Cum se detectează și cum se tratează pisicile pentru păduchi

VlasoedyAnimalele noastre, pisici, cățeluși și alte animale, din păcate, uneori a te imbolnavi precum și proprietarii lor. În fața problemei de a scăpa de suferința micului lor animal de companie, mulți sunt gata să depună toate eforturile și să-și ajute prietenul în dificultate. Deci, unii pisici suferă de păduchi. Să vedem ce este - linge la pisici, cum îi poți vindeca de aceștia paraziți și aduce-ți prietenul tău cu blană înapoi la o viață sănătoasă.

Descrierea parazitului

Vlasoizii sunt paraziți care trăiesc la suprafața corpului sau a organelor externe ale animalului. Spre deosebire de acestea, nu aspiră sânge puricii. Acestea provoacă o boală numită trichodectoză, a cărei manifestare poate fi numită mâncărime, căderea părului și zgârieturi severe pe pielea unui animal bolnav, în urma căreia se poate dezvolta dermatită. Veți afla mai multe despre cum arată păduchii și cum pot fi distinși de alți paraziți..VlasoedyParaziții înșiși arată ca niște bug-uri turtite de cel puțin 2 mm, capul lor - cu un număr mare de dinți mici, nu depășește dimensiunea unui corp alungit. Au trei perechi de picioare cu gheare tenace, cu ajutorul cărora sunt capabili să se țină ferm și fiabil de corpul unei pisici. Culoarea păduchilor este galben deschis sau gri, acest lucru este important de reținut pentru a nu le confunda cu puricii întunecați. Consumatorii de păduchi nu primesc alimente din sângele animalului, ci mănâncă lână, celule moarte ale epidermei, secreții ale pielii și sânge uscat în locuri de răni și zgârieturi care apar pe pielea animalului din cauza mâncărimilor severe..

afla, ce să ducă pisica, pisicile au nevoie de haine Si cum faceți un post de zgâriere pentru pisici.
Lână pisici poate cădea parțial, în urma căruia apar zone chele, motiv pentru care acești paraziți sunt numiți păduchi. O altă diferență între acest ectoparazit și purici este absența aripilor, ceea ce înseamnă că nu poate zbura și sări. Se răspândesc pe corpul bolnavilor pisici foarte repede, deoarece un parazit feminin poate depune aproximativ 70 de ouă la un moment dat, iar după trei săptămâni de perioada de incubație se vor transforma în adulți.

Motivele infecției

Există mulți factori care afectează apariția ectoparaziților la un animal sănătos, printre care cei mai probabili sunt:

 • contact direct sau indirect cu un animal cu trichodectoză (infectat cu păduchi);
 • transmiterea bolii din pisici pisoi;
 • locuri de mare aglomerare de animale: pepiniere, adăposturi;
 • umiditate ridicată și umezeală în camera în care trăiește pisica;
 • condiții de viață nesatisfăcătoare ale animalului, care se întâmplă adesea la persoanele fără adăpost;
 • rău alimente, și, ca rezultat, imunitate scăzută.
pisică
Știați? O ureche pisici poate fi rotit cu 180 de grade. Urechea unei pisici are 32 de mușchi, dintre care 12 îi folosește pentru a o controla.

semne si simptome

Puteți recunoaște primele semne ale păduchilor la pisici observând cu atenție comportamentul animalului și văzând obiceiuri necaracteristice. Acestea pot include:

 • anxietatea animalelor de companie;
 • somn slab;
 • încălcarea atenției și ascultării, pisica nu răspunde imediat la vocea proprietarului și nu respectă comenzile care îi sunt familiare;
 • mușcând lâna în timpul ritualului zilnic de lins, animalul încearcă să prindă păduchii singuri cu dinții.
Știați? Pisicile au peste 20.000 de fire de păr pe centimetru pătrat
La o inspecție mai atentă a pisicilor pufoase, puteți vedea următoarele simptome ale păduchilor:
 • paraziții provoacă mâncărime severă, care determină animalele să zgârie puternic pielea și pe el apar răni și abraziuni mari din propriile labele și dinții;
 • prezența ectoparaziților pe piele și lână la examinarea atentă și atentă. Este o examinare amănunțită care va face posibilă salvarea pisicii de chin, deoarece dimensiunea paraziților este suficient de mică (1-2 mm);
 • este posibilă apariția unei erupții pe piele, rugozitate și inflamație;
 • pierderea parțială a părului poate fi uniformă ca în timpul vărsării sau poate fi sub formă de chelie a zonelor individuale.
VlasoedyPentru a verifica prezența ectoparaziților, puteți utiliza metoda termotropismului. Animalul trebuie plasat la soare timp de 5-10 minute, sub lumina directă a soarelui, pielea se va încălzi și păduchii vor deveni mai vizibili la suprafață, iar apoi persoanele pot fi îndepărtate și supuse unei examinări și analize mai detaliate.
Important! Dacă păduchii nu sunt tratați, consecințele pot fi răni purulente, epuizare, un nivel scăzut de imunitate și exacerbarea altor boli, chelie și dermatită..

Ce trebuie făcut: tratament

Tratamentul păduchilor la pisici se efectuează cu ajutorul agenților antiparazitari. Ele pot lua forma:

 • aerosoli;
 • praf;
 • soluții;
 • emulsii,
 • șampoane.
Important! Numai un medic veterinar poate diagnostica și prescrie tratamentul corect; este periculos pentru sănătatea animalului să cumpere în mod independent medicamente pentru tratamentul păduchilor la pisici.
În procesul de tratament, pielea pisicii este tratată cu un preparat insecticid special și un guler special este pus pe gât, care o poate împiedica să-și lingă medicamentul din blană. Compoziția acestor medicamente este foarte toxică, deci ar trebui să aveți grijă de măsurile de siguranță și să împiedicați pătrunderea medicamentului în interior..tratamentTratamentul animalului trebuie repetat de mai multe ori, se recomandă acest lucru la două săptămâni după prima aplicare a medicamentului. Utilizarea ulterioară depinde de forma medicamentului și de instrucțiunile de utilizare a acestuia. Selectarea insecticidelor trebuie făcută de medic, ținând cont de sensibilitatea animalului la anumite medicamente, de amploarea leziunii și de concentrația substanței active. Metodele de dozare și aplicare sunt selectate individual.
Va fi interesant să știi cum să vindeci o pisică de lipsind și ciuma.
După procesarea animalului în sine, trebuie să vă faceți griji și despre locul în care doarme și îi place să petreacă timpul. Apoi, aceste locuri sunt recomandate să fie bine curățate, curățate și prelucrate cu un aspirator. Dacă pisica are pielea sensibilă și nu poate fi tratată cu medicamente eficiente, puternice, atunci tratamentul poate fi efectuat folosind remedii populare. În aceste scopuri, se recomandă utilizarea unei infuzii de pelin amar și puteți descompune și această plantă uscată în care pisica doarme și mănâncă.

Măsuri preventive

Pentru a preveni infectarea unui animal de companie, se recomandă să se ia măsuri preventive precum:

 1. Respectarea igienei și curățeniei. În ciuda faptului că pisicile, în sine, sunt destul de curate, este necesar să se scalde în mod regulat animalul și să se monitorizeze curățenia locului său de dormit și a locului în care pisica mănâncă.
 2. Monitorizarea stării pielii și a stratului. Când vă jucați și vă mângâiați prietenul cu patru picioare, trebuie să acordați atenție dacă are zgârieturi și răni pe piele, dacă vărsarea a crescut prea mult etc..
 3. Controlul dietei animalului. Pisicile și pisicile ar trebui să aibă o dietă echilibrată, cu alimente de bună calitate.
 4. Evitați contactul cu animalele bolnave.
 5. Vizite preventive la clinica veterinară.
 6. Tratamentul părului de companie cu preparate speciale în scop preventiv sau purtarea unui guler împotriva paraziților.
pisoi
Important! Îmbrăcăminte lungă guler pentru a preveni apariția paraziților, poate provoca iritații și dermatite.

Posibile complicații

Consumatorii de viermi pot purta helminți și viermi și pot contribui la microbieni și căpușe. Pot provoca inflamații. Consecințele apariției ectoparaziților pot fi afecțiuni alergice acute, dermatite, boli fungice, epuizare generală a corpului animalului și anemie. Acțiunea unui parazit periculos poate duce chiar la moarte pisici, prin urmare, nu merită neglijat tratamentul și măsurile preventive.

Vlaseoizi: sunt periculoși pentru oameni

Vlasoizii nu prezintă un pericol pentru o persoană dacă au fost găsiți acasă pisici sau pisică. Acești paraziți sunt capabili să trăiască și să se hrănească numai pe piele și de lână învelișul animalului și, ajungând pe pielea unei persoane, mor. Lâna groasă și densă este un refugiu excelent pentru paraziții iubitori de căldură, iar pe tegumentele umane mor de frig. Cu toate acestea, nu vă pierdeți vigilența dacă sunteți acasă pisică infectat cu păduchi, deoarece poate deveni un purtător de helminți și altele boli.omRăul pe care un păduch îl poate face animalului dvs. de companie poate fi destul de mare. A veghea pisică și după ce ați observat primele manifestări și simptome ale infecției cu paraziți, este necesar să consultați medicul veterinar în timp util și să luați măsuri pentru a preveni răspândirea ectoparaziților. Aceste măsuri vă vor permite să vă mențineți sănătatea animalului iubit, iar el vă va putea încânta zi de zi..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se detectează și cum se tratează pisicile pentru păduchi