Cum să te joci corect cu o pisică?

Pisicile sunt considerate a fi cele mai jucăușe animale de companie. În timpul jocului, pisica nu numai că ameliorează tensiunea și oferă o ieșire pentru instincte, învață noi trucuri, stabilește o legătură emoțională cu proprietarul, întărește mușchii și imunitatea. Dar dacă proprietarul nu știe să se joace corect cu pisica, animalul de companie se poate răni în timpul alergării active..

Conținut

Siguranță

Pentru a evita consecințele neplăcute, înainte de jocul activ, ar trebui să evaluați critic spațiul din punct de vedere al siguranței. Orice elemente interioare clătinate, ușile de sticlă, colțurile ascuțite, ferestrele deschise etc. sunt o amenințare. Pisicile sunt animale foarte abile și manevrabile, dar în căldura urmăririi, animalul de companie poate calcula incorect distanța, lovind dureros un colț sau răsturnând un cuier..
Jucăriile în sine reprezintă un anumit pericol. Dacă puteți mușca o mușcătură de la șoarece, pisica o va face cu siguranță și va înghiți ochiul de plastic sau coada de cauciuc. Teaserele pentru pene sunt, de asemenea, foarte apetisante, cu toate acestea, coloranții otrăvitori, odată ajunsi în stomacul animalului de companie, pot provoca gastrită sau alergii. Cum te poți juca cu o pisică fără a o răni? Este simplu - jucăriile ar trebui să fie de înaltă calitate, cu un minim de accesorii inutile. Dacă animalul de companie iubește undițele de pescuit și teaserele pe o frânghie, astfel de jucării ar trebui îndepărtate atunci când pisica este lăsată singură cu ea însăși - încurcată în frânghie, animalul de companie își poate rupe laba, coada și chiar sufoca.
Volvulus intestinal și stomac, indigestie, diaree, vărsături - nu toate consecințele alergării pe stomacul plin. După un prânz delicios, pisica trebuie să se odihnească cel puțin câteva ore, astfel încât mâncarea să poată fi digerată cel puțin parțial.
Dacă proprietarul este preocupat de întrebarea de ce pisica nu se joacă, merită să aruncăm o privire atentă asupra animalului de companie. Poate că s-a îmbolnăvit și, în acest caz, alergarea activă va duce la exacerbarea unei stări deja nesatisfăcătoare. În cazul recuperării pisicilor, trebuie să vă jucați cu prudență, dozând activitate fizică. Animalele în vârstă, pisicile, pisicile însărcinate, care alăptează și animalele de companie în timpul sezonului de împerechere necesită, de asemenea, o manipulare delicată și o atenție deosebită la gradul de stres.

Psihologia jocului

Pe lângă accidentare, există și alte consecințe negative ale jocului neglijent. Sunt mai puțin evidente, dar pot provoca daune semnificative stării emoționale a animalului de companie: agresivitate, stres, frică, pierderea încrederii. Uneori, proprietarul se întreabă de ce pisica a încetat să se mai joace, pentru că înainte îi plăcea distracția jucând în compania membrilor familiei cu două picioare. Și totul este despre o neglijență banală.
Principala greșeală este atacurile prea active ale unei persoane. Pisica este un prădător și tinde să fie lider, nu condus. În timp ce vă jucați, nu trebuie doar să imitați vânătoarea, tachinând animalul de companie cu un șoarece sau un arc vechi bun pe un șir, ci și să monitorizați îndeaproape reacțiile pisicii. Prada nu poate fi intruzivă sau agresivă - acest lucru poate speria foarte mult o pisică, mai ales dacă este încă tânără.
În niciun caz nu trebuie să vă jucați cu picioarele pisicii, mâinile, articolele de îmbrăcăminte (curea, șireturi etc.). Acest lucru nu numai că duce la agresiune, dar prezintă și un pericol grav. Percepută ca o jucărie, de exemplu, o centură, o pisică se poate repezi la un copil mic, observând un accesoriu atârnând.
Un alt motiv pentru care pisica nu se joacă este exact opusul: proprietarul este atât de pasionat de procesul încât uită să cedeze, nu oferă pisicii posibilitatea de a prinde prada. Și dacă norocul i-a zâmbit, proprietarul scutură brusc jucăria, provocându-i vânătorului durere: ghearele în formă de seceră, prinzând ferm prada, nu se pot elibera dacă jucăria este trasă.
Dacă, în timpul jocului, pisica și-a apucat dinții sau ghearele în mâna unei persoane, nu este nevoie să încerce să scape. Este mai înțelept să îngheți, jucându-te pe obiceiul pisicilor de a elibera prada deja prinsă pentru a o prinde din nou. De îndată ce pisica își eliberează mâna, ar trebui să vă ridicați și să plecați, demonstrând tot felul de refuz de a comunica cu agresorul..
Alergând unul după altul prin camere, tachinând animalul cu arc, construind un curs de obstacole din scaune și cutii, nu uitați cum să vă jucați cu pisica corect. Orice distracție ar trebui să fie în primul rând sigură și să aducă bucurie, aducând animalul de companie mai aproape de toți membrii familiei. Apropo, este mai bine să te joci cu pisica seara. În primul rând, aceasta este perioada cu cea mai mare activitate a prădătorului domestic și, în al doilea rând, animalul de companie îmbibat va dormi liniștit toată noaptea, fără a deranja proprietarii cu miaunatul..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să te joci corect cu o pisică?