Cum mor pisicile: semne și motive pentru inevitabil

Din păcate, dar moartea ne însoțește constant în această viață. Și nu numai noi, ci și animalele noastre de companie. Este foarte dureros când un animal de companie care a trăit cot la cot cu familia pleacă în altă lume. Deoarece pisicile mor adesea singure, plecând de acasă, pierderea lor este destul de bruscă. Este posibil să înțelegeți că animalul dvs. de companie este pe cale să vă părăsească pentru totdeauna? Da, există astfel de semne. Dar mai întâi, vom discuta despre principalele cauze ale morții la pisici..

Vârstă

Ca și în cazul oamenilor, vârsta este un factor determinant. Da, poți muri la 20 de ani, dar probabilitatea morții la 80 de ani este de mii de ori mai mare. La fel se întâmplă și cu pisicile. De regulă, acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de 16-17 ani. Există cazuri unice când pisicile au trăit până la 25 de ani și mai mult, dar acest lucru se întâmplă extrem de rar..

Dacă animalul dvs. de companie a fost alături de dvs. mai mult de 13-14 ani, nu mai este dificil să determinați posibila dată de expirare. Și acest lucru este firesc, deoarece legile biologiei sunt comune tuturor. În plus, în traducerea în „limba” noastră, a cincisprezecea aniversare a unei feline corespunde unei vârste umane de 74 de ani. Un animal, ca o persoană, devine slab, viața nu-și mai dă bucuria de odinioară: pisica nu se va juca și oricum se va juca ca un pisoi. Nu ar trebui să vă chinuiți în acest caz: animalul dvs. de companie a trăit o viață lungă și plină de evenimente..

Mai simplu spus, moartea de la bătrânețe este cea mai comună în această lume. Este firesc, deși foarte trist..

Boli

Aproape întotdeauna, toate ființele vii părăsesc această lume din cauza bolii. Cei sănătoși mor doar din accidente și crime premeditate. Ce face ca pisicile să moară cel mai des?

În primul rând, din cauza insuficienței renale. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisici și castrate. Faptul este că urolitiaza este foarte des observată la astfel de animale, care este slab tratată și, în multe cazuri, duce la moarte din cauza inoperabilității complete a organelor excretoare. Pur și simplu, corpul se otrăvește pe sine.

Desigur, cu CI (insuficiență cronică), un animal poate trăi mult timp. Dar trebuie să fie suficient de tânăr, iar medicul veterinar trebuie să aibă experiență și să poată prescrie cel mai potrivit tratament. De îndată ce forțele corpului sunt epuizate (și acest lucru se întâmplă foarte repede), boala se transformă rapid într-un stadiu acut.

Dacă animalul este deja bătrân și simptomele bolii devin din ce în ce mai amenințătoare, nu-l tortura. Mai bine să vă aduceți animalul la clinica veterinară și să eutanasiați. Sună dur, dar este mult mai uman decât extinderea vieții artificiale. Și ce fel de viață este atunci când o pisică trebuie ținută constant picurător și medicamente, urmărind-o cu durere?

Destul de ciudat, dar oncologia își recoltează deseori recolta tristă în rândul animalelor de companie. Cu toate acestea, acest lucru nu este surprinzător: și bătrânii mor adesea de cancer, iar o pisică la vârsta de 15 ani corespunde pe deplin conceptului de „persoană foarte bătrână”. Îți poți ține animalul pe analgezice (ceea ce este aproape nerealist în țara noastră), dar este mai bine să-l ajuți să scape fără durere și suferință. Mai mult, privirea la astfel de animale este cu adevărat înfricoșătoare: o privire plină de chinuri, un corp care arată ca un cadavru uscat ...

Nu sunteți sigur cât timp mor pisicile de cancer? Totul depinde de vârstă: animalele mai tinere pot suferi luni întregi, în timp ce animalele mai în vârstă mor în câteva zile. Desigur, pisica trebuie examinată de un medic veterinar cu experiență: este posibil ca tumora să poată fi îndepărtată, iar apoi animalul dvs. de companie să fie salvat.

Știți în ce diferă toate motivele descrise mai sus? Previzibilitatea sa. Oricât de tristă ar fi plecarea bătrânei pisici, îl poți „înțelege” oricând. Dar panleucopenia ar putea ucide o pisică tânără, plină de forță și energie în doar câteva zile. De regulă, aproximativ 90% din toate pisicile bolnave mor de ciumă (nume popular pentru boală).

Animalele la o vârstă mai matură, dacă nu mor cu 3-4 zile, cel mai adesea se recuperează. Dar se observă adesea un curs super rapid, în care moartea are loc brusc și fără niciun motiv aparent. Dar cum să înțelegem că o pisică moare?

Semne ale inevitabilului

De obicei animalele devin calme, letargice. Dacă pisica este cu adevărat atașată de tine, atunci ea mângâie constant, încearcă să petreacă cât mai mult timp cu persoana respectivă. Chiar și pisicile bătrâne, care au fost „fagi” toată viața și mai ales nu au comunicat cu stăpânii lor, chiar la sfârșitul vieții își schimbă radical comportamentul.

Se întâmplă ca și pisicile bătrâne, care practic nu mai umblă, să înceapă să se joace cu stăpânul cu ultimul lor pic de forță, ronțăind. Acest comportament nu indică o „a doua tinerețe”, ci o presimțire a plecării iminente a animalelor. Folosiți acest timp, jucați-vă cu animalul de companie și încercați să-l mângâiați des. Semne ca aceasta spun că nu veți fi împreună mult timp..

Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Dacă o pisică moare de cancer sau altă boală gravă, atunci moartea este cel mai adesea liniștită. Animalul nu mai are putere și, prin urmare, cade pur și simplu în inconștiență și pleacă.

Mulți oameni știu că pisicile bătrâne pleacă adesea de acasă cu puțin înainte de moartea lor. Și, de fapt, acest fenomen este masiv: atât autorii autohtoni, cât și cei străini au scris despre el.

Motive pentru plecare

De ce pleacă pisicile de acasă pentru a muri? Există multe teorii care încearcă să explice acest comportament. Cineva crede că animalul nu vrea să-și rănească stăpânii, încercând să rămână tânăr în memorie, dar oamenii de știință oferă o explicație mai „materialistă”.

Faptul este că pisicile sunt în sine animale destul de închise și calme. Poate că își percep starea ca pe o boală și, prin urmare, vor să se întindă într-un loc liniștit și îndepărtat. Din nou, există o mulțime de cazuri când pisicile muribunde și-au spus la revedere proprietarilor, stând mult timp în brațe și ronțăind, apoi s-au ridicat și au plecat, ca să nu mai vină niciodată. Nu pare un simplu instinct. Este posibil ca pisicile domestice să simtă cu adevărat că vine sfârșitul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum mor pisicile: semne și motive pentru inevitabil