Împerecherea scottish fold

Deci, împerecherea unei pisici Scottish Fold și a unei pisici este interzisă. Motivul pentru aceasta a fost mutațiile genice active, care pot duce la moartea, dizabilitatea sau deformarea viitorilor descendenți..

Mulți crescători traversează rasa Scottish Fold și Scottish Straight, sunt aproape la fel, dar aceștia din urmă sunt cu urechi drepte. Pisoii se dovedesc a fi sănătoși, unii dintre ei au urechi drepte, iar unii au urechi agățate..

La ce vârstă să începi să tricotăm

Vârsta optimă pentru tricotat este considerată un an și jumătate.. Dacă pisica nu a avut niciodată pisoi înainte de doi ani, atunci pot apărea probleme iremediabile de sănătate. În această perioadă, animalul este deja complet pregătit pentru fertilizare și apariția descendenților. Prima împerechere a pisicilor scoțiene nu ar trebui să aibă loc după primul estru. Pisica nu este încă pregătită, nici din punct de vedere psihic, nici fizic, toată descărcarea este neplăcută pentru ea. În acest context, poate avea o criză nervoasă, va deveni agresivă și neîncrezătoare..

Important: dacă împerecherea se face mai devreme decât vârsta prescrisă, atunci aceasta poate provoca consecințe atât de grave, cum ar fi patologia pisoiului, nașterea dificilă și moartea puiului. De asemenea, bărbații pot avea probleme, de exemplu, el poate deveni infertil devreme.

Cel mai bun moment pentru a te împerechea este a treia sau a patra zi cu 2-3 călduri. Pisicile acestei rase sunt active în special în primăvară, nu va fi dificil de observat, devin mai iritabile, refuză să mănânce și încep să marcheze colțurile din casă. Pisicile, dimpotrivă, sunt mai afectuoase, necesită atenție, ștampilă cu picioarele din spate.

Cum să alegi partenerul potrivit

Fiecare proprietar ar trebui să știe exact cu cine să crească o pisică Scottish Fold pentru a obține pisoi frumoși și sănătoși.. Alegerea unui partener trebuie efectuată în mod responsabil și în conformitate cu toate regulile.

 • Cel mai bine este dacă animalele au o culoare și caracteristici de bază similare. Deci, puteți scoate la iveală urmașii perfecti care vor îndeplini toate cerințele pentru această rasă..
 • Este mai bine să nu amestecați diferite culori, acest lucru poate duce la o culoare nepotrivită pentru haina scoțiană sau pentru ochi la pisoi. Și astfel de rase nu sunt considerate de rasă pură, sunt mai greu de vândut și imposibil de prezentat la expoziții..
 • Este imposibil ca o pisică și o pisică să întrețină relații sexuale împreună dacă cel puțin una dintre ele a tras urechi. Acest lucru poate duce la defecte la pisoi, se nasc foarte slabi și mor repede.
 • Nu ar trebui să crești animale dacă niciunul dintre ei nu a avut experiență anterioară..

Ce ar trebui să știe proprietarul

Pentru ca descendenții să fie sănătoși, trebuie să cunoașteți unii caracteristicile împerecherii Scottish Fold:

 • Este necesar să selectați un partener al unei rase similare, adică scoțian, dar nu scoțian. În acest caz, cea mai bună opțiune ar fi Scottish Straight. Această rasă de pisici are urechi drepte. Dacă o pisică dreaptă scoțiană este împerecheată, atunci opusul este adevărat, pisica trebuie să fie pliată.
 • Nu poți traversa un scoțian cu o rasă britanică. În acest caz, puii sunt prea mari, coada și capul sunt deformate, structura hainei nu corespunde normelor..
 • Masculul ar trebui să aibă o culoare uniformă, o calitate bună a hainei, o constituție proporțională. Cu siguranță ar trebui să fii atent la coadă, trebuie să fie flexibilă. Acest factor afectează sănătatea coloanei vertebrale a animalului. Astfel puteți evita defectele de dezvoltare ale bebelușului..
 • De asemenea, ar trebui să fii atent la urechile pisicii. Va fi corect dacă sunt direcționate înainte, mici, la distanță mare și nu depășesc capul. Pliurile pentru urechi sunt o caracteristică importantă, este foarte bine dacă sunt. Aceste rase sunt considerate unice. Cel mai bine este dacă există două dintre ele și sunt strâns strânse pe cap. Este foarte rar să găsești un scoțian care să aibă trei astfel de pliuri..
 • Este important să se evalueze starea de sănătate a bărbatului, el nu ar trebui să aibă mătreață, nici o descărcare de la ochi, nas sau urechi. Animalul nu trebuie să fie slab sau prea mare, totul ar trebui să fie în limite normale.

Mulți proprietari de pisici scoțiene încep să caute un partener publicitar. Această metodă nu este rea, puteți găsi un candidat potrivit. Dar există o altă modalitate ușoară, cluburile de fabrică specializate în Scottish Folds. Specialiștii care lucrează acolo vă vor putea ajuta să alegeți un bărbat potrivit și să vă spuneți despre caracteristicile sale. Alegând acest mod de împerechere, puteți fi sigur de descendenți sănătoși..

Înainte de împerechere, este recomandabil să conveniți cu privire la valoarea taxei deținătorului pisicii. De obicei primește un pui care are urechile drepte. Pisoii cu urechi de lop sunt întotdeauna mai puțini, este foarte rar ca dintr-o așternut toți puii să fie drepți. Dacă s-a întâmplat așa, atunci proprietarul pisicii primește bani drept recompensă. Suma este egală cu costul unui pisoi Scottish Fold.

Înainte de împerechere, este recomandabil să vă asigurați personal că ambii parteneri sunt tratați de viermi și alți paraziți. Este permisă tratarea unei pisici chiar înainte de actul sexual împotriva unor boli precum rabia, chlamydia și alte boli, precum și prevenirea viermilor.

Camera în care se desfășoară întregul proces trebuie să fie curată, luminoasă, uscată și spațioasă, trebuie să fie caldă. Relația sexuală a animalelor poate dura câteva zile, așa că trebuie să vă pregătiți pentru călătorie. Ar trebui să luați cu dvs. o tavă pentru așternut, boluri pentru mâncare și apă și mâncarea. Se întâmplă ca pisica să fie foarte agresivă, așa că, înainte de împerechere, trebuie să-i tundeți unghiile..

Este posibil ca pisica să nu rămână însărcinată prima dată. În acest caz, este necesar să-l aduceți la pisică timp de 2-3 zile din următorul estru și să-l lăsați acolo pentru câteva zile.. Într-o zi, o pisică poate acoperi o femelă de până la 14 ori, dar după câteva zile încetează să mai fie interesat de ea.

Ce dificultăți pot apărea

 • Se întâmplă ca în timpul împerecherii, pisica să cadă pe o parte. Nu trebuie să vă faceți griji, trebuie doar să îl țineți în poziția necesară.
 • Uneori există un astfel de fenomen ca loialitatea unei pisici față de un partener. Dacă s-a întâmplat așa, atunci trebuie să schimbați pisica, deoarece toate încercările de împerechere nu vor avea succes.
 • O altă problemă poate fi dimensiunea diferită a animalelor, mai ales dacă pisica este prea masivă. În acest caz, masculul nu va putea să o acopere, apucând greabanul, el va fi pe spatele ei. Aici aveți nevoie de ajutorul proprietarului, care va ține pisica de greabăn.
 • Pisica poate fi prea agresivă. În acest caz, împerecherea nu va funcționa..
 • Se întâmplă ca, din cauza stresului, femeia să oprească estrul. Este posibil să nu fie acolo câteva zile, după care este reînnoit. După aceea, animalul poate fi adus înapoi la mascul.

De ce este responsabil proprietarul bărbatului?

Înainte de a invita o pisică scoțiană să se împerecheze, proprietarul masculului trebuie să cunoască câteva reguli, astfel încât întregul proces să nu conducă la traume psihologice și fizice.

 • Dacă animalele au dificultăți, atunci au nevoie de ajutor..
 • Unele animale pot prezenta agresivitate, prin urmare, la cea mai mică problemă, este mai bine să amânați toate activitățile de împerechere. Poate că după un timp pisicile se vor obișnui unele cu altele..
 • La sosirea la destinație, cel mai bine este să țineți pisica o vreme în transportul său portabil. Lasă-o să se obișnuiască, să adulmece, să se odihnească și să câștige putere.
 • Dacă animalele sunt prea agresive, atunci este mai bine să le așezați în voliere, astfel încât să se poată obișnui unul cu celălalt..

Cum se desfășoară procesul de împerechere

Toate acțiunile au loc pe teritoriul bărbatului. Înainte de a tricota o pisică Scottish Fold, este contraindicat să o spălați, deoarece acest lucru privește mirosul caracteristic care atrage masculul.

Cel mai adesea, întregul proces are loc fără ajutorul proprietarilor, dar se întâmplă ca animalele să se piardă, în special pisicile. În acest caz, trebuie să li se acorde timp să se odihnească, să se obișnuiască și să adulmece..

Bărbatul poate manifesta interes, îi poate cânta cântece femeii, iar ea, la rândul ei, răspunde la curtarea lui. Dacă femela nu este pregătită pentru împerechere, masculul o simte și pur și simplu pleacă. În acest caz, alte acțiuni vor fi ineficiente, trebuie să așteptați următoarea căldură.

Se disting următoarele reguli pentru împerecherea pisicilor scoțiene

 1. Vârsta pisicii. O poți duce la mascul doar în timpul estului și la vârsta de 1 an. Chiar dacă ajung la pubertate la 6-7 luni, nu sunt încă pregătiți pentru descendenți. Mai mult, animalul nu este încă complet format și acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate.
 2. Nu puteți traversa două Scottish Folds sau cu un bărbat britanic. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate la pisici..
 3. Dacă intenționați să utilizați pisoii pentru expoziții, trebuie să luați o abordare responsabilă în alegerea unui partener, genealogia acestuia, culoarea și alte caracteristici.
 4. Este imperativ să se monitorizeze sănătatea animalelor, în cazul oricărei afecțiuni, este mai bine să amânați procesul de împerechere.

Dacă urmați toate regulile, atunci împerecherea unei pisici Scottish Fold va aduce descendenți frumoși, sănătoși și puternici.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Împerecherea scottish fold