Cum să tăiați corect o pisică acasă

Cum să tăiați singur o pisicăMai devreme sau mai târziu, proprietarii de pisici și pisici se confruntă cu aceeași problemă: cum să-și tundă corect pisica iubită? Nu este un secret faptul că pisicile au uneori un caracter obstinat și voit, așa că tăierea animalului de companie cu un aparat de tundere este o sarcină foarte dificilă..

Îngrijirea pisicilor și pisicilor este destul de igienică. Prin urmare, rasele de pisici, cum ar fi rasele de pisici persane, britanice, scoțiene, au nevoie în special de îngrijire. Dacă pisica are o haină lungă și groasă, atunci este necesară o tunsoare. Unele rase de pisici au părul scurt sau mediu, dar proprietarii cred că un animal de companie tuns arată mai frumos și mai frumos, iar pisicile tundute varsă mai puțin.

Unelte de tuns

Proprietarii de pisici au adesea posibilitatea de a alege ce să taie - cu foarfece sau tăietor? Mulți oameni încă se apleacă spre mașină de scris, deoarece este mai convenabil decât foarfeca. Este aproape imposibil pentru ea să rănească animalul, puteți alege lungimea pe o mașină de scris "tunderea", prin urmare, tunsoarea cu tunsorul este uniformă. Singurul dezavantaj al tunsorului este zgomotul care poate speria animalul. Se recomandă selectarea celor mai silențioase modele.

Pentru tăierea cu foarfeca, se recomandă să stați pe un instrument de dimensiuni medii, foarfeca ar trebui să fie bine ascuțită, cu capete rotunjite, non-ascuțite..

Dacă pisica este neliniștită, este recomandat să nu începeți tunderea cu foarfeca sau să cereți ajutor cuiva. Animalul trebuie fixat, imobilizat și abia atunci ar trebui să înceapă procedura de tuns

Ajutoare pentru îngrijirea pisicilor:

 • Ce instrumente sunt necesare pentru a tăia o pisicăpieptene cu dinți moi;
 • peroxid de hidrogen, în cazul în care un animal de companie este accidentat;
 • suprafață plană confortabilă (masă);
 • cârpă inutilă pentru colectarea lânii (întindeți și puneți un animal de companie pe ea, iar după tăiere, o puteți arunca imediat cu lână);
 • jucărie pentru animale de companie (pentru a distrage pisica de la o procedură neplăcută).

Cum să alegeți mașina de scris potrivită

Până în prezent, pe piața industriei veterinare au apărut multe produse noi care îi ajută pe proprietari să-și taie animalul de companie cât mai repede și mai frumos posibil. Câteva sfaturi despre cum să alegeți modelul potrivit pentru animalul dvs. de companie acasă.

În funcție de situație, proprietarii înșiși sfătuiesc în primul rând să fie atenți la lungimea lamelor. Dacă este necesar să tăiați firele scurte de păr, atunci lungimea lamei nu trebuie să depășească 2 cm. În general, acest dispozitiv este utilizat pentru a îndepărta părul în exces de pe fața și urechile pisicii și este, de asemenea, utilizat pentru a îndepărta excesul de vegetație de sub coada pisicii..

Ce aparat să alegeți pentru o tunsoare a unei pisiciCum să tundeți o pisică persană? Aparatele de tuns cu lame late sunt folosite pentru a tăia persanii. Persoanele din rasa persană au adesea bulgări pe lână și o astfel de mașină este capabilă să le taie fără prea mult efort. Trebuie amintit că ascuțiți în mod regulat lamele acestor mașini, în caz contrar, mașina se va defecta pur și simplu. Tunsor persan trebuie să aibă o putere de cel puțin 45 W.

Un tăietor cu putere mai mică se poate defecta prima dată când este utilizat, deoarece nu poate face față densității stratului și se va supraîncălzi.. Pentru o persoană cu părul scurt, mașinile cu o putere redusă sunt potrivite, 20 de wați vor fi suficienți.

Nu este nevoie să tai pisicile britanice. Prin natură, au un strat scurt, gros, încurcăturile sunt extrem de rare. Părul în exces poate fi îndepărtat cu o perie de cauciuc sau peri.

Este mai bine să luați o mașină de scris care funcționează de la rețea și nu de la o baterie. Bateriile se scurg repede, deci va trebui să faceți pauze. Trebuie reamintit faptul că aparatul trebuie să fie cât mai silențios.

Instrucțiuni pas cu pas pentru îngrijirea pisicilor

Cum să tundeți o pisică acasă? Pentru a facilita această procedură neplăcută, trebuie să respectați reguli simple:

 1. Mai întâi ai nevoie taie ghearele pisicii. Înainte de tăiere, tăietorul trebuie dezinfectat. Apoi, apăsați ușor pe tampoane, pisica își va elibera ghearele, în acest moment, fără a atinge pielea și va tăia ghearele cât mai curând posibil. Acest lucru îl va salva pe proprietar de agresiuni și posibile zgârieturi..
 2. Dacă aceasta este prima tunsoare a animalului dvs. de companie, trebuie să cereți ajutor. La pisici, noile tratamente pot declanșa un atac de agresivitate, deci la prima tunsoare, asigurați-vă că țineți pisica din lateral, ca să nu izbucnească. De asemenea, este necesar să se fixeze membrele.
 3. Așezați animalul într-o parte, țineți-l labe. Luați mașina în mână și începeți să tăiați din lateral, calm și măsurat. Dacă proprietarul este tensionat, atunci pisica va simți cu siguranță și se va comporta neliniștit..
 4. Sfaturi pentru îngrijirea unei pisici acasăDupă părți, trebuie să începeți o tunsoare din spate și abdomen. O atenție deosebită trebuie acordată zonei abdominale, deoarece glandele mamare sunt localizate acolo. Pentru a nu răni burta animalului de companie, trebuie să încercați să relaxați cât mai mult pisica.
 5. O cantitate mică de fire de păr netăiate trebuie îndepărtată cu foarfece mici. Trageți ușor pielea și tăiați-o ușor, astfel veți salva animalul de răni ușoare.
 6. La cererea proprietarului coada și labele pot fi lăsate intacte. Unii proprietari preferă să lase o perie mică pe coadă..
 7. După procedură, animalul de companie trebuie faceți baie în apă caldă folosind o cantitate mică de șampon, pentru a scăpa de firele de păr lipite de corpul pisicii.

Nu uitați că atunci când utilizați tunsul, haina animalului de companie trebuie să fie complet uscată. Lana umedă poate provoca electrocutare. Dacă foarfecele sunt mai familiare, atunci udați ușor blana animalului de companie.

Medicii veterinari recomandă utilizarea atât a tunsorului, cât și a foarfecelor pentru a obține rezultate cu adevărat uimitoare acasă..

Cât de des ar trebui să-ți tai pisica??

Medicii veterinari recomandă tăiați nu mai mult de 2 ori pe an. Nu trebuie uitat că lâna este învelișul natural de protecție al unui animal; în sezonul rece, al anului, poate îngheța. După tăiere, părul crește din nou complet în șase luni, așa că cel mai bine este să tăiați pisica înainte de vară, când părul în exces dă disconfort animalului.

Nu trebuie uitat că după o tunsoare, culoarea unei pisici sau a unei pisici se poate schimba ușor. Rasele de pisici cu păr lung sunt deosebit de sensibile la modificări. Nuanța se poate schimba cu mai multe tonuri, poate deveni mai deschisă sau mai întunecată. În unele cazuri, o tunsoare poate afecta creșterea părului, poate încetini sau, dimpotrivă, accelera.

Recomandări pentru îngrijirea pisicilorUrmând pașii simpli descriși în instrucțiunile de tunsoare la domiciliu, tăieturile și rănile pot fi evitate. Un animal care a suferit o tunsoare calmă își va aminti că această procedură nu este periculoasă pentru sănătate și se va comporta liniștit data viitoare.

În cazul în care proprietarul însuși și-a rănit pisica în mod accidental, pielea din jurul plăgii trebuie lubrifiată cu un antiseptic. Dacă sângerarea nu se oprește, trebuie să apăsați scurt un tampon uscat pe rană. Animalul nu poate fi rănit de voci puternice și de strigăte, proprietarul însuși trebuie să-l calmeze cu o voce blândă și liniștită, să-l mângâie. La tăiere, în niciun caz nu trebuie folosită forța fizică, ciupiți-l și bateți-l. Nu este recomandat să ridici vocea la asistent, să faci mișcări bruște.

Îngrijirea animalelor de companie acasă este supărătoare. Dacă proprietarul animalului pregătește pisica pentru o expoziție sau pentru un spectacol, este mai bine, desigur, să faceți o întâlnire cu stăpânul. Puteți participa la procedură, comandantul va explica clar și va arăta clar ce ar trebui făcut și în ce ordine. În ateliere, anestezia ușoară este utilizată pentru a împiedica pisica să reziste. Astfel de medicamente afectează negativ sănătatea animalului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să tăiați corect o pisică acasă