Cum să hrănești o pisică sau un pisoi cu o seringă: instrucțiuni pas cu pas

Animalele noastre de companie, uneori neajutorați, se îmbolnăvesc și ele, vin și ele în această lume fără apărare. Dacă ridici un pisoi nou-născut pe stradă, el nu va supraviețui fără îngrijire maternă. Dacă animalul dvs. este bolnav și nu poate mânca, acesta va muri fără hrană forțată. Să ne dăm seama cum să hrănim în mod corespunzător un pisoi dintr-o seringă și cum să salvăm o pisică adultă de foame care nu poate mânca.

Cum să hrănești o pisică bolnavă

Într-un stadiu avansat al oricărei boli, o pisică refuză din mâncare. Motivele pot fi multe: pierderea puterii, greață, durere în timpul mestecării, pierderea mirosului, lipsa reflexului de înghițire, rănire sau durere în gât etc. Foamea duce rapid pisica la epuizare, iar dacă animalul de companie încă nu bea, atunci la deshidratare.

Hrănire pisica bolnava necesita abordare individuală, pentru că trebuie să înțelegeți clar nevoile corpului și să vă adaptați la ele. Fără consecințe ireversibile, o pisică poate muri de foame timp de 24 de ore, dar o încetinire vizibilă a metabolismului va avea loc după 12 ore..

Notă! O încetinire a metabolismului duce la o producție mai mică de leucocite și la o scădere a funcției de curățare a organismului ... cu alte cuvinte, o scădere a forței și progresia bolii.

Aproape întotdeauna în dieta unei pisici bolnave sunt introduse glucide, deoarece, luptând împotriva bolii, animalul de companie pierde în greutate. Este important să nu exagerați aici, deoarece organismul cheltuiește, de asemenea, energie fără a procesa carbohidrați. Pentru a ajuta animalul de companie, trebuie să îi oferi cele mai confortabile condiții, căldură și să elimini nevoia de a te deplasa prin casă.

Tipul și metoda de nutriție sunt selectate luând în considerare numărul maxim de consecințe ale bolii. Minimul de luat în considerare este:

  • Microflora intestinală slăbită - aproape întotdeauna, dacă temperatura unei pisici crește, coloniile de bacterii prietenoase mor în masă. Din punct de vedere vizual, acest lucru este imperceptibil, dar consecințele nu vor întârzia să apară - pisica va avea indigestie. Concluzie - alimentele ar trebui să fie ușor de digerat.
  • Epuizare - corpul unei pisici bolnave aruncă toate resursele pentru a combate boala, prin urmare, părul, pielea, unele membrane mucoase rămân fără nutriția obișnuită. Concluzie - alimentele trebuie să fie hrănitoare.
  • Iritarea membranelor mucoase - la pisici, mucoasele ochilor, nasului și gurii interacționează aproape instantaneu, adică dacă ochii sunt iritați și gâtul. Multe animale de companie refuză să mănânce doar pentru că le este greu să înghită. Concluzie - alimentele trebuie să fie calde, lichide sau zdrobite și moi.

Pisica bolnavă este transferată la o dietă naturală hrănitoare sau la o hrană industrială specializată. De la un animal de companie natural va fi util să:

  • Carne fiartă, măruntaie și bulion cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Brânză de vaci mărunțită și iaurt natural.
  • Kefir, lapte la cuptor fermentat.
  • Ou fiert tocat (dacă nu există alergie).

Cand natural dieta necesită introducerea de momeli de vitamine și minerale, băuturi abundente și calde. O dietă naturală nu este foarte convenabilă dacă pisica trebuie hrănită cu forța. Când vine vorba de furaje specializate pentru animale slăbite, majoritatea sunt vândute sub formă de pastă. De obicei, alimentele sunt ambalate în plicuri sau tuburi, este convenabil să le hrăniți dintr-o lingură, seringă sau deget.

Cum să hrănești un pisoi nou-născut

Bebelușii orbi sunt foarte sensibili la grăsime și la compoziția alimentelor. Dacă pisoii au fost smulși de la mama lor imediat după naștere, intestinele lor vor fi populate cu microflora care va fi în primul produs consumat (beat). In vivo hrănește pisici pentru copii colostru, sub artificial hrănire este imposibil.

DESPREatenția fratelui! Nu cu mult timp în urmă, se credea că pisoii pot fi hrăniți cu lapte de vacă, astăzi această metodă este puternic condamnată. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă faptele, pisicile sunt hrănite cu vacă diluată și chiar stochează lapte. Da, bebelușii au mai puține șanse să supraviețuiască, dar sunt.

Laptele este mai acceptabil capră, diluat și cu apă fiartă. Faptul este că laptele de capră are o microflora mai puternică și mai bogată. Pentru a o face mai clară, bacteriile, numărul și vitalitatea lor joacă un rol major în digestia alimentelor. Din acest motiv, pisoii mor adesea din laptele din magazin - este pasteurizat, adică nu conține bacterii ... putem spune că este mort.

A treia, nu întotdeauna cea mai bună opțiune - înlocuitor de lapte de pisică. Se vinde sub formă de pulbere, care trebuie diluată cu apă caldă. Compoziția chimică este cât mai apropiată de laptele de pisică, dar conține zahăr vegetal. Există cazuri când pisoii nou-născuți au o alergie alimentară la laptele praf adaptat.

O altă opțiune destul de comună este formulă pentru sugari marcat „de la 0” (de la naștere). Dezavantajul este că conțin și îndulcitori. Deși toate ingredientele din amestec sunt sigure, ele nu sunt naturale pentru pisoi. Plusul este că amestecul poate fi întotdeauna preparat într-o cantitate mică și poate hrăni pisoiul cu „lapte” proaspăt și cald..

Cum să hrănești o pisică adultă

Hrănirea forțată a unei pisici adulte se efectuează numai conform instrucțiunilor unui medic veterinar. Destul de des, pentru a nu supraîncărca intestinele animalului, medicul prescrie perfuzii subcutanate și intravenoase de soluții nutritive.

Notă! Pentru unele infecții intestinale, pisicile sunt ținute pe picături și înfometează complet timp de 3-5 zile.

Când vine vorba de faptul că pisica poate, dar nu vrea să mănânce, trebuie să încercați să provocați foamea. Principalele instrumente sunt:

  • Miros - există o zicală: „apetitul vine odată cu mâncarea”, de fapt, dorința sau lipsa de dorință de a mânca ceva depinde de atractivitatea mirosului. Sosul alimentar comercial poate fi folosit ca stimulent.
  • Exemplu propriu - mâncați împreună cu pisica și așezați alături un castron cu produse pentru pisici. Mâncarea trebuie să fie moale. Procedați astfel: luați un sandwich (sau alte alimente) în mână, mușcați încet o bucată și începeți să mestecați încet, de asemenea. Puneți deoparte sandvișul și, cu aceeași mână, scoateți câteva delicatese pentru pisica de pe deget, lăsați animalul să miroasă. Urmăriți reacția, dacă pisica își linge buzele - acționați corect. Dacă pisica începe să înghită rapid saliva, acesta este un semn de greață și hrănirea forțată este inadecvată. Dacă pisica are greață, puteți încerca alte alimente neutre sau trebuie să transferați animalul de companie în soluții nutritive.

Orice mâncare lichidă și omogenă poate fi administrată pisicii printr-o seringă sau un distribuitor cu piston (pentru copii). Pentru a evita vărsăturile, dați cantități mici de alimente, câte 5-7 ml la un moment dat. Repetați hrănirea la fiecare 1-1,5 ore și monitorizați animalul de companie. Cand voma sau deranjat digestia înlocuiește alimentele bulion de orez și terci de orez ras, fiert.

Cum să hrănești un pisoi nou-născut

Un pisoi nou-născut este, de asemenea, convenabil să se hrănească seringă, singura avertisment - luați o seringă cu o duză de cauciuc pe piston. Este mai bine să puneți un mamelon pe vârful seringii, care poate fi realizat dintr-o bandă elastică dintr-o pipetă. Fixați bine elasticul pentru a împiedica pisoiul să-l înghită în timp ce suge.

Este mai bine să hrăniți pisoiul într-o cutie special pregătită, cu laturile joase. Poziția naturală pentru mâncarea pisoiilor este un arici pe stomac, care se sprijină pe picioarele din spate, întinzându-și picioarele din față și capul ridicat. În această poziție, pisoiul își curăță rapid gâtul dacă se sufocă. Dar hrănirea în decubit dorsal este periculoasă. sufocare și inhalarea laptelui în plămâni, ceea ce va cauza obstrucție pneumonie și moarte subită.

Nu trageți mai mult lapte în seringă decât ar trebui să mănânce pisoiul. Nu uitați că presiunea asupra pistonului trebuie să fie netedă. Asigurați-vă că pisoiul are timp să înghită. Pisoii nou-născuți adormi în procesul de a mânca, deci trebuie să monitorizați cu atenție mișcările de înghițire.

Căldura contribuie la un apetit bun. Când pisoiul este încălzit, acesta este mai activ. Refuzul de a mânca se poate datora faptului că bebelușul nu poate merge la toaletă. De fiecare dată înainte și după hrănire, masați zona anală și genitală cu un burete cald și umed. Dacă din punct de vedere vizual burtica pare distinsă și fermă, cursul nu va interfera probiotice (foarte atent cu dozajul) și masaje. Preparatele pentru colici pediatrice, de exemplu, Espumisan, sunt excelente pentru balonarea unui pisoi..

Notă! Amestecul sau laptele ar trebui să fie cald, așa că pisoiul va mirosi și va dori să suge. Foarte des, absența reflexului de înghițire se datorează mirosului neutru al alimentelor. Creierul pisoiului nu știe ce să înghită.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să hrănești o pisică sau un pisoi cu o seringă: instrucțiuni pas cu pas