Castrarea unei pisici: cum se întâmplă, ce trebuie făcut înainte și după operație

Dacă decideți să aveți o pisică, atunci cea mai gravă problemă pe care proprietarul va trebui să o decidă este castrarea pisicii. Ce va fi cel mai bun pentru proprietar și pentru animalul de companie? În ce condiții ar trebui să fie castrat și în ce condiții nu ar trebui?

De ce trebuie să castrezi o pisică?

În unele cazuri, pisica poate fi castrată pentru a trata afecțiunea. Dar, cel mai adesea, pentru a le reduce agresivitatea și a exclude apariția unui miros neplăcut în apartament.

Dacă aveți un apartament și se presupune că pisica va fi „domestică”, atunci este necesar să vă neutralizați. Acest lucru va aduce beneficii atât proprietarului, cât și animalului său de companie. Absența mirosurilor neplăcute, încercările de evadare și manifestarea agresivității de la animalul tău de companie.

Și animalul dvs. de companie va fi mai liniștit, deoarece nu este nevoie să satisfaceți nevoile sexuale. Odată cu castrarea, este exclusă dezvoltarea unor boli care sunt tipice pentru majoritatea pisicilor adulte.

castrarea unei pisici

Ce trebuie făcut înainte de operație?

Dacă decideți să vă castrați pisica, atunci merită să schimbați programul de vaccinare, astfel încât să treacă câteva luni între operație și vaccinare.

Trebuie respectate toate instrucțiunile pe care medicul le va da. Nu mai da hrană cu douăsprezece ore înainte de operație. Aceasta este pentru a menține stomacul gol al animalului de companie, deoarece este mai ușor să tolerezi anestezia. Asigurați-vă că nu bea cu două ore înainte de ora stabilită. Pisica ta va dormi câteva ore după anestezie, așa că adu ceva cu tine pentru a o purta. În perioada postoperatorie, din cauza anesteziei, temperatura corpului scade, deci merită să luați o pătură cu voi, astfel încât să o puteți acoperi.

Cum merge operațiunea?

Fii calm și calm, deoarece animalele ne pot prelua starea de spirit. În afară de o scurtă grevă a foamei, nu este necesar să pregătiți pisica în alt mod. Înainte de procedură, medicul va măsura temperatura și va asculta ritmul cardiac. Dacă acești indicatori sunt normali, atunci vi se va cere să plecați și să așteptați puțin. Pisica va fi cântărită și operată sub anestezie.

În funcție de profesionalismul anestezistului și chirurgului, operația poate dura douăzeci de minute și, uneori, chiar mai repede. Pentru a-l convinge pe proprietar că operațiunea a avut succes, vi se pot arăta testiculele eliminate. Nu este nimic în neregulă cu asta.

După operație, medicul va repeta ascultarea inimii și va spune că animalul de companie poate fi dus acasă.

Important: dacă este posibil, ar trebui să lăsați pisica câteva ore sub supravegherea medicilor din clinică. Cu o reacție inadecvată a corpului animalului la anestezie, aceștia vor putea oferi asistența necesară în întregime.

chirurgie de castrare a pisicii

Cum să vă îngrijiți corect pisica după operație?

În primele douăzeci și patru de ore după operație, este necesar să aveți grijă de pisică. Retragerea din anestezie are loc în decurs de una sau trei ore, dar consecințele acesteia pot fi observate timp de douăsprezece ore.

Cum „pleacă” o pisică după castrare?

Animalul de companie are o lipsă de coordonare a mișcărilor, un mers oscilant, letargie. Ar trebui să monitorizați respirația și temperatura corpului pisicii dvs. după operație. Așezați animalul de companie adormit pe o saltea sau o saltea așezată pe podea, departe de curenți de aer, pasarele și calorifere. Scaune, paturi, orice alt mobilier nu pot fi utilizate (dacă coordonarea este afectată după anestezie, pisica poate cădea și poate fi rănită).

Mutați pisica dintr-o parte în alta la fiecare treizeci de minute pentru a preveni circulația deficitară. Ascultați-vă respirația, atingeți nasul cu degetul, pisica se va încreți, va trece peste firele de păr din ureche, va începe să-l agite. Dacă reacțiile sunt clare, atunci animalul dvs. de companie se va trezi în curând..

Nu lăsați pisica trezită să sară pe un deal - se poate răni căzând sau estimând incorect distanța până la ele. Așezați o cutie de gunoi goală și curată în camera în care pisica dvs. se va trezi. După anestezie, îi va fi greu să meargă la toaletă.

Când vă puteți hrăni pisica după operație?

După șase ore după trezire, pisica poate fi hrănită puțin. După două sau trei ore, este permis să se bea. În cazul în care coordonarea animalului de companie este grav afectată, labele sale sunt răsucite și capul se leagănă, atunci nu este încă posibil să dai apă și hrană, deoarece se poate sufoca din cauza unei încălcări a reflexului de înghițire.

Grija de rana

Rana postoperatorie se vindecă suficient de repede. După câteva zile, urmele operației sunt aproape invizibile. Rana s-a vindecat, anestezia a dispărut complet. Foarte des, cusăturile nu trebuie îndepărtate, deoarece nu există. Pentru a evita supurația rănilor, este foarte important să păstrați camera curată. După fiecare vizită la „așternutul pentru pisici”, este necesar să-l spălați în apă fierbinte, iar utilizarea umpluturii nu este recomandată.

guler pentru a preveni pisica de a linge rana

Încercați să nu lăsați pisica să lingă sau să zgârie rana, deoarece se poate infecta. Dacă este necesar, puteți purta un guler special pentru pisică, care va exclude această posibilitate.

Foarte des, se recomandă utilizarea verde strălucitor obișnuit pentru a trata rana. Dar nu trebuie aplicat inciziei, ci țesutului din jur. Uneori rana este uscată și uneori este necesară înmuierea crustelor care s-au format în timpul procesului de vindecare. Există momente în care rana trebuie tratată cu unguente care conțin antibiotice. Dar acest lucru se întâmplă foarte rar. Consultați medicul veterinar dacă este necesar.

Cum să hrănești o pisică castrată?

Ce este și ce este interzis pentru o pisică după castrare?

Ceea ce are nevoie și poate?

Dacă dieta pisicii dvs. este naturală, atunci ar trebui să includă carne de vită, carne de iepure, brânză de vaci, legume, ouă fierte, carne de pasăre, uleiuri vegetale și cereale. Dacă sunteți obișnuiți să hrăniți alimente gata preparate, atunci nu este necesar să treceți la alimente pentru pisici castrate, dar alimentele trebuie să fie de cea mai înaltă calitate..

Indiferent dacă este umed sau uscat, animalul dvs. de companie ar trebui să bea multă apă. Dacă bea puțin, atunci merită să pregătiți mâncarea cu o consistență semilichidă și să înmuiați alimentele uscate în apă. Cu toate acestea, dimensiunea porției ar trebui redusă cu zece sau douăzeci la sută, deoarece pisica va deveni mai liniștită după operație..

îngrijire după castrarea unei pisici

Ce nu trebuie dat pisicilor castrate?

Da, la fel ca pentru toate celelalte pisici: prăjite și sărate, alimente grase, leguminoase, paste, carne afumată, mâncare de proastă calitate. Lipsa exercițiilor fizice poate afecta durata de viață a animalului dvs. de companie, indiferent dacă ați sterilizat sau nu. Pentru ca el să rămână întotdeauna puternic, subțire, activ și sănătos mulți ani, este necesar să te joci mai des cu el. Acest lucru este deosebit de important pentru acei proprietari cu care animalele de companie locuiesc acasă..

Ești tot ce are pisica ta, întreaga lume. Și numai tu îi poți face lumea interesantă, diversă și plină de viață.

Scurtă recenzie video a medicului veterinar despre sterilizarea pisicilor

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Castrarea unei pisici: cum se întâmplă, ce trebuie făcut înainte și după operație