Cum să antrenezi o pisică să fie în aer liber?

Toată lumea știe că pisicile sunt animale destul de iubitoare de libertate, care „umblă singure”. În acest sens, mulți își pun adesea întrebarea cum să antrenezi o pisică să fie în aer liber, astfel încât să aibă mai mult spațiu liber..

Cum să vă ajutați pisica să se obișnuiască cu ea

În ciuda faptului că pisicile iubesc libertatea și independența, viața din patru pereți le influențează puternic. Animalele care locuiesc în apartamente sunt mai susceptibile să se sperie de străzi. Zgomote puternice, un număr mare de străini și alte animale, spațiu deschis - toate acestea pot expune pisica la stres sever..

Pentru a evita acest lucru, ea ar trebui să fie obișnuită cu strada treptat, pas cu pas..

Pregătirea

Înainte de a elibera o pisică afară, ar trebui să vă pregătiți pentru posibile scenarii..

În primul rând, este necesar să se administreze animalului toate vaccinările necesare (de la viermi etc.). Acest lucru va ajuta la evitarea unor probleme precum apariția paraziților.

Apoi, ar trebui să cumpărați animalului dvs. de companie un guler cu jeton, de unde să vă scrieți adresa sau numărul de telefon. Această măsură de precauție este necesară pentru ca în cazurile în care pisica dvs. fuge sau se pierde pe stradă, să fie găsită rapid.

În plus, este posibil să aveți nevoie de un suport special pentru plimbări în aer liber, în care pisica să se simtă mai încrezătoare la început..

Accesorii pentru mers

Când s-a terminat pregătirea, este timpul să mergi direct la plimbare..

Există mai multe opțiuni pentru modul în care poți scoate o pisică afară..

Purtând

După cum sa menționat deja, transportatorul este necesar în principal pentru primele câteva plimbări. În el, puteți scoate animalul afară și apoi puneți purtătorul pe pământ și deschideți ușa. Pisica se va obișnui cu noul mediu pas cu pas..

Ham / lesa

Mulți proprietari de pisici le place să-și ia animalele de companie la plimbare cu ham sau lesă. Acest lucru este convenabil din punct de vedere al securității. Prezența oricăruia dintre aceste dispozitive vă va oferi o garanție că animalul nu se va pierde sau nu va scăpa, ci va fi în mod constant în ochii dumneavoastră. De asemenea, hamul / lesa vă vor proteja pisica de „domni” de stradă și de câinii agresivi.

Hamul / lesa animalului ar trebui învățat în prealabil, acasă, astfel încât să se obișnuiască și să nu simtă disconfort în timpul mersului.

„Primii pași”

Au fost luate măsuri de precauție, aranjamentele de călătorie selectate. Acum puteți trece în siguranță la cea mai importantă parte - mersul direct cu animalul.

Atât pisoii, cât și animalele adulte, la început este mai bine să ieșiți în stradă cu un purtător. Pe stradă, ar trebui să fie așezat într-un loc sigur, departe de drum și de locuri pentru câinii plimbători. Apoi puteți deschide ușa.

Această metodă de antrenament a pisicii îi va oferi șansa de a se obișnui singur cu mediul în aer liber. În timp, când adulmecă și se uită la noua lume pentru el, el însuși va părăsi refugiul temporar. În plimbările ulterioare, animalul dvs. de companie se va comporta mai încrezător și va începe să exploreze lumea din jurul său mult mai activ. Apoi, nevoia de transport va dispărea.

Dacă locuiți într-o zonă rurală sau doar într-o casă privată și doriți să vă antrenați pisica să meargă afară, ar trebui să acționați și într-un anumit mod. Arată-i animalului tău drumul de la ușă la cărare, mergi cu el prin curte. Oferiți pisicii dvs. acces constant la casă, astfel încât să poată intra și ieși oricând când are nevoie.

Este de remarcat faptul că, locuind într-o casă privată, vă puteți antrena pisica să meargă la toaletă pe stradă. Acest lucru se face în același mod ca și în cazul tăvii..

Dacă locuiți într-o clădire cu mai multe etaje, nu ar trebui să lăsați pisica singură pe stradă. Zona exterioară pentru un animal de companie este o zonă periculoasă. Este posibil să țineți pisicile pe stradă numai dacă aveți o casă cu o zonă privată..

Aveți grijă de pisica de pe stradă, încurajați-o la primele ei ieșiri în „lumea mare” și nu lăsați-o singură într-o zonă neînchisă. Atunci se va simți încrezătoare atât acasă, cât și în aerul curat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi o pisică să fie în aer liber?