Cum să hrănești un pisoi nou-născut fără pisică acasă?

Din păcate, există situații în care doar pisoii născuți rămân fără căldura mamei și, în consecință, cu lapte. Există multe motive pentru aceasta - pisica ar putea muri în timpul nașterii sau pur și simplu refuza să hrănească pisoii. Pentru ca copiii să nu moară, trebuie să știți cum să hrăniți un pisoi fără pisică. Desigur, cea mai bună opțiune ar fi să găsești o asistentă nou-născută - o pisică. Acest lucru nu este adesea posibil. Cu toate acestea, nu trebuie să vă supărați, există o serie de recomandări, în urma cărora puteți crește independent un animal sănătos..

 • „Cuib” cu încălzire
 • Controlul scaunului
 • Hrana echivalentă cu laptele de pisică

În primul rând, pisoii au nevoie de un cuib confortabil pentru a nu suferi de hipotermie. Fiind lângă pisică - mamă, se încălzesc de la ea - temperatura ei este de aproximativ 38C. Prin urmare, bebelușii privați de mama lor trebuie să asigure o temperatură similară cuibului, acest lucru este deosebit de important în primele săptămâni de viață..

„Casa” este echipată cu țesătură naturală sau scutece speciale pentru bebeluși. Țesătura murdară se spală ușor, iar scutecele murdare sunt aruncate pur și simplu. Au pus un tampon de încălzire în casă. Dacă nu este acolo, nu puteți refuza încălzirea, puteți folosi un tampon de încălzire simplu sau o vinetă simplă din plastic, cu apă caldă. Condiția principală este de a monitoriza în permanență faptul că apa nu se răcește și că temperatura optimă pentru pisoi este menținută în cuib..

Este greu să uiți de schimbarea apei. Din moment ce copiii cer la început să mănânce foarte des, îți vor aminti imediat de hrănirea și încălzirea casei cu scârțâitul lor. Nu uitați să înfășurați un tampon de încălzire sau o sticlă într-o cârpă sau un prosop. Acest lucru va proteja pisoii de a nu fi arși. După ce totul este așezat în cuib, puii sunt puși acolo și casa este acoperită cu o eșarfă, șal sau pulover de lână. Acest lucru este necesar pentru ca căldura să nu scape afară și să rămână în interiorul casei..

Atunci când alegeți o bază pentru un cuib, este mai bine să acordați preferință unui bazin. Spre deosebire de o cutie de carton, este mai igienică și nu absoarbe mirosurile neplăcute. Poate fi ușor spălat și dezinfectat. După ce am amenajat locul de reședință pentru copii, ne întoarcem la întrebarea imediată despre cum să hrănim un pisoi acasă.

Alimentarea unității

În principiu, hrănirea unui pisoi care și-a pierdut mama nu este suficient de dificilă pe cont propriu. Dacă abordați corect hrănirea și urmați sfaturile specialiștilor mai experimentați.

În primul rând, trebuie amintit că laptele de la o vacă, pe baza cantității anumitor componente, nu este categoric adecvat pentru hrănirea unui pisoi. Deci, dacă nivelul de apă, lactoză, grăsimi și cenușă din laptele de pisică și de vacă este aproape același, atunci dacă proteina din laptele de pisică este de 7,0, atunci în laptele de vacă este de numai 3,3%.

Cea mai bună opțiune pentru hrănirea unui pisoi nou-născut fără pisică este achiziționarea unui substitut de pulbere gata preparat. Ar putea fi:

 • Royal Canin BabyMilk
 • Lapte pisoi

Dacă nu aveți o farmacie veterinară lângă dvs. sau dacă nu aveți suficiente fonduri pentru a cumpăra, puteți pregăti formula de lapte și hrăni singuri puii nou-născuți.

Pregătirea corectă a amestecului

Acasă, este destul de ușor să pregătiți un amestec pentru pisoii nou-născuți. În compoziție și proprietăți va fi cât se poate de similar cu laptele unei pisici mamă și este perfect pentru hrănirea unui pisoi nou-născut fără pisică. Pentru a-l prepara, veți avea nevoie de diverse ingrediente, deoarece există mai multe modalități posibile de a pregăti formulări de bucăți pentru hrănire. Principala condiție este ca toate produsele să fie proaspete..

 • 1⁄2 l concentrat de lapte
 • 1 gălbenuș
 • 4 lingurițe Sahara
 • 50 g lapte de vacă întreg
 • 15 g lapte praf
 • 2,5 g drojdie (uscată)
 • 50 g lapte integral
 • 50 g lapte fiert
 • 1⁄2 gălbenuș
 • 1 linguriță ulei de porumb
 • 1 pahar de lapte 6%
 • 1 ou
 • 1 linguriță Miere

Laptele poate fi înlocuit cu smântână de 2 ori diluată (10%). În acest caz, apa trebuie mai întâi fiartă..

Oricare dintre opțiunile de mai sus preferați, vă rugăm să rețineți că durata de valabilitate a stocului în frigider nu trebuie să depășească 24 de ore. Înainte de a hrăni un pisoi cu un amestec, este necesar să-l încălziți la o temperatură de 38C.

Din ce să hrănească pisoiul

Atunci când cumpără o formulă gata preparată, în majoritatea cazurilor, producătorii includ și o sticlă cu mamelon. Dispozitive similare sunt vândute în majoritatea magazinelor de animale de companie sau a farmaciilor veterinare.. Dacă nu aveți această oportunitate, trebuie să utilizați mijloacele disponibile:

 • Seringa cu acul îndepărtat
 • Pipeta farmaciei, puneți-vă o sticlă de medicament bine spălată

Când găuriți pipeta, asigurați-vă că orificiul nu este mare și că cel mic nu se sufocă. Dacă amestecul de lapte intră în căile respiratorii ale bebelușului în mod regulat, există riscul de a face pneumonie..

Desigur, este mult mai bine să hrănești pisoii cu un mamelon desemnat, satisfăcându-și reflexul înnăscut de a suge..

Ca și în cazul hrănirii artificiale a unui copil, este foarte important să păstrați procesul curat atunci când hrăniți un pisoi. Toate dispozitivele, după ce au fost spălate, trebuie fierte (sterilizate).

Procedură

După ce ați preparat amestecul, nu uitați că procedura de hrănire în sine trebuie pregătită corespunzător. În timp ce hrănesc un pisoi nou-născut, acestea sunt ridicate ușor în brațe. Așezând delicat mamelonul bebelușului dobândit sau realizat cu propria mână în gura bebelușului, acesta îl sprijină la o înclinație de 45. Dacă bebelușul a tușit brusc, întoarceți-l cu capul în jos, astfel încât să nu se sufoce..

Iubitorii experimentați de pisici sfătuiesc să mângâie ușor și ușor capul pisoiului în timpul hrănirii și, dacă este posibil, să imite zgomotul calm al unei pisici care alăptează. Potrivit multor crescători, astfel de acțiuni au un efect foarte benefic asupra copiilor. Când un pisoi rămâne fără mamă - pisică, este mai sensibil la afecțiune și căldură plină de viață.

Un pisoi plin este determinat de laptele rămas pe bot și de burtica rotundă. Saturația este, de asemenea, evidențiată de „gurgulele” din lapte care vin din gura bebelușului. În plus, un pisoi bine hrănit nu mai suge amestecul și adoarme..

După finalizarea procedurii de hrănire, ștergeți fața pisoiului și orice părți murdare ale corpului bebelușului cu o cârpă îmbibată în apă încălzită, fără a permite amestecului să se usuce pe blană. O astfel de îngrijire este o necesitate pentru igienă..

Cantitatea de amestec pentru o singură hrănire

Nu este dificil să se stabilească dacă un pisoi mănâncă. Bebelușii flămânzi scârțâie constant și se târăsc în căutarea mamei lor. Dacă le dai un deget, se străduiesc imediat să-l suge. Pisoii bine hrăniți sunt calmi și. după ce ai mâncat, du-te la culcare.

Există, de asemenea, anumiți factori fiziologici care indică atât supraalimentarea bebelușului, cât și faptul că acesta este subnutrit.. Vorbim de fecale de pisoi:

 • Cu ușoară supraalimentare - lichidă și galbenă
 • Cu supraalimentare moderată - verzui
 • Cu supraalimentare constantă - gri

Vă rugăm să rețineți că o atenție specială trebuie acordată fecalelor gri sau albe, deoarece aceste culori ale fecalelor pot indica o boală infecțioasă la pisoi.

Dacă pisoiul este subnutrit, doarme puțin, tremură, scârțâie și este letargic. În afară de asta, pisoii. Bebelușii care primesc prea puțină mâncare practic nu se îngrașă.

Numărul de hrăniri

Hrănirea are loc după o schemă aproximativă:

Vârsta pisoiuluiCantitatea de furaj pe hranăNumărul de hrăniri pe zi
De la naștere până la 1 săptămână1,5 lingurițe.12
2 saptamani2 - 3 lingurițe.6
3 saptamani1 lingură. l.3
4 - 5 săptămâni3-4 linguri. l.3
6 saptamani4 - 5 linguri. l.3

Îngrijire suplimentară

În situațiile în care un pisoi a rămas fără o mamă-pisică, pentru a asigura maturizarea completă a acesteia, pe lângă hrănire, este necesar să se găsească timp pentru unele acțiuni, înlocuind pisica-mamă. Acesta este un masaj obligatoriu pentru abdomen. Se efectuează folosind un tifon umed sau vată. Mișcările se efectuează strict în sensul acelor de ceasornic. Acordând o atenție specială zonelor genito-urinare și anale.

 Astfel, ajutați pisoiul să golească și să scape de deșeurile sale. Dacă este necesar, bebelușului i se administrează o clismă. Se amestecă uleiul de vaselină în apă și se efectuează procedura folosind o seringă de 5 mm, cu un con uns cu vaselină.

Respectând recomandările de mai sus, toată lumea poate crește pisoii orfani. Greu doar prima dată. Apoi, puteți găsi și selecta pentru dvs. modalități mai convenabile de a crește un animal sănătos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să hrănești un pisoi nou-născut fără pisică acasă?