Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului ivermec pentru pisici

Mulți iubitori de pisici se confruntă cu o astfel de problemă ca helminții. Dar nu toată lumea știe cum să scape rapid de acești paraziți până când provoacă un prejudiciu extraordinar animalului de companie. Una dintre cele mai simple soluții este Ivermec. Utilizarea acestuia nu este dificilă, deoarece instrucțiunile pentru utilizarea Ivermec pentru pisici sunt foarte simple. Apoi vom afla cu siguranță cum să dați acest medicament animalului dvs. de companie în mod corespunzător, cu toate acestea, trebuie să ne amintim că trebuie utilizat numai cu permisiunea unui specialist și, respectând toate cerințele specificate în instrucțiuni.

Ivermek poate fi prescris de un medic veterinar sub formă de injecții, soluții, spray și chiar gel.

Medicamentul este sub forma unei soluții injectabile. Este transparent și inodor. Această soluție poate fi produsă atât în ​​sticle de sticlă, cât și de plastic. În ceea ce privește volumul, sticlele sunt de la 1 la 100 ml..

Pulverizarea are alte volume și doze de aplicare. Merge de la 25 la 350 ml.

Pentru tratamentul puricilor și căpușelor, Ivermek este cel mai potrivit sub formă de gel, care are o culoare galben deschis și este disponibil într-un tub de unică folosință. Gelul are o doză de 2 până la 50 ml.

După cum sa menționat mai sus, medicamentul este un agent antiparazitar. Conține ivermectină, care promovează producerea unui neurotransmițător inhibitor, care la rândul său provoacă paralizie și moartea helminților. În plus, particularitatea acestui medicament constă în faptul că distruge nu numai adulții, ci și larvele acestora.. Instrucțiunile pentru Ivermek spun că vă va ajuta să faceți față cu gadflies subcutanat sau gastric, căpușe și păduchi..

Acest medicament este absorbit rapid la locul injectării și se răspândește rapid în corpul pisicii. Efectul său durează aproximativ două săptămâni. Acest medicament este excretat din corpul animalului împreună cu urina, iar la femelele care alăptează chiar și cu lapte, motiv pentru care, conform instrucțiunilor, nu se recomandă administrarea pisicilor însărcinate.

Termeni de utilizare

Doar un examen veterinar face posibilă stabilirea diagnosticului corect pentru o pisică și determinarea tratamentului necesar. Specialistul va prescrie tipul de medicament care va fi mai eficient în combaterea acestui sau a acelui tip de parazit.

Injecțiile Ivermek pentru pisici se efectuează în conformitate cu regulile de asepsie. În funcție de forma de eliberare, se utilizează o doză diferită de medicament.

În primul rând, să ne dăm seama cum să folosim spray-ul corect. Se recomandă utilizarea acestuia numai în încăperi bine aerisite sau în aer liber. De asemenea, atunci când pulverizați conform instrucțiunilor, pulverizarea trebuie să fie la o distanță de aproximativ 20 cm de pisică. În ceea ce privește dozarea, spray-ul se aplică nu mai mult de 0,2 ml la 1 kg din greutatea pisicii, dar este necesar să se acopere întreaga zonă afectată. Frecvența utilizării sprayului ajunge de 3-4 ori pe zi, cu un interval de 3 până la 5 zile.

Acum să ne ocupăm de injecții. Instrucțiunea spune că este necesar să înțepați o pisică cu medicament Ivermek fie la greabăn, fie în zona coapsei.. Injecțiile se fac folosind o seringă de insulină, preîncălzind soluția la temperatura camerei. Doza de Ivermec în acest caz este calculată la 0,1 ml per 1 kg.. Pentru tratament, este necesar să se facă mai multe injecții intramusculare cu un interval de cel puțin 1 săptămână. În scop profilactic, conform instrucțiunilor, pisica va avea nevoie doar de o injecție pentru un an, ceea ce se face de obicei în primăvară.

În cele din urmă, luați în considerare aplicarea gelului și dozarea acestuia. Înainte de a aplica produsul, ar trebui să curățați zona afectată. Asigurați-vă că haina este curată și fără grămezi și îndepărtați orice crustă uscată. După aceea, gelul se aplică într-un strat subțire pe pielea pisicii la o rată de 0,3 ml pe 1 kg. Această procedură se efectuează la pisică de 3-4 ori pe zi. Este necesar să monitorizați animalul de companie, astfel încât acesta să nu se lingă singur, cel puțin în prima jumătate de oră. Acest lucru va face tratamentul mai eficient. Dacă ți se pare greu să-ți urmărești agitația, atunci pentru o vreme poți pune un guler special pe pisică, care va limita acțiunile animalului tău de companie și va împiedica gelul să se lingă de piele. Această utilizare a medicamentului durează de la 3 la 10 zile, în funcție de gravitatea bolii..

Efecte secundare

Unele pisici au hipersensibilitate la acest medicament. Din cauza a ceea ce animalul dvs. poate suferi de urinare frecventă, mișcări intestinale, salivație excesivă, iar animalul poate fi foarte agitat. Pentru aceste indicații, este mai bine să încetați să luați medicamentul..

Avantajele instrumentului

Ivermek s-a impus ca un medicament excelent în lupta dificilă împotriva diferitelor tipuri de paraziți. Un spectru atât de larg de acțiune al medicamentului nu este disponibil în multe medicamente care vizează combaterea paraziților..

De asemenea, are o mulțime de caracteristici pozitive care intră în descrierea medicamentului, pe care ar trebui să le acordați atenție atunci când alegeți un remediu pentru helminți.. Cele mai elementare dintre ele includ faptul că:

  • Ivermek nu are niciun miros, prin urmare nu vă va speria pisica;
  • dacă utilizați gelul pentru a lupta împotriva paraziților, iar animalul începe să se lingă singur și medicamentul ajunge în stomac, atunci acest lucru nu îl va afecta;
  • medicamentul are un preț scăzut;
  • este absorbit rapid în fluxul sanguin și se răspândește în tot corpul;
  • datorită compoziției speciale, puteți intepa pisica cu medicamentul Ivermek fără a-i provoca durere;
  • gelul conține gheață și pantenol, indicate în instrucțiuni, care ameliorează durerea la o pisică;
  • are diferite forme de eliberare. Prin urmare, puteți alege oricare dintre cele mai convenabile pentru dvs. și animalul dvs. de companie..

Contraindicații pentru utilizare

Deși medicamentul nu reprezintă o mare amenințare pentru corpul pisicii, există încă mai multe contraindicații pentru utilizarea Ivermec. Acest medicament este interzis să dea:

  • Pisicile însărcinate.
  • Pentru animalele aflate în perioada de reabilitare după naștere.
  • Animale de companie care sunt grav slăbite sau infectate cu un virus.

Unicitatea drogului

Ivermek se distinge prin versatilitate, deoarece poate face față diferiților paraziți care dăunează câinilor, păsărilor și chiar porcilor și bovinelor. Cu toate acestea, atunci când utilizați Ivermek, ar trebui să aveți grijă când vine vorba de păsări și porci. Deci, instrucțiunea spune că este interzisă administrarea medicamentului în straturi cu 2 săptămâni înainte de ouat, iar carnea lor nu este recomandată să fie consumată până la trecerea a 9 zile după ce pasărea a mâncat Ivermek. În ceea ce privește carnea de vite, de asemenea, nu este recomandat să o consumați timp de 28 de zile după utilizarea acestui medicament.

Ivermek este depozitat la o temperatură mai mică de 25 de grade. De asemenea, nu permiteți căderea soarelui asupra acestui medicament. Și ascunde-l departe de pisica ta, astfel încât să nu se joace cu ea și, din greșeală, supradozează cu acest medicament..

Și amintiți-vă, un produs și un tratament medical corect selectat a început la timp sau măsurile preventive luate nu numai că vor îmbunătăți starea de sănătate a animalului dvs. cu mustață, ci chiar îi vor salva viața..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului ivermec pentru pisici