Cum să eliminați mirosul de urină dacă pisica a făcut o băltoacă pe podea?

Se întâmplă ca o pisică să ignore pur și simplu cutia de gunoi, alegând linoleuri, laminate și alte suprafețe pentru toaletă și nu este ușor să o reîntrenezi. Una dintre principalele dificultăți în această situație este eliminarea mirosului neplăcut al urinei de pisică. Animalul este ghidat de miros și începe să folosească teritoriul cândva iubit ca toaletă. Probabil, nimeni nu va fi încântat să aducă oaspeții într-o casă în care mirosurile neplăcute înconjoară camerele. Cum să o remediați - aflați mai multe în articol.

Prelucrarea permanganatului de potasiu

Mirosul coroziv al urinei de pisică poate fi îndepărtat folosind permanganat de potasiu. Are efecte deodorante excelente.

 1. Mai întâi, trebuie să diluați permanganatul de potasiu în apă rece pentru a obține o culoare roz aprins.
 2. Soluția rezultată spală podeaua în locul unde există miros, apoi se colectează o găleată de apă.
 3. Clătit cu apă proaspătă de mai multe ori.

Vă aducem la cunoștință un videoclip pentru a înțelege mai detaliat problema modului de a scăpa de duhoarea urinei de pisică.

Apă și oțet

Puteți scăpa de mirosul înțepător al urinei de pisică cu oțet alb. Cu toate acestea, nu uitați să deschideți ferestrele în timpul acestei curățări, deoarece oțetul are un miros puternic..

 1. Trebuie să luați puțină apă și oțet.
 2. Se amestecă soluția urmând raportul: trei părți apă la o parte oțet alb.
 3. Tratați podelele cu acest produs.
 4. Clătiți podeaua din lemn de mai multe ori cu apă rece curată.

Podea de beton

Este și mai dificil să îndepărtați mirosul de urină de pisică de pe podeaua de beton decât de pe podeaua de lemn. Faptul este că betonul are o structură poroasă. Mirosul de urină poate persista pentru a cincea și a zecea dată de curățare. Cum o poți scoate la iveală? Acest lucru va necesita agenți de curățare speciali și răbdare..

Folosim fosfat trisodic

În primul rând, trebuie să îndepărtați zona de beton de resturi sau murdărie. În acest fel, nu veți murdări murdăria în timp ce curățați mirosul pisicii. Deoarece urina pisicilor conține cristale acide care mănâncă la suprafață, trebuie selectată o soluție de enzimă de curățare. Atunci ar trebui să găsiți zona contaminată, puteți lumina podeaua cu lumină ultravioletă sau pur și simplu mirosi suprafața. TNF este fosfat trisodic, o substanță puternică.

TNF va ajuta la eliminarea bacteriilor din urina pisicii, iar cristalele de acid uric se vor dizolva rapid datorită soluției de curățare. Cum se utilizează fosfatul trisodic?

 1. Se dizolvă în apă foarte fierbinte. Proporție: o jumătate de pahar pentru fiecare 3,9 litri de apă.
 2. Apoi turnați soluția de fosfat trisodic peste zona urinei și frecați-o ușor cu o mătură.
 3. Pentru a face această procedură, pentru a scăpa de mirosul de urină cu o probabilitate sută la sută, este necesar să se facă zone mici. Este imperativ ca agentul de curățare să nu se usuce prea repede. TNF trebuie să fie la suprafață timp de cel puțin cinci minute pentru a avea un rezultat.
 4. După această operație, trebuie să udați zona cu apă fierbinte și să îndepărtați tot lichidul cu un aspirator.

Linoleum

A scăpa de mirosul neplăcut pe care l-a lăsat animalul de companie pe linoleum este puțin mai ușor..

 1. Diluați unul până la patru oțet și apă și clătiți zona afectată de miros.
 2. Apoi, trebuie să înmuiați cu grijă și cu grijă lichidul cu un prosop de hârtie și să stropiți cu sifon.
 3. Luați o lingură de lichid de spălat vase și diluați-l cu o sută de mililitri de peroxid de hidrogen. Înainte de a aplica lichidul, verificați într-o zonă separată, vizibilă, dacă suprafața va fi vopsită.
 4. Frecați amestecul cu o perie.
 5. Lăsați câteva minute și îndepărtați reziduurile cu un aspirator sau un burete curat.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că până în prezent au fost inventate multe substanțe care ajută nu numai la curățarea linoleumului, ci și la eliminarea mirosului unei pisici. Dintre acestea, din păcate, există și mijloace ineficiente, mască doar arome.

Cele mai eficiente remedii conțin de obicei enzime care descompun cristalele sărurilor de urină felină..

Astfel, cele mai fiabile sunt instrumente precum „Odor Kill & Stain Remover "," Urine Off "și alte produse similare. De la produsele casnice a contribuit la scăparea mirosurilor de pisică de pe linoleum „Zoosan” și „DezoSan”.

Laminat

În ceea ce privește laminatul, în acest caz, trebuie să fii deosebit de atent. Este posibil să scapi de parfum, dar este extrem de dificil. Deci, dacă bălta nu este îndepărtată la timp, atunci laminatul se poate umfla, deci va trebui înlocuit în timp..

Deoarece laminatul este un material foarte delicat în comparație cu cele de mai sus, sucul de lămâie poate fi folosit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute de la suprafață. Pentru a face acest lucru, stoarceți sucul de lămâie și diluați-l într-un pahar cu apă..

Video „Modalități de a elimina mirosurile neplăcute de la o pisică”

Ce se întâmplă dacă iubitul tău animal de companie începe să marcheze în colțuri? Cum să scapi de mirosurile neplăcute ale animalelor? Vedeți mai departe în videoclip.


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să eliminați mirosul de urină dacă pisica a făcut o băltoacă pe podea?