Cum se determină câți pisoi va avea o pisică?

O pisică sănătoasă, care nu este castrată, va rămâne cu siguranță însărcinată dacă proprietarul ei nu s-a ocupat de prevenirea acestui lucru la timp. Destul de des, este dorită sarcina unei pisici. Odată cu debutul, proprietarul are multe întrebări. De exemplu, cum să aflăm câți pisoi va avea o pisică și cum să avem grijă de ea.

  • Rasă. S-a observat de mult că, cu cât este mai pisică o rasă, cu atât va avea mai puțini pisici într-o așternut. Nu este neobișnuit ca o mamă de rasă să aibă un singur pisoi.
  • Vârsta la care a apărut sarcina. O pisică tânără, mai ales dacă acesta este primul ei miel, va da naștere unu până la trei pisoi. În aceeași limită, numărul copiilor va menține pisicile până la vârsta de trei ani. Din al patrulea an, apare vârful activității sexuale și al funcției de reproducere. În consecință, gunoiul crește, de asemenea. La vârsta de 4-6 ani, animalul de companie va purta și va naște 4 până la 12 pisoi. După aceea, se instalează un declin, șansele de a rămâne însărcinată scad și, dacă apare o perioadă interesantă, atunci din nou, pisoiul va fi cel mai probabil doar unul.
  • Predispozitie genetica. Nașterile multiple ale unei pisici sunt aproape întotdeauna moștenite. Dacă mama ei a născut adesea mulți pisoi, atunci va naște mai mult decât de obicei..
  • Activitatea sexuală a partenerului. Cu cât pisica este mai activă, cu atât sunt mai mari șansele ca pisica să aducă numeroși descendenți..
  • Și tulburările hormonale și bolile sistemului genito-urinar reduc semnificativ atât capacitatea de a prelungi nașterea, cât și numărul de pisoi născuți.
  • Numărul de ori pe an pe care o naște o pisică are, de asemenea, un efect semnificativ.. Sarcinile frecvente epuizează corpul și fiecare miel ulterior va fi mai mic și mai slab.
  • Nutriția și greutatea animalelor. Cu o dietă echilibrată și o greutate normală, pisica dă naștere la 3 până la 8 pisoi pe miel. Dimpotrivă, o dietă inadecvată și probleme de greutate duc, dimpotrivă, la faptul că sunt puțini pisoi. Uneori apare infertilitatea.

Se pare că o pisică sănătoasă, însărcinată pentru prima dată, va aduce 1-3 pisoi. Litiere ulterioare pot numara pana la 8-12 bebelusi. Dar până la vârsta de șapte ani, numărul lor va scădea din nou la 2-3 persoane pentru un miel.

Câți pisoi poartă o pisică: modalități de a determina numărul de fături

Sarcina unei pisici durează aproximativ 65 de zile. Deja în a treia săptămână a unei poziții interesante, burtica ei este rotunjită. În acest moment, pisoii pot fi resimțiți prin masarea ușoară a burții mamei. Deși medicii veterinari nu sfătuiesc să facă acest lucru pentru a evita consecințele negative atât pentru bebeluși, cât și pentru mama lor. Există modalități mai sigure de a afla câte pisoi va avea o pisică de data aceasta.:

  • Oamenilor - nu cel mai precis, dar sigur și simplu. Trebuie doar să numărați numărul de glande mamare ale pisicii și să scădeți numărul 2. Cifra rezultată înseamnă numărul viitorilor pisoi.
  • Medical - medicii veterinari vă sfătuiesc să faceți pur și simplu o ecografie pentru pisica dvs. Se prescrie de obicei în a doua lună de sarcină. Cu ajutorul ultrasunetelor, puteți afla numărul exact de pisoi fără a provoca vătămări.

Deci, atunci când semnele de sarcină la o pisică sunt deja vizibile cu ochiul liber, puteți merge în siguranță la o întâlnire cu un medic veterinar, care va trimite viitoarea mamă la o ecografie. Nu neglijați realizările medicinei, deoarece sănătatea unei pisici domestice este foarte importantă, mai ales dacă este gravidă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se determină câți pisoi va avea o pisică?