Cum se identifică și se tratează acarienii urechii la pisici

Acarienii urechii la pisiciPuroiul cu coadă nu-i poate spune proprietarului despre probleme, chiar dacă ceva doare foarte rău. Este bine că unele boli sunt ușor de urmărit vizual. De exemplu, o infestare cu pisici cu acarian de ureche. În acest caz, simptomele bolii apar foarte repede și sunt atât de evidente încât aproape nimeni nu va lăsa lucrurile să meargă de la sine. Pisicile nu pot scăpa singure de parazit, au nevoie de ajutorul tău. Tratamentul sigur al acarienilor urechii la pisici cu produse farmaceutice și remedii populare este subiectul conversației noastre..

Caracteristicile bolii

Acarianul urechii, care va fi discutat astăzi, este o rudă îndepărtată a păianjenului. Artropodul are o dimensiune foarte mică, în limita a 0,2-0,6 mm și un corp oval de o nuanță galben deschis. În urechile animalelor de companie, unde mediul este umed și cald, acarianul se simte minunat, de aceea este atât de greu să scapi de ea. Ciclul complet de dezvoltare a parazitului durează 15-20 de zile, în timp ce în afara corpului proprietarului (pisică sau câine), poate trăi mult mai mult - aproape două luni. Dacă în această perioadă nu găsește un habitat potrivit, va muri.

O pisică infectată este capabilă să transmită paraziții către alte animale, atât în ​​interior, cât și în exterior. Câinii cu urechi lungi, dihorii, ratii, vulpile, vulpile arctice și multe alte animale pot participa la lanțul infecției. Și pisica în sine poate prinde o infecție chiar și de la o muscă sau purice, care transportă larvele de acarieni ai urechii pe corp..

Există trei moduri principale de a te infecta:

 • Prin contactul strâns cu un animal infectat - în special proprietarii de animale care merg pe stradă suferă de acest lucru.
 • Transfer din articole de igienă personală - purtători, piepteni, jucării, boluri.
 • Infecție cu purici.

Căpușa nu se dezvoltă în urechile umane, dar gazda unui animal infectat poate deveni un purtător de paraziți. Prin urmare, chiar și un animal care nu a ieșit niciodată în aer liber poate suferi de acest parazit.. Merita considerat, că pisicile de rasă și pisicile mici au o imunitate mai slabă, deci pot fi foarte afectate de acțiunile unui acarian al urechii.

Acarienii urechii la pisici - simptome

 • Cum se identifică prezența căpușelorcomportamentul animalului se schimbă - devine iritabil, clatină constant din cap și își rupe urechile în sânge cu ghearele;
 • pielea din interiorul urechii devine roșie, mai ales în pliuri;
 • un miros neplăcut emană din urechi, volumul de ceară crește, apare un lichid neplăcut întunecat;
 • într-o versiune neglijată, o masă groasă foarte neplăcută curge din urechi, constând din acarieni reziduali, paraziți, sânge coagulat, sulf;
 • pisica nu aude bine - nu răspunde la apelul proprietarului, nu acordă atenție zgomotului puternic;
 • o creștere notabilă a temperaturii la animal;
 • când starea se agravează, pisica își înclină în mod constant capul în jos cu urechea afectată.

Ar trebui să se înțeleagă că căpușele nu dispar atât de ușor și pisica nu poate scăpa de ele fără ajutorul tău. Stadiul terminal al bolii - creând un dop în canalul auditiv, ruperea membranei timpanice, moartea unui animal dintr-un proces inflamator la nivelul meningelor.

Acarienii urechii la pisici sunt de două tipuri: ototdectes cynotus se instalează în canalul urechii, simptomele de mai sus dezvăluind prezența lor. Un alt tip, acarianul notoedres cati ear, este situat la exteriorul auriculei. În acest caz, suprafața interioară va fi relativ curată, dar animalul de companie zgârie puternic urechea până când sângerează și nu se oprește. Tratamentul trebuie început atunci când apar semne evidente ale bolii și cât mai devreme posibil..

Cum se identifică parazitul

Dacă aveți îndoieli cu privire la motive apariția unei descărcări groase și neplăcute, atunci puteți încerca să examinați conținutul prin lumină - așa puteți vedea acarienii microscopici. Deși uneori această metodă nu funcționează și fie trebuie să aveți încredere în propriul instinct și să începeți tratamentul, fie să luați evacuarea la cea mai apropiată stație sanitară, unde angajații pot recunoaște acarianul urechii.

 1. Cum se tratează o pisică de căpușePregătiți o suprafață plană cu o culoare neagră intensă. Este dificil să luați în considerare creaturi foarte mici, așa că trebuie să vă simplificați sarcina cât mai mult posibil. Așezați orice sursă de lumină în apropierea zonei care este suficient de puternică pentru a observa insecte mici și o pungă de plastic transparentă. Puteți utiliza o lupă, dacă este necesar.
 2. Folosind un tampon de bumbac, luați cât mai multă grăsime din urechea animalului cu o singură mișcare.
 3. Atingeți ușor capătul bățului pentru a scutura excesul.
 4. Acum pune bățul în pungă și străluceste. Dacă vedeți puncte albe mici care se mișcă într-un spațiu închis, atunci nu vă înșelați în diagnosticul dvs. - pisicile chiar au acarieni ai urechii.

Tratamentul pisicilor pentru acarienii urechii - medicamente

Când se găsește un parazit, merită să începeți tratamentul. Are loc în trei etape:

 • reducerea numărului de paraziți datorită curățării periodice a urechilor;
 • utilizarea remediilor farmacologice și populare împotriva paraziților;
 • prescrierea de antibiotice dacă a început un proces inflamator purulent.

Farmaciile veterinare pot oferi o gamă largă de remedii împotriva acarienilor - picături, unguente, spray-uri, injecții. Cursul tratamentului trebuie să dureze aproximativ trei săptămâni. După aceea, animalul este examinat din nou sau arătat medicului veterinar pentru a lua o decizie finală..

Picături pentru urechi

Cel mai adesea, se folosesc picături., deoarece acest produs este ușor de utilizat pentru orice categorie de vârstă a animalelor de companie - pisoi, pisici însărcinate, pisici în vârstă.

Lista picăturilor populare pentru tratamentul acarienilor urechii este destul de extinsă:

 • Tratarea acarienilor urechii la pisiciLeopard;
 • Acromectina;
 • Anandin plus;
 • Amitrazină;
 • Otoferonol (Aur, Platină, Plus);
 • Oricin;
 • Surolan;
 • Tsipam;
 • Frontline.

Medicamentele cu concentrație scăzută sunt prescrise atunci când tratamentul este prescris la timp, iar acarianul urechii la pisici nu s-a răspândit încă suficient. Aceste picături se disting prin prețul lor scăzut și popularitatea specială: Baruri, Amitrazin, Amit. Trebuie avut în vedere faptul că medicamente precum Anandin și Amitrazin au multe recenzii negative - adesea provoacă reacții alergice și iritații ale pielii. Poate că acest lucru se datorează popularității picăturilor, motiv pentru care sunt adesea falsificate. Și, de asemenea, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile pentru a nu face rău animalului dvs. de companie..

Dacă un animal tânăr sau însărcinat a fost infectat, este mai bine să consultați un specialist cu cunoștințe care medicament va provoca cel mai puțin rău sănătății. Vă putem recomanda picături Vedinol Plus, Otoferonol (Gold sau Premium), Frontline.

Pe lângă utilizarea picăturilor direct în canalul urechii, este, de asemenea, necesar să le aplicați pe greabănul animalului - uneori paraziții încep să călătorească prin corpul pisicii din cauza lipsei de spațiu și hrană.

Spray-uri

Care sunt mijloacele împotriva căpușelorSpray-urile de otodectoză se aplică pe urechea curățată. Când pulverizați produsul pe suprafața auriculei, este necesar să vă asigurați că preparatul se așează uniform pe piele.

Datorită causticității medicamentului, pulverizați trebuie pulverizat fie în aer liber, fie într-o zonă ventilată. Dacă tratamentul unei pisici infectate are loc într-o cameră, atunci alte animale de companie trebuie scoase din ea, inclusiv păsări, reptile și pești..

Multe spray-uri sunt depuse nu numai pe suprafața infectată, ci și pe corpul pisicii. Pentru a împiedica animalul să se îmbolnăvească după un astfel de tratament, merită să puneți un guler veterinar special.

Cele mai populare și eficiente spray-uri pentru scabia urechii:

 • Spray cu acaromectină;
 • Ivermek-spray.

Unguente și geluri

Unguentele și gelurile pentru scabia urechii sunt utilizate ca terapie suplimentară pentru picături. Medicamentul dintr-un tub se aplică pe un tampon de bumbac, tampon sau baston și este distribuit cu atenție pe suprafața interioară a auriculei. Manipularile medicale trebuie făcute cu mare atenție pentru a nu deteriora pielea și a nu infecta. După aplicare, ochiul este coborât și masat ușor. Când se aud pete moi, medicamentul pătrunde în canalul urechii.

Avantajul acestei metode de tratament este acțiunea prelungită a unguentului medicinal, dezavantajul este dificultatea de a introduce medicamentul adânc în canalul urechii, unde se ascund paraziții..

Cele mai eficiente unguente sunt, în care principalul ingredient activ este sulf. Aceasta:

 • Unguent sulfuric;
 • Unguent Vishnevsky;
 • sulf coloidal.

Există și droguri moderne, care conține un întreg complex de substanțe antiparazitare:

 • Vedinol Plus;
 • Amidel-Gel;
 • Oridermil;
 • Unguent cu aversectină.

Loțiuni pentru urechi

Medicamentele împotriva acarienilorÎnainte de a utiliza orice medicament, va trebui să curățați auriculele de deșeuri de căpușe, cruste de piele moartă, sânge uscat. Acest lucru trebuie făcut foarte atent, folosind un tampon de bumbac. Mai întâi, câteva picături de loțiune medicamentoasă sunt picurate în zona infectată (consultați dozajul conform instrucțiunilor), câteva minute mai târziu cu un tampon de bumbac îndepărtați murdăria din auriculă. Pentru a distribui loțiunea uniform, urechea pisicii este masată ușor la bază..

Cel mai eficient preparate sub formă de loțiune:

 • Otodin;
 • Epi Otic;
 • CURATEA URECHII ";
 • Leopard.

Metode tradiționale de tratament

Ce metode pentru a trata pisicile de căpușeDupă ce a găsit un acarian al urechii la pisici, tratamentul la domiciliu cu medicamente poate fi completat cu medicina tradițională. Este posibil să se utilizeze doar metode neconvenționale de tratament în stadiile inițiale ale bolii, când simptomele nu sunt încă atât de pronunțate sau ca profilaxie.

Pentru a curăța murdăria în canalele urechii, puteți folosi ulei - vaselină, camfor sau orice ulei vegetal. După o astfel de procedură, va trebui să ștergeți bine pielea - reziduurile de ulei de pe piele pot interfera cu absorbția medicamentelor.

Pentru dezinfectare, se recomandă utilizarea a ceea ce se găsește în orice cabinet de medicamente de acasă - peroxid de hidrogen. Aveți grijă să nu lăsați niciun lichid să vă pătrundă în ureche! Așezați o cantitate mică de peroxid pe un tampon sau țesut de bumbac și curățați zona infectată.

Infuzia puternică de ceai verde va avea un efect antiseptic vizibil. În 100 ml apă clocotită, puneți o porție dublă de ceai verde (două pungi sau o linguriță grămadă) și lăsați câteva minute. Când lichidul s-a răcit, înmuiați un tampon de bumbac în ceașcă și ștergeți urechea pisicii.

Rețetele populare sunt rareori însoțite dozare exactă, precum și o indicație dacă această metodă este potrivită pentru pisoi mici sau pisici însărcinate. Eficiența poate fi înțeleasă doar prin experimentarea unei ființe vii și nu toate se termină bine. De exemplu, un tratament popular pentru scabia urechii cu un amestec de usturoi și ulei aromatic natural poate provoca mâncărime și iritații la animalele de companie..

Rezumând

Pentru tratarea otodectozei trecut rapid și fără consecințe, vă recomandăm să urmați toate programările medicului veterinar și să respectați reguli simple:

 • Căpușe într-o pisicăo pisică bolnavă trebuie izolată de toți membrii familiei - atât animale, cât și oameni;
 • merită respectat cu strictețe prescripțiile medicului sau instrucțiunile atașate medicamentului;
 • curățați zilnic urechile unui animal bolnav de placă;
 • astfel încât pisica să nu zgârie rănile, puneți-vă un guler special;
 • pentru ca mâncărimea să dispară mai repede, este necesar să se utilizeze antihistaminice;
 • pentru o pisică bolnavă, liniște, îngrijire, hrană bună și adecvată, îngrijirea și dragostea voastră sunt depuse.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se identifică și se tratează acarienii urechii la pisici