Cum să înțelegeți limbajul pisicilor: prin coadă, ochi și gesturi

Pisicile și câinii au propriile lor caracteristici și caracter. Mai ales pisicile tind să se exprime imitând oamenii. Pentru a face acest lucru, au multe posibilități - urechi, ochi, labe, mustăți și bineînțeles coadă. Puteți înțelege limba pisicilor citind în detaliu și studiind semnalele pe care animalul de companie încearcă să le transmită proprietarului său.

Cum să înțelegeți limba pisicilor de coadă

În cursul cercetărilor efectuate de oameni de știință din diferite țări, a devenit cunoscut faptul că pisicile sunt capabile să scoată peste 60 de sunete diferite. Deci, pisicile pot avea o mare varietate de vibrații și își pot exprima starea emoțională folosind limbajul corpului..

Cel mai puternic indicator la pisici este coada. Spre deosebire de un câine, coada unei pisici este de multe ori mai mobilă și servește ca un fel de echilibrare.

În plus, coada la pisici este un indicator al dispoziției. O coadă ridicată brusc, îndreptată în sus, înseamnă un mare entuziasm, salut și expresie de bucurie. Un astfel de semnal poate fi destinat nu numai proprietarului care se întoarce de la serviciu, ci și rudelor sale pe care pisica sau pisica le-a întâlnit pe stradă. Salutul implică nu numai coada, ci și îndoirea corpului și un ronțăit moale..

Următoarele condiții ale pisicii pot fi determinate de coadă:

 • Coada căzută - pisica se simte speriată sau ușor nemulțumită. În astfel de cazuri, este mai bine să lăsați animalul în pace..
 • Răsucire a cozii sau batere ascuțită - înseamnă gradul de nervozitate. Pisica vrea să fie singură și cel mai bine este să nu o deranjeze. În acest caz, animalul nu intenționează să intre într-o discuție cu proprietarul său..
 • Zvâcnind vârful cozii - o manifestare de îngrijorare puternică. Animalul înțelege vorbirea umană și poate fi nemulțumit de acest lucru dacă aude recenzii neplăcute despre persoana sa.
 • Părul zburlit pe coadă - furie puternică și furie directă. Pisica se pregătește pentru un atac.
 • Coadă înfiptă între picioarele din spate - sentiment de frică.

Comunicarea membrelor

Dacă animalul de companie își atinge ușor labele pufoase și, în același timp, își eliberează ghearele, atunci animalul este mulțumit și într-o stare de pace deplină.Estând de bună dispoziție și simțindu-se fericiți, pisicile încep să se întoarcă mental la o vârstă fragedă. Ca un pisoi mic, animalul a supt laptele mamei și a bătut cu picioarele pe burtă. În plus față de mișcările labelor, pisica începe să toarne ușor și liniștitor..

Notă! În astfel de momente de fericire, pisica poate uita și începe să-și elibereze ghearele, mușcând în corpul proprietarului. Nu se recomandă certarea și tragerea bruscă a animalului de companie, deoarece acest lucru poate jigni foarte mult un animal impresionabil. Cel mai bine este să schimbați ușor pisica și animalul de companie.

Foarte des pisicile își arată dragostea pentru proprietar îmbrățișându-le ușor cu labele. Dar dacă laba este ridicată brusc în sus, în timp ce ghearele sunt eliberate, înseamnă că pisica se va apăra, este determinat.

Adesea, un animal de companie poate cere ceva, folosind pentru aceasta nu numai corzile vocale și invitând la miau, ci și atingând labele proprietarului. Uneori ghearele sunt folosite pentru a atrage atenția. Astfel, pisica poate cere hrană, jucării preferate sau vrea să mănânce, cerând atenție..

Exprimarea emoțiilor cu urechi și ochi

Urechile de pisică sunt radare excelente concepute pentru a capta diverse unde sonore. Este demn de remarcat faptul că o pisică care este trează poate prelua sunetul produs de rozătoare la o distanță mai mare de 20 de metri..În căutarea sursei sonore, pisica poate roti auriculul cu 180 de grade. Peste 30 de mușchi diferiți sunt implicați în capacitatea unică a urechii de a se îndoaie, de a se strânge și a se roti.

Există o serie de emoții exprimate prin poziția urechilor:

 • O pisică poate exprima o bună dispoziție și o atitudine pozitivă cu ajutorul urechilor sale. În acest caz, vor fi strict în fața coroanei..
 • Amplasarea urechilor în direcții diferite sau plate înseamnă că pisica este în pierdere, neînțelegând ce se întâmplă.
 • Urechi căzute sau aplatizate - un semnal pentru ofensivă, animalul de companie este gata să se apere și este mai bine să-l lase în pace.
 • Urechile s-au întors și s-au apăsat înapoi - o criză de furie și furie.
 • Răsucirea urechilor înseamnă că pisica este nervoasă și iritată. Această mișcare este adesea văzută atunci când un animal de companie urmărește o potențială victimă..

Nu doar urechile la pisici pot indica starea de spirit a unui animal. Organul vizual - ochii, ca la oameni, pot exprima o gamă întreagă de emoții. Atunci când un animal de companie arată cu o privire deschisă, calmă, înseamnă că este mulțumită de orice sau este interesată de ceea ce se întâmplă.În rândul crescătorilor și iubitorilor de pisici există o părere că, cu ajutorul privirii unei pisici, își poate exprima dragostea pentru proprietar. În acest caz, animalul pentru o lungă perioadă de timp și se uită fidel direct în ochii proprietarului său, apoi închide încet ochii.

A nu clipi sau a pâlpâi privirea unei pisici înseamnă respect, dar dacă animalul arată atent, nu este în niciun caz intenții bune. Mai bine stai departe. O privire pe jumătate închisă înseamnă somnolență sau prudență, frica, precum și frica la o pisică, pot fi observate dacă elevii devin mari și rotunzi, iar privirea în sine este detașată. O privire încețoșată vorbește despre pace și liniște și semnalează, de asemenea, încredere și prietenie..

Cum să înțelegeți o pisică miaunând

Miuind, poți înțelege întregul spectru de emoții resimțite de o pisică sau de o pisică. Pisicile își exprimă majoritatea emoțiilor prin gesturi sau expresii faciale. Pisicile și pisicile folosesc sunete pentru a-și sublinia starea sau emoțiile. În majoritatea cazurilor, pisicile tors. Acesta este un sunet special, creat nu de toate corzile vocale, ci de vibrațiile registrului superior. Scopul principal al ronronării este o expresie a păcii și a dragostei pentru proprietar.

Notă! Unii proprietari observă că pisica începe să toarne, exprimându-și nemulțumirea sau resentimentul.

Pisica nu numai că poate ronțăi, ci și să șuiere, să urle, să șteargă și să scoată sunete trosnitoare.

 • Sunete scurte, publică pisici după o cină copioasă, precum și în procesul de a-și mângâia proprietarul sau în timp ce așteaptă un tratament.
 • Șuierat înseamnă că animalul nu vrea să intre în contact, este foarte speriat și este colectat pentru un atac.
 • Urla și mormăie animalul de companie poate la începutul vânătorii. Animalul își arată starea și numește sexul opus.
 • Miuind în note înalte, o pisică sau o pisică încearcă să-și atragă proprietarul sau un străin.
 • Sunete specifice de ciripit iar crăpăturile pot fi emise de pisici care își cheamă pisoii mari.
 • Dar când pisica ronronele cu gura închisă, înseamnă disponibilitate deplină pentru procreare.

Pisicile pot produce multe sunete diferite, diferind în înălțime, lungime și timbru de sunet. Toate sunt diferite, dar în majoritatea cazurilor, sunetele puternice emise exprimă emoții negative, în timp ce cele moi și liniștite indică bună dispoziție și dispoziție..

Dacă animalul începe să țipe, scoțând sunete sfâșietoare, atunci acest lucru indică faptul că pisica are nevoie de ajutor. Poate că o doare ceva. În plus, sunetele dure și intense de la animal indică sentimente de frică sau furie..

Limbajul semnelor feline

Pisicile și pisicile își pot exprima atitudinea și starea emoțională nu numai cu ajutorul urechilor și vocii. Cu ajutorul limbajului semnelor, pisicile își pot arăta atitudinea prietenoasă, umilința, calmarea, aroganța, resentimentul și alte emoții..

După ce a strigat sau cumva și-a jignit animalul de companie într-un alt mod, o persoană observă că pisica se întoarce cu tot corpul în direcția opusă față de el, fără să acorde atenție apelurilor și apelurilor. Experții spun că acesta nu este atât un indicator al aroganței și aroganței, cât o teamă de a întâlni ochii unui proprietar furios..

Când o pisică își arată burtica - un semnal de atitudine prietenoasă și un grad special de încredere. Animalul este de bună dispoziție, jucăuș și va oferi, cu mare plăcere, mângâieri și mângâieri.

În cazurile în care pisica își arcuiește spatele, crește părul de pe ceafă și coadă, putem vorbi cu încredere despre disponibilitatea animalului pentru un atac și o luptă acerbă. Dimpotrivă, dacă animalul de companie încearcă să se cufunde pe podea, să-și îndoaie urechile și coada pentru a părea vizual mai mic, înseamnă că pisica nu intenționează să comunice și vrea să fie lăsată singură.

Comunicare mirositoare

La prima vedere, poate părea că vorbim despre marcarea granițelor teritoriale. Dar acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece există și un tip secret de comunicare între un animal de companie și proprietarul acestuia, folosind mirosuri..

Cele mai importante parfumuri prin care o pisică stabilește contactul cu proprietarul ei sunt mirosurile subtile lăsate de animal asupra persoanei cu ajutorul unor glande specifice situate pe bărbie, frunte și buze..

Aceste glande produc mirosuri speciale folosite pentru salut (pisica își bagă botul după o lungă absență a iubitului său stăpân). Adesea pisicile se freacă de picioarele proprietarului, lăsând cât mai mult miros posibil pe hainele proprietarului, precum și frecându-și botul pe fața și mâinile persoanei pentru a lăsa mai mult miros pe piele..

După astfel de manipulări secrete, o persoană primește un întreg spectru de mirosuri specifice care îl însoțesc peste tot. Pisicile, pe de altă parte, cred că proprietarul lor le-a marcat și atunci când le-a mângâiat blana sau capul, lăsându-le parfumul în schimb ca semn de devotament și dragoste..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțelegeți limbajul pisicilor: prin coadă, ochi și gesturi