Cum să calmezi un pisoi când este supărat?

Adesea, animalele de companie au crize de agresivitate. Pot exista mai multe motive pentru aceasta. În fiecare caz, sunt folosite diferite tehnici pentru a calma pisica. Merită să știm că cel mai adesea cauza nervozității este frica. Iar agresivitatea este doar metoda de autoapărare a unei pisici.

 • Siamezii au un „cult maestru” înnăscut. În zilele faraonilor, astfel de pisici puteau chiar ucide o persoană. Majoritatea geloziei devine vinovatul agresiunii..
 • Albastrii au o neîncredere naturală, este foarte ușor să-i sperie. De aici și atacurile neașteptate ale agresivității.
 • Angora albă se naște în cea mai mare parte surdă, făcându-i mai vulnerabili. Sunt forțați să manifeste agresivitate prin natură, ceea ce a pus instinctul de autoconservare și frică în animal..

Pisicile agresive includ pe cele care au fost anterior brutalizate. Crizele nerezonabile de furie sunt extrem de rare la pisici. Dacă pisica tocmai a răsucit și a degetat, iar următoarea secundă este gata să sară și să rupă - animalul trebuie clar arătat veterinarului.

Motivele agresivității și modul de calmare

Agresivitatea poate fi declanșată la o pisică în mod inconștient - pur și simplu prin privirea constantă în ochii animalului. El percepe acest lucru ca pe un avertisment de pericol, o amenințare. Cauzele agresiunii și modul de abordare a acesteia pot varia..

Agresiune provocată de frică sau durere

Orice pisică care este încolțită se va teme pentru viața ei. Acesta este un instinct animal și este foarte dificil să-l faci față, chiar dacă vrei cu adevărat.. Animalul poate avea diferite grade de frică:

 • În caz de lumină, animalul este precaut, dar se poate apropia de obiectul care l-a speriat și poate adulmeca. În acest caz, pur și simplu nu trebuie să faceți mișcări bruște. Pisica, adulmecând și realizând că nu există nici o amenințare, se va liniști.
 • Cu o medie, animalul se va comporta foarte reținut și tensionat. Trebuie doar să sprijini cu tandrețe pisica, să vorbești cu ea, să o mângâi ușor.
 • Un grad sever de frică este însoțit de aruncări ale animalului la tot ceea ce se află în apropiere. Pisicuța se înfurie, șuieră, mârâie cu răutate, ia ipostaze amenințătoare. Nici nu merită să încercați să opriți animalul și nu trebuie să încercați să îl ridicați. Trebuie doar să ieși din cameră până când pisica se potolește singură. Dacă animalul este atacat de frică în afara pereților casei - aruncați o pătură peste pisică, înfășurați-o și așezați-o într-un purtător închis.

Un grad foarte puternic de frică, când, simultan cu furia, pisica începe să scrie, caca, ochii sunt lărgiți până la limită și gura deschisă. Această afecțiune este periculoasă atât pentru pisica în sine, cât și pentru alții..

Animalul este la limită, în niciun caz nu trebuie să te apropii de el și trebuie să ai grijă de fața ta - animalul de companie poate chiar sări. Pisica nu se va putea liniști. Puteți arunca doar o cutie sau o pătură peste ea și lăsați-o în pace..

Agresiunea teritoriului

Agresiunea teritorială poate apărea la orice animal, indiferent de sex. Atacarea gazdelor poate fi o încercare de a conduce pachetul. Mai presus de toate, pisica este iritată de mirosul de transpirație. Acest lucru poate fi rezolvat numai prin castrare sau sterilizarea animalului de companie..

Agresiunea între specii

Furia unei pisici poate fi declanșată luptând pentru atenția cuiva drag sau a mâncării. Animalul începe să pretindă că este un lider. Acest lucru se întâmplă dacă două sau mai multe pisici locuiesc simultan în casă. Mânia se explică prin creșterea hormonilor, concurența sau „alfa” slăbit al pachetului.

Omul nu poate face față naturii. Rămâne să lăsați pisicile să se ocupe unele de altele și să observe cu răbdare ceea ce se întâmplă, sau să le castreze sau să le sterilizeze pe toate animalele de companie.

Redirecționarea agresiunii

O pisică, supărată pe un obiect sau persoană inaccesibilă, poate începe să-l atace pe cel care se află în apropiere, a căzut sub labă. Chiar și după o liniște, animalul va rămâne iritat pentru o vreme. Există doar trei opțiuni pentru calmarea animalului de companie - castrarea (sterilizarea), administrarea unui sedativ sau pur și simplu izolarea pentru o vreme într-o cameră separată.

Supraexcitație

Mânia nerezonabilă a pisicii este cel mai rar fenomen. Primul pumn surpriză devine un avertisment înainte de atac. Poate că persoana a atins „sfântul” pentru animalul de companie, i-a încălcat spațiul personal sau a provocat accidental durere. O astfel de agresiune este posibilă și în timpul jocurilor, când pisica este foarte obraznică..

Există mai multe opțiuni. Dacă acest lucru s-a întâmplat în timpul jocului, trebuie să nu mai tachinați animalul cu mâinile. Puteți folosi frânghii, mingi și jucării de înfășurat etc. Dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza înțărcării timpurii de la mamă, va ajuta la calmarea pisicii dacă acordați mai multă atenție și afecțiune animalului de companie..

Rautate materna

Agresiunea maternă este cazul când o persoană nu ar trebui nici măcar să încerce să facă față acesteia. Un animal furios nu poate doar să atace, ci și să strică sever. Pisica va rămâne moartă, indiferent de ce încearcă să facă cu ea. Cea mai bună modalitate este să stați departe de pisoii și vizuină, să ocoliți și să nu încercați să urcați acolo cu mâinile..

Se întâmplă ca o pisică care a născut, chiar dacă nu este atinsă, începe să se grăbească asupra stăpânilor. În acest caz, trebuie să alegeți momentul și să îndepărtați vizuina cu pisoii într-un colț liniștit, să întunecați ușor camera și să vă abțineți temporar de la oaspeți. În cazul în care pisica se pregătește să atace, nu vă puteți întoarce spatele. Trebuie să vă retrageți treptat, păstrând în același timp palmele deschise. În acest moment, nici măcar nu poți vorbi cu animalul, pentru a nu-l provoca să atace..

Sezon de imperechere

În timpul sezonului de împerechere, pisica se enervează, începe să țipe toată ziua. În același timp, marchează și teritoriul. Cel mai simplu sfat despre cum să liniștiți o pisică atunci când dorește o pisică este să lăsați animalul să plece. Odată ce bărbatul este mulțumit, se va întoarce acasă într-un cadru normal de spirit.. Puteți oferi animalului dvs. de companie unul dintre sedative:

 • „Contrasex”;
 • Opriți stresul;
 • Bariera sexuala;
 • „Pisica Baiyun”;
 • Libidomin;
 • „Oprește intimitatea”;
 • „Gestrenol”.

Este important să ne amintim că este mai bine dacă medicamentul și doza sunt prescrise de un medic. Administrarea de steroizi creează riscul dezechilibrului hormonal și, ca urmare, apariția multor boli.

Rețete populare

Puteți alege un sedativ pentru pisica dvs. din rețetele populare. Infuziile au un efect temporar, deci trebuie să le dați animalului dvs. de companie în mod regulat.. Adunarea ierburilor ajută foarte mult (părțile sunt indicate):

 • Calota craniană Baikal (2);
 • sunătoare (2);
 • catnip (1);
 • hamei (2).

Ierburile sunt amestecate și 1,5 linguri. l. Se toarnă 400 ml apă clocotită. Produsul se infuzează timp de 5 ore, apoi este filtrat și lichidul este dat pisicii după masă (puteți adăuga la mâncare) 1 linguriță. de patru ori pe zi. Deoarece infuzia include catnip, nu va trebui să forțați să beți lichid, animalul de companie va începe să ceară suplimente pe cont propriu. Când pisicile sunt furioase, le puteți liniști cu o altă infuzie..

Include:

 • zăpadă de mlaștină;
 • flori de păducel;
 • sunătoare;
 • frunze de patlagină și mentă;
 • rădăcină de lemn dulce;
 • coada calului.

Toate plantele sunt luate câte o bucată la rând și amestecate. Apoi 2 linguri. l. colectare, 300 ml apă clocotită se toarnă și se infuzează timp de o zi. Apoi lichidul este filtrat și dat pisicii de 4 ori pe zi timp de 1 linguriță. După masă. Puteți adăuga infuzia pur și simplu în apa potabilă a animalului dvs. de companie.

Cum să mai calmezi pisicile? Puteți pur și simplu să stropiți apă rece pe ele. Cu toate acestea, aceasta este doar o răcire temporară; în timp, un atac de agresiune poate fi repetat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să calmezi un pisoi când este supărat?