Cum se naște sphynx

Acest articol va vorbi despre cum merge nașterea Sfinxului. În plus, vor fi luate în considerare tema primei nașteri la pisici, semnele principale ale apariției mielului și perioada postpartum..

Perioada de gestație pentru această rasă, la fel ca majoritatea pisicilor, durează între 58 și 72 de zile. Cel mai adesea o pisică Sphynx dă naștere la 3 până la 6 pisoi.

Pisicile Sphynx nasc, de regulă, fără complicații și probleme, deoarece și pentru perioada de gestație, dificultățile apar rar aici..

Sfinxurile după naștere

Când se naște ultimul pisoi, pisicile după naștere încep să se angajeze activ în propria igienă și pisicile lins. Mama pisică se relaxează și ronțăește.

Dacă animalul de companie în sine nu poate face față linsului puii, atunci trebuie să o ajutați. Pentru a face acest lucru, este suficient să ștergeți pisoiul cu un prosop cu apă caldă și să-l puneți sub bot.

Imediat după miel, este necesar să schimbați așternutul pe unul curat, să dați pisicii lapte cald și să puneți pisicuțele sub el. Nu puteți face zgomot și deranja inutil animalul de companie.

În plus față de toate cele de mai sus, este necesar să verificați dacă fiecare pisoi găsește un mamelon și începe să-l suge. Laptele matern conține anticorpi vitali pentru copii.

După miel, pisica va avea scurgeri vaginale încă o săptămână. Dacă descărcarea continuă să apară, atunci pisica trebuie prezentată medicului veterinar. Merită în special să acordați atenție culorii descărcării, acestea nu ar trebui să fie roșii și chiar mai purulente.

Caracteristicile primei nașteri

Nu există particularități în această rasă în timpul sarcinii și al mielului. Prin urmare, când a fost întrebat cum naște sfinxii? Există un singur răspuns - destul de ușor.

Cu toate acestea, atunci când sfinxii nasc, mai ales pentru prima dată, pot necesita prezența unei gazde. Ei declară acest lucru cu un miau tare.

Într-un moment atât de crucial, un animal de companie are nevoie de sprijin moral și o persoană apropiată de ea.

Cu toate acestea, există o serie de lucruri care trebuie îngrijite în avans, astfel încât primul miel al mamei să meargă bine..

Este necesar să pregătiți un loc pentru pisică înainte de naștere.. O cutie de carton cu partea superioară deschisă este ideală, se pot face găuri în lateral pentru o mai bună ventilație. De asemenea, merită să aveți grijă de izolarea cutiei cu prosoape sau alt material. De asemenea, nu este rău să folosiți un tampon de încălzire, pisoii ar trebui să fie calzi.

Cel mai adesea, Sphynxes dă naștere pisoilor fără ajutor din exterior (adică ajutorul proprietarilor). Cu toate acestea, este necesar să aveți o serie de mijloace și instrumente improvizate pentru o situație de urgență și pentru a facilita canalul de naștere al descendenților. Lista master constă în lucruri precum:

 • Pipetă pentru îndepărtarea mucusului din gură și căile respiratorii;
 • Foarfece și fir sterile;
 • Scutece sau cârpe curate;
 • Apă pură cu o temperatură de 38 de grade;
 • Ulei de vaselină;
 • Înlocuitor de lapte de pisică;
 • Antiseptic;
 • Număr veterinar pentru a vă ajuta în caz de forță majoră.

Sfinxurile înainte de naștere - semne

Primele semne ale apariției travaliului la un individ încep să apară cu 2-3 zile înainte de miel. În consecință, odată cu apropierea de „ziua X”, pisica începe să se comporte din ce în ce mai neliniștit.

Semne:

 • Cu 24-72 de ore înainte de debutul travaliului, temperatura rectală a sfinxului poate scădea la 36,7-37 grade;
 • În 24-48 de ore, animalul de companie începe să lingă în mod activ zona inghinală, organele genitale dobândind o nuanță roșie sau roz;
 • Cu 4-8 ore înainte de începerea travaliului, pisica pare să „se aplece”, poate prezenta și anxietate, miau (sunați la proprietar), încercați să mergeți într-un loc retras;
 • Nu este necesar, dar țesuturile din jurul mamelonului se pot umfla și pot fi fierbinți.
 • Cel mai adesea, pofta de mâncare scade, senzația de sete rămâne stabilă;
 • Imediat înainte de naștere însăși, dopul mucos pleacă;
 • Pisicuțele încep să arunce și să se întoarcă activ și să ocupe poziția de prim-cap;
 • Primele contracții slabe pot dura până la opt ore.

Cât durează nașterea pentru sfinxuri

Momentul nașterii pisoilor depinde în primul rând de numărul lor. În medie, un proces de mielire a pisicii durează aproximativ 12 ore.. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. s-a contractat mai mult de 3 ore, ar trebui să vă adresați imediat medicului veterinar..

Sperăm că articolul nostru ți-a fost util.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se naște sphynx