Cum să-ți calmezi pisica rapid și ușor în timpul estului

O pisică nesterilizată (necastrată) este îngrijorată de est de mai multe ori pe an. Durează de la 2 la 3 săptămâni, cu întreruperi de 30-60 de zile. Dacă pisica nu este împerecheată cu o pisică, aceasta va deveni cronică, animalul de companie va țipa noaptea, chemând masculul să se reproducă. În această perioadă, animalul se comportă neliniștit. Orice contact cu un animal de companie provoacă și mai multă emoție, ea însăși rămâne la proprietari, cerându-le atenție și afecțiune.

1 Flux de pisică

Primele semne ale dorinței apar la vârsta de 6-8 luni și, uneori, chiar mai devreme. O pisică sănătoasă are 4 perioade ale ciclului sexual:

PerioadăScurgere
ProestratusDurează 2 zile. În această perioadă, apar anxietatea și apetitul crescut. Există umflături ale organelor genitale externe, care se descarcă din decalaj. Pisica începe să miaune tare, dar nu vrea să fie deranjată încă. În natură, acesta este timpul curtei unei pisici.
EstrusDurează 5-8 zile. Aceasta este perioada sexuală în care pisica este extrem de conștientă de dorința ei.
IntestruCăldura continuă, dar animalul devine agresiv, pisica încetează să mai ceară pisica. În cazul împerecherii, în această perioadă are loc fertilizarea, animalul se calmează
AnestruDebitul trece, începe o perioadă de odihnă prelungită

În timpul estrului, pisica nu are disconfort, doare doar la sfârșitul împerecherii datorită structurii speciale a organelor genitale ale pisicii.

Mai multe precedente similare la rând fără împerechere duc la boli grave, inclusiv cancer.

1.1 Cum să recunoaștem

În timpul estului, fundalul hormonal al animalului se schimbă, pisica nu-și poate controla comportamentul. Corpul o acordă pentru a găsi cel mai bun și mai puternic bărbat. O persoană care dorește să se împerecheze dezvoltă următoarele simptome:

 1. 1. Comportament excesiv de afectuos. Animalul devine obsesiv și "bântuie" stăpânul său.
 2. 2. Pierderea vizibilă a poftei de mâncare.
 3. 3. Rulând pe podea, arcuind spatele și răpind în lateralul cozii. Așa își arată disponibilitatea..
 4. 4. Frecarea obrajilor pe colțuri și mobilier. Așa pisica își lasă parfumul pentru a atrage pisica..
 5. 5. Mergând pe picioarele îndoite, sortându-le. Animalul face acest lucru arătându-și disponibilitatea de a se împerechea..
 6. 6. tipete puternice. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea noaptea și lângă ușa din față..
 7. 7. Descărcarea vulvei, dacă animalul nu este lins în timp util.
 8. 8. Pofta frecventă de a urina. Merge la baie în mod regulat, lăsând mici urine în cutia de gunoi..

Acest comportament, repetat de mai multe ori pe an la intervale scurte de timp, dăunează sănătății animalului de companie..

Există 4 moduri de a face față estrului:

 • tricotare;
 • remedii populare;
 • preparate speciale;
 • sterilizare.

2 Suprimarea căldurii acasă

Nu este recomandat să tricotați o pisică de mai mult de 2 ori pe an. Cu toate acestea, estul va deranja animalul de companie, așa că va trebui să recurgeți la metode populare care nu afectează sănătatea și funcția de reproducere. Pentru a vă calma pisica singură acasă, puteți încerca următoarele metode:

 1. 1. Liniștește animalul de companie cu ajutorul jocurilor active. O va distrage o vreme..
 2. 2. Ridică-o, mângâie-o și vorbește cu ea.
 3. 3. Masați picioarele și partea superioară a corpului fără a atinge zona cozii.
 4. 4. Spălați pisica. Scăldatul o va distrage mult timp. Ea va linge, își va spăla singură blana după procedură.
 5. 5. Izolați animalul dacă acesta devine agresiv sau țipă constant. Pisicile sunt închise în cameră sau pe balcon dacă temperatura exterioară o permite.

Puteți prepara mușețel, mentă sau balsam de lămâie și puteți oferi animalului dvs. de companie aceste remedii populare sedative. Acestea vor ajuta la ameliorarea stresului timp de 2-3 ore. Catnip și valeriana sunt, de asemenea, potrivite pentru aceste scopuri..

Căldura ajută la calmarea în timpul căldurii și ameliorarea suferinței. Sursa sa este un tampon de încălzire sau un prosop cald plasat sub partea pisicii. Un hamac suspendat lângă aparatele de încălzit este, de asemenea, potrivit. După ce s-a încălzit, animalul de companie va adormi o vreme.

2.1 Asistență medicală

Merită să recurgeți la medicamente în cazurile în care proprietarii nu intenționează să-și împerecheze pisica.. Acestea sunt administrate conform instrucțiunilor și nu la începutul estrului, deoarece pastilele și picăturile sunt agenți hormonali care perturbă funcționarea organelor. Dacă utilizați medicamentul în timpul debutului estrului, este foarte probabil să puteți provoca dezvoltarea unei tumori în uter. De asemenea, pisica va rămâne gravidă sau travaliul va fi complicat. Pastilele și picăturile hormonale sunt utilizate numai în cazurile în care proprietarii nu intenționează să aibă un animal de companie cu o pisică.

Există sedative fără prescripție medicală care nu sunt recomandate pentru utilizare permanentă. Proprietarul trebuie să ia în considerare riscurile și consecințele consumului de astfel de medicamente pentru animalul său de companie. Aceste medicamente includ:

 • "Contrasex";
 • "Oprește sexul";
 • "pisică Baiyun";
 • "Anti Miau";
 • "Pilcan".

Dacă proprietarul nu intenționează să crească pisoii, este mai bine pentru el să-și sterilizeze pisica.. Acesta este cel mai uman mod de a opri suferința unui animal. O astfel de operație nu dăunează psihicului animalului de companie, iar recuperarea va dura un timp minim..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-ți calmezi pisica rapid și ușor în timpul estului