Cum să recunoaștem rasa pisicilor: trăsături distinctive

Rase de pisiciConform celor mai recente date, există mai mult de o sută de rase de pisici în lume, iar această listă se completează din când în când..

În ciuda faptului că numărul predominant de pisici domestice aparține grupului de ieșire, mulți proprietari de pisici, ridicând un alt pisoi pe stradă sau luând de la crescătorie, încearcă să discearnă caracteristicile rasei din el și îi atribuie una sau alta origine.

Uneori crescătorii vă pot ajuta. Ei examinează animalul, emit un verdict cu privire la rasă și, dacă animalul dvs. de companie este într-adevăr un reprezentant al uneia dintre rasele oficiale, eliberează un certificat de începutul pedigree-ului în prima generație.

Astfel de animale pot fi utilizate pentru reproducere. Dacă nu aveți ocazia să vizitați crescătorii și doriți să cunoașteți rasa animalului dvs. de companie, încercați să urmați aceste sfaturi pentru a determina rasa.

Culoare

Atunci când determinați rasa unei pisici, în primul rând, acordați atenție trăsăturilor distinctive ale animalului, deoarece acestea sunt cele care disting o rasă de alta. Majoritatea pisicilor sunt construite într-un mod tipic - nu ca câinii, în care diversitatea rasei este determinată de diferența de înălțime, greutate, dimensiune și alți parametri.

Important! Nu există o diviziune clară în funcție de caracteristicile rasei la pisici, deoarece este aproape imposibil să se obțină o culoare uniformă și forme liniare, pe baza caracteristicilor geneticii lor. Există câțiva factori prin care un animal poate fi sacrificat pentru expunere sau reproducere, dar, în general, caracteristicile raselor sunt destul de neclare..
Există anumite grupuri în care animalele sunt împărțite în funcție de tipul de culoare a hainei.. Lână de culoare deschisă, cu semne de culoare închisă pe față, picioare și coadă, trimite animalul la grupul siamez. Rase de pisiciPoate fi siamez, balinez, thailandez, himalayan rase. Dintre pisicile rusești, acestea includ Neva Masquerade, foarte elegant datorită culorii sale punctate.

Palton închis la culoare cu șosete ușoare pe labe, vârful ușor al cozii și botul alb - destinul păpuși, Birmania și zăpadă shoo. Mai mult, lungimea părului lor variază de la scurt la mediu.

Pisici cu părul nisipos pur nu sunt atât de multe și nu va fi dificil să recunoaștem aceste rase, deoarece poate fi abisinian, havana maro, pisica somala și foarte grațioasă Tiffany.

Rar culoare albastru perlat împreună cu gri argintiu, se întâmplă în nibelungi, chartreuse, animale care aparțin Rasa albastră rusă și, desigur, fald scotian și drepturile scoțiene. Există o așa-numită culoare sălbatică.

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, ce rasă de pisici este cea mai inteligentă, cum să dai naștere unei pisici, ce înseamnă ronronatul pisicii și cum să faci jucării DIY pentru pisici.
Rase de pisiciUn laic poate confunda un astfel de animal de companie cu un non-pedigree, dar un ochi experimentat recunoaște felinele cu strămoși sălbatici în linii și pete haotice. Aceasta include pisicile Kuril, savana, pisici serengeti și Mau egiptean cu voci melodioase. Rasele bengaleze și pisicile siberiene sunt pictate în același mod..

Dimensiuni

Dimensiunea medie a acestor animale variază de la patru la șase kilograme, iar lungimea lor variază de la cincizeci la șaptezeci de centimetri. Coada adaugă încă treizeci de centimetri.

Abateri semnificative de la această normă vă vor ajuta să recunoașteți rapid rasa unei pisici, deoarece diferențele pot fi foarte semnificative. Remarcabil de mari, de la zece la cincisprezece kilograme, există bobtailuri cu cozile lor extrem de scurte și maine coons.

Animalele cu un pedigree sălbatic au un aspect masiv și foarte solid - acestea sunt pisici de pădure norvegiene, savane și siberieni. Ragdoll, o creatură moale și afectuoasă, câștigă, de asemenea, greutate de până la doisprezece kilograme datorită dimensiunii sale gigantice.Rase de pisici

Știați? Unii oameni sunt predispuși la o afecțiune psihologică numită ailurophilia. Se manifestă printr-o adorație prea puternică a reprezentanților familiei de pisici. Cu toate acestea, un astfel de atașament față de sănătate nu dăunează - proprietarii de pisici și pisici cu până la treizeci la sută își reduc probabilitatea de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral, ținând animalele de companie cu blană acasă. Așa este terapia pufoasă.
Pisicile mici, datorită caracteristicilor lor genetice, câștigă rar mai mult de trei kilograme de greutate. Pisicile și bebelușii cresc până la douăzeci de centimetri maximum.

Printre aceștia sunt fermecătorii Munchmins și Lambkins cu picioare scurte, bambini fără păr, care sunt foarte greu de îngrijit din cauza pielii goale, asiatici din Singapore și locuiesc cu sânge de sfinx..

Caracteristicile exterioare sugerează împărțirea pisicilor în trei categorii. La fel ca oamenii, aceste animale pot fi musculare, bine unite sau îndesate, subțiri sau subțiri..

Pe baza unui fizic atât de dens și puternic - cum ar fi caracterizat de labele scurte, capul rotund, spatele larg și coada groasă - puteți determina rasa Bobtail, pisicile britanice și americane, precum și Rex.Rase de pisiciPisicile subțiri se disting prin membre lungi și subțiri, un bot ascuțit cu trăsături grațioase, o coadă subțire și un corp flexibil, cu mușchi uscați frumoși. Acestea includ animale din rase asiatice - siamez, Pisici balineze și thailandeze. Sunt grațioși și grațioși.

Animalele sportive musculare dau impresia unor animale puternice. Dimensiunile liniare ale corpului, remarcabile, cum ar fi capul rotunjit, picioarele puternice, pieptul rotund mediu și lungimea normală a spatelui se găsesc la animalele de origine turcă, Maine Coons și americanii cu părul ondulat..

Tip lână

Conform caracteristicilor structurale ale fibrei de lână, pisicile sunt, de asemenea, împărțite în trei tipuri - acestea sunt animale fără păr, cu părul neted și cu părul lung. Cele mai ușor de identificat sunt animalele la care lâna este parțial sau complet absentă..Rase de pisiciPisicile chele includ sfinxuri de diferite tipuri, a căror piele este parțial sau complet acoperită cu falduri, levkoi și minskins cu pene de blană pe față, urechi, partea interioară a labelor.

Important! Pisicile care nu au coadă sunt mai susceptibile la boli ale sistemului reproductiv și ale sistemului locomotor, deoarece nervii care controlează munca din spatele corpului lor sunt îndepărtați de coloana vertebrală, neacoperiți de cartilajul cozii. Prin urmare, orice traumatism minor la partea din spate a șasiului poate duce la imobilizare temporară sau permanentă, incontinență și durere cronică..
La toate pisicile Rex se observă o lână scurtă frumoasă cu o structură ondulată de tip oaie - în exterior, haina lor de blană arată ca o blană scurtă de astrahan. Dacă lâna este buclată, dar lungă, toate acestea sunt aceleași Rexes: Boem cu strămoși persani, silkirks și la-perms cu o luxoasă pene ondulate pe coadă și piept.

Pisicile americane cu păr de sârmă nu aparțin lui Rex, dar chiar au vibrise, deoarece gena responsabilă pentru structura ondulată a părului lor este dominantă - nu va fi dificil să recunoaștem rasa unei astfel de pisici dintr-o fotografie..

afla cum să aibă grijă de vibrisele de pisică, cum să speli o pisică fără a zgâria, trebuie să tai ghearele pentru o pisică, cum să scapi de mirosul de urină de pisică.
PisicilePărul foarte lung și drept din următoarele rase poate ajunge la douăzeci sau mai mulți centimetri. Grija pentru ea este dificilă, dar efortul merită.

Pisicile raselor sunt izolate iarna himalayan, Norvegian, turc, mascarada Neva menționată mai sus, Napoleoni cu celebra lor expresie infantilă a botului, Maine Coons și animale birmane cu un farmec aparte.

Bot

Trăsăturile și forma botului sunt determinate de forma craniului. Standardele moderne de rasă permit diferite forme de cap în aceeași rasă.

Cea mai bună dovadă în acest sens sunt pisicile siameze, care au fost expuse mult timp cu boturi rotunde, iar în ultimii cincisprezece ani, prin eforturile crescătorilor, au dobândit caracteristici sofisticate. Dorința de a obține un aspect extrem al animalului în mediul crescătorilor de feline nu este încurajată, deoarece pisica trebuie să fie armonioasă.

Caracteristicile botului pot fi îmbunătățite, așa cum sa întâmplat cu persii. Capul lor era rotunjit, așa că botul s-a aplatizat și mai mult, iar și urechile erau rotunjite și mai mici..Rase de pisiciExistă un așa-numit factor de rotunjime. Începe de la zece și, pe măsură ce scade, fețele feline se întind. Dintre toate persană și britanic pisicile, precum și pisicile exotice, se pot distinge de animalele obișnuite prin capetele rotunde și boturile plate, deoarece structura craniului determină trăsăturile și forma botului.

Falduri scoțiene și Scottish Straights sunt indexate 7 împreună cu americanii, Birmanez și Birmanez. Botul lor este mai puțin aplatizat decât cel al perșilor. Pisicile clasice siameze se află la același nivel cu pisicile domestice, botul lor are lungimea obișnuită și fără anomalii structurale.

Știați? Pisicile din toate rasele sunt capabile să scoată mai mult de o sută cincizeci de tipuri de sunete, inclusiv sunete care nu pot fi auzite de urechea umană. Vorbirea lor este cu 90% mai bogată decât cea a unui câine, în ciuda faptului că IQ-ul este mult mai mic.
Cele patru aparțin asiaticilor abisinieni, egipteni și thailandezi, se disting prin trăsături rafinate ale botului și un craniu ușor alungit. Sfinxurile fără păr și rexurile cu părul creț au boturi foarte alungite, care, totuși, arată armonios cuplate cu un corp subțire.PisicileFețele pisicilor orientale și balineze sunt extrem de alungite. Cu trăsăturile lor mari, dar grațioase ale botului și expresiei ochilor, arată ca niște creaturi extraterestre..

Ochi

La reprezentanții diferitelor rase, atât tăietura, cât și culoarea ochilor diferă. Ochii expresivi ai acestui animal sunt foarte mari în raport cu restul corpului..

Vin într-o varietate de culori, de la verde la cupru, iar unele animale sunt caracterizate de heterocromie - un fenomen când doi ochi au o culoare diferită sau dicromie - o culoare sectorială a irisului cu pigmenți diferiți. Culorile speciale ale ochilor se găsesc la rasele care sunt crescute în mod deliberat, cum ar fi ochii albaștri..

Culoarea hainei determină culoarea ochilor. Deci, animalele cu blană gri sunt de obicei cu ochi galbeni, cele roșii se pot lăuda cu un iris verde, pisicile albe au cel mai adesea ochi albaștri sau chihlimbar.

Combinația de ochi albaștri cu blană albă se găsește la orientali, javanezi și persani. Pisicuțele turcești și scoțiene au de obicei ochi galbeni cu o nuanță chihlimbară și, pe această bază, se pot distinge de animalele de companie obișnuite, deoarece nuanța galbenă a ochilor lor coincide cu prezența obligatorie a părului alb..PisicileBritanicii pentru o haină gri primesc o culoare bogată de iris chihlimbar sau albastru-verzui. Forma ochilor este, de asemenea, determinată de rasă. Ochi de migdale, cu păr negru (foarte expresivi) - lotul raselor orientale.

Pisici orientale, Abisinianul, Kao-mani, balinezul și thailandezii primesc o formă alungită a ochiului ca recompensă pentru un fizic subțire. Ochii rotunzi caracteristici, completați cu un bot rotund larg și o blană groasă, indică persii, Scottish Folds, pisici britanice, pisici exotice și toate tipurile de Rex.

Important! Chipul drăguț și turtit al pisicilor persane și al pisicilor exotice provoacă probleme grave cu sistemul respirator. Este necesar să monitorizați cu atenție starea de sănătate a acestor animale și să nu le lăsați să devină hipoterme.

Coadă

Cea mai caracteristică caracteristică după fizic, deoarece este susceptibilă la mutații. Puteți determina rasa unui animal după penele de lână și lungimea cozii. Pisicile din est au cozile lungi și subțiri..PisicilePenele de lână sunt, de asemenea, lungi, subțiri, formând adesea o pană. Lipsa cozii la aceste animale de companie este obținută prin caracteristici genetice și nu prin recoltare, ca la câini.

Dacă coada animalului de companie este complet absentă, atunci aveți de-a face cu un kimrik sau un manx. Picioarele lor din față sunt mai scurte și, atunci când merg, sar ușor, compensând lipsa unui astfel de cârmă ca coada.

O coadă foarte scurtă și o coadă de lungime medie sunt observate la bobtailuri de diferite tipuri și pisici din rasă pixiebob, ca un râs mic.

Labe

Sunt foarte scurte la pisicile rasei munchkin. Aceste foci reprezintă teckelii lumii feline - picioarele ideale nu depășesc patru centimetri înălțime, astfel încât animalul merge practic pe burtă.

Reprezentanții acestei rase au fost crescuți din numărul de pisici domestice simple, astfel încât animalul dvs. de companie se poate dovedi a fi un munchkin standardizat. O altă varietate de rase pitice, plictiseala, merge pe picioare scurte, în timp ce are un guler pufos din lână ondulată.PisicilePisicile pitice au o statură foarte scurtă, în timp ce sunt absolut lipsite de păr, precum și mici bambino.

Urechi

Potrivirea neobișnuită a urechilor pe cap este o trăsătură caracteristică a raselor cu mutații. Pliurile scoțiene au vârfurile urechii atârnând înainte și cad în pisici la vârsta de trei săptămâni. Britanicii și exoticii își arată, de asemenea, urechile în jos.

Graţios bucle americane - proprietarii urechilor aplecați înapoi, acest semn nu apare la nicio altă rasă. Urechile deosebit de mari se găsesc în principal la pisicile abisiniene, sfinxii (cei fără păr) și orientali.

Toate pisicile de origine asiatică au urechi mari atașate la un bot alungit cu trăsături expresive subțiri..

Știați? În micul oraș Talkeetna, care se află în statul Alaska, timp de douăzeci de ani primarul a fost o pisică domestică. Se numea Stubbs și a ocupat acest post onorific din aprilie 1977 până în iulie 2017 - toată viața mea lungă felină.
Rase de pisiciÎn majoritatea cazurilor, similitudinea animalelor lor de companie cu rasele scumpe observate de proprietari este extrem de mare. Spre deosebire de câini, pisicile sunt destul de tipice, dimensiunile liniare ale diferiților indivizi diferă rar, cu excepția raselor mutante deosebit de caracteristice.

Este adevărat, există cazuri în care un „nobil” găsit pe stradă sau luat de la o grădiniță se dovedește a fi un animal cu o creștere ridicată. Apoi proprietarul său are posibilitatea de a primi un certificat de la comisia de evaluare și de a stabili o linie genealogică în prima generație.

Pentru a face acest lucru, trebuie să comparați parametrii externi ai animalului dvs. de companie cu standardele de mai sus și să îl atribuiți unei anumite rase, apoi să solicitați sfatul profesionistului.

Cu toate acestea, chiar dacă animalul dvs. de companie este clasificat ca o simplă pisică domestică, nu vă descurajați. El te iubește și te va iubi, indiferent de ce se întâmplă - pentru asta sunt valoroase pisicile domestice..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să recunoaștem rasa pisicilor: trăsături distinctive