Cum să îngropi în mod corespunzător o pisică fără a încălca legea

Este necesar să poți avea grijă nu numai de animalul tău de companie, ci și să știi cum să-l petreci în ultima sa călătorie. Conform legislației Federației Ruse, cadavrul unui animal trebuie incinerat, deoarece înmormântarea acestuia va duce la poluarea apelor subterane. O încercare de a îngropa un animal într-un oraș poate duce chiar la o amendă substanțială. În plus, este necesar să se ia în considerare disconfortul psihologic al proprietarului pisicii sau pisicii..

1 Cum să vă pregătiți

Când îngropați un animal de companie, merită să întrebați despre interdicțiile locale și apoi să alegeți un loc de înmormântare, un sicriu și o piatră funerară. Acțiunile se reduc la plasarea animalului de companie într-un sicriu, săparea unei găuri și, în cele din urmă, decorarea mormântului cu decorațiuni. Acordarea atenției la aceste detalii va face din punct de vedere psihologic mai ușor să vă luați rămas bun de la animalul dvs. de companie..

Ar trebui să se ia în considerare cât de ușor este pentru proprietarul unui animal de companie să-și revină din stres.. Termenul acceptabil teoretic pentru încetarea suferinței pentru un animal decedat este de aproximativ un an. Dacă o persoană, ținând cont de experiența din trecut, o astfel de perioadă durează mai mult, atunci este mai bine să refuzați ideea îngropării animalului de companie însuși.

Înmormântarea trebuie să fie efectuată cel târziu la 24 de ore după moartea animalului de companie. Dacă termenul limită este întârziat, va fi mult mai dificil să experimentați evenimentul. O importanță deosebită este momentul în care înmormântarea are loc după operație, tratament prelungit sau în timpul sezonului estival..

1.1 Condiții meteo

Dificultăți sunt posibile dacă condițiile sezoniere și meteorologice sunt inadecvate: pentru o înmormântare este necesară o groapă cu o adâncime de 0,8 metri, care nu este ușor de organizat iarna sau în timpul ploii. Aprofundarea insuficientă poate provoca mirosul corpului pentru a atrage animalele sălbatice să sapă în pământ. Este recomandabil să acoperiți piatra funerară cu pietre, dar nu trebuie făcută vizibilă în special în locuri care nu sunt destinate înmormântării, pentru a nu atrage atenția nejustificată a oamenilor.

Dacă proprietarul animalului este împotriva incinerării, locul de înmormântare este curățat de zăpadă, pământul este tăiat cu un ferăstrău cu lanț și o adâncitură este excavată suplimentar cu o lopată.

Dacă nu este posibil să îngropi pisica imediat, poți recurge la ajutorul unui medic veterinar, cerându-i să salveze corpul animalului de companie. Dacă trebuie să așteptați câteva zile, este permisă depozitarea corpului într-un recipient din polistiren expandat umplut cu gheață.

1.2 Auto-eliminare

Dacă se ia o decizie de îngropare a animalului pe teritoriul unei case private, puteți alege un loc unde pisicii îi plăcea să se joace și să se odihnească. O zonă retrasă care nu este folosită pentru plantarea legumelor și nu este aleasă de locuitori este potrivită, astfel încât oamenii care nu sunt inițiați în ritual să nu calce înmormântarea, iar copiii să nu folosească locul pentru jocuri. Pentru procedura, vor fi necesare mănuși la atingerea corpului pisicii, un recipient, o frânghie pentru îmbrăcarea cutiei, dacă va fi folosită.

Se recomandă să turnați un strat de înălbitor în partea inferioară a recipientului, astfel încât substanțele nocive să nu emită în aer atunci când corpul se descompune, și apoi așezați în el articolele preferate ale animalului dvs. de companie. Pe o piatră mare, puteți scrie numele animalului și puteți planta o plantă sau un copac chiar pe mormânt.

2 Legislație și eliminare

Animalele de companie decedate nu pot fi îngropate în orașe, în parcuri, în curțile clădirilor de apartamente. Neglijarea acestui punct din legislație echivalează cu o încălcare administrativă și se pedepsește cu o amendă de 4-5 mii de ruble - există informații că în curând suma amenzii se va ridica la 10.000 de ruble. Mulți proprietari de animale nu au nicio idee despre astfel de interdicții, prin urmare, în timpul evenimentului de doliu, este posibil să fie posibilă o coliziune cu reprezentanții puterii executive sau o mulțime de spectatori curioși..

2.1 Locații acceptabile

Conform regulilor general acceptate, locurile de înmormântare acceptabile pentru animale sunt:

  • pajiști spațioase;
  • plantații forestiere;
  • zonă în afara limitelor orașului.

În toate aceste cazuri, înmormântarea este fezabilă fără costuri mari și încălcări ale legii..

Este recomandat să alegeți un loc în desișuri dese, printre copaci pereni. Este corect să efectuați această procedură seara pentru a evita atenția generală și complicațiile suplimentare..

Locurile care nu sunt interzise de lege includ cimitire special echipate. Dar nu fiecare oraș alocă terenuri pentru astfel de scopuri. Dacă autoritățile asigură un cimitir pentru animale de companie, atunci sunt implicate serviciile sanitare și rituale, prin urmare serviciul de înmormântare este plătit.

Când animalele de companie sunt îngropate într-un cimitir, proprietarul este obligat să plătească locul, incinerarea, înmormântarea și instalarea pietrei funerare. Înmormântarea numai a animalelor incinerate este permisă în conformitate cu standardele sanitare, având în vedere posibila prezență a infecției pisicii decedate și contaminarea solului de către apele subterane. Atunci când folosește serviciile unui serviciu funerar, proprietarul animalului nu încalcă legea și poate însoți în siguranță animalul de companie în ultima sa călătorie. Este permisă organizarea unei ceremonii cu participarea rudelor și prietenilor, decorarea mormântului cu o piatră funerară și flori.

Există cazuri de fraudă asociate cu înșelarea proprietarilor animalelor decedate, atunci când se prezintă ca angajați ai serviciului funerar, iau cadavrele animalelor de companie decedate și apoi le aruncă. Prin urmare, procedura ar trebui îngrijită personal contactând o instituție oficială.

2.2 Standarde sanitare

Conform standardelor sanitare, fiecare oraș prevede funcționarea unui crematoriu pentru animalele fără adăpost. Proprietarul pisicii decedate își dăruiește corpul serviciului public, ceea ce pentru mulți pare inacceptabil. În cazul incinerării generale, corpul este ars cu corpurile celorlalți, după care se elimină cenușa. În incinerarea individuală, un animal este ars, iar cenușa este predată proprietarului. Cenușa este plasată într-o urnă, care poate fi îngropată în afara orașului sau împrăștiată în vânt, ceea ce nu este întotdeauna legal: această acțiune este interzisă în locuri apropiate de corpurile de apă, mersul animalelor, ferme.

3 Forme de înmormântare

Când sunt îngropați într-o anumită zonă, sunt prevăzute recipiente speciale pentru a evita contaminarea solului. Unii oameni preferă să îngroape pisicile în cutii de carton, pătuțuri, prosoape, dacă nu există dorința sau capacitatea de a plăti sicriul. Cu toate acestea, există forme mult mai exotice de odihnă a animalelor..

3.1 Prelucrarea cenușii

Nu tendința acceptabilă a tuturor de a prelucra cenușa a apărut relativ recent în China: cenușa unui animal de companie decedat se transformă într-un produs mic, un accesoriu, care, datorită cererii, este adesea la îndemână. Atingând un obiect care are legătură directă cu un fost animal de companie, proprietarul poate accepta mai ușor pierderea acestuia. În același timp, psihologii sfătuiesc să facă contrariul: scoateți din vedere tot ceea ce ar aminti de un animal mort, pentru a nu mai experimenta emoții negative din nou

3.2 Cimitir virtual

Cimitirul virtual nu rezolvă problema înmormântării, dar păstrează perfect memoria iubitului tău prieten. Dacă vrei să-l vizitezi, poți oricând să mergi la pagina ta personală, unde sunt încărcate fotografii și videoclipuri dedicate lui. Accesul la mormântul virtual este deschis în orice moment al zilei.

De obicei, aceste pagini au forumuri în care proprietarii de animale de companie decedate au posibilitatea să discute și să se înveselească reciproc. Plata pentru utilizarea unui loc virtual este transferată în favoarea păstrării animalelor fără stăpân și a echipamentelor cimitirelor.

4 Nu este de dorit cum să-l îngropi

Unii oameni decid să-și îngroape animalul de companie pe un teren lângă casă. Dar ei nu țin cont de modul în care amărăciunea pierderii se va manifesta la vederea acestui loc în următoarele luni sau ani..

De fiecare dată când te uiți la acest loc, va trebui să experimentezi sentimente amare, amintindu-ți de iubitul tău prieten.

În plus, există pericolul de a vă împiedica de un cablu electric sau de o conductă de apă lângă casă - dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să opriți săparea și să vă mutați într-un alt loc.

De asemenea, nu ar trebui să folosiți un cimitir uman din mai multe motive. Unii sunt înclinați să creadă că aceasta este o manifestare a lipsei de respect pentru rudele decedate. În plus, există pericolul ca animalul îngropat să fie în curând dezgropat, deoarece este imposibil să se prevadă cu siguranță unde va fi săpat următorul mormânt. În plus, trebuie remarcat faptul că, conform părerii bisericii, animalelor le lipsește o conștiință și un suflet înalt, prin urmare nu au loc într-un cimitir uman..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să îngropi în mod corespunzător o pisică fără a încălca legea