Cum să dai o lovitură unei pisici? Prezentare generală a metodelor

Tratarea unei pisici este întotdeauna stresantă atât pentru proprietar, cât și pentru pacientul cu baleen. Călătoriile zilnice la clinică sau vizitele la domiciliu ale medicului nu îmbunătățesc mediul. Dacă proprietarul știe să facă o injecție, nu este necesar să transportați un animal de companie bolnav. Cu toate acestea, este extrem de important să faceți mai întâi un examen, să stabiliți cauza bolii, să cumpărați exact acele medicamente care au fost prescrise de medicul veterinar curant și abia apoi să începeți tratamentul!

Recomandări generale

Înainte de a afla cum să injectați corect, ar trebui să vă familiarizați cu măsurile de siguranță:
  • citiți cu atenție adnotarea preparatului: termen de valabilitate, condiții de depozitare, efecte secundare;
  • dacă sunt prescrise mai multe medicamente, scrieți următoarele informații pe foaie: doza exactă, durata cursului, timpul de injecție recomandat de medic. Notați cum trebuie să faceți injecția - intramuscular sau subcutanat. Lipiți slipul pe frigider. Nu acționa din memorie! Confuzând doza sau calea de administrare, vă puteți răni grav animalul;
  • pregătește o farfurie pe care va trebui să așezi seringi și fiole. Recipientul trebuie turnat cu apă clocotită înainte de fiecare utilizare;
  • înainte de a utiliza seringa, verificați integritatea ambalajului, deschideți blisterul din partea laterală a pistonului, puneți acul pe piston fără a scoate capacul de pe acesta;
  • înainte de injectarea medicamentului, seringa trebuie ridicată cu acul în sus și bătută cu degetul pe cilindru. Bulele de aer plutitoare trebuie eliberate prin apăsarea pistonului;
  • atunci când injectați o pisică intramuscular sau într-un alt mod, este necesar să introduceți acul brusc și să-l fixați într-o poziție. Cele mai mici vibrații ale acului în interiorul țesuturilor duc la deteriorarea care provoacă durere;
  • nu depozitați fiole deschise;
  • nu folosiți niciodată aceeași seringă de două ori.

Ce seringă să alegi?

Seringile de insulină sunt utilizate pentru a administra o doză mică de medicament. Dacă se va injecta un volum mare de soluție salină sau medicament, se folosesc seringi convenționale, dar acul este introdus doar 1-1,5 cm în mușchi sau sub piele. Seringile la un preț redus sunt mai puțin fiabile: ace se rup mai des, ascuțirea acelor nu este foarte precisă, pistonul se lipeste și „dansează” dintr-o parte în alta. Se recomandă utilizarea seringilor cu trei componente: pistonul este echipat cu o bandă elastică care ajută la injectarea lină a medicamentului, ceea ce înseamnă că injecția va fi mai puțin dureroasă.

Injecție intravenoasă

Deoarece este foarte dificil să se administreze o injecție IV, este mai înțelept să lăsați această manipulare profesioniștilor. În cazurile severe, medicul veterinar va lăsa un cateter fix în venă prin care puteți injecta singur medicamentul.

Injecție intramusculară

Înainte de a face injecția, trebuie să liniștiți animalul de companie. Nu trebuie să o înveliți imediat într-o pătură, să o apucați și să o trageți în pat, să o reparați aproximativ - cu cât manipulările sunt mai jenante, cu atât pisica rezistă mai mult.
Majoritatea animalelor tolerează injecțiile din punct de vedere stoic. Pisicile nervoase și neîncrezătoare sunt speriate și predispuse la agresiune - acestea sunt animalele de companie care ar trebui reparate. În timpul injecției, pisica nu trebuie să se miște, altfel acul se va îndoi sau se va rupe.
Pentru a face o injecție, trebuie să puneți animalul de companie pe o suprafață plană, astfel încât capul să fie în stânga (pentru dreptaci). Punem mâna stângă sub coapsă, astfel încât mușchiul să stea pe degete. Cu degetul mare fixăm coapsa în mână. Simțim osul femural, în dreapta căruia se află un mușchi mare, care se rostogolește sub braț. Locul ideal pentru o puncție este aproximativ mijlocul dintre articulațiile șoldului și cotului. Cu mâna dreaptă, introduceți brusc și încrezător acul la un unghi de 90 °. Trebuie să apăsați pistonul ușor și lin, fără a încerca să injectați medicamentul cât mai repede posibil. Acul este îndepărtat printr-o mișcare rapidă fără a schimba unghiul de înclinare.
O injecție este coapsa stângă, a doua este dreapta. Este necesară alternarea pentru a evita provocarea durerii inutile pisicii..

Injecție subcutanată

În primul rând, evaluați grosimea pielii la greabăn. Acul trebuie să treacă prin piele, dar să nu atingă mușchiul. Cu cât pisica este mai subțire, cu atât este mai mică adâncimea puncției. Trebuie să fii mai atent cu pisicile mari - acul trebuie să treacă prin stratul gros de grăsime, ajungând direct sub piele.
Manipularea este destul de simplă. Trebuie să stați sau să așezați pisica pe o suprafață plană, cu spatele sau partea laterală spre dvs. Apoi, cu mâna stângă, trageți ușor pielea de gât sau de omoplați, apucând cu degetele un pli de piele - de parcă o pisică mamă este pe cale să transfere un pisoi. Acul este introdus de-a lungul pliului, paralel cu coloana vertebrală. După ce se asigură că acul se află sub piele și nu iese de cealaltă parte, încep să injecteze medicamentul.
Dezinfectați locul injectării numai dacă pisica este fără păr. Pentru a curăța pielea sfinxului din zona injecției, utilizați șervețele alcoolice.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai o lovitură unei pisici? Prezentare generală a metodelor