Cum să eliminați viermii de la o pisică

Animalele de companie devin practic membri ai familiei, în special pisicile. Aceste creaturi afectuoase câștigă instantaneu dragostea cu tandrețea și afecțiunea lor. Dar, ca și oamenii, au nevoie de îngrijire, astfel încât orice bun proprietar ar trebui să cunoască simptomele și tratamentul viermilor la pisici pentru a-și ajuta animalul..

Din păcate, larvele de viermi se găsesc peste tot. Există o credință foarte răspândită că acestea pot fi infectate numai prin hrănirea animalelor de companie cu carne sau pește crud, dar acest lucru este doar parțial adevărat.. Iată doar câteva exemple de locuri neașteptate în care pot fi găsite ouă de helmint.:

 • în sol în parcuri și grădini;
 • în paturile de grădină;
 • în cutii de nisip la locurile de joacă.

Cu alte cuvinte, pericolul este peste tot. Rareori cine, imediat întorcându-se de pe stradă, aleargă să se spele pe pantofi, astfel încât viermii pot intra în corpul pisoiului foarte simplu și foarte repede - este suficient ca el să-ți simtă pantofii sau să meargă lângă ei. După aceea, atunci când își va spăla fața, își va linge labele și gata - probabilitatea infecției se ridică aproape în cer și va trebui să urmezi un curs de tratament.

Cauze

Cu toate acestea, cele mai frecvente cauza infecției cu acești paraziți neplăcuti și apariția simptomelor sunt obiceiurile animalelor în sine. Pisicile sunt vânători, mai ales dacă animalul dvs. de companie este adesea suficient pe stradă. Și, în același timp, sunt foarte îngrijite și sunt angajate în mod constant în igiena personală - își ling și își pun blana în ordine. Din aceasta este clar de ce apariția viermilor în corpul pisicilor este atât de răspândită..

Dar nu dispera! Dacă bănuiți ceva, trebuie să luați urgent măsuri pentru tratament și ce anume și cum apar simptomele, vom vorbi mai departe.

Simptomele bolii

Deci, de unde știi dacă pisica ta are probleme și are nevoie de tratament? Simptomele sunt destul de evidente și, dacă îți iubești cu adevărat animalul de companie și îți asumi responsabilitatea de a-l îngriji, nu îți va fi dificil să determini ce este greșit..

Simptomele viermilor la pisici variază în funcție de mulți factori..

În primul rând, depinde de clasificarea parazitului pe care l-a luat animalul tău. Există, desigur, simptome generale, universale, care indică pur și simplu prezența unei boli în organism, dar prin diferite nuanțe este deja posibil să înțelegem ce curs de tratament pentru viermi trebuie utilizat. Deci pisica se poate infecta:

 • viermi rotunzi;
 • nematode;
 • tenii;
 • viermi ai inimii și stomacului.

Și asta nu este tot. Paraziții se pot așeza în absolut orice organ, de aceea, trebuie să monitorizați foarte atent starea pisicii sau pisoiului și simptomele care apar. Merită să luați în considerare cu atenție cele mai frecvente tipuri de boli și simptomele și metodele de tratament ale acestora..

Ascaris

Sunt paraziți rotunzi, albi și lăptoși. Dacă pisica dvs. le are, atunci stomacul ei este semnificativ rotunjit, apar vărsături (în special viermii în sine), diaree, deshidratare, probleme cu apetitul. În situații avansate sau la pisoi, viermii rotunzi pot provoca simptome precum constipație și deteriorarea stratului. Tratament: Medicație.

Nematode

Locuiesc în intestine și îi dau animalului o mulțime de probleme. Se atașează de pereții intestinali ai corpului și se hrănesc cu sânge. Nu sunt atât de frecvente la pisici, dar sunt totuși posibile. Simptome: anemie, sângerare (fecale amestecate cu sânge), diaree, colici și dureri abdominale. Dacă o pisică este infectată cu viermi de acest tip, chiar moartea animalului este posibilă dacă tratamentul nu începe la timp.

Tenii

Cel mai ușor de detectat. Viermele sunt mici, de culoare albă și se găsesc de obicei în scaunul unui animal. Simptomele includ erupții cutanate în jurul anusului, pierderea în greutate și postul. Pentru a observa prezența lor în corpul animalului la timp și a începe tratamentul, trebuie să-i păstrați tava în ordine. Atunci nu vă va fi dificil să le identificați..

Tipuri de viermi

Viermi ai inimii

Paraziți al căror nume singur este deja înspăimântător. Sunt diagnosticați mai des la câini, dar sunt mai periculoși pentru felină și o nevoie urgentă de a începe tratarea lor. Se găsesc în artera pulmonară, direct în plămâni și în inimă. Aparent subțire, albă, cu o lungime de până la câțiva centimetri.

Chiar și un număr mic de astfel de paraziți din corpul unei pisici poate duce la moartea sa, deci dacă vedeți simptome și suspectați ceva similar cu infecția cu viermi, trebuie să clarificați cu siguranță tipul lor..

Simptomele acestui tip de parazit includ vărsături, tuse, pierderea în greutate și apetit, probleme de respirație, activitate scăzută și letargie generală. Tratament - cu diferite medicamente.

Viermi gastrici

Găsit, respectiv, în stomac și nu la fel de comun ca alte specii. Simptomele frecvente sunt vărsăturile, pierderea în greutate, letargia. Tratamentul este același ca și pentru alți paraziți.

Deci, după cum puteți vedea, influența foarte multor paraziți poate fi fatală, deci ar trebui să fiți foarte atenți și la cea mai mică suspiciune și manifestarea simptomelor, trebuie să luați măsuri cu privire la tratamentul pisicilor de la viermi. Desigur, astfel de situații sunt rare, mai ales că unele animale au o imunitate naturală la astfel de „coabitați” neplăcuti, dar precauția nu a împiedicat încă pe nimeni. Să rezumăm și să evidențiem principalele semne ale acestei boli neplăcute:

 • burtă rotundă, vărsături, inclusiv cei mai mulți paraziți;
 • constipație sau diaree invers;
 • probleme cu pofta de mâncare și, ca urmare, pierderea în greutate;
 • o erupție în anus;
 • descărcare purulentă din ochi;
 • prezența larvelor în fecale.

Și încă un simptom popular, despre care toată lumea știe, dar toată lumea își amintește și îl ia în serios - când animalul își dă prada pe podea. Exact acest lucru este cel mai ușor de observat, așa că fii atent. Alte simptome sunt mult mai grave și pot să nu apară întotdeauna, dar acest tip de călărie este un semn sigur că este timpul să faceți ceva și să începeți tratamentul.

Tratament

Cel mai periculos lucru este să nu observați simptomele în timp, care sunt indicatori că ceva nu este în regulă. De regulă, numărul paraziților din corpul pisicii nu este atât de mare, astfel încât simptomele evidente pot să nu fie semnificative. Acesta este principalul pericol - deși credeți că totul este în regulă, situația se înrăutățește. Dar, oricum, dacă s-au mai întâmplat probleme, tratamentul helminților la pisici trebuie efectuat numai după consultarea unui medic.

Dacă boala nu se află într-un stadiu avansat, atunci puteți elimina viermii acasă. Astăzi există multe medicamente pentru tratament care ajută la scăderea acestor probleme și a tuturor simptomelor într-un singur pas. Procedura este simplă: trebuie doar să mergeți la farmacie, să cumpărați medicamentul adecvat și să efectuați tratamentul conform instrucțiunilor.

Cum se administrează droguri

De obicei, medicamentul se administrează dimineața pe stomacul gol. Nu este nevoie să efectuați proceduri speciale în timpul tratamentului, doar doza necesară trebuie amestecată cu alimente și administrată pisicii. Dacă acestea sunt pastile, atunci acestea trebuie să fie zdrobite.

În cazul în care animalul refuză să mănânce voluntar medicamentul, trebuie să „folosiți forța”. Pisica este fixă, capul este înclinat în sus și medicamentul este introdus în gură pe rădăcina limbii. Este posibilă salivarea abundentă, dar acest lucru este normal, nu există nimic de îngrijorat în aceste simptome.

Dacă simptomele helmintiazei nu au dispărut complet, sângele este amestecat în fecale și vărsăturile sau problemele la toaletă continuă, starea generală nu se îmbunătățește - tratamentul trebuie repetat după două săptămâni. Dacă chiar și atunci nu s-a întâmplat nimic, trebuie să îi arăți pisica medicului veterinar. Nu întârziați și sperați că totul va funcționa.

Este deosebit de important să faceți toate procedurile corect și la timp dacă pisoiul are simptome. Corpul său crește, iar paraziții „aspiră” toate substanțele utile și slăbesc sistemul imunitar. Medicamentele antihelmintice sunt disponibile tuturor astăzi, așa că aveți grijă de sănătatea și tratamentul de calitate al animalului dvs. de companie.

Interziceri

Are propriile nuanțe și tratament pentru pisicile însărcinate. Desigur, este mai bine să efectuați un tratament preventiv înainte de apariția sarcinii, deoarece orice medicament, indiferent despre ce vorbește, este oarecum toxic și poate afecta descendenții. Dar, dacă vă aflați într-o situație în care pisica este deja într-o „poziție” și există simptome de infecție, atunci nu ar trebui să vă faceți griji. Există medicamente al căror efect este minim. Primirea lor depinde de perioadă: unele sunt potrivite pentru tratament în prima jumătate a sarcinii, în timp ce altele, respectiv, pentru a doua.

Prevenirea

Dacă nu doriți să vă confruntați cu o astfel de deranj precum infecția cu viermi și toate simptomele însoțitoare, trebuie să urmați câteva reguli simple:

 • nu hrăniți pisica cu carne sau pește crud, este mai bine să le dați bine gătite;
 • după ce ați mers pe stradă, nu intrați în cameră cu pantofi murdari și păstrați-i într-un dulap închis separat;
 • nu mângâiați pisica cu mâinile murdare imediat după ce veniți de pe stradă;
 • dacă brusc pisica dvs. are purici, atunci asigurați-vă că îi dați în paralel și medicamente pentru combaterea viermilor, deoarece puricii sunt purtători de tenii;
 • dezinfectați locurile în care se află pisica după ce ați ucis-o;
 • păstrați gunoiul și cutia de gunoi curată;
 • să efectueze periodic deparazitarea preventivă a animalului.

Dar chiar și respectarea strictă a tuturor acestor reguli nu oferă o garanție 100% că pisica ta nu va ridica aceste probleme undeva, nu va prezenta simptome și nu va avea nevoie de tratament. Chiar și pisicile de interior sunt susceptibile la acest pericol. Motivele au fost discutate mai sus. Prin urmare, dacă sunteți 100% sigur că totul este sub control, nu ar trebui să vă pierdeți vigilența, deoarece nu este doar în joc sănătatea, ci și viața pisicii..

Rezultat

Viermii sunt o problemă foarte frecventă. Din fericire, nu toți proprietarii de animale de companie experimentează acest lucru și simptomele acestuia, dar cu toate acestea, riscul de infecție este oricum foarte mare. Astăzi, farmaciile vând o mare varietate de medicamente antihelmintice pentru tratament care vă vor ajuta să scăpați de probleme..

Puteți folosi metode populare. De exemplu, usturoiul zdrobit în grâu expulzează perfect viermii din corp sau o infuzie de tansy și pelin citric, dar tu înțelegi tu că nu orice animal vrea să mănânce alimente atât de „plăcute”.

Profilaxia regulată și consultarea cu un medic, dacă aveți suspiciuni, vă vor ajuta nu numai să vă mențineți animalul sănătos, ci și să vă protejați. Paraziții animalelor pot fi periculoși pentru oameni, mai ales dacă există un copil mic în casă. Iată câteva tipuri de boli care pot apărea ca urmare a unei astfel de neplăceri:

 • optisthorhiasis;
 • difilobotriaza;
 • toxocarioza;
 • dipilidioză;
 • echinococoză;
 • alveococoza.

Ultimele două sunt cele mai periculoase și există posibilitatea ca o persoană să poată fi infectată direct de la o pisică. Prin urmare, recuperarea cu succes și rapid a animalului dvs. de companie ar trebui să fie de o mare importanță pentru dvs. Tratamentul de înaltă calitate și eliminarea la timp a simptomelor sunt cheia sănătății tuturor membrilor familiei.

Fii atent la animalele tale de companie, ai grijă de ele, tratează-le și ele îți vor răspunde cu dragoste. La urma urmei, suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit și trebuie să avem grijă de ei în mod corespunzător, indiferent de circumstanțe..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să eliminați viermii de la o pisică