Cum să expulzi corect o pisică acasă?

Infestarea cu viermi este o boală frecventă la pisici și pisici. Helmintii sunt viermi paraziți periculoși care trăiesc în organele interne ale unui animal. Acestea nu numai că dăunează sănătății, dar pot duce și la moartea unui animal de companie. Prezența paraziților se manifestă prin diferite semne externe, după ce ați observat care trebuie să progresați rapid pisica. Acest lucru se poate face într-o clinică veterinară sau acasă..

1 Semne de viermi

Înainte de a distruge o pisică, trebuie să înțelegeți că este infectată cu o boală parazitară. Trebuie să fiți atenți la următoarele simptome:

 • letargie, oboseală;
 • vărsături;
 • lipsa poftei de mâncare;
 • balonare severă și tensiune crescută în abdomen;
 • scădere accentuată în greutate;
 • alternarea diareei și a constipației;
 • prezența viermilor sau a ouălor lor în fecale;
 • plictiseală sau căderea părului;
 • anxietate și nervozitate severă.

Examinarea veterinară a unei pisici, care confirmă necesitatea deparazitării, include furnizarea de teste standard și o examinare de diagnostic a animalului de companie de către un medic.

2 Caracteristici ale tratamentului

Puteți elimina viermii de la o pisică și o pisică acasă în diferite moduri - remedii populare și medicamente. Sunt folosite diferite forme de droguri:

 • pastile;
 • suspensii;
 • picături pe greabăn;
 • injecții pentru administrare subcutanată sau intramusculară.

Modalitățile de aplicare a acestora sunt descrise în tabel:

Medicament

Mod de aplicare

Numele și imaginile medicamentelor
Pastile

Medicamentul trebuie administrat corect - direct în gura animalului, apropiindu-l de rădăcina limbii. Apoi, reflexul de înghițire al animalului de companie este provocat prin mângâierea acestuia pe gât. O pisică cu un temperament neliniștit va scoate și va respinge pilula.

În acest caz, trebuie să respectați următorul algoritm:

 • medicamentul este zdrobit și amestecat cu 1-2 linguri de apă;
 • pisica este fixată în așa fel încât capul să fie aruncat înapoi;
 • o seringă este umplută cu lichid;
 • medicamentul este turnat nu în gât, ci pe obraz, după care provoacă înghițirea

"Drontal"

"Caniquantel Plus"

"Milbemax"

SuspensiiMedicamentul sub formă de suspensie are o consistență lichidă și un gust plăcut. Are mai puține efecte toxice asupra organelor interne. Medicamentul este luat după cum urmează: pisica este pusă pe genunchi, fălcile sunt desfăcute și medicamentul este turnat. Dacă animalul se comportă agresiv, acesta poate fi înfășurat într-o pătură, lăsând doar botul. Animalul de companie trebuie să înghită produsul, nu să-l scuipe

"Prazitel"

"Helminthal"

"Pirantel"

PicăturiPicăturile pe greabăn de la viermi sunt ușurate de numeroasele dezavantaje ale altor mijloace și sunt mult mai ușor de transportat de pisici. Datorită metodei convenabile de aplicare, chiar și cele mai capricioase animale de companie pot fi tratate. Acestea sunt picurate pe piele într-un loc inaccesibil pentru lins. Acestea sunt greabanul, partea superioară a spatelui dintre omoplați și baza occiputului. Lana este împinsă și medicamentul se aplică în sens punctual

"Inspector Total"

"Avocat"

"Profender"

InjecțiiInjecțiile pot include un detoxifiant și un medicament antihelmintic, un complex general de întărire și vitamine, un stimulent biogen. Injecțiile pot fi administrate acasă, iar animalul este dus la medicul veterinar pe picături

"Ivertin"

"Novomek"

"Barmek"

2.1 Cum să pui viermi în mod corespunzător?

Pentru prima dată, pisicile de deparazitare se efectuează la vârsta de trei săptămâni. În viitor, această procedură se efectuează ca profilaxie de 4 ori pe an și cu 10 zile înainte de vaccinarea programată. În scopuri terapeutice, pisoii sunt eliberați de viermi conform indicațiilor. În caz de infecție severă, procedura se repetă la 10 zile după deparazitare primară..

Producătorii produc medicamente care conțin un singur ingredient activ principal, precum și produse cu o gamă întreagă de ingrediente active, menite să scape de diferite tipuri de paraziți. Pentru pisoi, trebuie să utilizați medicamente care au un spectru larg de acțiune asupra multor sau tuturor tipurilor de viermi:

 • "Helminthal";
 • "Profender";
 • "Drontal".

2.2 Când să viermi o pisică însărcinată?

O pisică însărcinată va scăpa cu siguranță de helminți, deoarece acestea pot perturba procesele naturale de creștere și dezvoltarea viitorilor descendenți. Dacă animalul arată sănătos și viguros pe fondul prezenței paraziților, are un apetit bun, atunci cu ajutorul medicamentelor antihelmintice, trebuie să așteptați, deoarece unele dintre ele pot provoca avort spontan sau dezvoltarea unor deformări congenitale severe la pisici. Astfel de fonduri sunt deosebit de periculoase în ultima treime a sarcinii..

În ciuda efectelor dovedite ale majorității medicamentelor pentru viermi, utilizarea lor este destul de adecvată și rezonabilă. În acest caz, se preferă medicamentele a căror substanță activă are indicatori de toxicitate scăzuti. Aceasta:

 • "Profender";
 • "Dirofen";
 • "Drontal".

Medicamente antiparazitare foarte toxice precum "Polivercan", "Prazitel" și "Caniquantel plus".

3 remedii populare

Remediile populare puțin toxice sunt folosite pentru a scăpa de viermi la pisicile însărcinate, pisicile mici și animalele de companie slăbite de boli. Ele sunt cât mai blânde cu corpul, dar tratamentul în acest caz va fi lung:

 1. unu. Usturoi - cel mai eficient și accesibil mod de a scăpa de o pisică de viermi. Cuișoarele sunt zdrobite și amestecate în hrana animalului de companie timp de o săptămână. Dacă pisica refuză să mănânce astfel de alimente, atunci se face o clismă pe bază de tinctură de usturoi (1 lingură pentru 0,5 apă clocotită).
 2. 2. Tansy și pelin. Folosit pentru prepararea tincturilor. Pentru aceasta, 1 lingură. l. plantele zdrobite sunt turnate cu un pahar de apă clocotită, răcite timp de o oră la temperatura camerei și filtrate. Produsul rezultat se administrează animalului dimineața timp de o săptămână cu 60 de minute înainte de mese..
 3. 3. Suc de morcovi - un mijloc eficient de a scăpa de paraziți. Se administrează unei pisici cu clismă o dată pe zi timp de 1,5 săptămâni..
 4. 4. Semințe de dovleac. Se folosesc la fabricarea tincturilor. Semințele sunt curățate, zdrobite, turnate cu apă la temperatura camerei, insistate și filtrate. La produsul rezultat se adaugă o cantitate mică de miere. Folosit pentru a efectua clisme.

4 Antihelmintice înainte de vaccinare

Înainte de vaccinare, este important să efectuați procedura de deparazitare. În timpul vaccinării, un anumit set de viruși slăbiți sunt introduși în organism. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca sistemul imunitar să fie slăbit de activitatea paraziților. Drept urmare, sistemul imunitar nu va putea oferi rezistența scontată la viruși, iar vaccinul va fi inutil. Mai mult, va face animalul să se simtă rău..

Prin urmare, scopul principal al deparazitării este de a vindeca corpul și de a-și întări funcțiile de protecție.. De asemenea, această procedură își mărește rezistența la factori de mediu negativi..

4.1 Prevenirea

Prevenirea infecției cu helminți constă în implementarea următoarelor recomandări simple:

 • curățarea umedă frecventă în interior;
 • excluderea peștelui și a cărnii crude din dieta pisicii;
 • minimizarea contactului cu animalele de pe stradă;
 • păstrând litiera curată.

În plus, trebuie să vă verificați în mod regulat animalul de companie în clinica veterinară pentru prezența infestării helmintice..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să expulzi corect o pisică acasă?