Cum să determinați data scadenței pisicii dvs.

În majoritatea cazurilor, nașterea pisicilor este ușoară și nu necesită intervenția umană. Cu toate acestea, este necesar să pregătiți o vizuină confortabilă pentru animalul de companie, precum și să fiți aproape de ea pe întreaga perioadă a nașterii, astfel încât, în caz de complicații, să poată veni în ajutorul animalului și să-i ofere îngrijirea adecvată. Din această cauză, este necesar să se determine data apariției pisoiilor cât mai exact posibil. Cum să aflăm când va naște o pisică este îngrijorat în special de proprietarii animalelor cu pedigree, în care complicațiile din timpul nașterii sunt mult mai frecvente.

Modalități de a determina data nașterii

Există mai multe moduri de a determina data scadenței unei pisici. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este dacă pisica a fost admisă pentru împerechere în mod planificat și data ei este cunoscută exact. Dacă animalul de companie are acces gratuit la stradă și a mers pe termen nelimitat, va trebui să acordați atenție schimbărilor în starea sa. Nu este atât de dificil să știi când o pisică va naște..

Cel mai simplu mod de a determina data scadenței este dacă se cunoaște data împerecherii. Sarcina unei pisici durează între 58 și 72 de zile, ceea ce ar trebui să fie ghidat de. Este suficient doar să numeri timpul necesar și, din acel moment, să nu lași pisica în pace, deoarece pisicile pot apărea oricând. Într-o anumită măsură, acestea pot afecta durata sarcinii:

  • stres sever - prelungeste perioada de gestatie. Proprietarul trebuie să înțeleagă că animalul are nevoie de odihnă;
  • hrana slabă - poate prelungi și scurta sarcina;
  • câți pisoi poartă - dacă sunt până la 4 dintre ei, atunci purtarea durează mai mult de 60 de zile; dacă există mai mult de 4 pui, atunci purtarea este minimă - 58-59 zile;
  • numărul nașterilor - dacă pisica a purtat deja pisoi pentru prima dată, atunci va purta următoarea cu 1-2 zile mai puțin.

Este posibil să se determine când o pisică naște și printr-o serie de schimbări care i se întâmplă. Cu o atitudine atentă față de animalul de companie, nu este dificil să-i observi.. Faptul că a rămas aproximativ o săptămână înainte de nașterea pisoiilor este dovedit de următoarele fenomene:

  • mișcarea pisoiilor, care poate fi observată privind cu atenție stomacul pisicii - acest proces este asociat cu o schimbare a poziției lor în uter;
  • umflarea mameloanelor este un semn al apropierii lactației;
  • precauție în mișcările animalelor de companie.

Burta gravidă a pisicii devine impresionantă ca dimensiune și împiedică deplasarea sa deplină. Ea începe să mănânce porții mult mai mici, dar deseori. Este imperativ în această perioadă să revizuiți dieta pisicii, făcând-o hrănitoare și nu voluminoasă.

Modificările comportamentale care vizează găsirea unei vizuine la pisicile primipare pot începe să apară cu 2 săptămâni înainte de nașterea pisoilor. Ne-născuții vor ascunde o săptămână înainte de a naște. Pe această bază, puteți determina cu exactitate timpul apropierii mielului. Animalul de companie se va urca în dulapuri și în alte colțuri liniștite și protejate. Ea zace o vreme în locul ales, dar în curând începe din nou să caute din cauza faptului că încearcă să găsească cea mai bună opțiune.

Există, de asemenea, astfel de schimbări.:

  • o creștere a duratei somnului - cu 3 zile înainte de miel și mai rar cu o zi;
  • o reacție agresivă la atingerea burții - apare atunci când pisica este pe cale să nască;
  • afecțiune sporită.

Cu încrederea deplină a pisicii în proprietar, animalul de companie, cu 2-3 zile înainte de miel, începe să-l conducă de la bârlogul ales de mai multe ori pe zi. Când o pisică este pe cale să nască, își dorește deseori ca proprietarul să fie aproape și să-i ofere sprijin..

Cu 1-2 zile înainte de nașterea pisoilor, proprietarul va observa că temperatura rectală a pisoiului a scăzut la 37 de grade. Acesta este cel mai precis semn al unei nașteri iminente. Prin urmare, în ultima săptămână de gestație, se recomandă cu tărie măsurarea temperaturii animalului dimineața și seara. În acest moment, pisica începe să se lingă mult mai des în zona genitală externă - de mai multe ori pe zi.

Imediat înainte de nașterea pisoiilor, pisica dă semne de travaliu. Se observă o descărcare gălbuie sau roșiatică din vagin. Pisica emite strigăte miaunătoare puternice și trase. Într-o astfel de situație, nu există nicio îndoială că pisoii vor apărea în următoarele câteva ore, deoarece toate acestea înseamnă începutul travaliului, iar pisica va naște în curând.

Determinarea datei nașterii unui animal de companie este destul de simplă, cu o atitudine competentă față de ea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să determinați data scadenței pisicii dvs.