Cum se identifică și se tratează viermele la pisici acasă?

Pisica domestică, ca orice alt animal, este susceptibilă la infecții cu diferite boli și infecții. Pentru a împiedica animalul de companie să sufere de boli, ar trebui să determinați infecția la timp și să tratați corect pisica. Materialul prezentat vă va spune ce este lichenul la pisici, care sunt semnele și simptomele acestuia, cum arată în fotografie, cum se întâmplă tratamentul și prevenirea.

Lichenul felin, sau, așa cum se mai numește, trichofitoza la pisici, este mai probabil să apară la un animal de companie cu păr lung decât la unul cu părul scurt. Dar asta nu înseamnă că lichenul felin nu se poate așeza pe corpul unui animal cu părul scurt. Adesea, microsporia la pisici este afectarea pielii de pe corpul animalului, căderea părului pe urechi și pe față. Puteți vedea cum arată lichenul la pisici în fotografie..

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, dacă observați lichenul la un pisoi, atunci trebuie să înțelegeți că infecția în sine are mai mult de patruzeci de tipuri. Și fiecare dintre aceste tipuri poate provoca o anumită boală la un anumit animal de companie. La pisici, de exemplu, majoritatea au microsporie. Este foarte important, în acest caz, că această infecție poate infecta și alte animale de companie, inclusiv câini, rozătoare și oameni. Chiar și caprele și vacile o pot ridica de la o pisică.

Cu toate acestea, dacă sistemul imunitar uman poate rezista cumva la infecție, atunci pentru un animal de companie această boală poate fi fatală. În plus, ca urmare a tratamentului incorect sau foarte târziu, animalul poate orbi. Lichenul felin este transmis unui animal în cazul contactului direct al purtătorului său cu animalul de companie.

Această infecție este destul de rezistentă la diferite influențe externe din mediu. Prin urmare, chiar dacă animalul dvs. de companie își petrece cea mai mare parte a timpului acasă, acest lucru nu înseamnă deloc că nu se poate infecta cu ciuperca. Probabilitatea de infectare a unui animal de stradă este aproape aceeași cu cea a unui animal de companie.

În cea mai mare parte, animalele cu imunitate slabită, dietă slabă, viermi și foci mici de până la 1 an sunt susceptibile la infecția cu ciuperca.

Căi de infecție și simptome

Lichenul pisicii este o boală foarte periculoasă. Sute și chiar mii de spori apar zilnic pe zonele afectate ale pielii, care în cele din urmă se răspândesc în restul corpului. Dacă aveți mai multe animale în casa dvs. și una dintre ele s-a infectat cu o ciupercă, atunci vor trece câteva ore până când infecția ajunge în corpul unui animal sănătos. În plus, părul animalului afectat, care cade din cauza ciupercii, intră în habitat. Și dacă animalul de companie locuiește acasă, atunci infecția se va răspândi foarte repede în toată casa, împreună cu lâna pe încălțăminte, mobilier, așternut și așa mai departe..

Prin urmare, pentru a ridica ciuperca, animalul va trebui doar să comunice cu un alt animal de companie. Sau petreceți un timp scurt într-o cameră în care erau pisici infecțioase sau oameni. Uneori simptomele pot fi detectate cu teste veterinare speciale..

 1. Privarea unui pisoi care trăiește acasă se dezvoltă mai rapid. Imunitatea unui organism fragil este încă foarte slabă, plus factorii de stres îl afectează. La urma urmei, dacă habitatul bebelușului, proprietarul, dieta se schimbă - toate acestea pot provoca stres. Prin urmare, lichenul felin poate apărea mai repede la un pisoi cu vârsta de până la șase luni..
 2. Același lucru se aplică animalelor adulte care trăiesc acasă și au o imunitate slabă. Un sistem imunitar slăbit va provoca infecția nu numai cu o ciupercă, ci și cu alte boli.
 3. Un alt grup de pisici care sunt susceptibile la infecție sunt animalele care trăiesc în condiții teribile. Nu mănâncă normal, experimentează în mod constant stres, habitatul lor este plin de paraziți. În special, lichenul felin este mai tipic pentru animalele care trăiesc acasă, dar de multe ori ies afară..

semne si simptome

Care sunt semnele și simptomele apariției? Cum să le definim? Veți afla mai multe despre acest lucru mai târziu. În fotografie puteți vedea singur cum arată infecția în stadiul inițial. Simptomele sale pot fi foarte diferite. La unele pisici, așa cum se arată în fotografie, focare mari de infecție se dezvoltă pe corp, care se răspândesc foarte repede în zonele sănătoase ale pielii. Se inflamează rapid și se fac simțite. Alte animale de companie pot avea leziuni minore sau nu au leziuni ale pielii. În acest caz, este posibilă o formă latentă a bolii, este mai periculoasă.

Unul dintre semne este apariția unor pete circulare de cădere a părului. În majoritatea cazurilor, apar în cap, urechi și labe. Construcția lânii în astfel de zone este ruptă. Părul cade. Pielea infectată este descuamată și uneori pare inflamată. Mai detaliat, semnele și simptomele sunt prezentate în fotografie..

Cum să diagnosticați și să tratați o boală?

Primele semne ale unei ciuperci sunt un motiv pentru a avea grijă de sănătatea animalului. La urma urmei, tratamentul în stadiul inițial va da un rezultat mai bun decât dacă începeți boala. Vom vorbi mai departe despre cum să tratăm lichenul la pisici acasă. Testele speciale pot fi utilizate pentru a pune un diagnostic. Amintiți-vă că tratarea zosterului la pisici necesită un diagnostic precis..

 1. Pentru aceasta se poate folosi o lampă din lemn. Strălucind-o pe blana animalului dvs. de companie, puteți vedea cum arată ciuperca. Dar această metodă nu este foarte eficientă, deoarece detectează departe de toate tipurile de infecții..
 2. O modalitate mai precisă este examinarea blănii pisicii afectate. O astfel de examinare relevă până la 70% din ciupercă. După cum puteți vedea, nici acest rezultat nu este 100% precis..
 3. Semănatul ciupercii. Această metodă este cea mai fiabilă. Medicul va zgâria pielea infectată cu o periuță de dinți, luând astfel o probă și apoi o va așeza într-un rezervor special pentru inoculare. Când ciuperca începe să crească, va fi posibil să înțelegem la ce tip aparține și, în consecință, cum să vindecăm lichenul la o pisică.

Tratamentul lichenului la pisici începe cu tăiere, iar pielea infectată trebuie spălată cu apă cu săpun..

Ciuperca în sine ar trebui tratată cu verde strălucitor sau iod. De asemenea, este important să utilizați unguent sulfuric și alte medicamente anti-infecțioase. Dacă nu sunteți sigur cum să vindecați lichenul la o pisică, puteți utiliza medicamente pentru a trata oamenii. Straturile de piele care pot cădea în timpul tratamentului trebuie arse, iar locul în care are loc acest proces trebuie dezinfectat temeinic.

Folosiți mănuși pentru a evita infectarea. În plus, Miconazolul și Tiabendazolul sunt adesea utilizate pentru tratamentul inițial. Dar este mai bine să consultați un medic veterinar pentru sfaturi..

Dezinfectarea și prevenirea

Trebuie sa:

 • curățați spațiile, glafurile cu înălbitor;
 • aspirați bine mobilierul și covoarele;
 • locul de dormit al animalului și bolurile trebuie dezinfectate;
 • suprafețele ruginite trebuie vopsite;
 • duceți-vă animalul la veterinar din când în când.

Videoclip „Microsporia”

Toate informațiile despre ciuperca pisicii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se identifică și se tratează viermele la pisici acasă?