Cum să calmezi o pisică noaptea?

Pisicile pot sta treaz noaptea din mai multe motive. Bebelușii au propriile lor experiențe, animalele adulte au altele. Pisicile din timpul sezonului de împerechere iubesc în special să țipe în orice moment al zilei. Apoi apare imediat întrebarea „cum să calmezi pisica noaptea”?

Cum să calmezi pisicile adulte noaptea?

Dacă pisica a dormit bine în timpul zilei, atunci noaptea animalul poate începe să se joace, să alerge, să miaună. Cel mai simplu sfat este să vă împiedicați animalul să se odihnească mult în timpul zilei. Apoi, mai aproape de noapte, pisica va fi prima care va fugi să doarmă. Este posibil ca animalul să nu le permită proprietarilor să doarmă noaptea, deoarece îi este foame. Problema va fi rezolvată simplu - dați animalului de companie ceva de mâncare. Este chiar mai bine să faceți acest lucru în avans, seara, atunci animalul de companie nu va mai derula concertele de noapte.

O altă modalitate este aceea că unii proprietari blochează animalul neliniștit în toaletă sau baie pentru o vreme și apoi îl duc la culcare. Animalul de companie va aprecia să fie eliberat dintr-un spațiu închis și dus într-un pat cald și liniștit. Dacă nu, există medicamente pentru calmarea pisicii..

De exemplu, „Cat Bayun” este fabricat din 18 tipuri de ierburi. Este indicat pisicilor de la 10 luni. Medicamentul este administrat animalelor în timpul estului, cu hiperactivitate. Remediul se arată atunci când, în timpul sezonului de împerechere, pisica țipă noaptea, împiedicând somnul. Alte sedative pentru pisica ta:

  • „VetSpokoin”;
  • Feliway;
  • Buspirona;
  • Ventrankville;
  • Clomipramină;
  • „Amitriptilină”;
  • Picături "Xylazine";
  • Diazepam;
  • „Medetomidină”.

Preparatele pot fi de două tipuri - homeopate și chimice. În primul caz, efectul nu vine imediat. Mijloacele sunt fabricate din ingrediente naturale și pentru a obține un efect de durată, trebuie să îi dați pisicii medicamentul pentru o lungă perioadă de timp.

Produsele chimice intră în vigoare în 5 minute. După acest timp, animalul va dori să doarmă. Este adevărat, iar mijloacele sunt mai dăunătoare corpului pisicii, deoarece conțin substanțe sintetice. Cu toate acestea, pentru o sedare unică a animalului pe timp de noapte, acestea sunt ideale. Este mai bine să alegeți medicamente nesteroidiene. Acestea perturbă puternic dezechilibrele hormonale..

Orice sedativ poate ajuta la calmarea temporară a animalului. Cu toate acestea, dacă este chinuit de durere și pisica nu doarme tocmai din acest motiv, atunci este necesară consultarea unui medic veterinar, care va prescrie analgezice și alte medicamente. Motivul anxietății animalului pe timp de noapte poate sta în boală. De asemenea, pisicile nu dorm noaptea dacă își propun să vâneze..

În orice caz, cea mai bună opțiune pentru calmarea animalului este să-i oferiți o pastilă sau tinctură de plante pe bază de sunătoare, balsam de lămâie și catnip. Atunci animalul nu se va deranja toată noaptea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să calmezi o pisică noaptea?