacă îi iubește și ce să faceți dacă grădina dvs. este atacată de ronronele vecinilor. Având în vedere faptul că pisicile sunt prădători, dependența lor de castraveți pare ciudată. Cu toate acestea, există motive pentru toate și le vom înțelege mai jos..

Cauze

Pisicile sunt în mod natural animale foarte persistente. Chiar și tetrapodele sălbatice preferă să doarmă în același loc, să trăiască la fel în fiecare zi și să meargă la vânătoare în același timp. Pisicile domestice trăiesc vieți nenaturale, de unde și nevoile ciudate.

Dacă înțelegeți metabolismul unei pisici sălbatice, devine clar că nu are nevoie de nimic altceva decât prada sa. Împreună cu rozătoarele prinse, pisica mănâncă întregul conținut al intestinului, care servește ca sursă de fibre grosiere și bacterii benefice.. Pisicile sălbatice mănâncă uneori vegetație pentru a curăța vitaminele și stomacul.

Dieta pisica domestică este radical diferită: carnea, ouă, lapte, brânză de vaci, legume, pește ... mâncare uscată. Distorsiunea completă a dietei naturale creează nevoi necunoscute animalelor sălbatice.

Consumul de legume, inclusiv castraveți, este una dintre aceste nevoi. Apropo, dacă pisicile mănâncă legume, le preferă mai mult crude..

De obicei, ronronele preferă:

 • morcov;
 • Ardei gras;
 • castraveți;
 • cartofi crudi;
 • salata de frunze;
 • varză.

Ce crezi că s-ar întâmpla dacă pisica ar alege propria sa dietă? Cu siguranță ar fi constat din diferite tipuri de carne crudă ... dar aici, din nou, beneficiile civilizației își fac propriile ajustări. Pentru a vă proteja animalul de companie de viermi, carnea trebuie să fie fiartă sau udată cu apă clocotită, pot fi preparate mâncăruri conservate și alte feluri de mâncare.

Tipul de carne - de asemenea, un factor important. Este în regulă ca o pisică să mănânce rozătoare. Vânătoarea de păsări nu este în întregime naturală, pisicile sălbatice nu fac acest lucru destul de rar. Ce primesc animalele de companie? Vită? Pui? Este natural?

Un produs separat demn de atenție este peștele. Există doar câteva specii de pisici de pescuit în lume. În rest, peștele nu este absolut un produs natural. Terciul este un exces în dieta oricărei pisici, cu excepția cazului în care este prescris de un medic veterinar pentru creșterea în greutate. Corpul cvadruplului sintetizează carbohidrați care hrănesc creierul și sistemul nervos, altfel, pisica are nevoie doar de proteine.

Să revenim la selecția de produse. Dacă unui pisoi fără obiceiuri gustative stabilite i se oferă pește și cartofi crudi, este mai probabil să aleagă cartofi. Peștele este mai puțin natural pentru pisici decât cartofii, rodul pământului.

Dacă luăm în considerare o situație similară cu o pisică adultă, atunci alegerea acesteia va fi imprevizibilă. Motivul este că un animal adult are deja gusturi și nevoi formate.

Important! La un moment dat, o pisică are nevoie de fibre, proteine ​​sau vitamine și va alege hrana care este mai mult din substanțele necesare.

Există un alt factor negativ în viața unei pisici din oraș - potențatori de aromă, care se găsesc în alimente și în unele furaje industriale. Amplificatoarele de gust au o singură sarcină - să înșele creierul, să impună dorința de a mânca un produs indiferent de nevoile organismului..

Un exemplu simplu - dacă vi se oferă o alegere, mâncați deliciul preferat (nu foarte sănătos) și un castravete. Ce alegeți dacă nu aplicați voința și cunoștințele teoretice despre pericolele și beneficiile produselor? În mod firesc, impulsul emoțional va fi în direcția delicateselor. Pisicile nu sunt diferite în acest sens, sunt fericite să absoarbă alimente dăunătoare, cu aromă generoasă, deși sunt dăunătoare sănătății.

Exact din acest motiv animalul de companie nici măcar nu este recomandat să încerce produse de mezeluri, afumături, dulciuri, produse de patiserie, paste, produse cu condimente sau marinate.

Ce primește o pisică de la castraveți?

Pisicilor nu le plac legumele proaspete, dar dacă animalul de companie manifestă interes pentru ele, nu ar trebui să o limitați. Mulți proprietari cu experiență recomandă învățarea unui pisoi legumelor amestecându-le în carne. Unelor animale de companie le place să mănânce supe cu legume adăugate. În orice caz, absorbția legumelor nu amenință pisica cu probleme. Legumele nesigure condiționate includ doar:

 • Crud și fiert sfeclă - întărește și slăbește intestinele (respectiv).
 • Brut varză - provoacă fermentarea și creșterea formării gazelor.
 • Fiert cartofi - conține prea mult amidon ușor digerabil.

Castraveții cruzi nu pot face nici un rău teoretic unei pisici dacă nu sunt pulverizați cu substanțe chimice. Să ne dăm seama ce lipsește animalului de companie dacă necesită castraveți sau îi trage din grădină:

 • Castraveții sunt 95% apă.
 • Pulpa conține enzime care au un efect benefic asupra microflorei intestinale a pisicii.
 • O cantitate mică de vitamine: A, B1, B1, C, PP.
 • O cantitate mică de oligoelemente: magneziu, calciu, fosfor, potasiu, fier.

Fructe în dieta unei pisici - un subiect mai controversat. Patrupedele nu au nevoie de carbohidrați suplimentari (zahăr din fructe), dar au vitamine ... în care fructele sunt bogate. Multe pisici adoră caisele, caqui, pepeni, pere și dacă mâncarea este consumată în cantități mici, nu este nimic în neregulă cu asta. O mulțime de fructe și fructe de padure suculente pot duce la diaree..

Trebuie luate în considerare motive destul de diferite dacă animalul de companie este dependent de sărat sau murat castraveți. Deoarece o astfel de hrană este complet neobișnuită pentru pisici și le dăunează digestiei, motivația trebuie să fie foarte puternică. În primul rând, animalul de companie trebuie să vândă un curs de vitamine. Se poate suspecta o deficiență a sărurilor minerale, o încălcare a echilibrului apă-sare și a microflorei intestinale.

Notă! Dacă animalul de companie are probleme cu digestia, este recomandabil să luați fără întârziere un curs de probiotice, să introduceți în dietă iaurt natural și alte produse lactate fermentate.

Dacă pisica altcuiva mănâncă castraveți în grădina ta

Deci, dacă pisica ta mănâncă castraveți în grădină, instrucțiunile pentru salvarea legumelor sunt foarte clare - pisica trebuie să cumpere complex vitaminic și mineral. Apropo, fosforul, magneziul și calciul sunt cel mai bine absorbite de complex, într-o anumită proporție. Dacă pisica este deficitară în cel puțin unul dintre acești micronutrienți, dependența de castraveți este de înțeles..

Ce se întâmplă dacă grădina ta este atacată de pisica altcuiva? Practic, nu puteți face altceva decât să speriți animalul, de exemplu cu sprinklere automate sau cu ultrasunete. Cu toate acestea, având în vedere perioada în care castraveții sunt legați și coapte, pisica vecinului poate suferi de sete elementară. Mulți grădinari și-au salvat paturile așezându-se lângă ei apă minerală fără gaz. Apa poate fi cumpărată sau preparată. Vei avea nevoie:

 • 0,3 litri de apă curată.
 • 1 comprimat de vitamine și minerale complexe.
 • Doar puțină sare.

Comprimatul trebuie zdrobit în două linguri, amestecați în apă caldă și sărată. După dizolvarea completă, apa trebuie răcită, turnată într-un castron și plasată la umbră lângă grădină. Dacă nevoile pisicii vecinului sunt fiziologice, soluția minerală le va satisface complet..

O altă opțiune evidentă este foame. Pisica care îți mănâncă castraveți poate fi un vânător mediocru și poate acționa din foame. Încercați să așezați un castron cu puțină mâncare lângă patul de grădină. Dacă, după vizita pisicii, grădina nu a fost deteriorată ... motivul este evident. Încercați să discutați cu proprietarii pisicii, dacă au unul, sau să îi hrăniți pe cei patru picioare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați o pisică din mâncarea castraveților din grădină: cele mai bune sfaturi pentru grădinari