Cum să înțărcați o pisică de pe stradă: doar 4 pași spre succes

Mii de proprietari nu au așteptat ca animalele lor de companie să se „plimbe singuri” - acesta este un fapt. Există un singur argument al proprietarilor care își riscă viața animalului de companie: „ce pot face, el cere să iasă afară”. Dacă mergeți mai adânc, puteți găsi încă câteva avantaje ale mersului pe jos, dar sub controlul proprietarului. Mai jos ne vom da seama cum să înțărcați o pisică din mersul nesupravegheat și cum să faceți plimbările în siguranță ale animalului dvs. de companie..

Pro și dezavantaje ale mersului pe afară

Mulți proprietari vor fi indignați, pentru că a înțărca o pisică din mersul pe stradă înseamnă a-i lua libertatea, a o priva de plăcere etc. Să nu ne certăm teoretic, să luăm în considerare faptele, atunci concluziile sunt doar ale tale.

Avantaje (reale și iluzorii) ale mersului pe stradă:

 • Încurajarea independenței este principalul argument impus nouă din copilărie: „Pisica umblă de la sine”. Să nu ne certăm, natura pisicilor este cu adevărat independentă, dar pentru un animal de companie este mai importantă consistența, sentimentul de stabilitate și securitate..
 • Activitate - pe stradă pisica poate fugi, urca în copaci, vâna.
 • Comunicare - pe stradă există pisici fără stăpân cu care animalul de companie poate comunica, împerechea, juca.
 • Ultraviolete - vara, pisicilor le place să se lase la soare pe un teren cald.
 • Activitate mentală - există multe lucruri interesante pe stradă pe care pisica nu le va găsi acasă. Din fire, animalele de companie sunt foarte curioase și este interesant pentru ei să meargă pe stradă..
 • O revoltă de instincte - pisica este un prădător nocturn și numai fiind liberă își poate manifesta pe deplin potențialul.
 • Pisica poate marcă teritoriul și casele nu vor mirosi urât.
 • Pisica poate zgâria orice, își poate ascuți ghearele, iar mobilierul și tapetul vor rămâne intacte.

Este timpul să numim contra contra mersului pe stradă. Problema este că dezavantajele decurg din avantaje, dar nu toată lumea se gândește la asta. Indiferent de argumentul pe care îl ghidați atunci când lăsați animalul dvs. să iasă în stradă, cântăriți bine toate opțiunile posibile.

 • Promovarea independenței - mersul pe stradă este departe de a fi cea mai bună opțiune în această privință. Animalul de companie este mai preferabil unui program constant al zilei, constând în a dormi într-un loc cald și sigur, a mânca alimente echilibrate, a comunica cu proprietarul și a juca jocuri active..
 • Activitate - pentru ca pisica să poată să se joace și să alerge, nu trebuie să meargă afară. Gândiți-vă cum să vă distrați animalul de companie, să cumpărați jucării pentru el, să creați un complex de joacă.
 • Comunicare - comunicarea cu animalele fără adăpost este deseori plină de lupte, infecții viermi și paraziți care suge sânge ... sau crezi că pisicile fără stăpân îi fac pe oaspeți să se simtă bineveniți? Oricât ar fi, pisicile sunt animale teritoriale. Bărbatul (sau femeia) care păzește teritoriul îl va urmări pe nou-venit până când își va abandona încercările de a se întoarce. Împerecherea cu animalele fără adăpost este o amenințare de infecție cu infecții latente cu transmitere sexuală și o contribuție semnificativă la creșterea numărului de animale fără adăpost, inutile. Dacă sunteți îngrijorat că pisica este singură, puteți obține oa doua pisică sau îi puteți acorda mai multă atenție..
 • Ultraviolet - este foarte important ca pisicile să se lase la soare, dar pot face acest lucru pe pervaz, acasă, în siguranță. Iarba pe care o mănâncă pisicile în aer liber poate fi inseminată cu ouă de vierme, pulverizată cu otravă și otrăvitoare. Mai ușor și mai sigur de plantat iarbă pentru animale de companie acasă.
 • Activitate mentala - pisicile sunt într-adevăr foarte curioase, le place să privească pe fereastră și să examineze obiecte noi, dar trebuie să ieși afară pentru asta? Puteți furniza animalului dvs. de companie jucării noi înlocuindu-le. Când pisica se așează pe pervazul ferestrei și se uită pe fereastră, nu este nevoie de distragere. Dacă aveți un animal de companie foarte temperamental, puteți cumpăra interactiv jucării.
 • O revoltă de instincte Este cea mai frecventă cauză a morții pisicilor pe stradă. Instinctiv, pisica fuge de câine, urcă pe un copac ... și nu poate coborî sau cade pe cablurile electrice. Instinctiv, pisica luptă pentru pisică și va fi grav rănită. Instinctiv, în caz de frică, pisica se poate ascunde și nu părăsi adăpostul până nu este complet epuizată. Instinctiv, pisica vânează, care este plină de otrăvire și infecție cu paraziți foarte periculoși.
 • Problemele cu etichetele sunt rezolvate castrare.
 • Probleme de zgâriere tapet și mobilier - zgâriere stâlp.

Adevăratele pericole ale străzii, care sunt uitate (sau vor să uite), proprietarii care își lasă pisicile să meargă nesupravegheați sunt:

 • Otrăvire.
 • Persoane abuzive, adolescenți, copii.
 • Câini.
 • Lupta cu pisicile.
 • Viruși și infecții - vaccinarea protejează pisica doar 85% din cazuri.
 • Hipotermie - iarna, pisicile domestice înghețează adesea până la moarte.
 • Paraziți.
 • Transport rutier.
 • Cade de la înălțime.
 • Amenințarea de a fi furată - dacă pisica este de rasă.

Notă! Pisicile de stradă trăiesc 5-6 ani, pisicile domestice 10-14 (și mai mult). Gândiți-vă logic de ce durata de viață a pisicilor de stradă este mult mai scurtă și se datorează farmecelor iluzorii ale libertății??

Cum să reduceți interesul pisicii dvs. în aer liber

Mulți proprietari se confruntă cu faptul că nu pot înțărca pisica din mersul pe stradă sau suferă de șantajul animalelor de companie. Secția, obișnuită să meargă, cere isteric să fie eliberată din casă, se repede prin ușile deschise și fuge. Indiferent cât de puternic este obiceiul, complexul în patru pași vă va ajuta să scăpați de el..

Pasul 1 - Castrare. Majoritatea pisicilor și pisicilor tind să iasă afară doar pentru că se află într-o stare de căldură sexuală. Reducerea nivelului de hormoni sexuali face pisica mai liniștită. Nu este nevoie să căutați un partener de împerechere. La aproximativ 6 luni de la castrare, pisicile nu mai au nevoie să-și extindă bunurile, el își păstrează propriul teritoriu, dar nu pretinde unul nou.

Pasul 2 - Echilibrat alimente. Pisica se poate repezi afară pentru a căuta reziduuri alimentare aruncate sau pentru a mânca iarbă. Luând în considerare toate nevoile corpului animalului de companie, nutriția adecvată, echilibrată, complexele vitaminice și iarba plantată acasă vor reduce semnificativ motivația secției de a merge.

Pasul 3 - Rutina și activitatea zilnică. Animalele de companie doresc adesea să iasă afară doar pentru că sunt acasă, sunt plictisite. Obișnuiește-te să te joci cu pisica în fiecare zi. Dacă animalul tău de companie nu-i place să se joace, ia-l în brațe, fii atent, comunică. Apropo, pisicile sănătoase dorm 16-18 ore pe zi. Luând în considerare timpul petrecut pentru a mânca, spăla, merge la toaletă, dar jocurile și comunicarea nu depășesc 2 ore.

Pasul 4 - Mergând mai departe lesa. Animalele de companie care nu pot trăi fără stradă pot și ar trebui să fie umblate în ham și în lesă. Sub controlul tău, pisica își poate satisface nevoile de curiozitate și activitate fizică.

Ce se întâmplă dacă pisica încearcă în mod constant să scape? Una dintre cele mai bune metode este distragerea atenției. Până când animalul de companie s-a înțărcat din vechile obiceiuri, va trebui să dedici mai mult timp, să te joci mai mult, cu alte cuvinte, să obosești pisica astfel încât nici măcar să nu se gândească la mers.

Lângă ușa din față sau fereastra (de unde fuge pisica), trebuie să creați o zonă incomodă. Acest lucru se poate face folosind apă (stropire) sau zgomot imediat ce pisica se apropie de ușă. Sub rezerva principiului regularității, pisica va înceta foarte repede să încerce să scape, de îndată ce se plictisește, se va juca sau va căuta comunicarea cu proprietarul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați o pisică de pe stradă: doar 4 pași spre succes