Cum să știți dacă o pisică este însărcinată pe baza aspectului ei

Primele semne ale sarcinii la o pisică pot fi determinate după împerechere. Pentru a face acest lucru, proprietarul trebuie să respecte comportamentul animalului de companie. Ulterior, ar trebui să apară modificări ale aspectului animalului, care indică prezența viitoarelor pisoi. Semnele prin care puteți determina sarcina depind, de asemenea, de caracteristicile individuale ale animalului de companie și de apartenența sa la o anumită rasă..

1 Cum se determină sarcina după împerechere

Probabilitatea împerecherii cu succes pentru prima dată este mare dacă:

 • pisica are 6-7 luni, este absolut sănătoasă;
 • în momentul întâlnirii cu pisica avea deja 2 sau 3 estrus;
 • împerecherea a avut loc în a 4-a zi după debutul următorului est - în această perioadă pisica devine deosebit de atractivă pentru pisică.

Pentru a-ți asuma prezența sarcinii, trebuie să observi cum se comportă animalul acasă. De obicei, după împerecherea reușită, starea de spirit a pisicii se schimbă dramatic: arată liniștită, se rostogolește pe podea, ronțăie cu plăcere, devine calmă și afectuoasă, tratează bine pisica și îi permite să stea lângă ea.

2 Semne ulterioare

Faptul împerecherii nu garantează că pisica este însărcinată, deși acesta este rezultatul cel mai probabil. Proprietarul trebuie să-și observe cu atenție animalul de companie pentru a înțelege acest lucru și pentru a observa primele semne:

 1. 1. Schimbarea aspectului mameloanelor. Deja la 2 săptămâni după întâlnirea cu o pisică, acestea cresc în dimensiuni, capătă elasticitate, își schimbă culoarea din carne în roz strălucitor. Puțin mai târziu, un lichid care seamănă cu laptele poate să scurgă din ele.. DINoski se umflă și în timpul căldurii, așa că ar trebui să fii atent la al doilea semn.
 2. 2. Nu există descărcare din vagin, deși perioada următoarei călduri a venit deja.
 3. 3. Schimbare comportamentală: pisica nu cere o plimbare și nu emite sunete uterine caracteristice, ceea ce înseamnă că are nevoie de o pisică. Hormonii se fac simțiți: animalul necesită o atenție sporită asupra sa, există dorința de a-și echipa un cuib pentru sine și, după ce și-a transferat acolo jucăria preferată, „are grijă” de el.
 4. 4. La începutul celei de-a 3-a săptămâni de sarcină, pisica își pierde pofta de mâncare, care este asociată cu apariția toxicozei. Se poate manifesta ca slăbiciune, greață, somnolență. Acesta este un fenomen natural și inofensiv care dispare fără tratament după câteva zile, dar este un alt semn al sarcinii..
 5. 5. În a 4-a săptămână apetitul revine la animalul de companie: pisica mănâncă mult și se îngrașă. Se observă deja o burtă ușor mărită, care are o formă rotunjită caracteristică.

3 Am nevoie de o vizită la medicul veterinar

Chiar și prezența tuturor semnelor descrise mai sus nu este încă o dovadă a sarcinii, deoarece multe dintre ele pot fi prezente în diferite boli. Simptome precum apetitul slab și somnolența pot indica probleme digestive, iar creșterea în greutate poate semnala apariția obezității..

Nu trebuie să uităm de așa-numita sarcină falsă: pentru pisici aceasta este o întâmplare rară, dar posibilă. În această stare, toate semnele sunt prezente, inclusiv descărcarea mamelonului și creșterea abdominală, dar pisoii nu vor mai fi ulterior.

Numai un medic veterinar poate verifica presupunerile și pune un diagnostic final, deci este imperativ să-i arăți animalul de companie unui specialist. Este recomandabil să faceți acest lucru în a 3-a săptămână a sarcinii preconizate..

De obicei, medicul veterinar face următoarele teste:

 1. 1. Examinează burtica pisicii. Un medic cu experiență va determina prezența embrionilor într-o perioadă de 2 săptămâni.
 2. 2. Prescrie o scanare cu ultrasunete, care nu numai că va confirma faptul sarcinii, ci va face posibilă aflarea numărului de viitori pisici.
 3. 3. Pentru a clarifica diagnosticul și a identifica posibile patologii, medicul veterinar va trimite animalul pentru fluorografie. Procedura este absolut sigură atât pentru pisică, cât și pentru descendenții ei - cu condiția ca perioada de gestație să depășească 3 săptămâni.

4 Ce să nu faci

Pentru a nu face rău animalului dvs. de companie, dacă bănuiți că este gravidă, nu trebuie să îi administrați niciun medicament și să vă vaccinați fără a consulta mai întâi un medic veterinar. Nu este nevoie să încercați să diagnosticați singur starea simțind burta pisicii: acțiunile inepte pot duce la nașterea prematură și la moartea pisoiilor.

Animalul trebuie să aibă o dietă hrănitoare bogată în proteine ​​și calciu, dar nu trebuie supraalimentat. A fi supraponderal poate provoca o naștere dificilă.

Este necesar să protejați animalul de companie împotriva oricăror boli pe cât posibil, excluzând contactele sale cu pisicile de stradă și cu alte animale în condițiile unei sănătăți absolute despre care nu există certitudine..

Este important să oferiți aer proaspăt în cameră, să păstrați litiera curată și să spălați zilnic mâncarea și băuturile.

5 Sarcina la Sphynx

Comportamentul pisicii Sphynx se schimbă deja în primele zile de sarcină: este capricios, necesită afecțiune, dar prezintă o tendință spre singurătate. În căutarea unui colț retras unde se ascunde cu jucăria lui preferată.

Sfinși pisică însărcinată

Modificările puternice ale dispoziției sunt, de asemenea, caracteristice acestei rase: animalul începe să manifeste agresivitate fără un motiv aparent. Acest lucru se datorează senzațiilor neobișnuite pentru ea. După câteva zile, atacurile de iritare vor dispărea.

6 Caracteristici ale stării pisicii scoțiene

La pisicile din această rasă, sarcina durează în medie 65 de zile, în timp ce animalul nu provoacă mari probleme proprietarului său, dar trebuie amintit că burtica sa este foarte vulnerabilă în acest moment. Trebuie să-ți ridici animalul cu atenție, sprijinindu-l sub piept și fund, în niciun caz nu ar trebui să-l simți.

Ar trebui să se asigure că ea nu urcă pe mobilier înalt și nu sare de acolo. Jocurile distractive în aer liber sunt perfect acceptabile și bune pentru pisică.

Pisică scoțiană însărcinată

Dieta unei femei „scoțiene” însărcinate ar trebui să fie 50% carne - carne de vită sau de vițel. Pentru ea sunt utile și peștele fiert, ouăle, brânza de vaci, brânza. Pentru animalele din această rasă, constipația este caracteristică, pentru a le preveni, este necesar să se includă ulei vegetal și piure de sfeclă în meniu.

10% din pisicile scoțiene la 3-5 săptămâni de gestație sunt super fertile - capabile să fie reconcepute. Este posibil dacă prezența unei pisici provoacă apariția estrului la animalul de companie. În cazul împerecherii repetate, este posibilă dezvoltarea comună a embrionilor anteriori și ulteriori, ceea ce poate duce la avort spontan și poate dăuna grav animalului de companie. Pentru a evita astfel de complicații, contactul dintre pisici și pisici trebuie exclus..

7 Sarcina la o pisică britanică

Comportamentul pisicilor britanice însărcinate se schimbă dramatic la câteva zile după împerechere. Animalul de companie anterior mobil refuză jocurile excesiv de active, nu manifestă interesul de a merge pe jos în aer curat și ignoră complet reprezentanții sexului opus, deși estul este posibil în primele etape.

Pisică britanică însărcinată

Pisica preferă să se plimbe prin camere, să doarmă și să mănânce mult, îl mângâie pe proprietar și necesită o atenție sporită pentru sine. În a 3-a săptămână, toxicoza este posibilă, datorită căreia pofta de mâncare poate scădea în acest moment, dar după câteva zile starea animalului se va îmbunătăți.

„Britanicii” sunt predispuși la supraalimentare, deci ar trebui să controlați cu atenție cantitatea de alimente, altfel supraponderalitatea pisicii și dimensiunile prea mari ale viitoarelor pisoi vor interfera cu cursul normal al travaliului.

La animalele de companie însărcinate din această rasă, sfarcurile își schimbă de obicei în mod vizibil aspectul, crescând în dimensiune, devenind dure și capătă o culoare intensă roz și uneori roșie. Abdomenul este rotunjit la aproximativ a 5-a săptămână de gestație, dimensiunea sa, care poate fi utilizată pentru a estima numărul viitorilor copii, depinde în mare măsură de vârsta pisicii și de numărul nașterilor anterioare. Rareori sunt situațiile în care tinerii „britanici” poartă pentru prima dată un singur pisoi: în acest caz, creșterea abdomenului este aproape imperceptibilă.

Dacă se confirmă faptul sarcinii, este mai bine ca proprietarul să se pregătească din timp, astfel încât în ​​timpul nașterii să fie aproape de animalul său de companie, să o calmeze și, dacă este necesar, să ajute.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să știți dacă o pisică este însărcinată pe baza aspectului ei