De unde știi dacă o pisică este bolnavă?

Pisicile noastre ne dau uneori „surprize”. Mai des este ceva amabil, de exemplu, dragoste și devotament, momente amuzante și emoționante. Dar se întâmplă ca surprizele să nu fie foarte plăcute. Și suntem pierduți în presupuneri: ce este cu animalul nostru de companie? Prin urmare, merită să știți exact cum să înțelegeți că o pisică este bolnavă pentru a vă ajuta animalul dacă este necesar și a reduce la minimum consecințele..

 • Care sunt simptomele care indică faptul că pisica este bolnavă? Ce să cauți și ce să ignori?
 • Care ar trebui să fie primele acțiuni ale proprietarului, a cărui pisică este bolnavă? Cum să înțelegeți ce ajutor este necesar?
 • Dumneavoastră puteți face față problemei sau este timpul să duceți pisica la clinica veterinară, astfel încât un medic cu experiență să poată face un diagnostic precis și să prescrie un tratament?

Și este foarte important să obțineți rapid răspunsuri la toate întrebările, astfel încât să nu vă faceți griji în zadar și, dacă este necesar, să vă salvați pisica.

Semne puternice că ceva nu este în regulă cu animalul de companie

Există simptome indicative ale faptului că o pisică s-a îmbolnăvit, dar există unele care trebuie să fie cercetate într-un context general și să nu se grăbească la concluzii.

Semnele evidente includ:

 1. Pierderea poftei de mâncare;
 2. Pierderea jocului;
 3. Comportamentul agresiv al pisicii;
 4. Anxietate și anxietate în modul în care se comportă pisica;
 5. O schimbare bruscă a dispoziției animalului;
 6. Dintr-un motiv necunoscut, pisica începe să meargă nu pe oliță, ci să se cacă în locuri greșite;
 7. Pisicuța se închide și te evită;
 8. Gusturile se schimbă și unele reguli nutriționale sunt ignorate;
 9. Incapabil să ridice, să mângâie sau să atingă pisica, începe imediat să țipe.

Desigur, este imposibil să enumerăm totul. Există trei domenii principale: atitudinea față de mâncare, atitudinea față de proprietar și comportamentul neobișnuit al pisicii. Și semnele în sine pot fi fie una dintre cele de mai sus, fie mai multe.

Pentru a înțelege mai bine acești factori, merită să vorbim despre ei mai detaliat..

Pierderea poftei de mâncare. Dacă pisica nu este bolnavă, pofta de mâncare va fi întotdeauna bună. De aceea, pierderea poftei de mâncare este numită ca un semn important că trebuie să te uiți cu atenție la blană. Acesta poate fi un fenomen temporar, cauzat de o creștere a hormonilor sau de o ușoară reacție alergică.. Apoi vă puteți deplasa în două direcții:

 • Efectuați un mic experiment: o pisică sănătoasă nu va refuza niciodată cea mai preferată delicatese. Oferă-i pisicii tale felul său preferat;
 • Așteptați o zi sau două și urmăriți. În această perioadă, oricare ar fi motivul refuzului de a mânca, fie dispare, fie se manifestă mai clar.

Pierderea jocului. Dacă pisica în sine este calmă și a fost întotdeauna așa, atunci este imposibil să se stabilească dacă este bolnav prin faptul că nu se joacă, nu sare pe mobilă sau urmărește jucăriile. Dar acest semn va spune multe dacă pisica a arătat întotdeauna vioiciune a caracterului său. Indiferența ei față de jocuri va indica faptul că i se întâmplă ceva rău..

Comportamentul agresiv al pisicii. O pisică domestică nu trebuie să fie agresivă în niciun caz. Singurele excepții sunt acele animale care au fost aduse recent în casă, poate chiar ridicate pe stradă, unde pisica a suferit mult. Dar, în timp, memoria tuturor lucrurilor rele ar trebui să fie netezită. Și, dacă pisica nu are boli, nici fizice, nici emoționale, nici psihice, nu poate manifesta agresivitate, pur și simplu nu ar trebui să aibă un motiv pentru asta..

Anxietate și anxietate în modul în care se comportă pisica. Însuși comportamentul animalului de companie ar trebui să alerteze proprietarul. După ce a observat timp de o zi sau două și s-a asigurat că pisica nu-și găsește un loc, este îngrijorat de unii factori externi sau interni, trebuie să solicitați ajutorul unei clinici veterinare..

O schimbare bruscă a dispoziției animalului. Puteți înțelege, de asemenea, că o pisică este bolnavă de dispoziția sa. Pisicile sunt reținute de natură. Dacă starea lor de spirit trece, atunci trebuie să aflați urgent ce se întâmplă cu animalul..

Dintr-un motiv necunoscut, pisica nu începe să meargă la olita, ci se cacă în locuri greșite. Probabil, acest lucru se poate întâmpla la majoritatea pisicilor. Înseamnă asta că sunt bolnavi? Nu. Dacă după un timp scurt totul revine la locul său. Dar o schimbare bruscă a obiceiurilor, care rămâne mult timp în viața unei pisici, poate indica faptul că pisica este bolnavă..

Pisicuța se închide și te evită. Dacă până acum relația ta cu animalul tău de companie a fost prietenoasă și apoi s-a întâmplat brusc ceva care schimbă comportamentul și atitudinea animalului tău față de tine, atunci este timpul să faci ceva: caută răspunsuri de la un medic, pe forumuri veterinare sau printre alți proprietari această fericire pufoasă.

Gusturile se schimbă și unele reguli nutriționale sunt ignorate. Cel mai recent, pisica a preferat o masă, iar acum nici măcar nu se uită la ea.. Sau, ea a început să-și sară în mod regulat masa de dimineață. Sau, o altă situație, dacă pufosul câștigă rapid în greutate sau îl pierde din motive necunoscute.

Este imposibil să ridici o pisică, un animal de companie sau să atingi, ea începe imediat să țipe. Luați orice strigăt de animal ca o cerere de ajutor. Doare și vorbește despre asta.

Ce poți face singur și când ai nevoie de ajutorul medicilor

Este posibil pentru tine să înțelegi ce s-a întâmplat cu pisica? Există motive de îngrijorare? Animalul suferă de vreo boală? În unele cazuri, acest lucru este real, dar nu întotdeauna. Prin urmare, merită să observăm comportamentul pisicii, apetitul său și acele trăsături pe care le are..

De exemplu, îi este greu să înghită sau, a început să stea mult timp pe oală și fără rezultat. În aceste cazuri, înainte de a acorda primul ajutor, de exemplu, a vă grăbi să clismați o pisică, trebuie să fiți siguri că nu faceți rău sau nu agravați boala..

Nu este nevoie să așteptați ca boala să progreseze. Dacă există motive clare de îngrijorare în comportamentul animalului, merită să luați pisica bolnavă la medicul veterinar, astfel încât acesta să o poată examina și să ajute la rezolvarea problemei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De unde știi dacă o pisică este bolnavă?