Casă și pat diy pentru o pisică pentru orice gust: desene, modele, cursuri de masterat

Lucruri pentru pisici 21.02.2018 4,7 mii 3,2 mii 11 minute 2

Un loc de dormit echipat pentru o pisică sau o pisică într-un apartament este o componentă a confortului acasă și a existenței confortabile a unui animal de companie. Poți cumpăra un șezlong cu sau fără casă, dar este mult mai interesant să le faci singur. Materialele pentru confecționarea unui șezlong pot fi printre lucrurile din cămară care nu au mai fost folosite de mult timp, dar este păcat să-l arunci. De exemplu, un jumper vechi va lucra pentru asta. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile de fabricație pas cu pas.

1 casă de pat de casă pentru pisici

Multe animale de companie le place să doarmă de ochii curioși. Vor echipa un loc cu un acoperiș, pereți, o intrare. Pentru ca animalul să accepte darul proprietarului și să se îndrăgostească de locul de dormit, se gândesc la detalii, ținând cont de caracteristicile animalului:

 • Pisicuțele sunt timide și se ascund adesea în tot felul de colțuri. Sunt greu de găsit și extras. În încercarea de a se proteja de atenția celorlalți, pisoiul urcă sub pătură, covor, cuvertură de pat. A sta acolo le pare în siguranță. Dar oamenii, fără să observe un tubercul mic, se pot așeza, provocând rănirea animalului de companie. Copiii felini au nevoie de case de gunoi moi într-un loc cald, slab luminat.
 • Instinctul pisicii femele o obligă să fie atentă - preferă să se ascundă în timp ce doarme. Casele de pisoi și pisici sunt așezate cu intrarea în perete, astfel încât să existe doar un pasaj îngust către ele. Animalul intră în interior, ocolind structura.
 • Pisicile se consideră regi în casă și adoră să urmărească tot ce se întâmplă. Este necesar ca „conducătorii” să pună case și șezlonguri, astfel încât să existe o vedere bună de la fereastră sau de la intrare.

Pisicile sunt creaturi curate. Salteaua de dormit trebuie să fie bine curățată și ușor de îndepărtat.

Mulți oameni folosesc un adevărat pat de pisici: cearșafuri cu elemente de fixare care nu se rostogolesc. Spălarea lor este mai ușoară decât curățarea saltelei. Cravate sau bucle sunt atașate la ele, la perna, care este plasată pe fundul caselor - de asemenea, cravate și nasturi.

1.1 Casă de pe monitor

Lucruri surprinzător de utile pot fi făcute din materiale uzate. Pentru un pisoi, cazul unui monitor vechi va face o casă minunată. Trebuie doar să scoateți mai întâi interiorul din el și să puneți un așternut moale pe fund.

Casă pentru o pisică din cazul unui monitor vechi

Vopsesc casa în funcție de situație. De exemplu, dacă un șezlong este instalat printre jucării, într-o grădiniță, poate arăta ca un terem fabulos.

1.2 Casă din carton

Puteți construi o casă acasă dintr-o cutie de carton de dimensiuni suficiente. Intrarea trebuie tăiată lateral cu un cuțit ascuțit. Fereastra este tăiată la discreție. Acoperișul poate fi făcut plat, fronton, înclinat - uneori se folosește o a doua cutie sau bucăți de carton adecvate pentru a-l crea.

Casă pentru pisici din carton

Bucăți de țesătură lipite cu pastă peste ziar și bucăți de țesătură vor ajuta la conferirea rezistenței casei. O tablă de tocat din lemn sau o carte veche groasă este așezată pe fund pentru stabilitate. Pentru ca casa să nu cadă și să nu se clatine, este lipită de podea, pervaz, masă, partea inferioară este fixată cu șuruburi autofiletante.

Ei decorează casa pisicii cu vopsele, aplicații, țesături strălucitoare. O altă casă poate fi lipită cu draperie, covor, blană artificială a unei haine vechi de blană. Rafturile sunt tăiate cu același material, transformându-le în stâlpi de zgâriere.

Casă de blană pentru o pisică cu o zgârietură

În același scop, se folosește înfășurarea cu un șnur sau o sfoară. Bobinele sunt așezate strâns între ele, evitând golurile. În ciuda disponibilității materialului și a ușurinței de implementare, compoziția pare prezentabilă.

Uneori casele sunt decorate cu sârmă cu izolație strălucitoare folosind o metodă de țesut. Din tuburile de ziar acoperite cu vopsea maro și lac, se obține o imitație a unui coș de salcie.

Proprietarii care preferă un design de înaltă tehnologie, de regulă, nu vopsesc sau lipesc peste o casă din carton. Cu toate acestea, în acest caz, este posibil și necesar să atașați jucării pentru animale la pereți..

1.3 Casă cuib tricotată

Artizanele care știu să tricoteze fac un adevărat cuib pentru animalul lor de companie. În acest caz, materialul este fire groase sau haine vechi tăiate în panglici și cusute într-o bandă lungă.

Casă cuib de tricotat

Ei tricotează un cuib de casă pe ace groase de tricotat, cu o tehnică mare de croșetat, cu degetul. Fundul este suplimentar armat cu carton, o bucată de linoleum, covor. Au pus în interior o saltea, o pernă, umplând așternutul cu poliester, vată sau lână.

1.4 Cort de casă tricou

Casele de pisici cu acoperiș moale sunt construite în grabă. Ele seamănă cu corturile turistice prin design și aspect. În plus față de țesătură, comandantul va avea nevoie de un fund, cadru de sârmă, țesătură. Blatul este cusut dintr-un material frumos, un tricou vechi tricotat sau un pulover tricotat este tras peste cadru.

Tricou casă pentru pisici cu cadru din sârmă

Gâtul va servi drept intrare. Partea de jos a tricoului și găurile pentru mâneci sunt cusute. De asemenea, în această ambarcațiune, o aplicație va fi destul de potrivită.

1.5 Casa pisicii sub scaun

În familiile în care există atât copii mici, cât și pisici, uneori apare o problemă: atunci când un copil se joacă prea activ cu un animal, începe să se apere. Drept urmare, bebelușul poate fi grav rănit..

Șezlongurile moi, căsuțele ușoare, pe care copilul le ridică, le întoarce sau le șale, nu salvează întotdeauna animalele de companie de atenția activă a copiilor. Construirea de case din lemn fundamentale nu este rentabilă și nu este întotdeauna posibilă.

Este posibil să amenajați un adăpost suficient de puternic rapid și fără costuri materiale:

 1. 1. Alege scaunul de care au cel mai puțin nevoie.
 2. 2. Din partea de jos, picioarele sunt acoperite cu o țesătură cu intrare pre-tăiată și prelucrată.
 3. 3. În interior, așează un pat, pune o saltea și o pernă pentru pisică.
 4. 4. Dacă copilul încearcă să mute mobilierul, scade scaune și scaune, trebuie să îl joci în siguranță. „Casa pisicii” este fixată în loc: legată cu spatele sau picioarele de ceva stabil, fixată pe podea.

2 paturi pentru pisici din materiale uzate

Pentru animalele de companie cu blană, proprietarii echipează locuri de dormit, care devin un element al interiorului. Poate fi:

 • paturi miniaturale cu saltele;
 • magazii pentru baterii, pervazuri;
 • canapele cu laterale din pulovere vechi.

Nu este dificil să găsești material pentru ei printre lucruri deja inutile - proprietarul va obține un loc de dormit pentru o pisică cu un cost minim financiar..

2.1 Pat de păpuși pentru pat de pisică

Fetele cresc, dar jucăriile lor rămân. Este amuzant să privești o pisică dormind în propriul pat, chiar dacă a fost odată o păpușă.

Este important să verificați dacă mobilierul de jucărie poate susține greutatea animalului. Dacă picioarele pătuțului se rup în timpul somnului, pisica va ignora patul și poate chiar să nu mai aibă încredere în proprietar..

Au așezat patul într-un loc cald, fără curenți de aer. Salteaua este acoperită cu o cearșaf: este mai ușor să o spălați, păstrând patul curat.

Pat de păpuși de pisică

2.2 Curs de masterat de artizanat "nurcă" pentru o pisică

Animalelor iubitoare de căldură le place să doarmă lângă aparatele de încălzit. Pentru astfel de animale de companie, o dana este echipată lângă radiatoarele de încălzire centrală. Un dispozitiv asemănător unui nurcă este agățat pe baterie.

Există mai multe moduri de a face un astfel de șezlong. Ele diferă în ceea ce privește materialul cadrului.

2.2.1 "Nurcă" dintr-un segment de țeavă

Acest șezlong este durabil și practic. Poate fi demontat cu ușurință pentru curățare sau îndepărtat pentru a ordona caloriferul.

Un șezlong este fabricat dintr-o bucată de țeavă de plastic cu diametru mare. Laturile interioare și exterioare sunt căptușite cu blană sau țesătură groasă. O saltea este așezată între cadru și tapițerie din interior - face patul moale.

 1. 1. Pregătiți mai întâi așternutul. Este cusută din țesătură sub formă de saltea cu izolație în interior.
 2. 2. Apoi, decupează detaliile pielii. Pentru a face acest lucru, puneți un gunoi în țeavă, măsurați cu o bandă de măsurare care va fi lățimea părții interioare. Lungimea dreptunghiului este egală cu lungimea segmentului țevii.
 3. 3. Măsurați și tăiați, de asemenea, ornamentele laterale exterioare ale șezlongului.
 4. 4. Decupați două dreptunghiuri, făcând cote de cusătură. Unul dintre ele, extern, va fi puțin mai intern.
 5. 5. Ambele dreptunghiuri sunt tăiate în țevi cu cusături pe partea greșită.
 6. 6. Țeava mai mică a carcasei este lăsată la exterior și așezată în șezlong.
 7. 7. Cea mare este întoarsă cu cusătura..
 8. 8. Elementele de fixare puternice sunt cusute deasupra stratului exterior - cu ajutorul lor, șezlongul se va ține de radiator.
 9. 9. Pielea finită este pusă pe cadru.
 10. 10. O margine este cusută manual. Marginile pot fi tăiate cu țevi colorate sau cusături acoperite cu fire grosiere contrastante.
 11. 11. Cea de-a doua margine este acoperită, astfel încât să nu se prăbușească, șiruri sau butoane cu bucle sunt cusute. Această acoperire este ușor de îndepărtat pentru curățare..
 12. 12. Structura este atașată la radiator și verificată pentru rezistență.

Șezlongul este gata. Pisicile se odihnesc fericite în vizuini calde lângă radiatoare în serile de iarnă.

2.2.2 "Nurcă" dintr-un recipient din plastic

În loc de o bucată de țeavă, se folosesc canistre din plastic. Se spală curat, partea de jos și partea de sus sunt tăiate. Mai mult, algoritmul de lucru pe șezlong se repetă pe cel deja descris mai sus.

Pot fi utilizate sticle de apă de trei și cinci litri. Nu sunt la fel de durabile, dar ușor de prelucrat. Pe măsură ce nu reușesc, cadrul se schimbă.

2.2.3 Fără cadru "nurcă" cu fundul

Pentru această opțiune, ornamentul este cusut în modul descris, se realizează fixări pentru radiator. Apoi pune fundul și salteaua.

În acest caz, ar trebui să vă gândiți cum să fixați partea de jos, astfel încât să nu schimbe poziția. De exemplu, puteți coase un buzunar pe marginea exterioară.

2.3 Deschideți raftul pentru șezlong pe radiator

Dacă acasă există un raft inutil din lemn, se recomandă construirea unui loc de dormit pentru o pisică din acesta. Este învelită cu o cârpă; o saltea este plasată între stratul interior al carcasei și fundul șezlongului. Este important să vă gândiți la metoda de fixare a radiatorului - cel mai bine este să utilizați suporturi metalice strânse cu șuruburi.

Uneori se face un șezlong fără deloc, pe principiul unui pat pliant. Părțile laterale sunt realizate din două țevi metalice, îndoindu-le într-un anumit mod. O pereche de țevi distanțiere sunt plasate între ele, care fixează structura..

Învelișul este, de asemenea, realizat din două dreptunghiuri de țesătură. O saltea este plasată între straturi, astfel încât aerul rece de dedesubt să nu cauzeze probleme animalului.

3 Paturi pentru pisici de tip bricolaj

Cei cărora le place să facă obiecte de artizanat - cusut, tricotat - vor adora ideile de a face locuri de dormit pentru animale de companie, făcute cu propriile mâini din țesături și fire. Paturile de pisici cusute și tricotate arată prezentabile și originale. Sunt convenabile și practice și, în plus, sunt mai ieftine decât cele din fabrică. Facând un loc de dormit pentru o pisică acasă, proprietarii au garanția că primesc un obiect exclusiv, pe care nu îl veți găsi.

3.1 Canapea de pisică dintr-un pulover vechi

Este real să construiești o canapea în jumătate de oră. Veți avea nevoie de un pulover vechi fără guler, de iarnă sintetică, fire și ac.

Conform desenului, lucrul este cusut sub piept, gâtul este cusut. Fundul puloverului este cusut, lăsând doar o gaură pentru umplutură.

Lucrul este umplut cu poliester, vată, lână: partea superioară a piesei de prelucrat (laturile viitoare) - prin mâneci, partea inferioară - prin orificiul lăsat mai devreme. Puteți umple părțile laterale cu bucăți de cauciuc spumant. Coaseți mânecile și gaura din partea de jos. Mânecile sunt așezate în jurul fundului, fixându-se cu fire.

Drept urmare, obținem o canapea drăguță pentru o pisică..

3.2 Clasa magistrală de coasere a unei canapele dreptunghiulare cu laturile înnodate

Păstrând designul interior, patul este cusut din țesătură care se potrivește cu culoarea tapițeriei de mobilier. Produsul arată elegant și atractiv.

În paturile pentru pisici pentru copii pot fi realizate din țesături luminoase care contrastează cu mobilierul, tapetul, perdelele. Uneori colțul animalului de companie este păstrat într-un stil de basm, însuflețind interiorul camerei..

3.2.1 Instrumente și materiale

Cel mai bine este să tăiați cusăturile cu o mașină - în absența acesteia, este foarte posibil să faceți lucrarea cu un ac.

Vei avea nevoie:

 • două bucăți de țesătură densă de diferite culori - dimensiuni - 92x107 cm;
 • umplutură: iarna sintetică, vată, cauciuc spumos, lână;
 • panglici pentru corzi;
 • fire;
 • foarfece;
 • ac.

În absența unei bucăți întregi de țesătură de dimensiunea dorită, folosiți tehnica patchwork, cusând împreună resturi de diferite țesături - cu suficientă răbdare, un astfel de material va arăta chiar mai bine decât o culoare solidă.

3.2.2 Instrucțiuni de fabricație cu fotografii pas cu pas

Modelul produsului vă va permite să determinați dacă dimensiunea este potrivită pentru animalul dvs. de companie. Dreptunghiul interior luminos este partea de jos, iar părțile întunecate sunt laturile verticale ale patului.

Modelul este transferat pe bucățile de țesătură, părțile sunt decupate, lăsând o aluzie de cusătură de 1 cm. Sunt așezate una peste cealaltă față spre interior. Legăturile sunt așezate între straturi: lungimea principală este în interior, iar partea iese.

Desenarea așezării panglicilor (indicată printr-o linie punctată roșie)

O cusătură este așezată în jurul perimetrului părților pliate, lăsând o gaură pentru umplutură.

Produsul este răsucit prin exterior prin gaură și umplut cu umplutură. Trebuie să completați mai mult compartimentele laterale.

Desenați fundul dreptunghiular conectând vârfurile unghiurilor drepte interioare fără a îndepărta umplutura.

Pat finit demontat

Coaseți gaura cu o cusătură oarbă.

Patul este gata. Legăm panglici și invităm animalul de companie să încerce locul de dormit.

3.3 Pat oval cusut cu jantă

Produsul este fabricat dintr-o țesătură cu o singură culoare sau se combină două sau trei culori diferite.

Pentru un animal de companie pufos, părțile laterale ale patului sunt făcute mai jos decât pentru ca un iubit cu părul neted să doarmă sub o pătură pentru a evita supraîncălzirea animalului.

După ce au pregătit țesătura, firele, foarfecele, un ac, carton gros pentru partea de jos, părțile laterale, un stilou, o riglă, o bandă de măsurare, fac un desen tipărit:

Modelul unui pat oval cu o scândură

 1. 1. Fundul oval (detaliul B) este desenat luând în considerare dimensiunea animalului de companie.
 2. 2. Lungimea laturii (detaliul A) se calculează prin măsurarea circumferinței ovalului cu o bandă de măsurare. Lățimea laterală este aleasă independent.
 3. 3. Piesele sunt decupate din carton conform modelelor.
 4. 4. Două părți ale fundului și laterale cu cote pentru cusături sunt decupate din material. Dacă doriți să faceți părțile luxuriante, modelele din material ar trebui să fie puțin mai mari decât piesele din carton.
 5. 5. După ce ați pliat părțile de țesătură ale mărgelei față spre interior, tăiați-le, lăsând o margine necușită în lățime.
 6. 6. Cusutul se întoarce pe dinăuntru.
 7. 7. Împingeți cartonul prin gaură.
 8. 8. Înfundați latura cu umplutură.
 9. 9. După ce ați conectat marginile piesei într-un cerc, fixați materialul cu o cusătură oarbă.
 10. 10. Pentru splendoare, acestea sunt tratate de-a lungul lungimii lor cu o incrustare corespunzătoare cadrului din carton.
 11. 11. Detaliile fundului sunt pliate cu fața spre interior, cusute la jumătate.
 12. 12. Întoarceți-l, introduceți cartonul, umpleți-l cu umplutură, coaseți gaura.
 13. 13. Ambele părți sunt conectate, produsul este decorat.

Patul pentru pisici este gata!

3.4 Pat oval cu laturi tricotate

Partea de jos a patului se realizează conform algoritmului descris în clasa de master anterioară.

Fire luxuriante, panglici cusute într-o bandă lungă din lucruri inutile vor deveni materialul pentru realizarea părților laterale.

Ei tricotează martorul pentru margele cu ace groase de tricotat, croșetate, pe degete. Această din urmă tehnică, datorită splendorii materialului, este poate cea mai convenabilă.

Cu sârguință și imaginație, ca urmare, obțin locuri de dormit confortabile pentru animalele de companie pufoase cu propriile mâini. Se potrivesc în interior, creează confort, salvează proprietarii de la nevoia de a suporta pisicile în pat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Casă și pat diy pentru o pisică pentru orice gust: desene, modele, cursuri de masterat