Cum să ne împrietenim între un câine și un pisoi

Ai un câine adult în casa ta și te gândești să-ți iei un pisoi? Sau vrei să ai un cățeluș și un pisoi în același timp? Atunci îndoielile te îngrijorează: nu este periculos? În acest articol, vom analiza cum să ne împrietenim cu un câine de pisoi. Cu toate acestea, fiți pregătiți pentru faptul că acest lucru nu se va întâmpla de la sine, va trebui să încercați să vă împrieteniți cu alte animale. În caz contrar, rezultatul poate fi trist.

  • În primul rând, asigurați-vă că câinele dvs. este pregătit pentru o nouă etapă din viața ei: ea, cel puțin, ar trebui să cunoască comenzile de bază și să fie obișnuită cu botul..
  • În prealabil, ar trebui să împărțiți teritoriul în „pisică” și „câine”: animalele trebuie să aibă propriul loc pentru dormit, hrănire și tavă. Plasați-le cât mai departe posibil.
  • Tăiați ghearele pisoiului și plasați-le cu o pila de unghii - aceasta pare a fi o exagerare, dar, de fapt, un pisoi înspăimântat poate deteriora grav morsa unui câine.

Unde sa încep?

Este mai bine să țineți pisoiul și câinele în camere diferite în primele zile, nu ar trebui să se întâlnească. Este necesar să le schimbați periodic locurile și să le lăsați să adulmece camera cu un miros necunoscut. Așa că câinele se va putea obișnui puțin cu mirosul și va accepta mai ușor pisoiul, iar pisoiul nu va fi atât de speriat. Cu cât câinele este mai mare și mai agresiv, cu atât ar trebui să dureze această perioadă - până când începe să reacționeze calm la mirosul pisoiului.

Cunoștință

Prima întâlnire ar trebui să fie foarte atentă. Câinele este pus pe un guler strict și bot, iar animalele au voie să se vadă reciproc printr-un gol în ușă. Aveți grijă: pisoiul poate zgâria câinele chiar și printr-un decalaj foarte îngust, trebuie să luați măsuri pentru a preveni acest lucru.

Această etapă a întâlnirilor poate dura mult timp.. Se va termina atunci când animalele se adulmecă calm „nas în nas”. Această reacție înseamnă că prietenia dintre câine și pisoi a început deja..

Și numai după aceea, animalele, sub atenția atentă a proprietarului, pot fi introduse în mod liber reciproc.

Înainte de ultimul pas, este recomandabil să studiați literatura despre limbajul corpului pisicilor și câinilor. Acest lucru vă va ajuta să știți cum se simt și la ce să vă așteptați de la ei în momentul următor..

Prietenia de la o vârstă fragedă

Dacă decideți să aveți un cățeluș și un pisoi în același timp, va fi mult mai ușor și mai sigur să vă împrieteniți unul cu celălalt. La urma urmei, în timp ce cățelușul și pisoiul sunt mici, se tratează reciproc destul de pașnic și chiar în timpul certurilor nu încearcă să provoace daune grave..

Pentru o coexistență confortabilă a animalelor de companie mici, aranjați-vă locurile de odihnă, hrănire și toaletă cât mai departe unul de celălalt..

Joacă-te mai mult cu cățelușul și umblă mai mult, astfel încât să obosească și să nu încerce să se joace cu pisoiul. Pentru un pisoi, asigurați-vă că echipați un loc confortabil inaccesibil cățelușului. În mod ideal, dacă este pe un podium, iar pisoiul se poate ascunde întotdeauna acolo de prietenul său excesiv de asertiv.

Cum să faci față agresiunii?

Dacă câinele manifestă agresiune față de pisoi, el ar trebui să fie pedepsit de tine. Interveniți în conflict: Comandați „fu” sau plesniți-l cu un ziar laminat. Împiedicați pisoiul să zgârie câinele pentru a se proteja - așa nu se vor înțelege animalele.

Dacă agresiunea vine de la pisică, este mult mai dificil să te descurci cu ea.. La urma urmei, o pisică, spre deosebire de un câine, nu poate fi dresată. Singura soluție la această problemă este răbdarea și atenția. Îndreptați pisica mai des, echipați-o cu mai multe paturi pe podium. Acolo se va simți mai liniștită și va ignora câinele..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să ne împrietenim între un câine și un pisoi