Cum să-i dai pisicii tale o pastilă de vierme

Datorită faptului că pisicile sunt creaturi destul de iubitoare de libertate, a da o pastilă este uneori o sarcină foarte dificilă. Se eliberează, se scarpină și în orice mod posibil încearcă să iasă din îmbrățișarea strânsă. Cum să-i dai pisicii tale o pastilă de vierme și să nu-i faci rău?

 • medicamentele se administrează pe stomacul gol;
 • dacă se prescrie utilizarea repetată a comprimatelor pentru viermi, atunci trebuie administrată numai după zece zile de la prima doză;
 • înainte de a da o pastilă pentru viermi, trebuie să otrăvești puricii, dacă există. În caz contrar, tratamentul va fi ineficient..

Încercați să nu vă auto-medicați, contactați o clinică veterinară specializată. Acolo, animalul dvs. de companie va face toate cercetările necesare și va prescrie medicamente eficiente..

Simptomele prezenței viermilor

În majoritatea cazurilor, detectarea prezenței viermilor la o pisică nu este atât de dificilă. De regulă, primul lucru de căutat este prezența boabelor albe în fecalele animalului.. Boabele mici care arată ca boabele de orez sunt viermii.

Dacă este posibil, monitorizați starea generală și comportamentul animalului dvs. de companie zilnic pe tot parcursul zilei. Observând cele mai mici modificări (slăbiciune, refuzul de a mânca, inactivitate, sete excesivă etc.) în comportament sau stare fizică (diaree, constipație sau vărsături) sună alarma - ia pisica la medic sau dă o pastilă pentru viermi.

Dacă animalul de companie pufos este încă foarte mic, atunci îi va fi mai dificil să identifice prezența viermilor în corp. Nu vedeți semne evidente, atingeți burta bebelușului, dacă este umflată și fermă - mergeți urgent la medicul veterinar. Datorită greutății corporale mici, comprimatele pentru viermi sunt prescrise într-o doză strict calculată, care uneori este dificil de făcut acasă..

Semne clare de viermi - probleme digestive.

Și nu uitați că uneori viermii nu pot fi atât de inofensivi pe cât ar părea la prima vedere. Prezența viermilor poate fi fatală dacă nu acordați asistență la timp și nu dați medicamentul necesar.

Tablete pentru viermi

Anterior, când nu exista o mare varietate de medicamente pentru animale, proprietarii foloseau pastile destinate oamenilor pentru a trata viermii la pisici. Acest lucru a provocat un număr mare de reacții adverse și starea de sănătate precară a animalelor de companie. Dar acum nu ar trebui să vă faceți griji atât de multe despre asta..

Medicamente antihelmintice acum există un număr suficient și o mare varietate: tablete, paste, suspensii, picături. Prețurile pentru astfel de medicamente sunt foarte rezonabile și accesibile pentru orice proprietar al unui animal de companie pufos.

Picături

Utilizarea lor în timp util vă permite să îmbunătățiți starea fizică a pisicii mult mai repede, precum și să vă protejați pe dvs. și pe cei dragi care comunică direct cu animalul. La urma urmei, se știe că viermii sunt paraziți, foarte periculoși atât pentru animale, cât și pentru oameni. Și pentru a nu vă face griji cu privire la aspectul lor în familia dvs., pisicii ar trebui să i se administreze un medicament antihelmintic și, astfel, să scape de teama de infectare cu viermi.

În ce cazuri medicamentul nu poate fi administrat

Când cumpărați unul sau alt medicament antihelmintic, trebuie să citiți întotdeauna cu atenție instrucțiunile de utilizare înainte de a-l administra. Prin urmare, medicamentele au o compoziție chimică și un spectru de acțiune diferite înainte de a da animalului să citească contraindicațiile:

 • nu dați pastile pentru viermi animalelor slabe și slăbite;
 • animale de companie bolnave la care boala se află într-un stadiu progresiv;
 • pisicilor sub vârsta de trei săptămâni li se interzice strict administrarea unor astfel de medicamente;
 • prima jumătate a sarcinii unei pisici;
 • hipersensibilitatea animalului de companie la medicament;
 • având probleme cu ficatul și sistemul urinar al corpului.

Apariția efectelor secundare

Dacă alegeți medicamentul potrivit pentru viermi și respectați doza necesară, atunci în principiu nu ar trebui să existe efecte secundare. Dar, în unele cazuri, pisica poate voma, scaune libere sau spumă la gură. La utilizarea picăturilor pot apărea reacții alergice, dermatită.

Dar toate semnele reacțiilor adverse ar trebui să dispară într-o zi. În caz contrar, animalul de companie va trebui dus la clinica veterinară pentru a clarifica diagnosticul și a prescrie un tratament suplimentar.

Cum să-i dai pisicii o pastilă

Mulți proprietari se tem să-și dea animalul de companie o pastilă pe cont propriu, pentru a nu dăuna fizic și mental animalului lor de companie. Dacă există o astfel de frică, atunci este mai bine să nu o riscați și să consultați un medic. Dar pentru cei care au decis să dea un medicament pentru viermi acasă, iată câteva sfaturi utile.

Modalități de a da pisicii o pastilă

 1. amestecați medicamente cu alimente;
 2. induceți un reflex de înghițire;
 3. dă împreună cu un anumit produs;
 4. sufla în nasul pisicii;
 5. dați medicamente cu forța.

Cel mai simplu mod de a da medicamente este să amestecați medicamentul pentru viermi cu mâncarea preferată a pisicii dvs. Poate că animalul va mânca mâncarea propusă și nu va observa deloc prezența tabletei, dar poate apărea situația opusă, drept urmare animalul de companie poate înceta să mănânce complet. Dar nu disperați - amestecați medicamentul cu carne, cotlet sau altă delicatesă preferată, dar încercați să-l tocați bine.

Induceți reflexul de înghițire - aceasta este o acțiune în care împingeți tableta cât mai departe posibil cu degetul, în timp ce apăsați rădăcina limbii. Pentru a efectua această procedură, trebuie să luați pisica în brațe și să o fixați bine, astfel încât să nu izbucnească. Puneți medicamentul pentru viermi pe rădăcina limbii, sub influența medicamentului, animalul va avea un reflex de înghițire. Gura trebuie ținută închisă de ceva timp. Înainte de a administra medicamentul, frământați-l bine sau puteți încerca să împărțiți comprimatul în mai multe părți.

Prin aplicarea anumitor alimente, veți putea îneca gustul neplăcut al medicamentului și astfel nu veți trezi suspiciuni la pisică. De exemplu, pateul de pui sau de vită, brânza procesată sau untul sunt amestecate cu pudra din medicament și plasate în gura pisicii, provocând reflexul de înghițire. Pisicile nu trebuie să reziste mâncării preferate. Dar nu uitați că există rase cu un simț al mirosului ridicat și este puțin mai dificil să dați pregătirea necesară..

alte metode

La pisici, reflexul de înghițire poate fi declanșat într-un alt mod: trebuie să introduceți medicamentul în gură și să suflați în nas. Preferatul inerțial îl va înghiți. Comprimatul trebuie zdrobit și amestecat cu puțin lichid.

Pentru a forța pisica să ia singuri medicamente pentru viermi, o puteți amesteca cu alimente care au o consistență moale, iar animalul o poate linge..

De exemplu, o puteți da cu smântână grasă sau unt. Amestecăm tableta cu aceste produse și acoperim nasul sau labele. Pisicuța va începe să se spele și să utilizeze medicamentul în consecință.

Dacă ați încercat toate metodele, dar totuși nu ați obținut un rezultat pozitiv, atunci puteți hrăni pisica cu o pastilă de viermi cu forța. Înfășurați animalul mai strâns în foi, astfel încât să nu izbucnească și să vă zgârie și puneți medicamentul în gură.

Acest lucru trebuie făcut numai în cazuri extreme, atunci când nu există nicio clinică veterinară în apropiere sau nu există nicio modalitate de a solicita ajutor de la un medic..

Ce să faci când nu poți da o pastilă

După ce ați încercat toate modalitățile de a da pisicuței o pastilă pentru viermi și nu ați obținut rezultatul dorit, acordați atenție altor forme de eliberare de droguri.
Puteți oferi pisicii o suspensie sau picături, care sunt aplicate pe greaban animalului. Astfel de medicamente precum „Bayer Profender Spot-On”, „Prazicide - suspendare”, „Broadline” și altele. Dar înainte de a lua orice medicament, trebuie să consultați un medic veterinar.

Recomandări pentru utilizarea medicamentelor

O pisică sau o tabletă pentru viermi poate fi administrată unei pisici folosind următoarele metode:

 • viteză și agilitate;
 • dă cu un dispozitiv special;
 • se amestecă pudra cu mâncarea.

Dacă utilizați metoda de inducere a reflexului de înghițire, atunci în mod natural nu ar trebui să vă întindeți acțiunile. Pisica nu va aștepta mult timp când deschizi gura și pui medicamente în ea. El se poate elibera și se poate ascunde, astfel încât să-l căutați mult timp, să nu vi se dea în mâini și să nu vă atragă atenția. Acțiunile dvs. ar trebui să fie rapide și clare. După procedură, asigurați-vă că verificați prezența comprimatului în gură..

Utilizați un dispozitiv special - un dozator de tablete (piller). Vă va permite să faceți față unei sarcini dificile mult mai repede - cum să administrați o pisică un medicament. Dacă acest lucru nu este la îndemână, atunci puteți utiliza o seringă obișnuită, natural, fără ac.

De asemenea, puteți zdrobi o tabletă, dar nu deschideți capsulele. Pulberea va începe să acționeze nu la destinație, ci mult mai devreme. Efectul scontat nu va fi atins.

Trebuie să fii atent

Înainte de a da acest sau alt medicament pentru viermi este necesar să luați măsuri de precauție și să consultați în mod natural un medic veterinar:

 • nu efectuați procedura pentru distrugerea viermilor la animalele bolnave;
 • acordați atenție calității tabletelor cu viermi, producătorului și data expirării;
 • notează data elmintizării;
 • nu reutilizați medicamentul;
 • antrenează-ți animalul să înghită pastile de la o vârstă fragedă.

Merită să ne amintim că procedurile pentru a scăpa de viermi trebuie efectuate numai atunci când animalul este complet sănătos. Înainte de a administra medicamente, măsurați-vă temperatura corpului și, dacă se dovedește a fi mai mare de 38 °, consultați imediat un medic. El va efectua toate cercetările necesare și va confirma sau nega prezența bolii.

Se poate dovedi că ați cumpărat un medicament de calitate scăzută și acest lucru a cauzat intoxicația corpului animalului dvs. de companie. Duceți-l la clinica veterinară pentru spălarea gastrică.

reguli

Notați întotdeauna data ultimului tratament cu helminți, deoarece medicamentele sunt foarte toxice și utilizarea frecventă a acestora poate agrava starea generală.

Acordați atenție scopului medicamentului. Există diferite doze și forme de medicamente pentru pisici și pisici adulte. De asemenea, doza utilizată este calculată în funcție de greutatea corporală a animalului de companie. Cu precauție extremă, ar trebui să dați comprimate pentru viermi animalelor însărcinate și care alăptează..

Trebuie să știți că, dacă ați injectat corect și complet medicamentul în corpul animalului de companie, atunci nu ar trebui să repetați procedura. Poate să apară suprasaturarea toxinelor și, ca urmare, otrăvirea corpului.

Dacă dați o tabletă pentru viermi unei pisici încă de la o vârstă fragedă, atunci utilizarea medicamentelor acasă nu vă va cauza mari dificultăți.. Animalul îl va înghiți singur și nu va trebui să aplice forța.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-i dai pisicii tale o pastilă de vierme