Cum să coaseți și să puneți o pătură pentru o pisică

PăturăDacă pisica dvs. nu s-a confruntat cu necesitatea unei intervenții chirurgicale, atunci cel mai probabil nu știți ce este un pansament sau o pătură postoperatorie. În același timp, în fiecare zi procedura de sterilizare a prădătorilor mici devine din ce în ce mai relevantă, așa că este posibil ca mai devreme sau mai târziu mulți proprietari să se confrunte cu problema alegerii unor astfel de haine, deși acest lucru se întâmplă dacă nu doriți doar să vă izolați animalul de companie sau să coaseți haine interesante există diferite tipuri de pături).

Pe scurt despre programare

Nu vom lua în considerare opțiunile pentru „hainele” menționate doar ca o completare interesantă a imaginii unui animal de companie, deși în unele cazuri pătura este cu adevărat necesară în scopuri practice (de exemplu, pentru încălzirea pisicilor și pisicilor cu părul scurt sau fără păr).

Îmbrăcămintea este extrem de dorită și necesară iarna Peterbald și Sphynx canadian.
Cel mai adesea, acest element al garderobei unei pisici este folosit pentru a proteja cusătura postoperatorie de murdărie, agenți patogeni, ciuperci și chiar limba animalului în sine, care se străduiește să lingă rana. Inflamarea suturii este una dintre cele mai importante complicații după intervenția chirurgicală, deci nu ar trebui să o riscați.

Creat pe bază de țesătură și purtat pe pisică imediat după procedură, bandajul va bloca orice acces la suturi și va facilita strângerea lor rapidă. În multe clinici private, este administrat fiecărui animal operat fără taxe suplimentare, dar chiar dacă acest lucru nu se întâmplă, puteți cumpăra o pătură în orice magazin specializat cu un sortiment mare de bunuri similare sau, în cazuri extreme, să o coaseți singur.Pătură

Important! Înainte de a căuta un bandaj postoperator sau de a-l face singur, consultați medicul veterinar dacă este necesar să îl utilizați, deoarece astăzi există multe tehnologii de sutură, după care pătura nu este necesară sau chiar poate dăuna..

Criterii de selecție și tipuri de pături

În magazinele moderne pentru animale de companie există un număr imens de diverse pături pentru pisici, care sunt proiectate nu numai pentru a proteja cusătura după aceeași sterilizare, ci și pentru a încălzi animalul sau pentru a vă proteja mobilierul de produsele metabolice din corpul său (de exemplu, se știe că sfinxuri poate transpira mult, lăsând dungi sau pete neplăcute pe mobilierul de casă).

Atunci când alegeți oricare dintre opțiunile de mai sus, asigurați-vă că este realizat numai din materiale naturale și plăcute pentru corp, altfel nu poate fi exclusă posibilitatea iritării pielii animalului de companie..

În ceea ce privește pătura postoperatorie (să o numim „medicală”), este de obicei confecționată dintr-o țesătură densă de bumbac, cu margini bine prelucrate, iar aceasta, trebuie să spun, este cea mai reușită opțiune..Pătură

Este important ca fiecare proprietar de pisică să știe despre fezabilitatea sterilizării și posibilele consecințe.

În forma clasică - Aceasta este o bucată dreptunghiulară de țesătură cu decupaje pentru labe și cravate la margini (sunt în total șapte: trei sunt în partea centrală, două sunt situate în spatele găurilor pentru labele din față și încă două sunt fixate perpendicular pe curelele situate în mijlocul păturii în zona sa din spate).

Alternativ, puteți achiziționa un astfel de bandaj nu cu corzi, ci cu Velcro, ceea ce face mult mai convenabil fixarea pe pisică ajustând lungimea dorită. Adevărat, o astfel de pătură va costa mai mult.

Aproape toate astfel de produse au dimensiuni similare, dar, în orice caz, dacă este posibil, este mai bine să verificați dacă va interfera cu animalul de companie care merge la toaletă sau doar se deplasează liber prin casă. Acest lucru se poate face înainte de operație, pur și simplu încercând modelul selectat.Pătură

Coase sau DIY

Cele mai simple pături pentru pisici sunt relativ ieftine, dar dacă doriți să economisiți bani suplimentari, atunci să faceți un bandaj cu propriile mâini nu va fi dificil. Tot ce aveți nevoie este o bucată dreptunghiulară de țesătură naturală (puteți lua bumbac gros sau o bicicletă), măsurători de la animalul dvs. de companie și ceva timp liber.

Această opțiune este uneori chiar mai preferabilă, deoarece vă permite să creați un bandaj adecvat special pentru animalul dvs. de companie, care nu va interfera cu el..

Important! Lungimea segmentului selectat ar trebui să se potrivească cu lungimea spatelui pisicii, iar lățimea ar trebui să fie suficientă pentru a înconjura complet abdomenul.
Dacă nu există o mașină de cusut la îndemână, atunci bucata de pânză selectată (dacă îndeplinește cerința de mai sus) poate fi pur și simplu pliată în jumătate și găurile pentru labe pot fi făcute în locurile potrivite. Cravatele la pătură pot fi, de asemenea, cusute manual, respectând strict schema locației lor pentru confortul animalului.Pătură

Pătură pentru o pisică: instrucțiuni DIY

Dacă nu sunteți mulțumit de opțiunea simplă descrisă pentru crearea unui bandaj, atunci puteți merge mai departe și puteți coase o pătură conform tuturor regulilor: începând cu luarea măsurătorilor și modelelor exacte și terminând cu crearea unui produs folosind o mașină de cusut.

Cum se face un model

Cusutul oricărui produs începe cu luarea exactă a măsurătorilor, în acest caz din măsurători ale părților corpului animalului tău de blană. Această etapă ar trebui luată cu toată responsabilitatea, deoarece chiar și o mică eroare în măsurare poate face bandajul finit foarte incomod și ineficient.

În primul rând, ar trebui să vă intereseze lungimea exactă a corpului animalului de companie (măsurată de la baza gâtului până la coadă), distanța de la față la picioarele din spate de-a lungul burții, circumferința fiecărui picioare și coadă, volumul pieptului.

După sterilizare, pisica ta va avea nevoie îngrijire specială și mâncare specială.
După ce ați primit toate aceste date, puteți lua o foaie de hârtie pergament și puteți trece la model. De obicei, prevede marcarea și tăierea găurilor pentru labe, în conformitate cu măsurătorile obținute, dar poate fi realizată și simplu sub forma unui triunghi, cu o gaură pentru coadă în partea superioară. În acest caz, laturile lungi ale triunghiului vor fi folosite pentru a înfășura corpul de-a lungul liniei labelor, iar capetele țesăturii sunt înfășurate pur și simplu în jurul animalului. Astfel, rămâne doar să legați o pătură pe spate..PăturăAl doilea model posibil este considerat mai practic, deoarece prevede crearea de pasaje pentru membrele anterioare ale animalului de companie. Restul viitorului produs este distribuit uniform pentru cravate sau velcro.

O modificare și mai complexă a unei pături de casă se bazează pe crearea de găuri pentru cap și labe, dar în acest caz, atunci când utilizați un bandaj, trebuie să vă asigurați că blana nu este ciupită, pisica este confortabilă și nu există un impact mare asupra diafragmei (nu pot fi probleme de respirație nu ar trebui).

Indiferent de modul în care decideți să transferați măsurătorile luate la model, asigurați-vă că faceți alocațiile necesare pentru coaserea marginilor.

Știați? Vânătorii de șoareci, doar o pisică economisește aproximativ 10 tone de cereale pe an, prin urmare, în Anglia, aceste animale sunt folosite special pentru a păzi depozitele de alimente și chiar bibliotecile. În Austria, după câțiva ani de serviciu, animalele de companie au dreptul la o indemnizație pe viață sub formă de alimente (carne, lapte și bulion).
Pătură

Decupează detaliile

Pătura poate fi cu un singur strat, cu două straturi sau chiar cu trei straturi, ceea ce îl va ajuta să o facă mai groasă și mai durabilă. Atunci când alegeți un material, este mai bine să acordați preferință opțiunilor naturale și dense care nu se sfărâmă, care pot rezista ghearelor animalului de companie și, în același timp, vor permite trecerea aerului către corp.

De îndată ce aveți o astfel de țesătură, puteți transfera modelul pe ea și fixați hârtia cu știfturi, începeți să tăiați (nu uitați să salvați cotele). Într-o comandă suplimentară, conturați țesătura pentru șirurile păturii. De obicei, au nevoie de cel puțin cinci sau chiar șapte perechi: pentru gât, picioare din față, în mijlocul corpului și în fața picioarelor din spate. Produsul cu cravate este considerat meritat cel mai practic și cel mai ușor de creat..

afla cum să faci o casă, jucării, Post de zgâriere pisică DIY.

Cusut corect

Mulți proprietari au apreciat avantajele benzii multistrat utilizate pentru pisici după sterilizare. Efectuarea cu propriile mâini va fi puțin mai dificilă decât una, dar merită. PăturăStratul superior este rezistent la umezeală și decorativ, cel din mijloc poate fi încălzitor (dacă, de exemplu, o pisică locuiește pe stradă), iar cel interior trebuie să fie din material moale și plăcut (flanela sau tricotajele sunt cele mai bune în aceste scopuri).

Marginile păturii și șirurile trebuie să fie cusute de-a lungul marginii, altfel ar putea să iasă în viitor.

Important! Lăsați curelele de legătură cât mai mult posibil, acestea pot fi scurtate ușor în timpul montării propriu-zise.
Când coaseți, determinați imediat locul labei, pentru a nu vă deranja încă o dată animalul de companie cu accesoriul. Dacă, după operație, există încă răni pe stomac, atunci sub bandaj va trebui să puneți suplimentar un strat de bandaj pliat de mai multe ori.

Una dintre cele mai importante sarcini atunci când coaseți o pătură este plasarea corectă a cravatelor, așa cum am menționat mai devreme. Cu ajutorul lor, puteți ajusta dimensiunea bandajului la parametrii pisicii dvs., astfel încât să fie confortabil pentru ea să fie în ea în timpul oricărei activități..Pătură

Cum să îmbraci un bandaj corect

Tăierea corectă și croirea păturii reprezintă doar jumătate din succes, iar cealaltă jumătate constă în utilizarea sa optimă. Desigur, cu un design atât de simplu, nu trebuie să vă gândiți mult timp cum să-l legați pe o pisică, dar nu ar trebui să uitați de unele dintre nuanțele acestei chestiuni simple..

Deci, dacă strângeți strâns cravatele, atunci suturile postoperatorii se vor vindeca mai mult, în timp ce, dacă cravatele sunt slăbite, se pot freca atunci când animalul se mișcă (este probabil ca pisica să încerce să scoată haine incomode).

afla care pisici au nevoie de haine și când.
Procesul de a pune corect bandajul este după cum urmează:

  • Așezați produsul finit cu atenție și îndreptați toate cravatele pe el.
  • Așezați animalul de companie deasupra și fixați partea din față a păturii cu panglici (în zona capului și a picioarelor din față).
  • Legați curelele din spate în perechi și legați-le în zona pelviană. Terminat.
Pătură

Dacă, dintr-un anumit motiv, o astfel de opțiune este incomodă pentru dvs., atunci secvența acțiunilor efectuate poate fi diferită, mai ales că mult în această privință depinde de tăierea produsului.

În cele din urmă, urmăriți-vă animalul în timp ce vă deplasați prin casă. Dacă animalul este complet calm și nu încearcă să scape de bandaj, atunci ai făcut totul bine.

Nu este nevoie să scoateți în permanență și să puneți din nou pătura și, dacă trebuie să procesați o cusătură, trebuie doar să dezlegați mai multe panglici situate în partea din spate a corpului animalului de companie..

Știați? Proprietarii de animale de companie au cu 30% mai puține șanse de a dezvolta un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei care nu au acasă aceste creaturi drăguțe și pufoase..

Un mod interesant: cum să faci o pătură dintr-o șosetă

În ciuda faptului că toate opțiunile descrise pentru o pătură de casă nu sunt deja complicate, există un proces și mai simplu pentru crearea unui bandaj postoperator. PăturăÎn acest caz, veți avea nevoie de o șosetă obișnuită, deși principalul lucru este că se întinde bine și puțin timp pentru a crea o astfel de pătură „șosetă” în conformitate cu următorul scenariu:

  • pliați șoseta astfel încât călcâiul să fie deasupra, ușor deprimat în partea principală;
  • faceți un pas înapoi de la partea de la picior a produsului 1,5-2 cm și tăiați marginea;
  • acum, din partea elasticului, trebuie să faceți găuri pentru labe, tăind pur și simplu bucăți de țesătură de aproximativ cinci centimetri lungime pe laturi, de-a lungul liniei de pliere (elasticul șosetei în sine ar trebui să rămână intact pe toate părțile);
  • același lucru trebuie făcut și pe cealaltă parte, retrăgându-se de la marginea fostului picioare aproximativ trei centimetri (dacă faceți găuri pentru labe fără indentare, pisica le va rupe rapid până la capăt);
  • după ce ați întins șoseta, cu călcâiul în sus, obțineți o pătură complet închisă pe toate părțile, cu găuri pentru labe, rămâne doar să încercați produsul finit, începând să-l puneți din partea capului.
Dacă alegeți acest mod particular, cel mai puțin costisitor mod de a crea un bandaj, atunci acordați preferință șosetelor pentru bărbați și bine întinse, altfel va trebui să suferiți mult timp pentru a îmbrăca animalul.
Fii atent la pisica ta - pierderea poftei de mâncare, rupere, pete chele, miau - pot fi semne de probleme de sănătate.
După cum puteți vedea, nu are întotdeauna sens să cumpărați produse finite și, chiar dacă pătura aleasă este ieftină, este întotdeauna frumos să economisiți bani..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să coaseți și să puneți o pătură pentru o pisică