Cum se utilizează milbemax pentru pisici și pisici

MilbemaxAnimalele de companie se infectează adesea cu viermi, care în cele din urmă se pot răspândi la oameni. O astfel de „conviețuire” nu poate fi numită confortabilă, așa că trebuie să scăpați animalul de companie de viermi cât mai curând posibil. Vom discuta despre principalele puncte asociate cu comprimatele Milbemax și vom afla la ce vârstă poate fi utilizat medicamentul și de la ce paraziți salvează medicamentul..

Formular de descriere și eliberare

Descrierea medicamentului "Milbemax" pentru pisici și instrucțiunile suplimentare de utilizare sunt date conform instrucțiunilor oficiale de utilizare a medicamentului.Medicamentul este un agent antihelmintic care este prescris pentru ambele tratamente pisici și pisoi și pentru tratament câini și pui. Milbemax este potrivit și pentru prevenirea bolilor asociate cu activitatea viermilor.

„Milbemax” este produs sub formă de tablete mici în formă ovală, care sunt colorate în roșu (pentru pisicile adulte) sau roz (pentru pisoi). Părțile opuse au „BC” și „NA”.

Important! Comprimatele sunt injectate în corpul animalului numai prin gură (pe cale orală).

Substanta activa

Agentul antihelmintic pentru pisici „Milbemax” are două componente principale: milbemicină oximă și praziquantel.MilbemaxPe baza substanței active milbemicină oximă, au fost create multe medicamente antihelmintice. Toate acestea sunt utilizate exclusiv pentru tratamentul și prevenirea câinilor și pisicilor. Cererea pentru alte animale de companie nu este descrisă.

Știați? Unele studii demonstrează că prezența viermilor în corpul uman este necesară pentru dezvoltarea deplină a imunității. Conform acestor studii, deparazitarea în masă a dus la creșterea incidenței diferitelor alergii..
De asemenea, fiecare tabletă conține excipienți care modelează și dau culoare. Merită subliniat suplimentul alimentar cu aromă de vită, care va atrage atenția animalului de companie și vă va facilita tratamentul..

Când se prescrie Milbemax

Comprimatele Milbemax pentru pisici de la viermi sunt prescrise pentru tratament și prevenire:

  1. Boli cauzate de tenii din următoarele specii: Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus multilocularis.
  2. Boli cauzate de viermi rotunzi din următoarele specii: Ancylostoma tubaeforme, Toxocara cati, Dirofilaria immitis. De asemenea, este utilizat pentru a preveni apariția helmintilor din acest grup..
  3. Boli helmintice cauzate de activitatea viermilor rotunzi și plati.
Milbemax pentru pisiciMedicamentul este utilizat pentru a distruge aceiași paraziți la câini, dar în cazul acestora, medicamentul are un spectru mai larg de acțiune..

Important! Când tratați câinii pentru viermii rotunzi din grupul Crenosoma vulpis, medicamentul reduce doar numărul de paraziți, dar nu îi distruge complet..

Mod de administrare și dozare

Acum, să vorbim despre cum să dai Milbemax unei pisici.

Înainte de a lua medicamentul, trebuie să aflați greutatea exactă a animalului de companie, deoarece fără aceste informații este imposibil să calculați corect doza.

Important! Doza pentru pisici și pisici mici este complet diferită de doza pentru pisici mari. Prin urmare, în acest caz, calculul în masă se efectuează separat..
Medicamentul se administrează o dată cu o cantitate mică de alimente acceptabile pentru animal. Dacă animalul refuză să utilizeze medicamentul, atunci trebuie să alimentați forțat comprimatul, plasându-l pe rădăcina limbii (zona din apropierea gâtului).Milbemax pentru pisiciPentru animalele de companie cu o greutate vie de 0,5 până la 1 kg, utilizați o jumătate de tabletă. Dacă greutatea pisicii este mai mare de 1-2 kg, atunci dați un comprimat întreg.

Pentru animalele de companie care cântăresc mai mult de 2-4 kg, se utilizează o jumătate de tabletă. Dacă pisica cântărește mai mult de 4-8 kg, utilizați o tabletă. Dacă greutatea animalului este mai mare de 8-12 kg, atunci dați o tabletă și jumătate.

De asemenea, utilizat ca antihelmintic pentru pisici Drontal.
Înainte de a utiliza medicamentul, nu sunt necesari pași pregătitori, dar merită să izolați animalul de companie de alte animale care vă pot infecta din nou pisica cu viermi..

Merită să ne amintim că pentru tratament gravidă pentru pisici, medicamentul este utilizat nu mai devreme de ultima treime a sarcinii.

Important! Doza minimă efectivă a principalelor componente este de 2 mg milbemicină oximă și 5 mg de praziquantel pe kilogram de greutate corporală.
Ca profilaxie, se folosește de aproximativ patru ori pe an..Milbemax pentru pisici

Efectele secundare ale medicamentului

Trebuie remarcat imediat că „Milbemax” pentru pisici este utilizat strict conform instrucțiunilor, altfel corpul fragil poate avea intoxicație severă cu medicamentul.

De regulă, utilizarea „Milbemax” în doza indicată nu provoacă efecte secundare, dar în unele cazuri poate apărea letargie, tremurături musculare, afectarea coordonării mișcărilor și probleme digestive (vărsături sau diaree). Dacă problemele de mai sus nu dispar într-o zi, atunci se utilizează medicamente care ameliorează simptomele secundare.

Știați? Orice artropod (muște, țânțari, păianjeni etc.) poate fi un purtător de viermi, o gazdă intermediară, deci este imposibil să te protejezi complet de viermi.

Contraindicații

Prima contraindicație este asociată cu restricția de vârstă. Este interzisă administrarea Milbemax pisoilor care nu au împlinit vârsta de o lună și jumătate.De asemenea, comprimatele nu sunt utilizate dacă animalul are boli asociate cu afectarea funcției hepatice și renale. Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să efectuați o examinare, deoarece chiar și o problemă ascunsă poate duce la refuzul organului bolnav.

„Milbemax” nu este utilizat pentru tratamentul pisicilor subnutrite și a celor afectați de boli infecțioase.

Trebuie înțeles că doza de medicament este calculată pe baza greutății vii și, dacă cea mai mare parte a greutății unei pisici slăbite cade pe oase, atunci este posibilă o supradoză severă.

Când aveți grijă de pisici, veți avea nevoie furminator.

Conditii de depozitare

Milbemax trebuie păstrat în ambalajul original, separat de alimente și furaje. Temperatura de depozitare trebuie să fie cuprinsă între 5-25 ° С. Termenul de valabilitate, supus regulilor, este de 3 ani. Deoarece fiecare blister conține două tablete, după imprimare, comprimatul rămas este stocat timp de cel mult 6 luni.Milbemax pentru pisici

Măsuri personale de prevenire

Deoarece helmintii se transmit cu ușurință la oameni, trebuie să fiți extrem de atenți în timpul contactului cu un animal infectat..

Ar trebui să aveți grijă cu persoanele care au hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. Dacă substanța intră în contact cu pielea sau membranele mucoase, acestea trebuie clătite cu multă apă curentă..

Dacă aveți reacții alergice după contactul cu medicamentul, trebuie să mergeți la spital.

Important! Ambalajul medicamentului este supus eliminării complete. Este interzisă utilizarea acestuia în scopuri casnice..

Există analogi?

Pe baza ingredientelor active care fac parte din „Milbemax”, au fost create un număr suficient de analogi care sunt adecvate pentru tratarea pisicilor de la viermi.Printre analogi sunt: „Milprazon”, „Azinox Plus”, „Drontal”, „Profender”, „Kanikvantel”.

Majoritatea medicamentelor de mai sus acționează atât împotriva viermilor, cât și împotriva viermilor rotunzi. Toate acestea sunt utilizate pentru a trata și preveni apariția viermilor în diferite stadii ale creșterii animalelor..

Pentru a combate bolile infecțioase comune la animalele de companie, utilizați "Sinulox".
Vă recomandăm să citiți integral instrucțiunile înainte de a cumpăra un analog și, cel mai important, să acordați atenție limitei de vârstă, deoarece multe medicamente sunt contraindicate pentru pisici.

Aceasta încheie discuția despre medicamentul antihelmintic „Milbemax”. Atunci când cumpărați aceste tablete, acordați atenție animalelor pentru care este aplicată, deoarece există o versiune pentru câini, care diferă în ceea ce privește doza și conținutul de ingrediente active..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se utilizează milbemax pentru pisici și pisici