Guler pentru o pisică fă-o singur

Una dintre condițiile cheie pentru recuperarea rapidă a animalului în perioada postoperatorie este terapia de barieră. Aceasta implică utilizarea unui guler de protecție care împiedică animalul de companie să zgârie și să lingă rănile de pe corp. Cum ar trebui să arate un guler pentru o pisică și cum să-l faci singur?.

Pisică în guler de protecție

Este foarte util în perioada postoperatorie, când este necesar să se protejeze rănile animalului de zgârieturi, roade și lingere. Unii proprietari îl folosesc și, dacă este necesar, tratează părul animalului de companie cu medicamente provenite de la paraziți, care conțin componente toxice și agenți hormonali..

Un guler de protecție pentru pisici poate fi achiziționat la o clinică veterinară sau îl puteți face singur. Indiferent de versiune, cerința principală pentru produs este ca acesta să fie cât mai convenabil pentru animal. Janta înfășurată în jurul capului nu trebuie să gâfle gâtul și să îngreuneze respirația.

Tesatura groasa

Guler de protecție moale pentru pisici după operație - un produs de confort sporit. Este ideal pentru pisicile blânde care nu sunt pregătite să suporte restricții. Gulerul este ușor, confortabil. Este confortabil să dormi în el.

Guler moale postoperator pentru o pisică

Pentru a coase un astfel de guler pentru o pisică după sterilizare, nu este deloc necesar să stăpânești abilitățile meșteșugului. Produsul este format din doar 2 părți identice realizate din țesături naturale. Ca strat intermediar între care există o țesătură mai densă sau o căptușeală multistrat, întărită cu o cusătură în formă de diamant. Marginile opuse ale articolului de îmbrăcăminte sunt completate cu benzi de velcro pentru a da gulerului forma dorită.

Guler de pisică postoperator

Forma produsului seamănă cu litera „C”. Lungimea și lățimea sunt selectate în funcție de dimensiunea pisicii.

Pentru a desena corect un model, luați 2 măsurători:

  • circumferința gâtului - va corespunde lungimii semicercului interior;
  • lungimea gâtului de la punctul de aterizare al produsului până la vârful nasului este lățimea gulerului viitor

Aplicați un semicerc care se potrivește cu interiorul produsului pe hârtie sau direct pe pânză. Apoi retrageți lățimea dată și copiați linia făcând semicercul exterior. Decupați piesele de prelucrat, fără a uita să oferiți crestături pentru cusături. Îndoiți semifabricatele cu partea dreaptă, cu un strat gros între ele. Ascuțiți detaliile. Pentru a crește rigiditatea produsului, coaseți o conductă din material dens de-a lungul marginii exterioare.

Guler de pisică postoperator

În ciuda simplității de execuție, această opțiune este convenabilă în sensul că are un aspect estetic și, în același timp, face față perfect sarcinii atribuite acesteia..

Pisică într-un guler căptușit de protecție

Dar pentru animalele de companie active, nu va funcționa, deoarece cu proteste regulate și încercări de a smulge corpul, gulerul este deformat și nu va oferi o protecție completă. Există o singură ieșire - să observați comportamentul animalului de companie și, dacă este necesar, să înlocuiți produsul moale cu o structură mai rigidă.

Fabricat din plastic

Dacă pisica dvs. este neliniștită și persistentă, atunci în perioada postoperatorie este mai bine pentru ea să folosească o structură mai rigidă. Pentru a face un guler dur pentru o pisică cu propriile mâini, este recomandabil să folosiți plastic flexibil.

Model de guler de protecție

Pentru a simplifica sarcina, luați acest model ca bază. Este mai bine să o imprimați mai întâi pe o imprimantă, apoi să o transferați pe plastic.

Dacă aveți la dispoziție o sticlă mare cu pereți netezi, atunci este foarte posibil ca piesa dorită să poată fi obținută din ea. Trebuie doar să atașați modelul tipărit la suprafață și să urmăriți de-a lungul conturului.

Guler de protecție pentru o pisică

Numerele din fotografie indică: 1 - curele pentru acoperirea gulerului, 2 și 4 - locuri de margini ascuțite ale produsului, 3 - element de fixare.

Pentru asamblarea structurii, rămâne doar să îndoiți trei benzi radiale în jumătate. Apoi, trebuie să treceți prin ele un guler sau un ham. Cea mai lungă bandă este utilizată pentru a uni marginile. Trebuie doar să fie rulat prin sloturi.

Pisică în guler postoperator

Un punct important! Principala condiție pentru crearea unui astfel de guler este reducerea riscului de rănire. Marginile nu trebuie să fie ascuțite, altfel vor răni sau vor provoca frecare pe pielea delicată a pisicii. Este mai bine să le încadrați cu bandă sau o bandă de țesătură..

O altă opțiune de fabricație interesantă, dar în același timp destul de simplă în execuție, bazată pe un folder de papetărie este descrisă în detaliu în clipul video:

Dacă doriți, vă puteți limita la opțiunea de a face un guler pentru pisici, ceea ce nu va fi dificil de realizat cu propriile mâini dintr-o sticlă.

O sticlă de plastic a servit ca bază pentru fabricare. Gâtul a fost tăiat de acesta, marginile ascuțite au fost lipite cu bandă. Au fost făcute găuri în patru locuri la o distanță echidistantă, în care au fost trecute frânghii pentru a le fixa de guler.

Notă! Pentru a preveni frecare, ar trebui să existe un spațiu între lățime și gâtul animalului de companie. Un spațiu prea mare este, de asemenea, rău, deoarece cu ajutorul pisicii poate îndepărta cu ușurință gulerul cu picioarele din spate.

Chiar dacă animalul dvs. are o dispoziție calmă, fixarea gulerului este o necesitate. Ca alternativă la banda adezivă, marginile ascuțite pot fi pur și simplu topite. O inspecție vizuală vă va ajuta să determinați dacă este necesară o izolație suplimentară în zonele adiacente lânii. Roșeața poate începe să apară în 20-40 de minute de la momentul punerii.

Din carton

Ca opțiune temporară, puteți utiliza un guler de pisică din carton, care este ușor de făcut cu propriile mâini..

Pentru producție, cel mai bine este să alegeți carton de ambalare dens. Acestea pot fi cutii și lăzi vechi. Unii oameni optează pentru carton ondulat, dar nu este atât de confortabil de lucrat și de purtat.

Pentru a crea un model, desenați un semicerc pe carton. Principalul lucru este să faceți toate calculele pe baza măsurătorilor efectuate anterior..

Rulați piesa de prelucrat, dându-i forma dorită și încercați pisica. Încadrați toate liniile tăiate cu un chenar. Opțiunea de fixare poate fi oricare: sistem de curele sau fixare prin șireturi.

Guler de carton postoperator pentru o pisică

Fii pregătit pentru faptul că, indiferent de versiune, gulerul nu va provoca prea multă plăcere în animal. Prin urmare, aveți răbdare și încercați să ușurați viața animalului dvs. de companie în timp ce purtați un design care îi limitează acțiunea..

Cum să faci un guler de protecție din carton pentru o pisică: video

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Guler pentru o pisică fă-o singur