O pisică adultă în locul unui pisoi: făina la alegere

Bineînțeles, pisoiul este atât de mic, atingător, cu ochi mărgeleți și cu un nas fermecător. Cum vrei să îmbrățișezi copilul, să-l înconjori de tandrețe, să-l protejezi de întreaga lume! Și este puțin probabil ca o pisică adultă să prindă rădăcini într-o casă nouă, deoarece acestor animale nu le plac schimbările și sunt legate de un loc ... Majoritatea oamenilor raționează în acest fel și există un adevăr în acest sens. Dar este atât de simplu?

Conținut

Perioada de creștere

Privind pisoiul, inima strânge cu gingășie în fiecare minut: bebelușul își ciufulește blana atât de amuzantă, sare pe canapele, bătând neîndemânatic laptele. Am prins o jucărie și încerc să o iau în dinți, dar nu funcționează - prada este grozavă. Își puse fața într-o vază, se încruntă amuzant - nu-i plăcea apa. Un cercetător, un huligan neobosit, este interesat de toate. Ar trebui să luați o pisică adultă, lipsindu-vă de ocazia de a privi cum pisoiul explorează lumea? Este atât de amuzant și drăguț!
Dar nu trebuie să uităm că perioada de creștere este un moment extrem de important. Este imposibil să lăsați un copil singur pentru întreaga zi - va fi obraznic sau plictisit, poate crește nesociabil. Se cheltuiește o perioadă colosală de timp pentru educație: nu alergați în jurul meselor, nu rupeți perdelele, nu trageți din găleată. O pisică adultă într-o casă nouă, dacă este suficient de educată, va învăța regulile decenței mult mai repede. Nu trebuie să îi explicați animalului dvs. de companie în fiecare minut că nu puteți face acest lucru, trebuie să vă placă acest lucru și aici.

Caracter

Mulți oameni aleg să aibă pisoi, gândindu-se că îi pot crește „pe placul lor”. O familie cu copii visează la un favorit activ, un joc neobosit. Câțiva pensionari doresc să vadă în apropiere un animal de companie calm, nu zgomotos. Și dacă iei o pisică adultă, trebuie să suporti un personaj deja stabilit. Dar copiii curioși transformă pisoiul într-o creatură înfricoșătoare, pisica pensionarilor țipă din plictiseală noaptea și galopează în jurul apartamentului. Poate că vina este educația greșită. Dar, în majoritatea cazurilor, proprietarii pur și simplu nu puteau vedea temperamentul bebelușului, deoarece toți pisoii sunt la fel - se joacă, sar, explorează. Cu toate acestea, odată cu vârsta, sub influența genelor, caracterul unui pisoi se poate schimba foarte mult..
Și un voluntar dintr-un adăpost local în acest moment a fost nedumerit de problema: „Pisicile sunt dezmembrate, dar unde să dai o pisică adultă pentru a fi iubită și îngrijită?”. Alegerea este mult mai largă: vorbitori activi și călători sociabili, fete modeste și filosofi intelectuali duri. Da, caracterul unei pisici adulte a fost deja format, este puțin probabil să fie posibil să o schimbați radical. Dar, pe de altă parte, poți găsi animalul „tău”, care, după părerea ta, are o dispoziție ideală

Conexiune emoțională

Dar despre prietenie, cine va fi mai atașat de o persoană, o pisică adultă sau un pisoi? Cel mai probabil, un pisoi, deoarece crește din gheare mici, înconjurat de membrii gospodăriei. Și animalul de companie adult are probabil și alte atașamente. Astfel de judecăți amintesc parțial de gelozie: pisoiul este doar al meu, iar pisica adultă, probabil, nu mă va considera principalul lucru din viața ei..
Cu toate acestea, toate temerile sunt inutile, deoarece îmblânzirea unei pisici adulte nu este mai dificilă decât a face prieteni cu un pisoi. Memoria pisicilor este asociativă și diferă în multe feluri de memoria umană. Pisicii nu-i va lipsi fostul proprietar dacă oamenii grijulii o înconjoară în noul loc. În plus, nu există nicio garanție că pisoiul va crește afectuos, acest aspect depinde de mulți factori: ereditate, experiență la maturitate, temperament și multe altele..

Obiceiuri

Au adus un pisoi născut de o capcană întărită pentru șobolani. Am crezut că toți șoarecii de pe site vor fi supra-pescuiți. Dar unde acolo! Un an mai târziu, bebelușul a crescut, era prea leneș ca să alerge după șoareci, doar mănâncă mâncare uscată pentru pisici adulte și dormiți pe un scaun confortabil. Și cine este de vină? Pisica nu este interesată de vânătoare și atât. În acest caz, ar fi mult mai perspicace să existe un adult cu experiență-pisică-șobolan, deoarece există o mulțime de vânători în adăposturi și în curți..
Desigur, un obicei se poate forma în procesul de educație, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Dar există și obiceiuri proaste: ruperea tapetului, rostogolirea pe perdele, zgârierea mâinilor, marcarea. Dacă o persoană are suficientă experiență, va face față, fără îndoială, sarcina de proprietar. Dar dacă acesta este primul animal de companie, „incidentele” sunt probabil, deoarece obiceiurile se formează foarte repede: pisicuței îi plăcea să mestece dantela, dar proprietarul nu a observat, câteva zile - obiceiul s-a format.
Dar și pisicile adulte au obiceiuri proaste? Destul de corect. Dar puteți înșela: destul de des crescătorii se gândesc unde să dea o pisică adultă, retrasă din reproducere din anumite motive. Dacă întâlniți o astfel de ofertă și decideți să aveți un animal de companie adult - nu ezitați, acest lucru este ideal. Pisicile Cattery sunt bine crescute, bine îngrijite, deja castrate, vaccinate și echilibrate emoțional. Desigur, va trebui să rezistați la unele obiceiuri: animalul de companie este obișnuit să mănânce alimente pentru pisici adulte - nu puteți să-l hrăniți cu terci, obișnuit să dormiți pe un deal - nu îl puteți pune sub o pătură. Dar crescătorii (precum și voluntarii) sunt extrem de interesați de pisică pentru a se „încadra” în familie, așa că vor spune întotdeauna sincer despre particularitățile animalului de companie, dacă există..
Mulți oameni se îngrijorează că nu vor putea antrena o pisică adultă pentru a așterni. Dar dacă animalul de companie este sănătos mental și fizic, nu vor exista probleme. Pisicile sunt curate din fire, încercând să ascundă „afacerea” și să găsească un colț retras pentru toaletă. Ca și în cazul unui pisoi, trebuie doar să alegeți așternutul și locul potrivit pentru tavă.

Sănătate

În ceea ce privește sănătatea, aceasta este o loterie completă. Pe de o parte, nu se știe cum și cu ce a fost hrănit animalul de companie adult, cum a fost îngrijit și în ce condiții a fost ținut. Pe de altă parte, un pisoi perfect crescut poate fi purtătorul unei gene „dăunătoare” responsabile de dezvoltarea unei boli ereditare (de exemplu, aceeași ICD).
Un ultim lucru: dacă nu știi cum să îmblânzești o pisică adultă, acționează ca și cum ai fi un pisoi. Atât un bebeluș, cât și un animal de companie adult de la o persoană au nevoie doar de îngrijire și atenție. Nu-l lăsați pe noul venit în pace, înconjurați-l de tandrețe și căldură, acordați-i timp - lăsați-l să se așeze, să exploreze spațiul și să vă asigurați că este în siguranță aici. Iar animalul de companie, nu contează dacă este un adult sau doar un mic, sigur îți va răspunde cu devotament și dragoste..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O pisică adultă în locul unui pisoi: făina la alegere