Cum să-ți dai seama dacă pisica ta te iubește

Pisicile și pisicile sunt unele dintre cele mai comune animale de companie. Dar acestea sunt animale cu caracter, care sunt aproape de oameni, dar în același timp trăiesc singuri. Aproape că nu își arată în mod deschis sentimentele, așa cum fac, de exemplu, câinii: rareori alergă să se întâlnească cu proprietarul, nu doresc întotdeauna să mângâie și să se joace, deci poate exista o impresie greșită că animalul de companie nu are sentimente calde pentru gospodărie. Cu toate acestea, toată lumea este interesată de cum să afle atitudinea unei pisici față de proprietarul ei. Există mai multe caracteristici ale comportamentului felin care indică o atitudine specială a unui animal de companie față de o persoană..

Stai în aceeași cameră

Nu uitați că pisicile sunt animale care umblă singure. Dacă vă amintiți natura lor „prădătoare”, atunci puteți explica cu ușurință de ce sunt singuri din fire. Dacă pisica nu rămâne afară din cameră pe care tocmai ați intrat și chiar vă urmează pe călcâie - acesta este un fel de „compliment” felin și un semn de încredere de la animal.

Pisica doarme

Linsul stăpânului

Poate că, atunci când o pisică începe să lingă pielea deschisă cu o limbă aspră, nu tuturor îi place, dar pentru unii va fi complet neplăcut. Toți membrii familiei feline care trăiesc în sălbăticie își linsă membrii familiei. Ei bine, animalele de companie, pe lângă propriul lor tip, pot linge proprietarul sau ceilalți membri ai gospodăriei, dar fac acest lucru destul de rar, astfel încât un astfel de gest felin poate fi considerat un semn al afecțiunii impresionante și al dragostei pentru tine a animalului de companie și deloc grijă de menținerea igienei tale..

Cadouri neașteptate

Proprietarii de animale de companie cărora le place să vâneze și-au găsit probabil prada sau părți din ea în prag și în alte locuri mai neașteptate. Dar nu luați astfel de descoperiri ca fiind ceva teribil. Aducând acasă o pasăre sau un șoarece, pisica pur și simplu are grijă de membrii familiei sale care nu pot vâna bine și, prin urmare, mulțumesc pentru îngrijire. Nu bănuiește că ești departe de a mânca șoareci și nu înțelege de ce proprietarului nu îi plac astfel de cadouri. Puteți chiar să lăudați un animal de companie pentru o asemenea generozitate, pentru că el o face cu toată sinceritatea, altfel va fi jignit și vă va lăsa fără cadouri.

Dormi lângă proprietar

Conform calculelor felinologilor, pisicile dorm aproximativ 16 ore pe zi. Ei, desigur, aleg cele mai confortabile și mai sigure locuri pentru asta, deoarece se simt cei mai lipsiți de apărare și vulnerabili în timpul somnului. Dar, uneori, tind să se întindă lângă proprietar pe spătarul nu foarte confortabil al unui scaun, pe marginea mesei sau chiar preferă să stea pe poala proprietarului. Dacă animalul dvs. de companie doarme dulce în astfel de locuri, el o face doar pentru a vă apropia, pentru că atunci se simte complet în siguranță..

Pisica doarme pe capul amantei

Freca obrazului

Dacă pisica iubește să-și frece obrajii de proprietar - aceasta nu este doar o modalitate de a-l „marca” ca proprietate a unei pisici. După cum știți, ele marchează teritoriul și obiectele situate pe el. Pentru a face acest lucru, pot fi utilizate gheare, urină sau secreția de glande speciale situate în zona obrajilor pisicii, care este evazivă pentru simțul mirosului uman. Pisica folosește această din urmă opțiune exclusiv pentru obiecte familiare sau persoane care au garanția că nu reprezintă un pericol pentru animal. Astfel, prin apăsarea obrajilor pe orice parte a corpului tău (picioare, brațe sau față), animalul arată o dispoziție prietenoasă sau, poate, își exprimă recunoștința..

Stomping pe diferite părți ale corpului

Dacă credeți că pisica vă călcă ușor stomacul în speranța de a cerși ceva, atunci aceasta nu este în întregime o presupunere corectă. De fapt, acest obicei vine din copilărie și are un nume propriu „pas de lapte”. Așa se comportă pisoii, frământând burta mamei-pisicii pentru a stimula alăptarea. Și la vârsta adultă, acest comportament confirmă faptul că pisica de lângă tine se simte la fel de confortabilă și în siguranță ca și lângă mama sa..

Tors

Ronronarea este unul dintre modurile în care o pisică își poate exprima dragostea. Dacă vă ascultați animalul de companie, puteți distinge o gamă largă de sunete de la blând și moale la puternic și solicitant. Ele exprimă o gamă largă de emoții feline de la bucurie la anxietate. Dar nu ezita, dacă pisica ronțăiește, fiind lângă tine, cu siguranță vei ști că te iubește..

Pisica linge urechea gazdei

Cunoscând aceste opțiuni de bază pentru manifestarea atitudinii calde a unei pisici față de proprietar, poți fi sigur că animalele de companie își iubesc cu adevărat persoana și au nevoie de ea.

De asemenea, citim:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-ți dai seama dacă pisica ta te iubește